Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Ποιος είναι ο πλησίον ;

Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκ 2015

Και ποια τα Σύμβολα της ειρήνης ; Είναι δυο ερωτήματα που απαντήθηκαν εκ μέρους "αδελφών" και συνεργατών του Τεκτονικού Ιδρύματος Ελλάδος, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί το κοινωνικό προφίλ - εν μέσω οικονομικής κρίσης - των φορέων της ιδιότητας του τέκτονος.

Γνωστή η σύγκρουση μεταξύ Φιλοσοφίας - Θεολογίας, όχι όμως τόσο εμφανές το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ αυτών, μάλιστα δε, σε μια εποχή όπου κυριαρχεί το σύνθημα "οι διαφορές μας χωρίζουν, οι ομοιότητες μας ενώνουν".

Το χάσμα υπάρχει, και θα παραμένει όσο οι σοφοί του κόσμου θέλουν να φέρουν τη σοφία του Θεού στα δικά τους μέτρα. Στα μέτρα των ενστίκτων, του υλικού φρονήματος, της πλεονεξίας, και όχι του Πνεύματος.

1 Μὴ ταρασσέσθω ὑμῶν ἡ καρδία· πιστεύετε εἰς τὸν Θεόν, καὶ εἰς ἐμὲ πιστεύετε ( ... ) 27 Εἰρήνην ἀφίημι ὑμῖν, εἰρήνην τὴν ἐμὴν δίδωμι ὑμῖν· οὐ καθὼς ὁ κόσμος δίδωσιν, ἐγὼ δίδωμι ὑμῖν. μὴ ταρασσέσθω ὑμῶν ἡ καρδία μηδὲ δειλιάτω.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ χαίρετε εν Κυρίω.
στον κάτωθι σύνδεσμο,μας πληροφορεί ο ηγούμενος της μονής Γρηγορίου Αγίου όρους,πως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ετέχθη.
δεν μπορώ να καταλάβω...τι συμβαίνει.
θα ήθελα να κλάύσω,μα η αμαρτία μου ενώπιον μου εστί δια παντός,και δεν ημπορώ να κλαύσω και για έτερους αδελφούς και δη ηγουμένους.
τι να πω......βοηθήστε....

http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%B8%CE%B7-%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%BD-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%81.html
Ευλογημένα Χριστούγεννα.
Χαράλαμπος

Kyprianos Christodoulides είπε...

Άγια και ευλογημένα Χριστούγεννα αντεύχομαι, Χαράλαμπε. Με Χριστό και Παναγιά, με πίστη και υπομονή. Διάβασα αυτό, όπου παραπέμπει ο δεσμός, και σημείωσα τούτο που γράφει ο Καθηγούμενος π. Χριστοφόρος ...

"Ας «ευτρεπίσωμε το σπήλαιο» της ψυχής μας αρνούμενοι «την ασέβεια και τις κοσμικές επιθυμίες» και κάθε μολυσμό «σαρκός και πνεύματος», για να το προσφέρωμε έτσι στον Κύριό μας.
Ο Κύριος ετέχθη και επλήρωσε τα σύμπαντα με την θεϊκή Του ευωδία. Ας τρέξουμε οπίσω Του με την σύμφωνη με τις εντολές Του ζωή μας."

... και απορώ. Πώς να ευτρεπίσουμε το σπήλαιο της ψυχής μας, όταν μέσα εκεί έχει εγκατασταθεί ο οικουμενικός Βαρθολομαίος ; Δεν έχει μολυνθεί το σπήλαιο (sic) της ψυχής μας, όταν εδώ και χρόνια βλέπουμε όλα αυτά που γίνονται με παπικούς και αγγλικανούς (προτεστάντες) ; Οι τελευταίοι παντρεύουν τώρα τους ερωτικούς συντρόφους ιδίου φύλου, έχουν και τις επισκοπίνες - δηλωμένες κι αυτές ως προς τα ερωτικά - και ως προς τον πάπα, περισσότερα από τα γνωστά δεν χρειάζονται. Το πνευματικό σπήλαιο ( σημ. ο Καθηγούμενος θα είχε μάλλον υπόψη του το σπήλαιο του φιλόσοφου Πλάτωνος ) έγινε "σπηλιά του Νταβέλη" και το ερώτημα είναι, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Δύσκολο μου φαίνεται. Επειδή το σπήλαιο προστατεύεται από τους Νταβέληδες που μας κυβερνούν. Είναι οι υπάλληλοι της Ιεζάβελ (εδώ βάζουμε παπικούς και προτεστάντες) και του Αχαάβ (αυτός ήταν τότε Ισραηλίτης, τώρα είναι - έγινε θα λέγαμε - Σιωνιστής).

Κατάλαβες Χαράλαμπε ;

ΥΓ
Αν έχεις χρόνο άκουσε κι αυτό : https://www.youtube.com/watch?v=Zy1ahEca4KE