Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Οι εκλεκτοί νεο-εσφιγμενίτες τού Φαναρίου μάς εύχονται γιά τήν Ανάληψη

Διαβάστε πρώτα τά παρακάτω, τής νέας εσφιγμενιτικής αδελφότητας ελέω σιωνιστικής πλανηταρχίας, και στό τέλος τό σχόλιο. Σημειώνω, τά λάικ πρός τόν ευχέτη αρχιμ. Βαρθολομαίο ήταν επόμενο νά ακολουθήσουν. Η μειοψηφία τών εν Ελλάδι οικουμενιστών δέν χάνει τήν ευκαιρία, ώστε νά μήν μάς δείξει τά αριθμητικώς ασήμαντα ποσοστά της. Γνωστό ότι οι μειοψηφίες κυβερνούν τώρα τόν κόσμο. Τα ακολουθούντα από ιστοσελίδα φέησμπουκ.
κχ.

Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους

Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Την έξοδο των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο ακολούθησε και η διακοπή της επικοινωνίας που είχαν με τον Θεό. Η έλλειψη επικοινωνίας με τον Θεό δημιούργησε την απομόνωση, τον πνευματικό θάνατο, ώστε η επιστροφή και η αποκατάσταση να θεωρείται αδύνατη.

Η αγάπη του Θεού, όμως, είναι τέτοια που δεν περίμενε τον άνθρωπο να αποκαταστήσει αυτήν την επικοινωνία. Ήρθε ο Χριστός στην γη, κηρύσσοντας την αγάπη με λόγο και με πράξη, φθάνοντας μέχρι την έσχατη απόδειξη της αγάπης Του, την Σταυρική θυσία!

Η Ανάστασή Του είναι η απόλυτη απόδειξη τής αγάπης Του, γιατί κατήργησε τον θάνατο, στον οποίο ήταν δέσμιος ο άνθρωπος, αποκαθιστώντας την επικοινωνία του Θεού με τα πλάσματά Του. Βλέποντας ο άνθρωπος πλέον καθαρά την αλήθεια, γιατί το φως της Αναστάσεως διέλυσε κάθε σκοτάδι, δεν αντέχει να ζει μακριά από τον Θεό και επιδιώκει να τρέφεται συνεχώς από την κοινωνία μαζί Του.

Την στιγμή της Αναλήψεώς Του στους ουρανούς, οι μαθητές νόμιζαν οτι θα έμεναν ορφανοί, γιατί θα έφευγε από κοντά τους Αυτός που τους άνοιξε τα μάτια της ψυχής τους, Αυτός που Τον κατάλαβαν μετά την Ανάστασή Του, Αυτός που τους έμαθε να αγαπούν και να θυσιάζονται για την αγάπη, ο Χριστός! Τους άφησε, όμως, ως δώρο την υπόσχεσή Του «ιδού εγώ ειμί μεθ' υμών πάσας τας ημέρας της ζωής υμών», διαλύοντας την ορφάνια που είχε δημιουργηθεί στην σκέψη τους.

Αναλογίζεται κανείς το μέγεθος αυτής της δωρεάς; Μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους τι υπόσχεση έδωσε σ' αυτόν ο ίδιος ο Θεός Του; «Θα είμαι μαζί σας μέχρι το τέλος της ζωής σας»! Είναι πολύ μικρός ο ανθρώπινος νους για να ερμηνεύσει απόλυτα την θεϊκή λέξη «μαζί»! Θα είναι μαζί μας ο ίδιος ο Χριστός σε όλη την διάρκεια της ζωής μας, και στις χαρές και στις λύπες. Πόση παρηγοριά μας δίνει αυτή η υπόσχεση!

Όταν χαιρόμαστε, θα μοιραζόμαστε την χαρά μαζί με Αυτόν που μας αγάπησε πραγματικά! Όταν λυπόμαστε και πονάμε, πάλι θα είναι μαζί μας για να μοιραστεί την λύπη και τον πόνο μας Αυτός που πόνεσε για εμάς! Αυτή η θεϊκή αγκαλιά, η επικοινωνία με τον Θεό βρίσκεται μέσα στη λέξη «μαζί»!

Η αποκατάσταση της επικοινωνίας ήδη πραγματοποιήθηκε, όχι όμως από τον άνθρωπο -που είναι ο αίτιος της διακοπής- αλλά από την αγάπη του Θεού γι' αυτόν. Ο Χριστός με μια λέξη, τη λέξη «μαζί», αποκαθιστά την επικοινωνία του Θεού με τον άνθρωπο! Μέσα σ' αυτήν την λέξη κρύβεται η αγάπη και η ενότητα, κρύβεται η εντολή του Χριστού στον άνθρωπο «αγαπάτε αλλήλους»!!

Με μια λέξη ο Χριστός μάς ξεκλειδώνει τον παράδεισο, προσκαλώντας όλους εμάς να εισέλθουμε μαζί Του! Έτσι απλά!

Χρόνια πολλά και ευλογημένα!

+Αρχιμ. Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους

Πηγή: https://www.esphigmenou.gr/2017/05/analipsi.Xristou.html

Σχόλιο κχ.
- Kyprianos Christodoulides Αυτός ο "ηγούμενος" είναι ο εκλεκτός εγκάθετος τού Φαναρίου, δηλαδή, τού Βαρθολομαίου καί τών συνοδοιπόρων του, είναι τής νέας μονής Εσφιγμένου. Καί μάς λέει, στό τέλος, «Μέσα σ' αυτήν την λέξη (μαζί) κρύβεται η αγάπη και η ενότητα, κρύβεται η εντολή του Χριστού στον άνθρωπο «αγαπάτε αλλήλους»!!
Ο ίδιος όμως, μέ τήν συνοδεία τών 5 μέ 6 μοναχών (μή αγιορειτών) του, δέν θέλει ούτε νά ακούσει γιά τούς αδελφούς του, τούς πραγματικούς Εσφιγμενίτες Μοναχούς, που δέν μνημονεύουν τόν οικουμενιστή Βαρθολομαίο. Τούς καταδικασμένους αιρετικούς τούς θεωρεί αδελφούς του και αξίους τής αγάπης Χριστού, τούς άλλους τούς στέλνει στα δικαστήρια, τούς έχει καταδικάσει ως φανατικούς και ζηλωτές χωρίς επίγνωση !

Άσε μας γέροντα, δεχόμαστε τίς ευχές σου καί προσευχόμαστε στόν Κύριο νά σού δώσει φώτιση, καλήν μετάνοια καί αληθινή Ανάληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: