Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Το θαύμα και η ανάσταση ενός καινοτόμου Μητροπολίτη


Τα κατωτέρω από το ιστολόγιο    http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5740.html

Του Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου

Οι πόθοι και τα οράματα της ψυχής μας εσωκλείουν μία ακατανίκητη δύναμη, η οποία με το πέρασμα των χρόνων και των αιώνων, αντί να αποδυναμώνεται και να αλλοιώνεται, τουναντίον ενισχύεται και γιγαντώνεται από γενιά σε γενιά ως λαχτάρα ψυχής και βεβαία προσδοκία.
Η φωνή του Παναγιωτάτου Πατριάρχου του Γένους μας κ. Βαρθολομαίου ότι «η Αγιά Σοφιά πρέπει να ξαναγίνει Εκκλησία» είναι προφητική συνάμα και προδρομική των όσων πρόκειται να συμβούν ως επιβεβαίωση των πόθων και οραμάτων του λαού μας, ο οποίος δεν έπαυσε να καρτερεί και να πιστεύει, ότι «πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας θάνε».
Ο Θεός μέσα στην ιστορία δοκιμάζει, αλλά δεν λησμονεί. Έρχονται τώρα τα ίδια τα γεγονότα να ανατρέψουν τα θεωρούμενα ως απαρασάλευτα και να ροδίσουν στον μέχρι προ τινος ζοφερό ορίζοντα, την αυγή μιας λαμπρής ημέρας, όπου στην Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία θα ηχήσουν τα πνευματικά σήμαντρα και θα συνεχισθεί ο Χερουβικός ύμνος, που διακόπηκε πριν 561 χρόνια κατά την ημέρα της αλώσεως.
Η κοινή λογική και το περί δικαίου αίσθημα επιβάλλει να επανέλθει η Αγιά Σοφιά στη χρήση για την οποία κτίσθηκε.
Να ξαναγίνει χώρος θείας Λατρείας των Ορθοδόξων και κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο οφείλει το όνομά του ως «Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία» στο μέγα της οικουμένης προπύργιον.
Η γενναία στάση του Πατριάρχου μας, οι παρεμβάσεις της ομογένειας στην Αμερική, το πλαίσιο της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και η υποχρέωση του πλήρους σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και η προσευχή των πιστών θα κάνουν το θαύμα.
Εμείς πιστεύουμε στα θαύματα και στην Ανάσταση


Σχόλιο

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, θα είναι θαύμα και ανάσταση στην περίπτωση όπου το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών μετακομίσει από το Σαμπεζύ και πάει στην Κων/πολη, για να εξυπηρετεί ο ναός της του Θεού Σοφίας τις εκκλησιαστικές, ή ακόμη και θρησκευτικές γενικότερα, ανάγκες των μελών;;;
Το πλήρωμα της Εκκλησίας, δηλαδή ο λαός του αγίου Θεού, θα είναι αερομεταφερόμενο, ή τα τουριστικά γραφεία θα φροντίζουν, ώστε να υπάρχει πάντα εκκλησίασμα;;;

Τέτοιος εφτελισμός, ισοπέδωση και χλευασμός  (: 6 Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν) , της θείας Λατρείας μόνο σε περιόδους των παρελθόντων αιώνων (αιρέσεων) υπήρξε. Αλλά κι αυτός ήταν σε περιορισμένη έκταση. Σήμερα, εν ονόματι της αγάπης και των διαλόγων - με διάλογο απατήθηκε η Εύα -  όλα κατατείνουν στο αντίστοιχο "ενα" του Αντίχριστου (: ένας θεός για όλους, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον ένα θεό, όλοι είμαστε "αναδενδράδες" ενός δέντρου).

Ο Κύριος να μας ελεήσει. Καιρός να αδειάσουν οι ναοί. Όλοι οι πιστοί έξω από τις εκκλησιές με ένα σύνθημα : Να φύγουν οι μνημονευτές των αμνημόνευτων και οι κοινωνοί των ακοινώνητων. Οι ουνίτες, προτεστάντες ή παπικοί, ας πηγαίνουν να παίρνουν την ευλογία από τους ομόφρονες με αυτούς, να δούμε τελικά πόσοι είμαστε εμείς και πόσοι εκείνοι.

1 σχόλιο:

Kyprianos Christodoulides είπε...

Ο χρήστης sotirio έγραψε :
"Σωστά το θέτεις κ Κυπριανέ . Ομως λές την μισή αλήθεια Η μισή αλήθεια είναι Ανάξιος ο Αιρετικός να καθαιρεθεί ! και η αλλη μισή Θέλουμε Ορθόδοξο Πατριάρχη ! Ετσι δεν είναι κύριε Κυπριανέ ? Θέλουμε Ορθόδοξο Πατριάρχη !"

κυπριανός χ
Έτσι δεν είναι, διότι αφ΄ ης επικράτησε η καινοτομία αποκτήσαμε πολλές ορθοδοξίες. Για παράδειγμα, έχουμε τους ορθόδοξους μαρξιστές, τους ορθόδοξους Εβραίους, τους ορθόδοξους εξελικτικούς, και πολλούς άλλους ορθόδοξους συμπεριλαμβανομένων και των αντιοικουμενιστών της καινοτομίας.

Μία η Ορθοδοξία, Μία η Εκκλησία, Ένα το Πίστευμα.

Ναι, εκτός Εκκλησίας, δεν υπάρχει σωτηρία, όπως έλεγε ο άγιος Κυπριανός και δογμάτισε η σύνοδος Καρθαγένης, πότε όμως; Όταν ο καθένας "κόβει" το θεό στα μέτρα του και στα μέτρα της τσέπης του; Ή όταν όλοι "εν ενί στόματι και μια καρδία δοξάζουμε και ανυμνούμε το πάντιμον και μεγαλοπρεπές όνομα του Κυρίου και Θεού ημών";

Η καινοτομία αυτό δεν το προέβλεψε.Μας άφησε με το "καθένας με την πίστη του" και το "άρες, μάρες, κουκουνάρες" του κάθε θεολόγου μετά ή άνευ ράσων και μετά ή άνευ διαπιστευτηρίων της αλλοδαπής. Έφθασε μάλιστα νομομαθής πιστός, με τατκτικό εκκλησιασμό, συχνή θεία Κοινωνία και αδιάλειπτη αναφορά σε "πατερικότητα", "αγιογραφικότητα" και άλλα λήγοντα σε -οτητα, να μου πει ότι είναι αίρεση, να πιστεύω στην αφθαρσία του εφάμαρτου φθαρτού σώματος !!! Και ένας άλλος μεγαλόσχημος διακήρυττε ότι τον συναρπάζει κάθε τι που τον βγάζει από τα όρια, για παράδειγμα, όπως είναι τα όρια της ταχύτητας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θέλει να υπερβεί τα όρια της ταχύτητας του φωτός και να γίνει ... ούφο (εγώ το λέω αυτό, εκείνος δεν το είπε).

Σχισματικός και αιρετικός εγώ, με τους ΓΟΧ, συνεπείς εσείς με την ορθοδοξία σας και τον άγιο Θεό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας, όπως έκαστος φαντάζεται, στα μέτρα της αγγλικανικής, κυρίως, και πάσης άλλης ουνίας. Αφού είναι έτσι, τότε, γιατί τα βάζετε μαζί μας ; Γιατί μας θεωρείτε απόβλητους - εκτός Εκκλησίας - της δικής σας πίστης ; Επειδή δεν θέλουμε να συγκοινωνούμε με τα έργα της πονηρίας - διάβαζε διπλωματίας ;

Η Εκκλησία καθιέρωσε την καινοτομία ή μας την επέβαλε η απερίγραπτη και ανερμάτιστη ψευδολόγος Πολιτεία ; Η φέρουσα το όνομα Ελλάς αποικία των Βρετανών, όφειλε να διολισθήσει από την αίρεση του παπισμού στην αίρεση του αγγλικανισμού και αυτό πληρώνουμε, σε βάρος της Ορθοδοξίας, από τότε που σταθήκαμε στα πόδια μας.