Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν και "από κάποια αιτία εγκεφαλικά νεκροί"

 Η συνειδητή συναίνεση του δότη οφείλει προ πάσης ελεύθερης και αβίαστης συγκατάθεσης να γνωρίζει την αλήθεια 

Ο ΕΟΜ με σημερινή (14/6/2013) Ανακοίνωση ενημερώνει τους πολίτες για την απόφαση της Συνόδου του 2005 για τη δωρεά οργάνων. Η σχετική Ανακοίνωση του ΕΟΜ αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 14/06/2013
Με την παρούσα ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας μας, σχετικά με την Εγκύκλιο 2819 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που εξεδόθη στις 7 Ιουλίου του 2005 και αφορά τη θέση της Ιεράς Συνόδου απέναντι στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων.

Με την Εγκύκλιο αυτή, τόσο ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όσο και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Αρχιερείς, είχαν δηλώσει την αποδοχή και τη στήριξή τους στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων και προέτρεπαν μάλιστα τους πιστούς να συμμετάσχουν στη φιλάνθρωπη αυτή πρωτοβουλία της Εκκλησίας μας γινόμενοι Δωρητές Οργάνων.

Τώρα, που άρχισαν να μαζεύονται οι χιλιάδες αρνητικές δηλώσεις για την (εικαζόμενη) δωρεά οργάνων, θυμήθηκε ο ΕΟΜ την Εγκύκλιο 2819/7-7-2005 της, υπό τον Χριστόδουλο ελεγχόμενης, ιεράς συνόδου. Όπου, μεταξύ άλλων, διαβάζουμε :

"Η δωρεά οργάνων πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει τη "συνειδητή συναίνεση" του δότη, δηλαδή ο δότης πρέπει εν επιγνώσει ελεύθερα και αβίαστα να έχει συγκατατεθεί στην αφαίρεση των οργάνων του, αν τυχόν από κάποια αιτία καταστεί εγκεφαλικά νεκρός".


Πρέπει, λοιπόν, να δοθεί απάντηση σ΄αυτή την κορυφαίου ψεύδους - καθ΄ υπαγόρευση; - εγκύκλιο της ιεράς συνόδου από τον αλήστου μνήμης Χριστόδουλο. Τοιούτου είδους εγκύκλιοι αρμόζουν σε άλλους, σε εκείνους που μας κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τύπου αποφασίζουμε και διατάσσουμε, και όχι σε ένα θεσμό, ο οποίος προτάσσει το "ιερό", για να γνωρίζουμε τι λογής είναι αυτή η σύνοδος.

Γράφει η εγκύκλιος ότι "ο δότης πρέπει εν επιγνώσει ελεύθερα και αβίαστα να έχει συγκατατεθεί στην αφαίρεση των οργάνων του". Θεώρησε περιττή την αλήθεια η σύνοδος, δίνοντας βαρύτητα στο "ελεύθερο". Κόλλησε κοντά σ΄ αυτό και το "αβίαστο", λες και το "ελεύθερο" δεν δηλώνει συνάμα και το "αβίαστο" του ελεύθερα δρώντος. Σημαντικότερο όμως είναι το εξής.  Αν και η, κατ΄ ευφημισμό, σύνοδος μπορούσε να γράψει : "Ο δότης εν επιγνώσει αληθείας μπορεί ελεύθερα να συγκατατεθεί στην αφαίρεση των οργάνων του", το παρέλειψε. Διότι αν ήταν όντως Σύνοδος Ορθόδοξη, όφειλε να συμπληρώσει το "πριν αποβιώσει". Η αφαίρεση των οργάνων γίνεται προθανατίως και αυτό, η υπό τον Χριστόδουλο συνελθούσα σύνοδος, δεν επιθυμούσε να γίνει γνωστό στο "Χριστεπώνυμον Πλήρωμα" (sic).

Και ας δούμε τη συνέχεια στο "εν επιγνώσει", ενθυμούμενοι το "πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν", του απ. Παύλου από την Προς Τιμόθεον επιστολή. Την επίγνωση επικαλείται τώρα ο ΕΟΜ, μέσω Ιεράς Συνόδου, απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας μας. Λαμπρά! Η, τότε, επί Χριστόδουλου  ιερά σύνοδος απευθύνθηκε στο "ευλογημένο πλήρωμα της Εκκλησίας", έκανε όμως ένα λάθος. Το λάθος ήταν ότι με τη συνειδητή συναίνεση του δότη, δηλαδή με την εν επιγνώσει - το "αληθείας" ξεχάστηκε - συγκατάθεση να του αφαιρεθούν τα όργανα αν καταστεί εγκεφαλικά νεκρός από κάποια αιτία, νόμισε ότι θα μας κάνει όλους εγκεφαλικά νεκρούς πριν γίνουμε όντως - όπως γράφει "από κάποια αιτία" - εγκεφαλικά νεκροί.

 Πολύ προ της Εγκυκλίου 2819 υπήρξαν αρκετοί, οι οποίοι προτίμησαν κάποια άλλη αιτία, από αυτή που σήμερα προτείνει η επιστήμη (ΕΟΜ) και η τότε σύνοδος του Χριστόδουλου, με τον εισαχθέντα εγκεφαλικό θάνατο. Η άλλη αιτία οδηγεί και αυτή σε εγκεφαλικό "θάνατο". Σε εισαγωγικά ασφαλώς, επειδή σε εισαγωγικά είναι και ο ιατρικός νεοθάνατος. Εισηγητής είναι ο απόστολος των εθνών Παύλος, ο οποίος μας συνιστά να νεκρώσουμε τα μέλη υμών τα επί της γης :

5 Νεκρώσατε οὖν τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν, καὶ τὴν πλεονεξίαν ἥτις ἐστὶν εἰδωλολατρία ...

9 μὴ ψεύδεσθε εἰς ἀλλήλους, ἀπεκδυσάμενοι τὸν παλαιὸν ἄνθρωπον σὺν ταῖς πράξεσιν αὐτοῦ 10 καὶ ἐνδυσάμενοι τὸν νέον τὸν ἀνακαινούμενον εἰς ἐπίγνωσιν κατ' εἰκόνα τοῦ κτίσαντος αὐτόν (Προς Κολασσαείς)


Αυτά μας συμβούλεψε ο απ. Παύλος, αυτά πράξαμε. Νεκρώσαμε τα μέλη τα επί της γης και ενδυσάμενοι τον νέον άνθρωπο, τον ανακαινούμενον εις επίγνωσιν κατ΄ εικόνα του κτίσαντος, τολμήσαμε να καταγγείλουμε τους "εις αλλήλους ψευδομένους" επιστήμονες. Οι οποίοι την αρχική δωρεά πτώματος μετονόμασαν σε δωρεά σώματος, τους βιολογικά ζώντες ασθενείς κατέταξαν στην κατηγορία των πτωμάτων και τώρα έρχονται να μας πουν τη θέση της "Ιεράς Συνόδου" απέναντι στο θεσμό (σημ. αυτό μας έλειπε) της Δωρεάς Οργάνων. Περίεργα, μολονότι ουδέποτε η επιστήμη ζήτησε την συνεπικουρία της Εκκλησίας στο έργο της, τώρα μας αιφνιδιάζει. Μήπως μπορούν να μας θυμίσουν οι εκλεκτοί συνάδελφοι πότε ζητήθηκε η (συνοδική) γνώμη της Εκκλησίας; 

Κλείνοντας και αυτό το σημείωμα γράφουμε, πάλι, ότι πάντα τα ανωτέρω απέκρυψε και αποκρύπτει συστηματικά ο ΕΟΜ, τα αγνόησε και η υπό τον πολύπλαγκτο μακαρίτη Χριστόδουλο ελεγχόμενη, αλλά και η παρούσα, "Ιερά Σύνοδος", όχι όμως και όλοι εκείνοι, που θέλησαν "εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν" από κάποια άλλη αιτία. Διότι η συνειδητή συναίνεση του δότη οφείλει προ πάσης ελεύθερης και αβίαστης συγκατάθεσης να γνωρίζει την αλήθεια.

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Υστερόγραφο ΚΧ,

Προς περιεργαζόμενους τα θεολογικά, τα εκκλησιαστικά, όχι όμως και τα θρησκευτικά :

"εἰς ἐπίγνωσιν κατ' εἰκόνα τοῦ κτίσαντος αὐτόν"

Το "κατ' εικόνα του κτίσαντος" νοητέον "κατά την Χάριν" του κτίσαντος, το δε "κατά Χάριν" και "κατ΄ αλήθειαν", ότι ο Κύριος αλήθειά εστι.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σχετικά με την Εγκύκλιο 2819/ 7-7-2005, μπορείτε να τη διαβάσετε τοποθετώντας στη "μηχανή" αναζήτησης (: Google, Αισθάνομαι τυχερός) το σύνδεσμο που ακολουθεί

http://www.eom.gr/images/stories/edipa/eom-egkuklios-2819_2005-ieras-sunodou-ths-ekklhsias-ths-ellados.pdf