Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Ο διαπολιτισμικός πρεσβευτής "καλής θελήσεως" του interactive προσκυνηματικού τουρισμού

Τα εκκλησιαστικά νέα της καινοτόμου εκκλησίας, όπως πάντα, θλιβερά και αξιοδάκρυτα. Πληροφορηθήκαμε (*) ότι ένας συνταξιούχος του Δημοσίου και πρώην μητροπολίτης, ο Ζακύνθου Χρυσόστομος, εκπροσώπησε την εκκλησία της Ελλάδος σε ένα διαπολιτισμικό γεγονός : Τον λεγόμενο προσκυνηματικό τουρισμό, τον οποίο εγκαινίασε η Κίνα. Είδαμε λοιπόν τον συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο, και πρώην μητροπολίτη, με πολιτική περιβολή. Παρέλειψε να κόψει τα γένια, άγνωστοι οι λόγοι.

Η καινοτόμος εκκλησία απέκτησε με τον τρόπο αυτό και τον διαθρησκειακό, διαπολιτισμικό ή interactive, πρεσβευτή καλής θελήσεως, τον οποίο δεν είχε. Σχετικά με το interactive σημειώνουμε ότι στα ελληνικά της παγκοσμιοποίησης μεταφράζεται ως "διαδραστικό". Τι σημαίνει τώρα αυτό το "διαδραστικό" μας είναι άγνωστο. Προφανώς, οι εισηγητές της νέας ελληνικής γλώσσας, μη θέλοντας να γίνουν εμφανή τα δόλια σχέδια που υπηρετούν, αποφεύγουν να αποδώσουν το interactive με τη λέξη "ενδοενεργή". Διότι η, σε μετάφραση, σύνθετη αυτή λέξη εισάγει το "ένδον", δηλαδή κάτι το εσωτερικό, και οι εσωτερικές εντολές των αχθοφόρων τις παγκοσμιοποίησης, τις οποίες καλούνται να ενεργήσουν, δεν πρέπει να λέγονται. Μυστικές συμφωνίες έχουν γίνει, οπότε το ποίμνιο καλό είναι να παραμένει ποίμνιο άνευ λόγου ή γνώσης.

Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για την λεγόμενη intercommunio, δηλαδή την διακοινωνία, άλλως "κοινό ποτήριο", με τον παπικό εσμό. Η ενδοκοινωνία - διακοινωνία στη νεοελληνική του οικουμενισμού και της παγκοσμιοποίησης - έχει δρομολογηθεί και επιτευχθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Δράστες οι του Φαναρίου ιεράρχες και επίσκοποι, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ζηζιούλας με τους εδώ αντιφωνητές (: σχολή Γιανναρά, ακαδημία Βόλου, ψυχοθεολόγοι τύπου π. Θερμός και τέλος ο κατάλογος δεν έχει).

Αν σχολιάζουμε τώρα τον νεοαποκτηθέντα "πρέσβη καλής θελήσεως" επί του προσκυνηματικού (σημ. προσχηματικού, θα ήταν καλύτερα) λεγόμενου τουρισμού, είναι διότι, αφ΄ ενός, θέλουμε να δείξουμε τη συνέπεια, με την οποία η καινοτόμος εκκλησία του 1924 βαδίζει, οδηγώντας σε πλήρη εκκοσμίκευση το λαό του Θεού, αφ΄ ετέρου δε, να σκεφθούμε τα έτη της διακονίας του στη μητρόπολη της Ζακύνθου. Το ποιμαντορικό έργο που επιτέλεσε, δεν μπορεί να είναι άσχετο με τα νέα καθήκοντα, που του ανέθεσε η διοικούσα την εκκλησιαστική καινοτομία ιεραρχία. Οπότε, δεν χρειάζεται να γράφουμε περισσότερα.

Το δίχως άλλο, θα υπάρχουν πιστοί που θα πίνουν νερό στο όνομά του, κατά το λεγόμενον, πολλοί δε εξ αυτών θα είναι αντιοικουμενιστές ή ακόμη πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης. Όχι όμως και του προσκυνηματικού τουρισμού και των λοιπών interactive οδηγιών ενέργειας και δράσης.

(*) http://www.ekklisiastikos.gr/2013/06/blog-post_27.html

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ Ο ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΤΟΣ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΡΩΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

1.– Το μόνο που απαγορεύεται στη Κίνα, αλλά και σε οποιαδήποτε χώρα που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό της, είναι ο εκτός ναών προσηλυτισμός σε οποιαδήποτε θρησκεία. Όμως στη σημερινή Κίνα, υπάρχουν καταγεγραμμένοι περίπου 50.000 Χριστιανικοί ναοί όλων των δογμάτων, που φέρουν ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΆ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥ, όπως επίσης υπάρχουν Βουδιστικοί και Μουσουλμανικοί ναοί, τους οποίους οποιοσδήποτε αναγνωρίζει από μακριά.

2.– Βεβαίως μέχρι το 1970 υπήρξαν άγριοι διωγμοί των Κινέζων Χριστιανών από το κομμουνιστικό καθεστώς, αλλά από τότε μέχρι σήμερα, 67.000.000 Κινέζοι (πολλοί τους ανεβάζουν σε 100.000.000) έχουν ασπαστεί τον Χριστιανισμό, κυρίως πρωτεσταντισμό και καθολικισμό.

3.– Οποιοσδήποτε κληρικός, οποιουδήποτε θρησκεύματος, είναι ελεύθερος να κυκλοφορήσει στους δρόμους με τη μη λειτουργική ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ενδυμασία του, αρκεί να μη κάνει δημόσιο κήρυγμα, όπως κάνουν εδώ οι εβραίοι με τους γιαχωβάδες τους.

4.– ΔΗΜΟΣΙΑ είναι και η προβολή θρησκευτικών συμβόλων, αρκεί να μη λαμβάνει τον χαρακτήρα της υπαίθριας προπαγάνδας. ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ μάρτυρας, οι φωτογραφίες του κόπανου Χρυσόστομου, στο κατάστημα που άνοιξε στη φετεινή τουριστική έκθεση του Πεκίνου, όπου εκθέτει ΔΗΜΟΣΙΑ και προβάλει δια του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, σταυρούς και θρησκευτικές Χριστιανικές εικόνες, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ!!!!!!

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/36619