Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Η «αποδόμηση» της ταξικής συνείδησης


Η φωτογραφία είναι για τους επαναστάτες της νύχτας και της μουτζούρας και του νυχτοκάματου για την πρέζα. Ας διαβάσουν λοιπόν.
ΚΧ


Ρεσάλτο, Μάιος 2006
Γράφει ο Ροβεσπιέρος

Όσο πιο ελεύθερη είναι η αγορά τόσο πιο σκλάβοι γίνονται οι άνθρωποι. Η «ελεύθερη αγορά εργασίας» ( «τα ανοικτά σύνορα») αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το ευρωπαϊκό προλεταριάτο.

Στρατηγική επιδίωξη των Ευρωπαίων καπιταλιστών είναι η αντικατάσταση των Ευρωπαίων εργατών από τριτοκοσμικούς εργάτες: Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα και τα πιο δραματικά ταξικά ζητήματα της εποχής μας.

Το πρόβλημα με τους εισαγόμενους τριτοκοσμικούς εργάτες δεν είναι μόνο η αύξηση της ανεργίας, η κατάρρευση των μισθών και των εργασιακών κατακτήσεων. Είναι ένα πρόβλημα πιο στρατηγικό: Η δραματική πτώση της ταξικής πολιτικής συνείδησης, που κυριολεκτικά διαλύει κάθε δυνατότητα πάλης των Ευρωπαίων εργατών κατά των σημερινών σαρωτικών επιθέσεων του κεφαλαίου.

Πολλοί «αριστεροί» λένε: «Και οι ξένοι είναι εργάτες, οπότε, βιώνοντας την ίδια ταξική καταπίεση με τον Ευρωπαίο εργάτη, θα αποκτήσουν και αυτοί ταξική συνείδηση».

Πίσω από τέτοιου είδους απλουστευτικές αντιλήψεις κρύβεται μια οικονομίστικη διαστρέβλωση του μαρξισμού.

Η ταξική συνείδηση δεν είναι η άμεση αντανάκλαση των οικονομικών σχέσεων. Δεν γεννιέται αυτόματα από την καταπίεση και εξαθλίωση. Συχνά μάλιστα συμβαίνει και το αντίθετο: Η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση οδηγεί και στην εξαθλίωση της συνείδησης.

Η απόκτηση της ταξικής συνείδησης είναι μια διαδικασία διαλεκτική. Το πολιτικό, αλλά και το πολιτισμικό στοιχείο, η αγωνιστική ιστορία, αλλά ακόμα και αυτές οι εθνικές παραδόσεις παίζουν αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργία της ταξικής συνείδησης.

Τα παραδείγματα είναι άφθονα. Οι αφρικανικοί και ασιατικοί λαοί, που κατά γενική ομολογία είναι οι πιο καταπιεσμένοι του κόσμου, δεν διαθέτουν τα πιο δυναμικά εργατικά κινήματα.

Οι ΗΠΑ, η πιο ισχυρή οικονομικά χώρα του πλανήτη και το εργατικό κίνημα εκεί είναι πολύ πίσω από αυτό της Ευρώπης. Στην Ιαπωνία, άλλη ισχυρή οικονομική χώρα, σχεδόν ανύπαρκτο.

Οι Τούρκοι που μετανάστευσαν στη Γερμανία εδώ και δεκαετίες, όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν σε τίποτα από το υψηλότατο ταξικό επίπεδο των Γερμανών εργατών, όχι μόνο δεν έπαιξαν ποτέ κάποιο ρόλο στο γερμανικό εργατικό κίνημα, αλλά σήμερα βρίσκονται και σε χειρότερη κατάσταση ταξικού επιπέδου από την εποχή που μετανάστευσαν. Το ίδιο ισχύει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, για τους Ασιάτες της Αγγλίας και τους Αφρικανούς της Γαλλίας.

Συνεπώς, το στοιχείο της ταξικής καταπίεσης από μόνο του δεν φτάνει. Το ευρωπαϊκό προλεταριάτο, για να φθάσει στο σημείο να είναι με διαφορά το πιο συνειδητό, το πιο αγωνιστικό και το πιο πολιτικοποιημένο του κόσμου, πέρασε μια πορεία διαμόρφωσης που κράτησε σχεδόν δύο αιώνες: από τις πρώτες αστικές επαναστάσεις, την ίδρυση μαζικών συνδικάτων και εργατικών κομμάτων, μέχρι και τις εργατικές επαναστάσεις και εξεγέρσεις του 20ου αιώνα.

Το να λέμε ότι μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτό το προλεταριάτο μάζες που δεν έχουν περάσει ούτε το 1/10 αυτής της ιστορικής διαμόρφωσης είναι σκέτος παραλογισμός.

Αν στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου «ανθρωπισμού» δώσουμε το «αριστερό» άλλοθι στη Νέα Τάξη να διαλύσει, με ταξικά καθυστερημένες μάζες, το ευρωπαϊκό προλεταριάτο, δηλαδή την πρωτοπορία της ανθρωπότητας, τότε το εργατικό κίνημα παγκόσμια θα υποστεί την πιο μεγάλη ιστορική του ήττα.

Από τη δυνατότητα του ευρωπαϊκού προλεταριάτου να υπερασπιστεί τις ιστορικές του κατακτήσεις, θα κριθεί το μέλλον του σοσιαλισμού στον πλανήτη, δηλαδή το μέλλον της ανθρωπότητας. Και από τη στάση απέναντι σε αυτό το ζήτημα θα κριθεί από την πλευρά ποιου στρατοπέδου πολεμάει ο καθένας

11 σχόλια:

cummulus είπε...

Θ' ἀπαντήσει κάποιος ἐπαγγελματίας ἀριστερός...ἔστω...ἀριστερίζων...;

Σαλογραια είπε...

Τι να απαντήσει ρε χαμένε!
;-)
(εννοώ σε έχω χάσει από τη σελίδα...)

ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΕ ΓΥΡΕΥΑ, ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ...
:-(

Πςςςςςςςςς!!!!!!1
ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ,
ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΣ
κόντεψα ΝΑ ΚΑΡΑΦΛΙΑΝΩΩΩΩΩ!

-ΜΑ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ!

-ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΠΙΑΤΑ;

ΜΕΡΑΚΛΩΣΑΑΑΑ!
;-)

ΠΟΥ ΠΑΝΕ, ρε Χριστοδουλίδη, ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ...ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ...ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟΤΑΤΑ!

ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑΠΩΣΩΩΩΩ!
;-)

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή η ανάλυση.
Ποιος είναι πάλι αυτός ο Ροβεσπιέρος;

cummulus είπε...

ε, ψίτ Σαλογραία,
ἠ πλάκα εἶναι ὄτι τό ΚΚΕ, νόμιζε ὄτι νομιμοποιῶντας τόν πᾶσα ἕνα λαθραῖο, θά λύνονταν τα προβλήματα μέ τήν άπαξίωση τῶν ἐργασιακῶν δικαιωμάτων. Φυσικά γιά ἔλλη μιά φορά διαψεύστηκε, καί φυσικά γιά ἄλλη μιά φορά πρόταξε τήν ἰδεολογία του, ἀλλά δυστυχῶς τήν πάτησε καί έδῶ. Ἔτσι εἶναι οἰ ΚΚΕδες, προχωροῦνε αὐτοδιαψευδόμενοι. Αύτά τά χαμπέρια νά δώσεις στά ἀριστερά φιλαράκια σου! (δέν πιστεύω νά εἶσαι κρυφο-αριστερή καί νά μᾶς παίρνεις άπό λόγια;)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ποιος είναι πάλι αυτός ο Ροβεσπιέρος;

http://www.resaltomag.gr/

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5675

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο μαρξισμός δεν είναι αυτός που η ανθρωπότητα γνώρισε με τον σταλινισμό. Ούτε είναι και η πεταμένη "γόπα" από το διεθνικό, πολυεθνικό και ανώνυμο κεφάλαιο : Τον απρόσωπο καπιταλισμό, που μας έμαθε ότι "η θεωρία καλή, αλλά η πράξη κακή".

Ο μαρξισμός απέτυχε διότι η "Μέκκα" του μπολσεβικισμού απαγόρευσε τις οποιεσδήποτε αποκλίσεις από το δόγμα του σταλινισμού. Ένας ο πάπας, μια και η κεφαλή του μαρξισμού : Ο Στάλιν και οι διάδοχοι του Στάλιν, δηλαδή του πολιτικού "πάπα".

Και ύστερα εμείς σφαχτήκαμε μεταξύ μας για να διώξουμε το Κεφάλαιο των πλουτοκρατών και στη θέση του να βάλουμε το Κεφάλαιο των μαρξιστών και νυν σοσιαλιστών.

Το πολυώνυμο Κεφάλαιο της ολιγαρχίας του πλούτου, τώρα ενδύεται το όνομα του Μαρξ με τις στρατιές των ανέργων και τις μουτζούρες των τοίχων (βλέπε φωτογραφία).

Ανώνυμος είπε...

mou ta strampoulhkses ta myala, re Xristodoulidh...den katalaba MIAAA!
;-(

Ανώνυμος είπε...

Κούμουλους

ψαρεύεις τα πολιτικά της φρονήματα ή κάνω λάθος;

Ψαρεύεις ...αλεπούδες, Κούμουλους;
:-)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

mou ta strampoulhkses ta myala, re Xristodoulidh...den katalaba MIAAA!

ΚΧ : Αν μπορείτε να εξειδικεύσετε το "εγκεφαλικό στραμπούληγμα", ίσως, κάτι μπορέσω να κάνω.

cummulus είπε...

Ψαρεύω Σαλογραίες χαχα!

Νά σᾱς πῶ τί ἔκανα μικρός;
Λοιπόν, πήγαινα στίς διαβάσεις τῶν δρόμων, καί στό φανάρι περίμενα καμμιά γριούλα νά τήν περάσω ἀπέναντι. Ὁταν ἔβρισκα καμμιά, τήν ἔπιανα ἀπό τό χέρι καί τήν περνοῦσα. Στήν μέση τοῦ δρόμου τήν ἄφηνα ἀπότομα καί ἐφευγα. 'Υπέροχος χαμός, τσιρίδες, φρεναρίσματα, ούρλιαχτά κλπ. Είδικότητα εἶχα σέ σαλεμένες γριούλες. Μήπως ξέρετε καμμιά σαλόγρια νά τήν περάσω ἀπέναντι; (χαχαχα...σέ καλό μου, ἐγώ τά γράφω, ἐγώ γελάω...χαχαχα)

Σαλογραια είπε...

Κούμουλους,
το βλέπω...
Σε βάρεσε η άνοιξη στο κεφάλιιιιι!
;-)