Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Ψευδής ερμαφροδιτισμός και τηλεοπτική σκανδαλοθηρίαΔημοσιεύτηκε στις 10 Φεβ 2016

 Με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή (Τατιάνα), ως συνήθως, ανερυθρίαστης δημοσιογραφικής άγνοιας και παραπληροφόρησης. Ως ψευδής ερμαφροδιτισμός ορίζεται η παθολογική γενετική εκτροπή (συγγενής), όπου το άτομο φέρει - κατά τον γονότυπο - δυο Χ και ένα Υ χρωμόσωμα (ΧΧΥ). Φυσιολογικά, το μεν άρρεν έμβρυο έχει ένα Χ και ένα Υ χρωμόσωμα (ΧΥ) το δε θήλυ δυο Χ (ΧΧ). Στον ψευδή ερμαφροδιτισμό, λόγω υπερίσχυσης των δυο ΧΧ χρωμοσωμάτων, το Υ υστερεί και τα άτομα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται θεραπευτικά - και υποστηρικτικά μέσω ψυχοθεραπείας - ως θήλεα κατά την όψιμη νηπιακή και παιδική ηλικία. Αργότερα, κατά την ήβη, θα ακολουθήσει η φαρμακευτική αγωγή με ορμόνες θήλεος και εν καιρώ πλαστική αποκατάσταση κόλπου και μήτρας, ανάλογα με την περίπτωση.

Βλέπε Σχόλια
και  http://kyprianoscy.blogspot.gr/2016/01/blog-post_2.html

6 σχόλια:

Kyprianos Christodoulides είπε...

Τα σχόλια από το ιστολόγιο "Ομάδα Εκπαιδευτικών ο Παιδαγωγός"

Επειδή το θέμα αυτό (σημ. στην ιατρική ορολογία λέγεται ψευδής ερμαφροδιτισμός) απαιτεί ιατρικές γνώσεις, περιορίζομαι να σας πω ότι όλοι οι ψευδείς ερμαφρόδιτοι, που σήμερα ονομάζονται τρανσέξουαλ, είναι χρωματοσωμικά (σημ. φυλογενετικά) θήλεις. Ο τύπος χρωματοσωμάτων (σημ. γονότυπος) που έχουν είναι ΧΧΥ, έναντι ΧΥ του άρρενος και ΧΧ του θήλεος. Κατά συνέπεια, η περίπτωση αυτή δεν πρέπει να σας ξενίζει. Αυτό που έγινε με την Έφη, ήταν μια διορθωτική επέμβαση (σημ. πλαστική κόλπου) καθώς επίσης και χορήγηση ορμονών θήλεος, προκειμένου να κατασταλεί η επίδραση των ορμονών του άρρενος, τις οποίες χρωματοσωμικά - εννοώ φυλογενετικά - φέρει η γυναίκα αυτή λόγω ύπαρξης στον γονότυπο του Υ (ανδρικού) χρωματοσώματος. Έγραψα ότι ο γονότυπος αυτών των ανθρώπων είναι ΧΧΥ.

Οι ψευδείς ερμαφρόδιτοι με κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και διορθωτική επέμβαση αποκτούν το φύλο του θήλεος, που έχουν, και δεν μπαίνω στις λεπτομέρειες εκείνες, που αποκαλύπτουν ότι κανείς από αυτούς, με οποιαδήποτε πλαστική επέμβαση κι αν κάνει, δεν μπορεί ποτέ να γίνει άνδρας με τα χαρακτηριστικά ανατομικά γεννητικά όργανα του άρρενος.

Επιφυλάσσομαι να δώσω πλήρη στοιχεία στην ιστοσελίδα με το όνομά μου.

Συνεχίζω

Είναι απίστευτα τα ψεύδη και η συστηματική παραπλάνηση του κοινού, που περιμένει κάτι να μάθει, κάτι να διαβάσει, για το ζήτημα αυτό. Διότι εδώ προέχει το επιστημονικό (σε εισαγωγικά) θαύμα ! Να βλέπουμε έναν άνδρα γκαστρωμένο. Είχε φιλοξενήσει σε παλαιότερη εκπομπή της, η απαίδευτη και αγράμματη δημοσιογράφος κα. Τατιάνα, ένα ζευγάρι θήλεος ομοφυλοφιλικού τύπου, όπου η μία, δηλαδή ο ένας, ήταν άνδρας (συμπληρώστε εσείς τα θαυμαστικά, τις παρενθέσεις, τα εισαγωγικά).

Δεν ήξερε, είναι βέβαιο, αλλά γιατί δεν ρώταγε κάποιον να της ανοίξει τα μάτια. Να της πει ότι ο γκαστρωμένος αρσενικός, ήταν άνδρας (κι εδώ εισαγωγικά) κατόπιν λήψεως ανδρικών ορμονών. Αλλά δεν ήταν. Έγινε φαινομενικά - ή κατά τον φαινότυπο, μιλώντας ιατρικά - και όταν οι θαυματοποιοί (κι εδώ πάλι εισαγωγικά) γιατροί (ντρέπομαι να λέγομαι γιατρός) αποφάσισαν να μας δείξουν ένα γκαστρωμένο άνδρα, άρχισαν να του δίνουν θηλυκές ορμόνες. Αυτές που έπρεπε να είχε πάρει για να γίνει γυναίκα. Στη συνέχεια, του εμφύτευσαν στη μήτρα με τον σωλήνα ένα γονιμοποιημένο ωάριο (εξωσωματική γονιμοποίηση) και έμειναν όλοι με το στόμα ανοιχτό ! Θαύμα, θαύμα, ανέκραξαν ! Ένας γκαστρωμένος άνδρας! Κανείς δεν ήξερε ότι ήταν ένας ψευδής ερμαφρόδιτος με ΧΧΥ γονότυπο. Δηλαδή, ότι ήταν γυναίκα.

Επαναλαμβάνω, οι ψευδείς ερμαφρόδιτοι είναι γονοτυπικώς θήλεις και πρέπει να ακολουθούν την ενδεδειγμένη αγωγή. Παράλληλα, μπορεί να χρειαστεί και διορθωτική επέμβαση κόλπου ή μήτρας. Ανδρικά ανατομικά και αναπαραγωγικά όργανα δεν αποκτώνται επ΄ ουδενί.

Αυτή είναι η σημερινή ιατρική και μην ξεχνάμε το άλλο (εισαγωγικά) θαύμα με τις μεταμοσχεύσεις.

Kyprianos Christodoulides είπε...

- Ανώνυμος
Δηλαδή όλες οι τραβεστί είναι θήλεις;
Παρατηρήσατε ότι όλες εκδίδονται;
Δεν σας πέρασε η σκέψη ότι εσκεμμένα κάνουν την εγχείρηση για αυτό το λόγο; Γιατί ως 'γυναίκες' που εκδίδονται έχουν πάντα πελατεία;

Απάντηση κχ
Αν η αντιμετώπιση αυτής της φυλογενετικής και ανατομικής ανωμαλίας είχε γίνει έγκαιρα, θέλω να πω, είχαν δοθεί εκ μέρους των γιατρών οι σωστές οδηγίες, τις οποίες οι γονείς όφειλαν να ακολουθήσουν (σημ. οι ιατρικές οδηγίες δίνονται από τη νηπιακή ηλικία) δεν θα υπήρχε η όντως τραγική κατάληξη των λεγόμενων "¨τραβεστί".

- Ο χρήστης Παναγιώτης Μακρής άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση
Αδελφέ Κυπριανέ το θέμα δεν είναι τόσο απλό.
1. Για την εν λόγο περίπτωση δεn γνωρίζουμε αν ισχύουν αυτά που γράφεις. Στο βίντεο δεν γίνεται λόγος ότι ο κύριος αυτός είχε κάποιο πρόβλημα (ορμονικό-γενετικό).
2. Γράφεις για τους ψευδείς ερμαφρόδιτους ότι έχουν χρωμοσώματα ΧΧΥ. Δεν έχω γνώση του θέματος, καθώς ιατρός δεν είμαι, αλλά απ'την στιγμή που με ορμόνες θήλεος διορθώνεται το πρόβλημα, δεν θα μπορούσε να διορθωθεί και με ορμόνες αρρένος;
3. Βάση της λογικής σου σε ποιες περιπτώσεις έχουμε διόρθωση φύλου και σε ποιες αλλαγή

1. Ερώτηση : " ... αλλά απ'την στιγμή που με ορμόνες θήλεος διορθώνεται το πρόβλημα, δεν θα μπορούσε να διορθωθεί και με ορμόνες αρρένος;"

Απάντηση κχ
Όχι, δεν γίνεται, διότι υπερισχύουν τα δυο ΧΧ χρωμοσώματα. Το Υ υπολείπεται σημαντικά, ως προς τον σχηματισμό των ανατομικών γεννητικών οργάνων άρρενος. Μόνο κατά τον φαινότυπο ( : σκελετός, μυικό σύστημα, φωνή ) υπερισχύει το Υ χρωμόσωμα.

2. Ερώτηση : "Βάση της λογικής σου σε ποιες περιπτώσεις έχουμε διόρθωση φύλου και σε ποιες αλλαγή;"

Απάντηση κχ
Δεν είναι "βάση της λογικής". Είναι βάσει του γονότυπου, δηλαδή των δυο Χ και του ενός Υ χρωματοσωμάτων (ΧΧΥ). Τα άτομα αυτά είναι κατά τον γονότυπο θήλεις με σαφώς υπολειπόμενα ανατομικά γεννητικά χαρακτηριστικά άρρενος τύπου. Η, όπως την ονομάσατε, αλλαγή φύλου σημαίνει απόδοση του γενετικού φύλου με διορθωτική (πλαστική) επέμβαση των γεννητικών οργάνων και παράλληλη χορήγηση ορμονικών σκευασμάτων θήλεος.

Αλλαγή φύλου είναι σχήμα λόγου, λόγω ελλειπούς ενημέρωσης ή συνεπούς ακολουθίας των ιατρικώς ενδεδειγμένων. Αναφέρω μάλιστα περίπτωση (στην Αμερική) όπου υπήρχε διαφωνία μεταξύ των (εν διαστάσει) γονέων. Η μητέρα ήθελε να κάνει το παιδί της κορίτσι και ο πατέρας το ήθελε αγόρι. Το αποτέλεσμα ; Έγινε "τραβεστί".

Kyprianos Christodoulides είπε...

- Ανώνυμος
"Στό video λέει οτι γεννήθηκε αγόρι δηλαδή τί εννοεί ;"

Απάντηση κχ
'Αλλο τι λέει στο βίντεο και έτερο τι λέει ο καρυότυπος (: Καρυότυπος είναι ένα μεθοδικό σύνολο των χρωμοσωμάτων από ένα μόνο κύτταρο και περιλαμβάνει ένα σύνολο ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των χρωμοσωμάτων.).

Σημειώνω. Τα σπερματοζωάρια του άρρενος άλλα μεν φέρουν το Χ χρωμόσωμα, έτερα δε το Υ. Ο άνδρας και όχι η γυναίκα καθορίζει το φύλο. Το ωάριο του θήλεος έχει δυο ΧΧ χρωμοσώματα. Κατά την γονιμοποίηση μόνο ένα Χ ή ένα Υ διαπερνά το ωάριο, κατά δε την φάση της μείωσης (ή μίωσης), δηλαδή της κυτταρικής διαίρεσης του γονιμοποιημένου ωαρίου, το ένα εκ των δυο Χ του θήλεος αποβάλλεται. Αν όχι τότε έχουμε τον ψευδή ερμαφροδιτισμό (ΧΧΥ). Αν αποβληθεί - δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες - μπορεί να γονιμοποιηθεί και να προκύψει δίδυμος κύηση ΧΧ ή ΧΥ.

Kyprianos Christodoulides είπε...

Παναγιώτης Μακρής11 Φεβρουαρίου 2016 - 1:10 μ.μ.
Μέσα σε όλα αυτά αδελφέ Κυπριανέ συγγνώμη αλλά κάπου νομίζω ότι πρέπει να δώσεις παραπάνω εξηγήσεις. Δηλαδή εσύ αποδέχεσαι την αλλαγή φύλου που κάνουν ορισμένα άτομα; Προσωπικά πιστεύω άλλο αν μιλάμε για γυναίκα που γεννήθηκε με κάποια γενετική ανωμαλία λόγο της οποίας λ.χ έχει ένα μέρος των αντρικών γενετικών οργάνων, σε αυτήν την περίπτωση όμως μιλάμε για γυναίκα. Άλλο δε άμα πρόκειται για άντρα που κάνει αλλαγή φύλου και από άντρας γίνεται γυναίκα.

Επίσης ενημερώνω τον αδελφό Κυπριανό ότι οι τραβεστί ανήκουν στην lgbt κοινότητα, δηλαδή στην ίδια κοινότητα όπου ανήκουν οι γκέι, οι λεσβίες, οι by-sexual και όλοι μαζί αλληλοϋποστηρίζονται.
Για αυτό θα προτιμούσα να κάνουμε τον διαχωρισμό που έκανα στο προηγούμενο σχόλιο μου. Άλλο αν μιλάμε για γυναίκα που γεννήθηκε με κάποιο πρόβλημα, άλλο αν μιλάμε για άντρα που θέλει να γίνει γυναίκα.


Απάντηση στον αγαπητό αδελφό Παναγιώτη Μακρή

Μα, νομίζω, έδωσα σαφή την απάντηση. Οι λεγόμενοι "τραβεστί", είναι παραμελημένα άτομα (ευθύνη γονέων) που δεν ακολούθησαν τις ενδεικνυόμενες ιατρικές οδηγίες. Είναι κατά τον γονότυπο θήλυ άτομα, με άλλα λόγια γυναίκες, λόγω υπερίσχυσης των ΧΧ χρωμοσωμάτων στην τρισωμία (σημ. παθολογική κατάσταση) ΧΧΥ την οποία φέρουν. Το πρόβλημα δεν θα υφίστατο, αν με τη συνεργασία γονέων και ιατρών, τα παιδιά αυτά αποκτούσαν τον σωστό τους προσανατολισμό ως προς το φύλο τους.

Σαφώς, λοιπόν, αποδέχομαι όχι την αλλαγή του φύλου, αλλά την αποκατάσταση του φύλου στα άτομα αυτά, τα οποία, επαναλαμβάνω, είναι γυναίκες και όχι άνδρες. Με την προϋπόθεση, είνα ξεκάθαρο αυτό, ότι έχουν δοθεί έγκαιρα - από τη νηπιακή και παιδική ηλικία - οι ιατρικές οδηγίες στους γονείς των παιδιών αυτών και οι γονείς συνεργάζονται με τους γιατρούς - εν προκειμένω Παιδιάτρους.

Δεν συζητώ καν την περίπτωση αλλαγή φύλου σε άνδρα. Δηλαδή, ένας άνδρας να γίνει γυναίκα κατόπιν ακρωτηριασμού των εξωτερικών ανατομικών γεννητικών οργάνων. Αυτό δεν γίνεται, διότι είναι αδύνατο να σχηματισθεί γυναικείος κόλπος. Αυτά είναι μυθεύματα ευφάνταστων σκανδαλοποιών δημοσιογράφων. Επίσης, είναι αδύνατο να γίνει πλαστική πέους, έτσι, ώστε, μια γυναίκα να γίνει άνδρας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Τέλος, σαφώς γνωρίζω ποιοι ανήκουν στην τάξη των LGTB και τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ωστε να καταργηθούν παραδεδεγμένες αρχές και αξίες. Δεν νομίζω, από αυτά που γράφω, να υπάρχει και η παραμικρή υποψία ότι τους υποστηρίζω. Ενδιαφέρομαι ως γιατρός για το πρόβλημα εκείνων που πάσχουν από ψευδή ερμαφροδιτισμό, άλλως τρισωμία ΧΧΥ, και την όσο το δυνατόν πρώιμη διάγνωση και θεραπεία, για να μην έχουμε αυτά τα θλιβερά επακόλουθα. Το ίδιο γράψατε κι εσείς, αγαπητέ κύριε Παναγιώτη Μακρή : "Άλλο αν μιλάμε για γυναίκα που γεννήθηκε με κάποιο πρόβλημα, άλλο αν μιλάμε για άντρα που θέλει να γίνει γυναίκα", αλλά δεν αντιληφθήκατε καλώς όσα έγραψα.

Στην τρισωμία ΧΧΥ (ψευδής ερμαφροδιτισμός) δεν έχουμε να κάνουμε με άνδρα, που αλλάζει φύλο και γίνεται γυναίκα. Έχουμε γυναίκα που φέρεται ψευδώς σαν άνδρας. Η αντιμετώπιση που πρέπει να γίνει, είναι να αποκατασταθεί το πραγματικό (: γονοτυπικό) φύλο της με διορθωτική πλαστική χειρουργική επέμβαση και παράλληλη χορήγηση ορμονών θήλεος. Να το γράψω καλύτερα και σαφέστερα δεν μπορώ.

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Πάντως ευχαριστούμε τον αδελφό Κυπριανό για τις επιστημονικές πληροφορίες που μας προσκόμισε. Εγώ τις βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Kyprianos Christodoulides είπε...

Μια ερώτηση και μια απάντηση
ΕΡ : Επειδή δεν έχω ιατρικές γνώσεις, μπορείτε να μου πείτε: Θεωρείτε πως ο Θεός δεν έπλασε άρσεν (ΧΥ) και θήλυ (ΧΧ), αλλά έπλασε και κάτι ενδιάμεσο (ΧΧΥ), που χρήζει διορθώσεως, ή δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά;

ΑΠ : Ευχαριστώ για την ερώτηση.
Κάθε άλλο από το "θεωρώ πως ο Θεός δεν έπλασε άρσεν και θήλυ, αλλά κάτι ενδιάμεσο". Ούτε είχα ποτέ, ούτε πρόκειται να αποκτήσω ή να δεχθώ τέτοιου είδους θεωρίες. Τις οποίες, σημειωτέον, μόνο οι κίναιδοι ή άλλοι (της πολυσυντροφικότητας, των LGTB κλπ.) προτείνουν. Δεν γνωρίζω αν μερικοί των συναφειακών και σχεσιολόγων ακαδημαϊκών της θεολογίας, υποστηρίζουν κάτι παρόμοιο. Αυτή τη διαστροφή, ίσως, την εισηγούνται οι θεοσοφιστές, αποκρυφιστές, μυστικιστές κλπ., που αμφισβητούν το προπατορικό αμάρτημα, με τη συνακόλουθη έκπτωση της Δημιουργίας του ανθρώπου, αλλά και αυτή την ίδια τη Δημιουργία.

κυπριανός χ.