Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Μητροπολίτης Άνθιμος : Οι μηχανορραφίες είναι δείγμα ευφυίαςΚαι αφού μάθατε ( http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/08/blog-post_3.html ) ότι ο αγώνας της ορθοδοξίας χρειάζεται κόλπα, καιρός να μάθετε ότι οι μηχανορραφίες είναι δείγμα ευφυίας. Δεν το λέω εγώ, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος το λέει και ο (συν)αδελφός μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ουρά του απελθόντος Χριστόδουλου, κύπτει συγκαταβατικά την κεφαλήν. Συμφωνεί πλήρως και ευχαριστεί!

Μερικά πράγματα, συνεχίζει ο Άνθιμος, πρέπει να τα καταλάβουμε καλύτερα ... μερικά πράγματα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε πολιτιστικά, να σεβαστούμε την ετερότητα του άλλου και να μη την εκμεταλλευθούμε για να τον καταπιέσουμε. Δεν είμαι ενδοτικός αλλά σέβομαι και υπολήπτομαι αυτό που είναι η διαφορετικότητα του άλλου και προσπαθώ να του την αγκαλιάσω με αγάπη για να μη γίνει σύγκρουση με οξύτητα

Νομίζουμε όμως εμείς ότι οι μηχανοραφίες είναι δείγμα ηλιθιότητας. Διότι, όποιος είναι σε θέση να καταλάβει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ του σέβομαι και του δέχομαι, τότε δεν μπορεί να λέει όλες αυτές τις ανοησίες. Άλλο να δέχεσαι τη διαφορετικότητα του Μουσουλμάνου (παρένθεση, δεν νομίζω στα νοσοκομεία των ΗΠΑ να υπάρχουν ναΐδρια Ορθοδόξων για να προσεύχονται οι ασθενείς) και έτερο να την σέβεσαι. Αν είναι όπως μας τα λέει ο μητροπολίτης Άνθιμος, τότε οφείλουμε να σεβόμαστε και τον διάβολο (ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ' ἀρχῆς, καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐκ ἔστηκεν).

Πιθανολογούμε ότι τόσο αυτός, όσο και ο συνάδελφος αυτού μητροπολίτης Ιγνάτιος Βόλου, ουρά του απελθόντος Χριστόδουλου, θα τον σέβονται. Να μην εκπλαγούν, λοιπόν, αν κάποιοι μουσουλμάνοι - μη γένοιτο - τους πάρουν το κεφάλι εφαρμόζοντας πιστά όσα τους υποδεικνύει η σεβάσμια πίστη τους. Εφόσον οι δυο συνομιλητές συμφωνούν, ότι οφείλουν να σέβονται την διαφορετικότητα του Ισλάμ, οφείλουν να δείξουν σεβασμό και ως προς την απόφαση - μη γένοιτο - του αποκεφαλισμού τους. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει κι έτσι, θα αποκτήσουμε και άλλους νεοφανείς αγίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: