Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος και πνευματικές διδαχές της απωλείας


Ο Μητροπολίτης Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, μετά την απάντηση που έδωσε το Πατριαρχείο Μόσχας σχετικά με την άρνηση συμμετοχής του στην Πανορθόδοξη της Κρήτης, διερωτάται και απαντά : "Γιατί στέλνει μήνυμα αφού δεν ήρθε ; Επειδή ο ένοχος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος ."

Φαίνεται, η  πνοή του Αγίου Πνεύματος, επελθούσα βιαίως και καθίσασα εν είδει φλογός επί της κεφαλής του Μητροπολίτη, αυτό μυστικά του ψυθίρισε (ή ψιθύρισε) * : Ο ένοχος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος ! Πλην όμως ο Πατριάρχης Μόσχας δεν πήγε στην Κρήτη, έμεινε εκεί όπου ήταν και διερωτάται κανείς, ποιος είναι άραγε ο τόπος του εγκλήματος, ποιο το έγκλημα και ποιος ο εγκληματίας ; Το Μήνυμα του Πατριαρχείου Μόσχας έφθασε στην Κρήτη (ή στην Κων/πολη) και παρέμεινε εκεί, εκτός αν επεστράφει ως ανεπιθύμητο ή λόγω μη υπάρχοντος παραλήπτη. Αλλά τούτο δεν φαίνεται πιθανό. Πιθανότερο είναι να το παρέλαβε ο Μητροπολίτης Προύσσης και έκρινε χρήσιμο να δώσει την απάντηση αυτή μέσω "κοινωνικής δικτύωσης" - facebook.

Άρα, έγκλημα δεν διέπραξε το Μήνυμα. Το έπραξε ο συντάκτης του, ο οποίος δεν έφυγε, δεν γύρισε, αλλά έμεινε "στον τόπο του εγκλήματος" κατά τον κ. Ελπιδοφόρο. Εγκληματίας λοιπόν ο Πατριάρχης Μόσχας και τόπος του εγκλήματος η Μόσχα !

Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, την οποία δεν πρόσεξε ο μητροπολίτης. Επειδή το αισθητήριο της ακοής του υστερεί, ούτε κατάλληλο είναι να συλλαμβάνει ήχους ασυνήθιστους. Ήχους που ειδοποιούν ότι στην Κρήτη, γίνεται τις μέρες αυτές, μέρες μάλιστα όπου η Ορθοδοξία τιμά την Αγία Τριάδα, ένα έγκλημα, μια πρωτοφανής κακοποίηση σε βαθμό ανοσιουργήματος, καθώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις όπου βλασφημείται το Πανάγιον Πνεύμα.
Τι ακριβώς συμβαίνει ; Ότι εν ονόματι μιας ιδιοτελούς εκκοσμικευμένης ενότητος ψυχοθεραπευτικού τύπου (ψυχοδυναμικά - συμπεριφεριολογικά), πλαστογραφείται η εν Αγίω Πνεύματι και Θεό ένωση των πιστών με τον Υιό και Λόγο του Θεού προς δόξαν του Θεού και Πατρός. Όσο και αν ψάξει κανείς τα προς διαπραγμάτευση θέματα, θα βρει ελάχιστα στοιχεία αληθούς Θεολογίας. Όλα περιστρέφονται γύρω από το θέμα των σχέσεων, βάσει των κανόνων της νεωτερικής ψυχοθεραπείας της απελευθέρωσης, απαραιτήτως δε και της Οικονομίας των ... άυλων πλέον τίτλων. Υπάρχει κι εδώ το στοιχείο της απελευθέρωσης, είναι οι αγορές.

Οι συμμετέχοντες Ιεράρχες θα επιστρέψουν μετά το τέλος των εργασιών της Πανορθόδοξης στις χώρες τους, αλλά στις αποσκευές τους έκαστος θα μεταφέρει και κάτι από τον τόπο του εγκλήματος. Τον οποίο εσφαλμένα προσδιόρισε ο μητροπολίτης Ελπιδοφόρος, ελπίζοντας. ίσως και λόγω ονόματος, στην 4η Ρώμη, τη Ρώμη της αποκαλύψεως των Ηνωμένων Θρησκειών. Θα είναι η Κωνσταντινούπολη. Σχετικό και αυτό  http://orthodox-voice.blogspot.gr/2016/06/blog-post_452.html  το σχόλιο.

* ψύθος = ψεύδος, ψυθιρίζω, συρίζω με καταφρόνησιν, καταφρονώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: