Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο δρόμος του εγώ και ο δρόμος του θεού των παπικών

Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες του δρόμου του εγώ

Πληροφορηθήκαμε ότι  πάνω από 150.000 πιστοί συνέρρευσαν σήμερα 17/02/2013 στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, για την καθιερωμένη τελευταία ομιλία και τελευταία ευλογία του πάπα Βενέδικτου IVI, μετά τη λειτουργία που τελείται στο  ναό. Πήραν την ευλογία και άκουσαν τις νουθεσίες που τους έδωσε. Τι τους είπε; Μεταξύ άλλων και τούτο το σημαντικό :
"Στις κύριες στιγμές της ζωής, έχουμε μπροστά μας ένα σταυροδρόμι: θέλουμε να ακολουθήσουμε το εγώ ή τον Θεό"
Δάσκαλε που δίδασκες. Υπνώτισε με όμορφα λόγια τους ακροατές κι αυτοί δεν αντιλήφθηκαν ότι η ευχή ήταν κατάρα. Ας ρώταγε καλύτερα τον παλαιό προκάτοχο του παπικού θρόνου (αγία έδρα) όταν εκείνος αποφάσισε να προσθέσει το φιλιόκβε (εκ του Υιού). Ποιο δρόμο ακολούθησε εκείνος και οι διάδοχοι; Ακολούθησε το δρόμο του εγώ, ή το δρόμο του Θεού;

Την απάντηση οπωσδήποτε του την έχει δώσει, τότε που το Κονκλάβιο τον ανεκήρυξε 16ο πάπα Βενέδικτο.Όλοι να ακολουθούν το δρόμο του εγώ, αλλά να λένε ότι ακολουθούν το δρόμο του θεού. Προτιμότερο όμως να θέτουν ερωτηματικό ανάμεσα στο εγώ και στο θεό. Η ύπνωση των πιστών γίνεται καλύτερα με αυτό τον τρόπο. Το εμείς δεν υπάρχει στους παπικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: