Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Ποιητές και συντάκτες νέων Ακάθιστων Ύμνων


Tο πρώτο σχόλιο δημοσιεύθηκε εκεί όπου παραπέμπει η φωτογραφία και ο σύνδεσμος της εδώ ανάρτησης :  http://kostasxan.blogspot.gr/2015/11/blog-post_256.html
Δεν θέλησα να υπερβώ τα όρια της φιλοξενίας και να κουράσω, ίσως, τους εκεί αναγνώστες και η απάντηση (δεύτερο σχόλιο) δίνεται εδώ, χάρις ένεκεν, των οδοιπόρων της γης του διαδικτύου. Όπου, ως συνήθως, δεν συμβαίνει συνωστισμός και τρεχαλητό. Τα δυο τούτα τελευταία είναι για τους επώνυμους γραφιάδες - λεγόμενους και "αναγνωρίσιμους" - και όχι για κάτι μπάζα καθώς τα δικά μου. Να σημειώσω, οι "αναγνωρίσιμοι" γράφουν σήμερα τους νέους Ακάθιστους Ύμνους και οι απλοί Έλληνες Χριστιανοί, τρέχουν να τους αγοράσουν και συνωστίζονται να τους ακούσουν

 1. Ο χρήστης Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "Δημήτρης Ιατρόπουλος: "Αλέξη πάρε τα κουμάντα σου....": 

"Φυσικά υπάρχουν και οι τεχνολόγοι, οι τεχνίτες του λόγου, που γράφουν κι αυτοί μυθιστορήματα, ποιήματα, ή άλλου είδους ακαδημαϊκά πονήματα", ( από κυπριανός χ. στο δεσμό      http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/11/blog-post_7.html ).

Πέστο μας κύριε Κυπριανέ μας, ότι έχεις θέμα με τους γραφιάδες! Πρέπει να τρέχουμε δηλαδή στις ιστοσελίδες σου για να μας το μαρτυρήσεις; Κρίμα όμως, γιατί δείχνεις να έχεις ελληνική παιδεία. Ελληνική Αγωγή όμως, δεν έχεις Κυπριανέ κι ούτε ποτέ σου θα αποκτήσεις. Γαρ ή Φευ, ή και τα δύο...

Οπότε και καινούργιο Ακάθιστο ΄Υμνο να γράψει ο οποιοσδήποτε Ιατρόπουλος, εσύ, εκεί, θα ορμήξεις. Καλέ μου χριστιανέ, ο κόσμος έφυγε μπροστά, δεν το βλέπεις;
Λυπούμαι δεν ξανακουβεντιάζουμε μαζί. Είσαι θρησκόληπτος φανατικός. Εγώ είμαι απλός χριστιανός και ΄Ελληνας. Δεν ταιριάζουμε.

Και επειδή κάπως πας να με ειρωνευτείς αναφέροντας συχνά το "Ανώνυμος", σου συστήνομαι:
Με λένε Γιάννη Φλέσσα, είμαι συνταξιούχος δημοσιογράφος και συγγραφέας. Και καλός άνθρωπος, απ' ότι λένε όσοι με γνωρίζουν προσωπικά.
Αυτά, κύριε Χριστοδουλίδη.

2. Ο χρήστης Κυπριανός Χ άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "Δημήτρης Ιατρόπουλος: "Αλέξη πάρε τα κουμάντα σου....":

Η απάντηση

Ο Ανώνυμος πριν και επώνυμος τώρα κ. Γιάννης Φλέσσας, επειδή υποπτεύθηκε ότι τον ειρωνευόμουν, αποφάσισε να αυτοσυστηθεί. Έτσι, μάθαμε ότι είναι απλός χριστιανός και ΄Ελληνας, καλός άνθρωπος, συνταξιούχος δημοσιογράφος και συγγραφέας. Αυτά, σε αντιδιαστολή με τον κυπριανό χ. που στερείται ελληνικής αγωγής ή και παιδείας, όχι όμως και ο κ. Γιάννης Φλέσσας.

Επί πλέον, τα στολίδια που μου φόρεσε η συγγραφική και δημοσιογραφική γραφίδα ήταν : Είρωνας ( : "κάπως πας να με ειρωνευτείς"), κομπλεξικός ( : "έχεις θέμα με τους γραφιάδες"), ανάγωγος (βλέπε πιο πάνω), οπισθοδρομικός ( : "ο κόσμος έφυγε μπροστά"), θρησκόληπτος - και - φανατικός.

Θα πληροφορήσω τον κ. Γιάννη Φλέσσα πως δεν χρειαζόταν να μου πει για τους καινούργιους ακάθιστους ύμνους, που φτιάχνονται σήμερα από τους τεχνο-λόγους. Ούτε βέβαια ότι είναι καλός άνθρωπος. Τέτοιας λογής ακάθιστοι ύμνοι βρίθουν, γίνονται μάλιστα και "σουξέ" - επιτυχίες στο λαϊκό πεντάγραμμο. Φευ ή γαρ, δεν κρατάνε πολύ, τόσο όσο ο άλλος. Προφανώς, διότι κάτι συμβαίνει. Οπωσδήποτε, ένα από αυτά τα δυο : Ή επιτέλους γυρίσαμε τον ήλιο / σίγουρα ναι, ή διότι καταλάβαμε το μάταιο της προσπάθειας, καθώς ήταν των συμφοριασμένων Τρώων.

Όμως η πτώσις μας είναι βέβαια. Επάνω,
στα τείχη, άρχισεν ο θρήνος.
Των ημερών μας αναμνήσεις κλαιν κ΄αισθήματα.
Πικρά για μας ο Πρίαμος κ΄η Εκάβη κλαίνε. (Κ. Καβάφης "Τρώες")

Οι αναγνωρίσιμοι με τα μοιρολόγια τους έσβησαν την γραφή / πάνω στην άμμο την ξανθή. Εκεί έγραψαν τους νέους ακάθιστους. Ο παλαιός Ύμνος δεν σβήνεται, δεν χάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: