Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Η καταγγελία του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών


Μετά από την εκπομπή της κας Κανέλλη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1 για τις Μεταμοσχεύσεις και όσα υποστήριξα, το 1993, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών έκρινε σκόπιμο να απευθυνθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου "να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τον συγκεκριμένο ιατρό". Τους ενόχλησε αυτό που είπα, το "let him die", το οποίο με διαφορετικά λόγια ισοδυναμεί με το "δικαίωμα στο θάνατο". Τούτο ισχύει μόνο όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα δυνατά θεραπευτικά μέσα που διαθέτει σήμερα η Ιατρική. Την εποχή όμως που σιωπηρά επικρατούσε εκ μέρους της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας η αποφυγή εφαρμογής της τεχνητής αιμοκάθαρσης, επειδή γνωρίζαμε πού τελικά θα οδηγείτο ο ασθενής αλλά και η οικονομία, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Ουδείς αποφάσιζε να συστήσει στους ασθενείς την τεχνητή αιμοκάθαρση. Παρεκτός και ήταν εκατομμυριούχος, όπως στις ΗΠΑ, όπου άρχισε να εφαρμόζεται, για να γενικευθεί τελικά σε όλο τον κόσμο.

Η οικονομία και οι οικονομολόγοι γρήγορα κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Οι δαπάνες συντήρησης των ασθενών αυτών άρχισαν να αυξάνουν και τα Ταμεία των Δημόσιων και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως και αυτά των ιδιωτικών, άδειαζαν. Η λύση δόθηκε με τις μεταμοσχεύσεις, φαίνεται όμως ότι και εδώ, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει σε μικρότερο βέβαια βαθμό.

Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα δεν μπορώ να το γνωρίζω. Ούτε μάντης, ούτε προφήτης είμαι. Πάντως δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι οι προοπτικές που ανοίγονται με την παγκόσμια αυτοκρατορία, που προσπαθεί να μας επιβάλει η ελίτ των Τραπεζιτών, δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Αυτοί θα καθορίζουν το μέλλον μας, ποιοι θα ζήσουν, ποιοι θα πεθάνουν, ανάλογα με το αν θα έχουμε υπογράψει άρνηση ή κατάφαση στο κοινωνικό αγαθό - εκεί θα μας οδηγήσουν - της δωρεάς των οργάνων μας. Σε λίγο καιρό τα σώματά μας δεν θα μας ανήκουν. Θα τα διαχειρίζεται μια ελίτ τοκογλύφων και δολοφόνων, την οποία θα έχουμε εκλέξει με δημοκρατικές και ελεύθερες διαδικασίες. Δηλαδή, με την ψήφο.

Στο δεσμό που ακολουθεί, μπορείτε να διαβάσετε την καταγγελία του Συνδέσμου Νεφροπαθών και την απάντηση που μου ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Συνέχεια δεν υπήρξε, αν και η διαφήμιση των μεταμοσχεύσεων δεν σταμάτησε ποτέ να γίνεται, τόσο εκ μέρους της πανεπιστημιακής ιατρικής αδελφότητας (πλέον), όσο και εκ μέρους της Διοικούσας Ιεραρχία της Εκκλησίας (και πάσης Ελλάδος).

Ζητώ τη συγγνώμη και την κατανόηση του αναγνώστη για το πρωτόλειο που καταθέτω. Δεν το επεξεργάστηκα και υπάρχει σωρεία φιλολογικών ή φραστικών λαθών. Όχι όμως και επιστημονικών. Υπόσχομαι να το διορθώσω.

https://docs.google.com/file/d/0B10nRQ2KXoC_d2gzN1RtOExDaHM/edit?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια: