Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Αθλιότης αθλιοτήτων τα πάντα αθλιότης


Φωτογραφία από Μάκης Συνοδινός, @MakisSinodinos
Οι επιδοτούμενοι της χολυγουντιανής  live προπαγάνδας σκέφθηκαν να μας ερεθίσουν πάλι το συναίσθημα. Τούτη τη φορά όμως ζωντανά (live) και όχι εικονικά (virtual) όπως συμβαίνει με τα χολυγουντιανής προέλευσης κινηματογραφικά έργα. Έγραψαν αυτά που θα διαβάσετε, κόλλησαν από κοντά (απαραιτήτως) κάποιες φωτογραφίες και το έργο τους - ή "έργο" - ολοκληρώθηκε. Μάλιστα, σε περίοδο Χριστουγέννων !

Υπάρχει όμως και αυτό, είναι το σχόλιο που προτάσσω, για να σκεφθείτε λίγο πριν στάξουν δάκρυα από τα μάτια σας :

Αυτοί που γράφουν τις βλακείες αυτές, να πάνε να τις πουν σε εκείνους που καταστρέφουν τις χώρες των προσφύγων - και δημιουργούν πρόσφυγες - προκατασκευάζοντας συνθήκες εμφυλίων πολέμων χάριν, δήθεν, δημοκρατικών και απελευθερωτικών αξιών. "Βοήθα με φτωχέ, να μην γίνω σαν κι εσέ", λέει ο πλούσιος στον φτωχό, κατά την παροιμία. Οι έμμισθοι της δημοσιογραφίας και υπάλληλοι των δολοφόνων της νέας παγκόσμιας τάξης, ας δώσουν το καλό παράδειγμα και ας μας αφήσουν στη ησυχία μας, στη φτώχια μας και στη λεηλασία που μας κάνουν τα αφεντικά τους

Ιδού τώρα το δακρύβρεχτο χολυγουντιανό δημοσίευμα .

Καλά Χριστούγεννα Έλληνες...
Η πλατεία δεν έχει πια πρόσφυγες για να σας τα χαλάσουν... Τους μάζεψαν τα ΜΑΤ στις 3 τα ξημερώματα
Το Περιοδικό - ΑΝΘΡΩΠΟΙ - 15/12/2014
Στην Αμερική, τους λευκούς που κοιμούνται στους δρόμους τους αποκαλούν «λευκά σκουπίδια» -γιατί δεν είναι μόνο οι «μαύροι» που υποφέρουν στη χώρα αυτή. Κάπως έτσι αντιμετώπισαν οι ελληνικές αρχές τους Σύριους πρόσφυγες του Συντάγματος. Σαν σκουπίδια που βρώμιζαν την πλατεία και έθεταν σε κίνδυνο τη γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης. Γιατί, βέβαια, πώς να στολίσεις το δέντρο όταν, αντί για χριστουγεννιάτικες μπάλες και προβατάκια υπάρχει μπροστά σου η εικόνα ενός κόσμου που ουδεμία σχέση έχει με το «πνεύμα των ημερών». Και όχι μόνο αυτό. Είναι η εικόνα ενός κόσμου που δείχνει το πιο αποτρόπαιο πρόσωπο σε όσους έχουν ανάγκη, στης γης τους κολασμένους. Είναι η εικόνα ενός κόσμου που δεν μπορεί να συμβαδίσει ούτε με την πιο αστική εκδοχή της «ανθρωπιάς». Η εικόνα ενός ολοκληρωτισμού που όσο δεν τον ανατρέπουμε, μας ανατρέπει κάθε παρόν και κάθε ελπίδα για το μέλλον. Ορίστε, λοιπόν, έφυγαν οι άνθρωποι, ελεύθερος ο χώρος για τα πρόβατα…

Αντιγράφουμε από τη σελίδα Αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες – Solidarity To Syrian Refugees  https://www.facebook.com/syrianrefugeesgr

» 3 τα ξημερώματα, την ώρα που οι άνθρωποι συνηθίζουν να ειρηνεύουν με την ύπαρξη, η αστυνομία επιτέθηκε στους τελευταίους Σύρους πρόσφυγες της πλατείας Συντάγματος ενώ κοιμόντουσαν, τους έβαλε σε κλούβες και εκκένωσε τον χώρο.

51 άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο παιδιά και 6 γυναίκες, σπρώχθηκαν στις κλούβες γρήγορα – γρήγορα, κάποιοι αλυσοδεμένοι, άλλοι χωρίς παπούτσια γιατί δεν πρόλαβαν να τα φορέσουν. Οδηγήθηκαν στο αλλοδαπών, μερικοί χωρίς τα χαρτιά τους, γιατί τα είχαν μέσα στις τσάντες τους και δεν τους άφησαν να τα πάρουν. Ένας χτυπήθηκε και έβγαλε αίμα από το στόμα.

Φτάσαμε εκεί, ειδοποιημένοι από μερικούς που γλίτωσαν το στοίβαγμα γιατί ήταν μερικά μέτρα παραπέρα και τους βρήκαμε κουρασμένους και φοβισμένους -πιο πολύ για τους συντρόφους τους παρά για το πού θα περάσουν το βράδυ. Ισως ο πόλεμος στη Συρία να ήταν πιο τρομακτικός, ο φόβος της αστυνομίας όμως όχι: »Police the same Syria – Greece» είπε ο Αμπντουλχαμάν.

Φύγαμε προς τα πάνω. Κάπως βιαστικά. Στο πάνω μέρος της πλατείας, ΜΑΤ με πλήρη εξάρτυση φυλούσαν πεταμένα ρούχα και παπούτσια, σχισμένα παπλώματα, κουβέρτες παρατημένες άτακτα. Στο κάτω μέρος, όλα τα δέντρα έλαμπαν πια μεγαλοπρεπώς πίσω από τα λευκά λαμπάκια τους.

Καλά Χριστούγεννα Έλληνες. H πλατεία δεν έχει πια πρόσφυγες για να σας τα χαλάσουν…»

Οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στην Πέτρου Ράλλη, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.


 www.toperiodiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: