Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

4. Οι θεσμοί των παρανόμων


Τα εγχώρια γεννήματα εχιδνών

Διαβάσαμε : "Τον τελευταίο διάστημα έχει εισαχθεί στην διεθνή ορολογία από διαφόρους ειδικούς και μη, ο όρος "ατύχημα" για την Ελλάδα. Θα πρέπει να τονισθεί πως αυτή την ορολογία χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί η μαφία, όταν επίκειται κάποιο προς παραδειγματισμό "χτύπημά" της, και εν γένει αποτελεί ορολογία του υποκόσμου για δολοφονικές κινήσεις του. Ας μην προσπερνάμε εύκολα το ποιοί είναι εκείνοι που σήμερα χρησιμοποιούν τον όρο "ατύχημα" για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας. Κι αυτό, επειδή ηθελημένα ή άθελά τους - με την ψυχολογία του ισχυρού απέναντι στον ανίσχυρο - ουσιαστικά αποκαλύπτουν την ποιότητά τους ως πολιτικοί, ως οικονομολόγοι, ως δημοσιογράφοι..."  
( Εισαγωγικό σχόλιο από  http://kostasxan.blogspot.gr/2015/04/paul-krugman-o.html )

κχ.
Όταν η Δημοκρατία εφαρμόζει τους Νόμους, που προβλέπει το Σύνταγμα, τότε, τα εγχώρια "γεννήματα ἐχιδνῶν"  την ονομάζουν Φασισμό. Όταν η Δημοκρατία εφαρμόζει τους Νόμους, με διασταλτικές ερμηνείες κατά Ευ. Βενιζέλο κ.ά., προκειμένου να καταστρατηγούνται οι υπάρχοντες και προβλεπόμενοι από το Σύνταγμα - βλέπε Μνημόνια - τότε αυτό το ονομάζουν "Ελευθερία". Δεν γνωρίζει και αυτή αδιέξοδα.

Στην περίπτωση όπου έχουμε εύλογες αντιρρήσεις, διότι πάντα έστω στοιχειωδώς εξακολουθεί να υπάρχει ο κοινός νους, τα εγχώρια γεννήματα εχιδνών : ο στρατός κρούσης των αναρχοαυτόνομων, αντιεξουσιαστών κλπ.. παίρνει εντολή από τους επικεφαλής (ελέω σιωνιστών) εκλεγμένους αχυράνθρωπους και με αντιφασιστικά - αντιρατσιστικά συνθήματα, συχνά δε με πράξεις βίας, καταλύει τη Δημοκρατία χάριν της Ελευθερίας.

Αυτό δεν το ονομάζουν φασισμό, το λένε δημοκρατία, και χάριν αυτής της δημοκρατίας, τα εκλεγμένα γεννήματα εχιδνών ανέχονται με αγαλλίαση, εκτός άλλων, την επέλαση των αναρχοαυτόνομων επί των τοίχων (μουτζούρες) ή επί των πινακίδων της Τροχαίας (αυτοκόλλητα). Κάτι που ζημιώνει την τσέπη των απλών μεροκαματιάρηδων (μουτζούρες), ενδεχομένως δε να επιφέρει τον βαρύτατο τραυματισμό ή θάνατο κάποιου εποχούμενου (πινακίδες των δρόμων για αυτοκίνητα). Ούτε αυτό είναι φασισμός. Είναι οι παράπλευρες απώλειες της ελευθερίας.

Η ελευθερία δεν έχει αδιέξοδα, όπως και η δημοκρατία. Οι διασταλτικοί Νόμοι είναι βεβαίως μόνο για την είσπραξη των φόρων, ώστε οι κλεπταποδόχοι - γεννήματα εχιδνών, να είναι συνεπείς στην απόδοση των κλεμμένων (χρήμα χωρίς αντίκρυσμα) που, με τα δάνεια, τους δίνουν οι κλέφτες : ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Σημείωση
Το χρήμα χωρίς αντίκρυσμα είναι αυτό που "παράγουν" - τι να πει κανείς ; - οι μετρημένες στα δάκτυλα της μίας χειρός Τράπεζες, χωρίς να δίνουν σε κανένα λογαριασμό. Το χρήμα όμως που λαμβάνει αυτός που εργάζεται και πληρώνεται, δεν είναι χωρίς αντίκρυσμα. Είναι ο μόχθος της εργασίας του.

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εξαιρετικό το εισαγωγικό σχόλιο του ιστολογίου http://kostasxan.blogspot.gr/2015/04/paul-krugman-o.html ! Θα το παρομοίαζα με ... μαγνητική τομογραφία, καλύτερο δεν βρίσκω. Οι δικοί μας κλεπταποδόχοι δεν μπορούν να καταγγείλουν του κλέφτες προμηθευτές τους (θα τους κλείσουν φυλακή), αλλά και οι κλέφτες, με τη σειρά τους, δεν μπορούν να καταγγείλουν τους εταίρους - ταιριάζει άψογα αυτό - κλεπταποδόχους. Κι αυτοί, τα αφεντικά, θα πάνε φυλακή. Κυριολεκτική μαφία στημένη από οικονομολόγους (κλέφτες) και πολιτικούς (κλεπταποδόχους). Χαϊβάνια δεν είμαστε, δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή όχι. Η "θεωρία παιγνίων" μπορεί να παίζεται με αριθμούς (Μαθηματικά) τα νούμερα όμως δεν λένε τίποτα, μιλιά δεν έχουν. Ο λόγος "παίζει" τους αριθμούς και όχι οι αριθμοί τον λόγο. Άρα, προβάδισμα έχει η λογική του Λόγου και όχι η λογική των Αριθμών. Έτσι δεν είναι ;