Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Ο χρήστης κχ άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "Ἀπάντησις εἰς τὰς ἐπιθετικὰς δηλώσεις τοῦ Σεβ. Σύρου κυρού Δωροθέου"Ποιοι φταίνε ; Οι Έλληνες ή οι Τράπεζες ;

1α.  Ioanna thiva 
Δεν ξέρω ποιος ειναι ο ΚΧ και δεν θα ρωτησω να μαθω. Δεν με αφορα. Αυτο που διαβαζω ομως (1) σε πιανει ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ! Δηλ οι τραπεζες φταινε που οι Ελληνες ξεχασανε την γλωσσα και την θρησκεια τους; Δηλ. οι Ελληνες ησαν πολυ καλοι χριστιανοι, μεχρι που ήρθανε οι κακες οι τραπεζες και μας αναγκασαν να ξεχασουμε την πιστη μας; Μιληστε βρε παιδια, σε λιγο θα ξεχασουμε και τα λιγα ελληνικα που ξεραμε!

1β.  Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΜΠΡΑΒΟ ΙΩΑΝΝΑ!!!!!!!!!  (2)

kx
"Μπράβο τους", γράφω κι εγώ με τη σειρά μου. Διότι τα κατάφεραν ! Γραφή μας έμαθαν, αλλά από ανάγνωση ... πατώσαμε. Ναι, οι Τράπεζες φταίνε, επειδή η αποικία που έφτιαξαν μετά το 1821, στήθηκε με δανεικά και με δανεικά λεφτά πληρωνόταν οι απελεύθεροι σκλαβοι. Ο μόχθος τους, οι κόποι τους, πήγαιναν προς απόσβεση δανείων. Αλλά δεν τους το έλεγαν, δεν τον καταλάβαιναν "πλην ενίων".

Οι Έλληνες δεν φταίνε, φταίνε αυτοί που διαχειρίζονται τα κοινά κατόπιν της ψήφου - ουδέποτε δικής μου - που τους δίνουν. Αν δεν κάνουν οι Διαχειριστές αυτά που τους λένε οι τοκογλύφοι, λεφτά δεν υπάρχουν. Άρα ; Άρα, πωλείται πατρίς και ανταλλάσσεται θρησκεία κατόπιν προσφοράς. Για την Ιστορία ; Και ποιος ενδιαφέρεται ;
Α, ναι, ενδιαφέρεται το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Φροντίζουν ακαταπαύστως. Πλειστηριασμός σε όλα με λίγα λόγια, και πάντως θα συμφωνήσω, οι Έλληνες φταίνε επειδή ποτέ δεν απεργούν εκεί που οφείλουν και όταν ενδείκνυται.

Ατυχώς, όλα σήμερα ετεροκαθορίζονται και έτερο-επιβάλλονται. Λέσχες κλειστές, στοές υπόγειες δαιδαλώδεις.
Καλός πελάτης για τις Τράπεζες είναι όποιος δανείζεται, καλός πελάτης για την πολιτική είναι όποιος ψηφίζει. Η τέχνη, το μυστικό, βρίσκεται στο να γίνουν αμφότερα αναπόφευκτα και αναγκαία. Αυτό έκαναν οι μάστορες της πολιτικής και των Τραπεζών. Κακός, λοιπόν, όποιος δεν δανείζεται, κάκιστος όποιος δεν ψηφίζει. Κάτι που δεν έκαναν οι καλοί Έλληνες , επειδή αυτό τους δίδασκαν και αυτό έμαθαν. Οι Τράπεζες, όμως, τους απέδειξαν ότι ήταν κακοί, οι πολιτικοί τους είπαν το ίδιο : Η υπερβολική καλοσύνη βλάπτει, δεν έπρεπε να τρώνε με τέσσερις μασέλες.

Οι κ.κ. Διαχειριστές πήραν από άλλους τις εντολές - και τα λεφτά από τις Τράπεζες. Οι εκλεγμένοι, δε, με την ψήφο μας, ποτέ τη δική μου, υπάκουσαν σε ό,τι τους είχαν διατάξει. Δάνεια, ναι, αλλά κάτω η γλώσσα, κάτω η θρησκεία, κάτω η Ιστορία, πάνω και μέσα η νέα εποχή με πατρίδα όλων τον πλανήτη γη και τον ένα θεό για όλους.
Ως προς την Ιστορία εδώ έχουμε νέα δεδομένα. Αυτή άρχισε όταν ο Χρ. Κολόμβος ανακάλυψε τη νέα Γη. Η Ιστορία αρχίζει από τότε! Ίσως, κάτι λίγο νωρίτερα.

Είμαστε κάποτε καλοί Χριστιανοί οι Έλληνες, ξέραμε Ιστορία, μαθαίναμε λίγα κολλυβογράμματα. Περισσότερο για την ανάγνωση και λιγότερο για τη γραφή. Μετά ήρθαν τα άθεα γράμματα (Πατροκοσμάς), γίναμε ορθογράφοι, τέχνο-λόγοι, ξεχάσαμε όμως την ανάγνωση και απορούμε : "Δηλαδή, οι Τράπεζες φταίνε, που οι Έλληνες ξέχασαν τη γλώσσα και τη θρησκεία τους ; Έλεος ! Με πιάνει πονοκέφαλος με αυτά", γράφουμε.

Ασφαλώς φταίνε οι Τράπεζες. Αν οι Έλληνες δεν έπαιρναν δάνεια μέσω των εκλεκτών Διαχειριστών της εξουσίας - τα έδιναν οι Τράπεζες - τα έπαιρναν από άλλες ξένες - δεν θα μας εύρισκαν τα Μνημόνια. Θα ζούσαμε με την "έντιμο πενία μας" (Μακρυγιάννης) χωρίς να έχουμε την ανάγκη των συνεχών εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, των ιστορικών αναθεωρήσεων και των θρησκευτικών μετεξελίξεων. Τα δάνεια δεν δόθηκαν μόνο για το κέρδος της τοκογλυφίας. Δόθηκαν για κάτι σημαντικότερο : Για την ολοσχερή καταστροφή του πνευματικού υπεδάφους των δανειοληπτών Ελλήνων - οι συνθήκες πλέον ωρίμασαν - με τον άρρητο στυγνό εκβιασμό του "κάμε ό,τι σου λέω, διαφορετικά είσαι χαμένος". Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης, για να αντιληφθείς, ότι αυτό σου λένε, ότι αυτό σου ζητούν.

Αυτό έκαναν οι κυβερνήτες τα τελευταία πενήντα, και κάτι, χρόνια. Με την ψήφο μας, μη το ξεχνάμε. Μη ξεχνάμε όμως και κάποιους άλλους, οι οποίοι εκλέγονται με διαφορετικό τρόπο και αυτονόητη, οπωσδήποτε, την αποδοχή τους από το λαό. Μας "λαοσύναξαν", εκτονωθήκαμε, ύστερα "απήλθεν έκαστος εις τον οίκον αυτού". Δεν γνωρίζω για πόσο ακόμη θα έχουμε τα σπίτια μας.

Παραπομπές

(1)   μ. Σύρου Δωρόθεος
" Ἀναφέρεται γιὰ τὸν Ἅγιο Ἱερομάρτυρα Ἐπίσκοπο Τύρου Δωρόθεο ὅτι, ὅταν ξέσπασε ὁ φονικὸς διωγμὸς κατὰ τῆς Ἐκκλησίας στὰ χρόνια τοῦ Διοκλητιανοῦ, τὸ ποίμνιό του, προκειμένου νὰ χάσει τὸν πολύτιμο ποιμένα του, μὲ θερμὲς παρακλήσεις κατάφερε καὶ τὸν ἔπεισε νὰ ἀπομακρυνθεῖ ἀπὸ τὸν τόπο τῶν διωγμῶν. Ἀποχώρησε στὴ Δυσσό, πόλη τῆς Θράκης, καὶ ἐκεῖ ἀσκήτευε μέχρι νὰ περάσει ὁ ἄγριος αὐτὸς διωγμός. Ὅταν πέρασε ἡ θύελλα τοῦ διωγμοῦ, ἐπανῆλθε στὸ ποίμνιό του καὶ μὲ ὅλη τὴν πατρικὴ στοργὴ ποὺ τὸν διέκρινε, στήριζε στὴν πίστη τοὺς ἀδυνάτους καὶ πρωτοστατοῦσε στὴ βοήθεια τῶν χηρῶν, ὀρφανῶν, ἀσθενῶν, καὶ γενικά, τῶν θλιβομένων."

κχ
Σήμερα δεν έχουμε φονικούς διωγμούς ως επί Διοκλητιανού. Οι τελευταίοι μιμητές ήταν οι σοβιετικοί μπολσεβίκοι, αλλά απέτυχαν. Έμαθαν και διδάσκουν τους συνεχιστές του έργου τους. Είναι ο σιωνιστικός και Δυτικός free world. Όποιος δεν συμμορφώνεται καταδικάζεται στον δια χρεωκοπίας θάνατο, στον αφανισμό. Διότι, τι άλλο σημαίνει από δόλιο και ύπουλο εξολοθρεμό, όταν υποχρεώνεις ένα λαό να ξεχάσει την Ιστορία του, και τη Θρησκεία του, και τη γλώσσα του - χάριν της Οικονομίας - από μια φούχτα τοκογλύφων τραπεζιτών ; Οι οποίοι, με σύνθημα ένας θεός για όλους και ένας κόσμος για όλους, εφαρμόζουν τις αρχές των άθεων σοβιετικών μπολσεβίκων, χωρίς όμως το λάθος του Διοκλητιανού ;

Υστερόγραφο
Και για να μην ξεχνιόμαστε, θέλω να πω, να μην ξεχνιόνται αυτοί, με το ένα χέρι φτιάχνουν τους φανατικούς του ISIS και από την άλλη, οι άθλιοι φονιάδες, τους βομβαρδίζουν.

Καταλάβατε τίποτα μητροπολίτα Σύρου ;

(2) Από το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ, όπου και η φωτογραφία  http://aktines.blogspot.gr/2014/09/blog-post_120.html

2 σχόλια:

Ioanna thiva είπε...

δεν βλεπω ομως κ. Κυπριανέ να απαντατε στα νεοτερα μου σχόλια που εστειλα στις Ακτινες!
Γιατι;
Φοβούστε μήπως;

Kyprianos Christodoulides είπε...

Δεν φταίω εγώ, αν εσείς διαβάζετε χωρίς να καταλαβαίνετε τα της αναγνώσεως. Πάντως, στη γραφή δεν υστερείτε.

Υγ. Αυτό το "φοβούστε μήπως" καλό είναι να το διορθώσετε.