Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Το Ισλάμ και οι σκιτσογράφοι του Σαρλί Εμπντό


 Αγαπητέ Κώστα,
Το παρακάτω είναι το δικό σου :

Μπορεί να είναι σοκαριστικά για έναν απλό άνθρωπο σαν εμάς τα σκίτσα του Charlie Hebdo όμως καυτηριάζουν την σημερινή ζωή, το ίδιο σκληρά, όλες τις πλευρές ανεξαιρέτως. Είτε είναι μουσουλμάνοι, είτε εβραίοι είτε καθολικοί, είτε απλά πολιτικοί!
Καυτηριάζει θέματα που μας σοκάρουν μεν, αλλά εμεις προτιμάμε να μην τα αναφέρουμε συχνά, επειδή άπτονται των θρησκευτικών θεμάτων....Αυτό δεν σημαίνει ότι αξίζει σε ελεύθερα μυαλά με χρώματα και μολίβια, να πεθάνουν με τέτοιο τρόπο για την τόλμη τους...


Και το πιο κάτω του Lifo :

Εάν με ενοχλούσε (και με ενοχλεί)ο τρόπος εκφράσεως, δεν θα αγόραζα μεν αυτό το περιοδικό, ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
Δεν μπορώ να αντισταθμίσω ποτέ την βαρβαρότητα της χυδαιότητας
με την τρις-χυδαιότητα της βαρβαρότητας. ( http://www.lifo.gr/team/Plus/54443 )


Αυτά δικά μου :

Η χυδαιότητα παράγει τη βαρβαρότητα και η βαρβαρότητα τη χυδαιότητα. Ίδιο το νόμισμα. Ας είμαστε προσεκτικοί με τέτοιου είδους σοφίσματα.

Εμείς στις παρέες μας - είνα ελάχιστες - τα σχολιάζουμε, αλλά η παρέα της άθλιας έμμισθης σιωνιστικής δημοσιογραφίας δεν τα σχολιάζει. Το να εξισώνεις όλους τους θεούς με την αισχρή πένα του Σαρλύ Εμπντό, αφήνοντας ανέγγιχτο "το θεό της μεγάλης συμπαντικής ενέργειας" είναι εμφανώς ένα δόλιο τέχνασμα. Αυτός ο θεός, είναι ο αμίαντος θεός της ελευθερίας, της φιλοσοφίας και πάσης ασυδοσίας. Παρένθεση, τα πράγματα θα φτιάξουν με τσιπάκια, έξυπνες κάρτες, πλαστικό χρήμα και άλλες ανακαλύψεις πλήρους ελέγχου και υποταγής στο θεό της συμπαντικής ενέργειας.

Τι είδους θεός είναι αυτός ο θεός της μεγάλης και ανώτερης συμπαντικής ενέργειας ; διάβασε :

Επειδή δεν το έχεις σκεφθεί Κώστα, όπως και πολλοί άλλοι, είναι ο θεός που ενεφύσησε ενέργεια και ο άνθρωπος εγένετο "εις ενέργειαν ζώσαν", τώρα, και όχι "εις ψυχήν ζώσαν", όπως γνωρίζαμε. Διότι μάθαμε, ψυχή σημαίνει ενέργεια.

Εντάξει, ας συμφωνήσουμε, αλλά την ενέργεια - πιχί ηλεκτρική - την απολαμβάνουμε στη μορφή (σε εισαγωγικά) που έχει όταν ανοίγουμε το διακόπτη. Αν όμως κάποιος από εμάς θέλει να την απολαύσει ακόμη εντονότερα, τότε ας πιάσει ένα γυμνό καλώδιο, που βρίσκεται στην πρίζα, με τα χέρια βρεγμένα. Ευθύς θα απολαύσει ... να γίνει κάρβουνο.

Η ενέργεια της ψυχής, κατά τη βιβλική διήγηση, έκανε τον άνθρωπο "έμμορφη ζώσα ενέργεια". Είναι αυτό που είσαι εσύ, εγώ και αμέτρητοι άλλοι. Σημείωσε, έμμορφη ζώσα ενέργεια ανθρώπου είχε και ο ενανθρωπήσας Θεός. Σημείωσε, πάλι, στην κατά φύση ανθρώπινη και φύση θεία μια Υπόσταση ή Πρόσωπο. Το "είναι θεός" και "υπάρχειν άνθρωπος" ήταν απλά ένας άνθρωπος και όχι δυο (βλέπε, "πράξις θεωρίας επίβασις").

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Με λίγα λόγια, η ψυχή-ενέργεια τύπου (παράδειγμα) ηλεκτρισμός (έχουμε και άλλα) βιώνεται έμμεσα με τις ανάλογες μορφές των τεχνικών μέσων (φως, θέρμανση, επικοινωνία κλπ), ενδεχομένως δε με καβούρντισμα στην περίπτωση της άμεσης βίωσης.
Από την άλλη έχουμε την ψυχή-ενέργεια της βιβλικής διήγησης με τον ανθρωπο εις ψυχήν ζώσα. Αυτή είναι η κατ΄ άνθρωπο έμμορφη ενέργεια, δηλαδή η ψυχή, την οποία είχε ο ενανθρωπήσας θεός και καλείται να αποκτήσει ελέω θεού, δηλαδή με τη χάρι του θεού, ο άνθρωπος, χωρίς να κόβει κεφάλια με μαχαίρια ή με την πένα των σκιτσογράφων του Σαρλύ Εμπντό. Πράγματα, δηλαδή, που δεν θέλει να γίνονται γνωστά η έμμισθη-σιωνιστικά ελεγχόμενη, αθλιοτάτη δημοσιογραφία των ημερών μας.

Φιλικά
κυπριανός χ.

1 σχόλιο:

Kyprianos Christodoulides είπε...

- Κυπριανέ,
Κάποιο λάθος κάνεις, δικά μου είναι τα εξής:

Η αλήθεια, όπως συνήθως, βρίσκεται κάπου ανάμεσα και έχει εκφραστεί με το "Μηδέν άγαν".
Με ενοχλεί η "σάτιρα" όταν εγγίζει τα όρια της χυδαιότητας, και ακόμη περισσότερο με ενοχλεί η ασυδοσία, όταν ο πανίσχυρος "Τύπος" οχυρώνεται πίσω από βαρύγδουπες λέξεις όπως "Ελευθερία Εκφράσεως","Ελευθεροτυπία", "Λογοκρισία" κλπ, λέξεις-έννοιες που ο καθένας τις ξαπλώνει στην "δική του" Κλίνη Προκρούστη και τις φέρνει στα μέτρα του με ακρωτηριασμό ή έλαση και έχει την αξίωση να δεχθούμε αυτό που απηχεί τη γνώμη του ή υπηρετεί το συμφέρον του. ΟΜΩΣ:

Εάν με ενοχλούσε (και με ενοχλεί) ο τρόπος εκφράσεως, δεν θα αγόραζα μεν αυτό το περιοδικό, ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. Δεν μπορώ να αντισταθμίσω ποτέ την βαρβαρότητα της χυδαιότητας
με την τρις-χυδαιότητα της βαρβαρότητας. Δεν νομίζω ότι μπορεί, αν υπάρξει, αμφιβολία. Εγώ ξεκάθαρα λέω ότι τα σκίτσα αυτού του περιοδικού τα θεωρώ χυδαιότητες, και απλώς διαφωνώ με την ποινή του θανάτου που επεβλήθη από βαρβάρους αυτόκλητους δικαστές-δημίους.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ τουλάχιστον με το 80% των λεγομένων σου.
Κώστας

- Αγαπητέ Κώστα,

Μπορεί να έκανα λάθος. Δες όμως το αρχικό σου μήνυμα. Υπάρχει πρώτα ένας μικρός πρόλογος, ύστερα ακολουθεί ο σύνδεσμος του Lifo και από κάτω ακολουθούν άλλα. Τα οποία υπέθεσα ήταν εκ του Lifo.

Ούτως ή άλλως η αντιστάθμιση βαρβαρότητας και χυδαιότητας είναι άστοχη, καθώς, τόσο το ένα, όσο και το άλλο, είναι το ίδιο και οδηγούν στο αυτό αποτέλεσμα. Όταν σκοτώνεις με το μολύβι, κάποιος, αργά-γρήγορα θα σκοτώσει κι εσένα. Κατόπιν, κατά την είδηση, 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι στο Παρίσι και σε άλλες... μεγάλες πόλεις της Γαλλίας με τους ηγέτες του κόσμου θα διαδηλώσουν το παρών προχωρώντας αγκαζέ, σε μια πρωτοφανή διαδήλωση κατά του φόβου, με γνωστά συνθήματα : "ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα", "πορεία ελευθερίας", "στεκόμαστε ενωμένοι" κλπ. Να γράψω περισσότερα δεν χρειάζεται.

κυπριανός