Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Θαυμάστε το θράσος τους

Το βράδυ καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για Εξεταστική για το Μνημόνιο 

Τέσσερις κρίσιμες περιόδους θα καταλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που θα καταθέσει το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια. Την απόφαση για την κατάθεση της πρότασης ανακοίνωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του προεδρείου της ΚΟ που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. 
- Η πρώτη περίοδος αφορά στο διάστημα Οκτώβριος 2009 - Μάιος 2010, δηλαδή έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση). 
- Η δεύτερη περίοδος αφορά στο διάστημα Μάιος 2010 - Νοέμβριος 2011, δηλαδή τη 2η δανειακή σύμβαση. 
- Η τρίτη περίοδος θα αφορά στο διάστημα Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012, δηλαδή το PSI και η τέταρτη περίοδος το διάστημα από τον Μάιο του 2012 και εντεύθεν. 

Η πρόταση που αναμένεται να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα είναι in rem, δηλαδή δεν θα γίνεται ονομαστική αναφορά στους έχοντες πολιτική ευθύνη τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ωστόσο από την πρόταση θα «φωτογραφίζονται». Επίσης η πρόταση θα αφορά στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των Μνημονίων. » Υλοποιούμε συνεπώς τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Μαντάς. 

 Σε πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου προσανατολίζεται η ΝΔ 

Αθήνα 
Σφοδρή κριτική στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη συμπεριφορά της και κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας το βράδυ της Δευτέρας -μια στάση που προκάλεσε την αποχώρηση από την αίθουσα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ- εξαπέλυσαν από το πρωί της Τρίτης στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της συμπολίτευσης. Αιχμές κατά της προέδρου της Βουλής άφησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος του σώματος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. «Υπάρχει ένα σχολαστικισμός και από την πρόεδρο (...) Έχουμε μια απειρία θα έλεγα» παραδέχτηκε ο Αλ. Μητρόπουλος, ο οποίος όμως προσέθεσε πως «γίνονται υπερβολές και από τις δυο πλευρές». 
Από τη Νέα Δημοκρατία πάντως το κλίμα είναι πλέον πολεμικό κατά της προέδρου της Βουλής. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος προανήγγειλε πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά το Πάσχα.

Σχόλιο κχ
Θαυμάστε το θράσος των κλεπταποδόχων-εντεταλμένων οργάνων, κυρίως, των Γερμανών (ΕΚΤ) αλλά και του ΔΝΤ. Αυτοί που έκαναν "πατσαβούρα" το Σύνταγμα (Σαμαράς, Βενιζέλος και Σια) φωνάζουν και ορύονται για την ακριβή τήρηση του Κανονισμού της Βουλής. Όταν, κατά παράβαση του Συντάγματος, υποδούλωναν την Ελλάδα - και τους Έλληνες - στους αποικιοκράτες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με το προφανές αντάλλαγμα την ασυλία τους και το ακαταδίωκτο, κατηγορούσαν για λαϊκισμό (το λιγότερο) όσους ήταν αντίθετοι. Τώρα, που αισθάνονται να τους πλησιάζει ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης, άρχισαν με αποχωρήσεις από το Κοινοβούλιο και ετοιμάζουν "πρόταση μομφής". Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι προστάτες τους. Τα σημάδια, πάντως, δεν είναι ευνοϊκά ( βλ. http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/03/1953.html ).

Όταν μνήμη δεν υπάρχει, λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

Οι ειδήσεις από το in.gr και  http://www.pelop.gr/?page=article&docid=222390&srv=5

Δεν υπάρχουν σχόλια: