Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ, «Ανοίγουμε νέες διόδους επικοινωνίας με τους ορθοδόξους….»

Τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία αλώθηκαν από τις δομές του παπισμού και οι αιρετικοί ανοίγουν νέες διόδους επικοινωνίας!

Ανακοινώθηκε ότι στα πλαίσια της νέας "επαναστατικής" γραμμής που θα ακολουθήσει το Βατικανό για να πλησιάσει τον κόσμο, ο νέος Πάπας διόρισε μια οκταμελή επιτροπή σοφών καρδιναλίων και αρχιεπισκόπων "που θα πρέπει να συμβουλεύσει τον πάπα Φραγκίσκο σχετικά με τη διακυβέρνηση και τη διοικητική μεταρρύθμιση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας". Περισσότερα στο δεσμό που ακολουθεί (*).

Δεν είναι καθόλου νέες οι δίοδοι. Είναι μια προσπάθεια επαναφοράς του συνοδικού συστήματος, το οποίο όμως, στο παρελθόν, δεν είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα. Οι, ας πούμε, σύμβουλοι δημόσια εξέφραζαν τη γνώμη τους και αυτή γινόταν δεκτή ή όχι, αλάλογα με το αν ήταν σύμφωνη με την Αγία Γραφή, την Ιερή Παράδοση και τα προηγηθέντα Θεσπίσματα των Οικουμενικών Συνόδων.

Το νέο, που επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο η παπική εκκλησία, τελεί υπό την αιγίδα και υψηλή εποπτεία του αλαθήτου, του πρωτείου, και πλείστων άλλων άθεσμων καινοτομιών, που αντιβαίνουν πλήρως προς το συνοδικό σύστημα της Ορθοδοξίας. Μη λησμονούμε ακόμη ότι ο νέος ποντίφηξ είναι του τάγματος των Ιησουϊτών. Τι σημαίνει αυτό, νομίζω, δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε. Η παπική δολιότης έχει πλέον τον γνησιότερο και καταλληλότερο εκφραστή της, μάλιστα δε στην κορυφή της εκκλησιαστικής (θρησκευτικής και θεολογικής) πυραμίδας.

Την διπλωματία των παπικών τη γνωρίζουμε, δεν πρόκειται να μας εξαπατήσουν με δηλώσεις τύπου : «Με τον τρόπο αυτό, ανοίγουμε νέες διόδους επικοινωνίας με τους ορθοδόξους, με τις μεγάλες πατριαρχικές εκκλησίες που έχουν ήδη οργανωθεί συνοδικά και που εύχονται να πράξει το ίδιο και όλη η υπόλοιπη χριστιανοσύνη» (Βάλτερ Κάσπερ).

Τώρα που σχεδόν όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία έχουν αλωθεί και τελούν κάτω από τις δομές που έφτιαξε ο πολύπλαγκτος παπισμός, κατόπιν επεξεργασίας του προτεσταντισμού και της αποφλοιωμένης κατά τον νουν "Ορθοδοξίας" - καλύτερα ορθοδοξίας - βρήκαν την ευκαιρία οι αιρετικοί να ανοίξουν "νέες διόδους επικοινωνίας".

(*)  http://aktines.blogspot.gr/2013/04/blog-post_941.html
       http://apotixisi.blogspot.gr/2013/04/blog-post_3256.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: