Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Η εντελέχεια της οικονομίας


Βλέπε ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.gr/2015/03/blog-post_163.html , άρθρο με τίτλος "Για ποια Ευρώπη μιλάμε ;"

Εγράφη :
"Έχουμε, με λίγα λόγια μία πλήρως ελεγχόμενη τεχνητή (σ.σ. οικονομική) κρίση που έχει ως στόχο άμεσα να περιορίσει το βιοτικό μας επίπεδο και δευτερευόντως τον περιορισμό, ως την πλήρη εξαφάνιση, των Εθνών – Κρατών, στο βωμό της επιβίωσης, του οράματος μίας γερμανοποιημένης Ευρώπης. Σε αυτό το όραμα η Ελλάδα θα έχει τον ρόλο του παρία."
κυπριανός χ
Ο στόχος του γερμανογαλλικού άξονα, που μας επεφύλασσε το ρόλο του παρία, αφού μας γέμισε με "αέρα παρά", ήταν και είναι ένας. Δεν είναι σημερινός, πάει μακριά το πράγμα. Θέλει την κυριαρχία - έστω πρωταγωνιστικό ρόλο - στον ευρωπαϊκό χώρο, βαθύτερα δε την ενεργειακή του απεξάρτηση από τους Αγγλοαμερικανούς και τους Ρώσους. Η Γαλλογερμανοί είναι ενεργειακά δέσμιοι των Αγγλοαμερικανών, των οποίων η απληστία εποφθαλμιά ολόκληρη την υφήλιο. Η πρώην βρετανική αυτοκρατορία δεν έχει πολλά χρόνια που εξέπνευσε, τώρα δε, με την υπερδύναμη των ΗΠΑ, βρίσκει την ευκαιρία - είναι παράσιτο τώρα - να μοιραστεί από κοινού την Νέα Παγκόσμια Τάξη. Ως προς δε τους Γαλλογερμανούς, ευνόητο είναι να μην τους αρκεί ο ρόλος του εξαρτημένου "θεματοφύλακα" της άλλοτε διαλάμψασας Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Η οικονομική κρίση είναι βεβαίως τεχνητή. Και σχεδιασμένη. Ο επί του παρόντος ατελής, από κυριαρχικής άποψης, Αγγλοαμερικανικός σχεδιασμός γνωρίζει την ενεργειακή πενία των δυο παικτών της Ευρώπης και επιτίθεται, αφ΄ ενός με την Ουκρανία, αφ΄ ετέρου δε, με την οικονομική κρίση της Ελλάδος. Φωτιά άναψε στα σύνορα της Γερμανίας προς αποτροπή της συνεργασίας με τη Ρωσία, ταραχή δέρνει το Αιγαίο με τα ανακαλυφθέντα ενεργειακά κοιτάσματα και το "μη βιώσιμο χρέος" της Ελλάδος. Κάτι πήγαν να φτιάξουν στη Συρία, αλλά στράβωσε η δουλειά. Μπήκαν στη μέση πολλοί παίκτες, τα σύνορα δεν πέφτουν εύκολα, πόσο μάλλον όταν τα "βόλια" είναι χάρτινα.

Οι επενδύσεις χάρτου, στις μηχανές του θανάτου, είναι αδιανόητο να μένουν άχρηστες. Η εντλέχεια της οικονομίας ( : μετάβαση από την περιοχή της δυνατότητας στην περιοχή της πραγματικότητας) είναι κανόνας μη αναστρέψιμος, είναι το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: