Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Οι κατασκευασμένες κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες

Εισαγωγικό
(Νεότερη επεξεργασία 07/08/2014)

Οι γνωστοί εταίροι και σύμμαχοι, αφού μας έβαλαν το βρόχο των δανείων και μας περικύκλωσαν από εχθρούς, έρχονται τώρα με τους τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης να μας πουν "έχουν γνώση οι φύλακες". Και τι γνωρίζουν ; Ότι ζούμε σε κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες. Και ποιους φυλάσσουν, εμάς ή τους εγκληματίες "σύμμαχους και εταίρους" ; Προφανώς όχι εμάς, αλλά τους δολοφόνους μας. Αυτό είναι το ποιμαντικό τους καθήκον και η φιλοπατρία τους, προς ένα λαό και μια χώρα- κατοικητήριο των μαχητών του Ισλάμ και κατηχητήριο της ιδεολογίας του "ένας θεός για όλους". Η εντολή είναι να αγαπάμε τους εχθρούς μας και τους αγαπάμε. Όχι όμως όταν μας ζητούν να ανταλλάξουμε την Αγάπη με τη δική τους κάλπικη και εκ πλαστογραφίας αγάπη.

Διαβάσαμε πώς απάντησαν οι τέσσερις μητροπολίτες Θράκης, σε όσους τους κατηγόρησαν για "τουρκοποίηση" της Θράκης μετά την κοινή τους απόφαση να ταχθούν υπέρ της ίδρυσης τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεσ/νίκη. Σημειώσαμε τα κατωτέρω :

"Σε όσους αμφισβητούν τη φιλοπατρία και την ορθή πίστη των Μητροπολιτών της Θράκης ένα μόνο έχουμε να πούμε: «έχουσι γνώσιν οι φύλακες»" (*)

Και σχολιάζουμε :
Και ποία η γνώση των φυλάκων, θα ρωτούσε ο αφελής. Την απάντηση, έμμεσα και όχι άμεσα, μας την δίνουν οι τέσσερις «μηδέν από του χρέους μη κινούντες» μητροπολίτες. Διαβάστε τι γράφουν : " έχουμε πλήρη συναίσθηση των ποιμαντικών μας ευθυνών καθώς και της κρισίμου ιστορικής συγκυρίας στην οποία βρισκόμαστε". Τι θέλουν να πουν ; Ότι οι ποιμαντικές τους ευθύνες τους υποχρεώνουν να προσαρμοστούν στις κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες στις οποίες βρισκόμαστε.

Μάλιστα, βρισκόμαστε σε κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες. Αν κλείσουμε το μάτι στη Ρωσία, έτοιμοι να ορμήξουν είναι οι Αλβανοί, Σκοπιανοί, κάτι από Βούλγαρους και τέλος οι ΝΑΤΟ-ικοί σύμμαχοι Τούρκοι. Η Θράκη θα ανακηρυχθεί "γκρίζα ζώνη", αφού οι άλλοι, οι γνωστοί άλλοι εταίροι (Ίμια),   δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα. Οι δικαιοφανείς αυτοί κύριοι είναι όπως ο κ. Βενιζέλος, ειδικός στις διασταλτικές ερμηνείες του Συντάγματος. Έτσι κάνουν κι αυτοί, όπου θέλουν διαστέλλουν το Διεθνές Δίκαιο, όπου θέλουν το συστέλλουν.

Αν σκύψουμε ξανά το κεφάλι, οι προστάτες του Free World (αμερικανο-βρετανικός άξονας) θα κυττάξουν να κάνουν τη δουλειά τους, όπως πάντα, σε μια "χαμένη από χέρι" υπόθεση. Γι΄ αυτούς η Ελλάδα είναι ξεγραμμένη. Μόνο που αυτό δεν το ξέρουν οι τέσσερις μητροπολίτες. Τίποτα δεν τους δίδαξαν κάποιες άλλες "κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες", όπως η τραγωδία της Σμύρνης, η αλληλοσφαγή  μετά το ΄40, η Κύπρος, η εκκολαπτόμενη Ματσεντόνια, και η σημερινή οικονομική μας κατάρρευση.

Αν οι ποιμένες αυτοί είχαν ορθή πίστη, διέθεταν ίχνη φιλοπατρίας, είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για το λογικό τους ποίμνιο, και δεν ενδιαφέρονταν να "βόσκουσι εαυτούς", ώφειλαν να καταγγείλουν αυτές τις φτιαχτές και κατασκευασμένες κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες εκ μέρους των εταίρων και συμμάχων. Έπρεπε αυτοί να πουν και να γράψουν αυτά τα πράγματα - ελπίζουμε κοινό νου διαθέτουν - και όχι εμείς.

Ένθετο, κάποια Σχόλια

Αντιοικουμενιστής είπε...
Η τετράς των ιεραρχών δεν παρέθεσε ουδέν επιχείρημα υπέρ της ιδρύσεως του τμήματος ισλαμικών σπουδών εις την θεολογικήν σχολήν της Θεσσαλονίκης.

κχ
Λάθος και ιδού τα επιχειρήματα των μητροπολιτών του εκτουρκισμού :

Ελπίζουμε ότι η επιστημονική  κατάρτιση   επί  θρησκευτικών   ζητημάτων  και  πολιτισμού   των μουσουλμάνων διδασκάλων και θεολόγων,  εντός του κοινού  θησαυρού,  της πνευματικής  και   ιστορικής  κληρονομιάς  του   τόπου   μας,   θα   έχει  ευμενείς επιπτώσεις για όλους και θα προωθήσει την καλλιέργεια και το πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων μας. Ως ποιμένες της Εκκλησίας πού υπηρετούμε τη διδασκαλία της Ευαγγελικής Αγάπης, βλέπουμε στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου χαραγμένη την εικόνα του Θεού.

Μιλούν για κοινό θησαυρό της πνευματικής  και ιστορικής κληρονομιάς  του   τόπου μας,  ελπίζοντας να έχει το τμήμα ισλαμικών σπουδών ευμενείς επιπτώσεις για όλους. Φάνηκαν και λιγάκι έξυπνοι, απέφυγαν να γράψουν : "Ο κοινός θησαυρός της πνευματικής και ιστορικής ΜΑΣ κληρονομιάς". Θα ήταν ρατσιστικό αυτό. Πήγαν το ΜΑΣ παρακάτω, στον τόπο μας, όπου τόπος μας δεν είναι άλλος από τον πλανήτη Γη. Οι οδηγίες του χριστιανικού Σιωνισμού - έχουμε και από αυτόν, όσοι δεν το γνωρίζετε - τηρούνται αυστηρά. Παράλληλα, τηρείται και η βλακεία, όπως : "ο κοινός θησαυρός της πνευματικής και ιστορικής κληρονομιάς του τόπου μας". Αλλά ο τόπος είναι εντελώς αφύσικο να παράγει τον θησαυρό (sic) της οποιασδήποτε πνευματικής και ιστορικής κληρονομιάς. Ο άνθρωπος, οι άνθρωποι παράγουν αυτό τον θησαυρό και όχι ο τόπος. Πρώτα φτιάχτηκε ο τόπος (η Γη) και στο τέλος εγκαταστάθηκε ο άνθρωπος. Πρώτα φτιάχνουμε ένα σπίτι και μετά βάζουμε μέσα τον άνθρωπο. Είναι έτσι, ή δεν είναι, όσοι επικαλείσθε απερίσκεπτα το "«έχουσι γνώσιν οι φύλακες» ;

Και παρακάτω, η ανόητη πονηριά τους επάγει : "Ως ποιμένες της Εκκλησίας πού υπηρετούμε τη διδασκαλία της Ευαγγελικής Αγάπης, βλέπουμε στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου χαραγμένη την εικόνα του Θεού.".

Δυστυχώς, οι ποιμένες της Εκκλησίας - εκκλησία την κατάντησαν - δεν καταλαβαίνουν ότι πλαστή αγάπη αγόρασαν (σημ. τους υποχρέωσαν να την αγοράσουν, όπως μας υποχρέωναν να παίρνουμε δάνεια) και πλαστή αγάπη πωλούν. Το ίδιο ισχύει και για την "εικόνα του Θεού", που βλέπουν χαραγμένη στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου. Το πρότυπο είναι δήθεν, είναι fake. Αυτό αγόρασαν και αυτό βλέπουν. Είναι το πρόσωπο του "ένας θεός για όλους", είναι το πρόσωπο του "όλες οι θρησκείες και όλες οι εκκλησίες μας οδηγούν στον ένα θεό", είναι το πρόσωπο του θεού που τα έχει αποκαταστήσει όλα και όλους (Ωριγένης).

(*)  http://aktines.blogspot.gr/2014/08/blog-post_76.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: