Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Εγκύκλιος προς τας 20 Ιεράς Μονάς του Αγίου Όρους, Άθω


«Τις παρατηρήσεις της επί των τελικών κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας κοινοποίησε με τον πλέον επίσημο τρόπο η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους. Με εγκύκλιο σημείωμα το οποίο διανεμήθηκε στις 20 κυρίαρχες Μονές της Αθωνικής Πολιτείας η Ιερά Κοινότητα καταθέτει τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις του Αγίου Όρους επικεντρώνοντας την κριτική της ιδιαίτερα σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις της ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον χριστιανικό κόσμο. Οι Αγιορείτες ζητούν πιο σαφή στάση απέναντι στο θέμα της Ουνίας αλλά και σε αυτό των ατέρμονων διαλόγων ενώ θα ήθελαν μια πιο σαφή διατύπωση η οποία θα δήλωνε την μοναδικότητα της Εκκλησίας. Στο οκτασέλιδο κείμενο το οποίο αποτελεί καρπό της εργασίας που πραγματοποίησε ειδική επιτροπή αποτελούμενη από πέντε εκπροσώπους Μονών τονίζεται πως από τα κείμενα λείπουν διατάξεις οι οποίες θα απέτρεπαν πράξεις και δηλώσεις που εμφανίζουν τους ετεροδόξους με αυθεντικό βάπτισμα και ιερωσύνη ενώ εκφράζεται η διαφωνία για το γεγονός ότι δόθηκε περιθώριο αποδοχής μεικτών γάμων σε τοπικό επίπεδο κατ΄οικονομία. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις διαφωνίες που εκφράζει το κείμενο, είναι ιδιαίτερα νηφάλιο και προσεκτικά διατυπωμένο, σε αντίθεση με διάφορα άλλα κείμενα τα οποία έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα από διάφορους αγιορείτες μοναχούς. Μάλιστα η Ιερά Κοινότητα στην Εγκύκλιο της προς τις Μονές τονίζει την ανάγκη διατήρησης της ενότητας καταδικάζοντας τις σχισματικές τάσεις που αναπτύσσονται τονίζοντας πως η τάση για «διακοπή μνημοσύνου» δεν είναι δικαιολογημένη.»

Διαβάστε λοιπόν το παρακάτω :  https://katanixis.blogspot.gr/2017/01/ektakto.html

Και το σχόλιο :
- Τί να γράψει κανείς γι΄ αυτή τη θλιβερή «επίσημη θέση του Αγίου Όρους για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο» του Κολυμβαρίου Κρήτης ; Οι άγιοι πατέρες δεν κατάλαβαν ότι κυρίαρχο θέμα είναι οι «σχέσεις της ορθόδοξης εκκλησίας με τον λοιπό χριστιανικό κόσμο» και ότι τα άλλα είναι δευτερεύοντα ; Ζητούμενο είναι να καταχωρηθεί θεσμικά - θεολογικά και εκκλησιολογικά - σε βάθος χρόνου ίσως και δογματικά - η σχέση και οι σχέσεις, λες και όλοι οι άνθρωποι, στον κόσμο όπου ζουμε, δεν τελούμε υπό καθεστώς σχέσης και σχέσεων. Ο τίτλος και μόνο του υπ΄ αριθμ. 4 Θέματος των 8 «επισήμων εγγράφων», αρκεί να χαρακτηρίσει τη σύνοδο ληστρική. Επειδή, ποιά η σχέση μας μαζί τους ; Εμείς έχουμε κοινωνία με Θεάνθρωπο, εκείνοι σχέση μόνο με άνθρωπο ή μόνο με θεό* χάσμα αγεφύρωτο «καὶ ἐν πᾶσι τούτοις μεταξὺ ἡμῶν καὶ ὑμῶν χάσμα μέγα ἐστήρικται». Τί τους θέλουν τους διαλόγους ; Ας κρατήσουν τις μεταξύ τους σχέσεις σύμφωνα με τους κανόνες του "σαβουάρ βιβρ" και ας μας αφήσουν ήσυχους.

π.Μιχαήλ Ζηλωτής -:- Πως να αντιδράσουν αφού εν γνώσει τους έχουν προδώσει και ξεπουλήσει το περιβόλι της Παναγίας με τα αργύρια του Ιούδα του ΕΣΠΑ τα 18 από τα 20 μοναστήρια του Αγίου Όρους; (χώρια τα εκατομμύρια ευρώ των επιχορηγήσεων από την Ε.Ο.Κ. και σε άλλα μέρη του Αγίου Όρους όπως στις Καρυές, στην σκήτη του Αγίου Ανδρέα, στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννης και αλλού μέσα στο Άγιον Όρος).

Kyprianos Christodoulides -:- π. Μιχαήλ Ζηλωτή, Η πολεμική κατά των Κολλυβάδων δεν σταμάτησε ποτέ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: