Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

Ο οικουμενισμός είναι ρεαλιστική ιδέα


Μάλιστα, καλά διαβάσατε τον τίτλο. Ο οικουμενισμός είναι ρεαλιστική ιδέα και αυτό το είπε ο Σέρβος πατριάρχης Ειρηναίος. Για να είμαι ακριβής δεν το είπε απερίφραστα, αλλά απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου. Ιδού, πώς έχει το θέμα :

"Δημοσιογράφος : Πώς είναι αυτή η «ιδέα» ή «επιθυμία», είναι ρεαλιστική υπό τις παρούσες συνθήκες και την παρούσα κατάσταση; (Σημ.σ. Η ιδέα και η επιθυμία αφορά στον οικουμενισμό και στις ενωτικές αγαπολογικές πρωτοβουλίες του πάπα)

Πατριάρχης Ειρηναίος : Είναι απολύτως ρεαλιστική, αλλά είναι άλλο πράγμα, αν και με ποιο τρόπο ο σημερινός κόσμος, στη σημερινή κατάσταση, είναι σε θέση να αποδεχθεί αυτή την ιδέα."

Λεπτομέρειες http://aktines.blogspot.com/2011/04/blog-post_4425.html

Αυτός λοιπόν είναι πιο προσεκτικός από τον μακαρίτη Χριστόδουλο. Είπε (έμμεσα) ότι ο οικουμενισμός είναι μια "ρεαλιστική ιδέα". Δηλαδή, η αίρεση και όλες οι αιρέσεις είναι ρεαλιστικές. Σωστά, είναι τόσο ρεαλιστικές, ώστε πείθουν τα μικρά παιδιά να ζώνονται με εκρηκτικά και ... "αποθανέτω η ψυχή μετά των αλλοφύλων". Άλλοι, προτιμούν να πεθαίνουν τους ετοιμοθάνατους στο χειρουργείο για να μιμηθούν τον Κύριο, αφού ... "αλλήλων μέλη" είμαστε (μητροπολίτης Μεσογαίας). Τέλος, υπάρχουν και εκείνοι που "στραγγίζουν" οικονομικά όποιον δεν συμφωνεί, μετά από μερικά μαθήματα με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου ή ξεσηκώνοντας άρπαγες διεκδικητικούς γείτονες.

Έχουμε δηλαδή το ρεαλισμό "εκεί που δεν φαίνεται ο θεός" (μητροπολίτης Μεσογαίας) να φαίνεται ο άνθρωπος : Ο εξολοθρευτής άνθρωπος δυστυχώς.

Ο μακαρίτης Χριστόδουλος είχε πει για την αίρεση του οικουμενισμού (σημ. δεν την χαρακτήριζε αίρεση διότι δεν ήταν ταλιμπάν) ότι υπάρχει ο καλός οικουμενισμός και ο κακός οικουμενισμός, για να εισπράξει από κάποιους Ορθοδόξους την ερώτηση : Δηλαδή υπάρχει η καλή αίρεση και η κακή αίρεση;

Αλλά, σημειώσαμε, ο μακαρίτης δεν ήταν ταλιμπάν, δεν δεχόταν ότι σήμερα υπάρχουν αιρέσεις, και όσοι γράφουν αυτά τα πράγματα, όπως τα δικά μου, είναι ταλιμπάν. Δεν είναι Ορθόδοξοι. Οι ορθόδοξοι είναι όπως ο Ειρηναίος της Σερβίας, οι νυν και τέως δικοί μας αρχιεπίσκοποι και οι υπόλοιποι λεγεονάριοι (λεγεών το όνομά μου). Οι οποίοι θέλουν να ενώσουν τους ανθρώπους στον ένα θεό με τις ποικίλες λατρευτικές εκφράσεις. Για το θέμα βλέπε την ανάρτηση http://kyprianoscy.blogspot.com/2011/04/blog-post_8167.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: