Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

"Άρδην" και Black heavy Metal

Σταχυολογώ από το περιοδικό "Άρδην" και το άρθρο "Black Metal, παγανισμός και φασισμός" (*)

Από το Άρδην : "Εξυπακούεται ότι ο χριστιανισμός, στον οποίο αναφέρονται στους στίχους τους (σ.σ. οι ρέκτες της μουσικής black heavy metal, που δεν είναι άλλοι, εδώ, από τους χρυσαυγίτες) δεν έχει καμία σχέση με την Ορθοδοξία, την οποία αγνοούν, και παραπέμπει στον καθολικισμό και τον προτεσταντισμό"

ΚΧ :
Ο συντάκτης του "Άρδην" (εξυπακούεται) έχει υπόψη του έναν χριστιανισμό (όχι βέβαια Χριστιανοσύνη) που έχει σχέση με ορθοδοξία και όχι Ορθοδοξία. Η ορθοδοξία του έχει σχέση ... με τη σχέση και τις σχέσεις, οι οποίες παραπέμπουν στον καθολικισμό και στον προτεσταντισμό. Δεν είναι όμως οι σχέσεις και η σχέση τους τόσο brutal, σαν αυτές των χρυσαυγιτών και των λοιπών άλλων. Εδώ, στο μυαλό του συντάκτη του "Αρδην", οι σχέσεις έχουν ερωτικό άρωμα, άρωμα συναισθήματος, και δη και αγαπητικού. Είναι το άρωμα της νεοορθοδοξίας, των αγαπητικών (και ερωτικών) σχέσεων, που καλούνται να συνάψουν - με άλλους και παρεμπιπτόντως με τον Θεό - οι αλλοτριωμένοι και διεφθαρμένοι από κακόδοξους διδασκάλους. Ή μάλλον "Διδάχους", για να θυμηθούμε τον συμπαθέστατο (και υποψήφιο αγιότητας) Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Η αγαπητική σχέση, λένε οι διδάχοι, μας οδηγεί στο Θεό. Αλλά τα πράγματα τους διαψεύδουν. Όσοι καταλαβαίνουν τις σαχλαμάρες των διδάχων, αυτό το ανακάτεμα του παπισμού (αγάπη) και του προτεσταντισμού (σχέση) με την έκφανση της δήθεν ορθόδοξης αγαπητικής σχέσης, τους γυρίζουν την πλάτη και προτιμούν τη μουσική από τα βαρειά μαύρα μέταλλα. Μουσική που καταργεί το συναίσθημα, αφού το έχουν ήδη καταργήσει οι ολετήρες της θρησκείας. Πέταξαν τη θρησκεία στα άχρηστα, έστησαν την παπικοπροτεσταντική νεορθόδοξη εκκλησία της σχέσης, και έρχονται τώρα να μας μιλήσουν για Ορθοδοξία. Δεν τους χρειαζόμαστε. Στα λόγια ορθόδοξοι, αλλά στα έργα λίαν κακόδοξοι οι καινοτόμοι παραχαράκτες των ιερών και των οσίων της Παραδόσεως.

(*)  http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/black-metal.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: