Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Αυτά που δεν θα μας πουν για τις μεταμοσχεύσεις και το νομοσχέδιο

"Δεν τους αρκεί ότι μια μικρή μειψηφία είναι αυτή που τους πιέζει ασφυκτικά. Το δικό της αίτημα περί του "δώρου της ζωής" θέλουν να το περάσουν σε όλους τους άλλους και εικάζουν, ότι όλοι συμφωνούμε μαζί τους. Πρέπει αυτό να κατοχυρωθεί θεσμικά και το "δώρο ζωής" των ολίγων, να γίνει "δώρο θανάτου" για τους πολλούς"

Θα ήταν παράλειψη για την κυβέρνηση εντολοδόχων των συμβολαίων θανάτου για τους Έλληνες να μην έφερνε στη Βουλή νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις. Με την εικαζομένη δωρεά είμαστε όλοι δωρητές οργάνων χωρίς να το γνωρίζουμε, αλλά και χωρίς να το επιθυμούμε.

Με βάση τα στατιστικά δεδομένα η χώρα μας κατατάσσεται στις τελευταίες αράδες των χωρών, όπου γίνονται μεταμοσχεύσεις, όπως επίσης είναι και η τελευταία στις διακρατικές παροχές οργάνων. Όλες οι χώρες είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν τα διαθέσιμα όργανα που υπάρχουν σε ένα διεθνή φορέα, μια παγκόσμια τράπεζα οργάνων, η οποία καθορίζει ποιά όργανα και πού, χρειάζονται.

Να σημειωθεί ότι είμαστε η δεύτερη χώρα σε αριθμό τροχαίων ατυχημάτων και λογικά, θα έπρεπε να είμαστε στην πρώτη θέση των χωρών με πλούσιο υλικό διαθέσιμων οργάνων. Οι Έλληνες όμως, από αυτό το αδρό στατιστικό στοιχείο, φαίνεται ότι δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθείς σε αυτού του είδους τις θεραπείες και δεν καταχωρούνται στις λίστες των δωρητών οργάνων.

Οπότε παρέστη η ανάγκη να αρθεί η αντίφαση. Η κυβέρνηση των συμβολαίων θανάτου επείγεται να περάσει τώρα το νόμο της εικαζομένης δωρεάς - υπήρχε και στο παρελθόν αυτή η σκέψη, αλλά δεν προχώρησε - και οι λόγοι είναι προφανείς. Είναι οικονομικοί και δεν πρόκειται να μας το πούν.

Δεν τους αρκεί λοιπόν ότι μια μικρή μειψηφία είναι αυτή που τους πιέζει ασφυκτικά. Το δικό της αίτημα περί του "δώρου της ζωής" θέλουν να το περάσουν σε όλους τους άλλους και εικάζουν, ότι όλοι συμφωνούμε μαζί τους. Άρα, πρέπει αυτό να κατοχυρωθεί θεσμικά και το "δώρο ζωής" των ολίγων, να γίνει "δώρο θανάτου" για τους πολλούς.

Ας σπεύσουμε λοιπόν να γίνουμε όλοι νέοι δηλωσίες: Ότι αρνούμαστε της σφαγή μας επί της χειρουργικής κλίνης!

Μίλησα όμως για οικονομικούς λόγους και αυτό πρέπει να το εξηγήσω.

Τι θα συμβεί λοιπόν με το νόμο αυτό;

Όταν στο Νοσοκομείο προσκομίζεται ένας πολυτραυματίας από τροχαίο και είναι δωρητής οργάνων, αυτός θα ατιμετωπίζεται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αν δεν είναι δωρητής, θα του βάζουν την ένδειξη DNR (Do Not Resuscitate = μην κάνετε ανάνηψη) και θα παραλαμβάνεται από μονάδες ... ήσσονος έντασης. Η εντατική θεραπεία γι΄ αυτόν θα υπολείπεται. Άρα, λιγότερα έξοδα.

Αν πάλι προσέλθει στο Νοσοκομείο ένας καρδιοπαθής εγγεγραμμένος στη λίστα αναμονής λήψης οργάνου, σημειωτέον δωρητής και ο ίδιος, θα τύχει της ανάλογης θεραπευτικής αντιμετώπισης. Αν όμως δεν είναι δωρητής, θα αντιμετωπίζεται με λιγότερη "ειδική" φροντίδα. Άρα, λιγότερα έξοδα.

Αν τέλος ένας νεφροπαθής, δωρητής οργάνων και εγγεγραμμένος στη λίστα, προσέλθει για αντιμετώπιση, αιμοκάθαρση ή κάτι άλλο, θα έχει τη δέουσα φροντίδα. Αν όχι, αν δεν είναι δωρητής, η παροχή των ιατρικών υπηρεσιών θα είναι συμβατική και ενδεχομένως, σε ειδικές νοσοκομειακές πτέρυγες για τις περιπτώσεις των μη δωρητών. Άρα, λιγότερα έξοδα κι εδώ.

Με άλλους λόγους το νομοσχέδιο της εικαζομένης δωρεάς, δημιουργεί ασθενείς δυο ταχυτήτων και δυο διαφορετικών θεραπευτικών αντιμετωπίσεων. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να μας το πουν.

Αντίθετα, θα συνεχίσουν να μας βομβαρδίζουν με το ιδεολόγημα του "δώρου της ζωής" προσκομίζοντας μάλιστα και τις ευλογίες μεγαλόσχημων κληρικών: "Το δώρο αυτό, θα μας πουν, ομοιάζει με την θυσία αγάπης την οποία ο Κύριος μας υπέδειξε δια του σταυρικού του θανάτου".

Εκείνο που δεν θα μας πουν, είναι ότι ο Κύριος θυσιάστηκε ανιδιοτελώς και αυτό είναι το υπόδειγμα της δικής του θυσίας. Το κίβδηλο "δώρο της ζωής" των δωρητών, αν δεν αποφέρει ικανά "κέρδη ευγνωμοσύνης" στον περίγυρο του οικείου περιβάλλοντος, αποτελεί αναμφισβήτητα σημαντικό παράγοντα απόσβεσης των κεφαλαίων στις επικερδείς σήμερα ιατρικές επενδύσεις υγείας.

Αν όλο αυτό το φαρισαϊκό πολιτικοθρησκευτικό επιστημονικό ιερατείο ήθελε να επικαλεσθεί το παράδειγμα του Κυρίου, θα έπρεπε να συστήσει να γίνονται δωρεάν όλες αυτές οι σωτήριες επεμβάσεις ζωής. Αφού λαμβάνουν δωρεάν το "δώρο της ζωής", δωρεάν οφείλουν να παρέχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες, για να περιοριστούμε μόνο σ΄ αυτό. Όχι να βγαίνουν στη ζητιανιά οι εμπερίστατοι ασθενείς, ξεπουλώντας όλο τους το "βιός", για να τα βγάλουν πέρα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μας σφαζουν στα χειρουργεια μολις βρουν συμβατο οργανο που ο καθε ευπορος θα εχει πληρωσει. Και μην ακουσω περι ηθικης γιατι ολοι ξερουμε τι ανεκδοτο ειναι.....

Ανώνυμος είπε...

Nαι ! Δυστυχώς έτσι είναι ! Και πάει, ξεπεράστηκε και η περιβόητη "ιατρική δεοντολογία" από τους σύγχρονους γιατρούς !!!

Ανώνυμος είπε...

Πουλάνε την Ελλάδα,πουλάνε το νερό,πουλάνε τα εδάφη,όλα τα συνταγμάτικα δικαιώματα (ξέχασα αυτά
τα έχουν καταργήσει γιαυτό και ετοίμαζουν οικουμένικη κυβέρνηση χωρίς εκλογές) πουλάνε τώρα
κ'εμάς και τα οργανά μας και το μέλλον των παιδίωνμας,μήπως με την στεναχώρια αυτοκτονήσουμε η αρρωστήσουμε και πάρουν κανένα νεφρουδάκι,σπλήνα,καρδιά ότι έχει ζήτηση τέλος πάντων
Επείδη όμως στην Ελλάδα υπάρχει η μαγιά όπως έλεγε και ο πάτερ Παίσιος και ο Τριαδικός Θεός
την αγαπάει πολύ αυτή τη μαγιά θα έλεγα ότι η
καλύτερη φράση θα ήταν θα επιχειρήσουν να τα κάνουν όλα αυτά θα προλάβουν όμως να υλοποιήσουν
το τηλεγραφηματάκι που έλαβαν απ'τη λέσχη Μπίλντερμπεγκ ή θα γίνει κάτι αναπάντεχο;

Ανώνυμος είπε...

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/06/blog-post_15.html

ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ ΑΝΝΑ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτοί παίρνουν τηλεγραφήματα από τη Μπίλντεμπεργκ κι εμείς από αλλού.

Δεν έχει σημασία αν θα τους έρθη "το ξάφνιασμα" από εκεί που - και όταν - δεν το περιμένουν. Σημασία έχει ότι παρά την ψήφιση του Νομοσχεδίου Θανάτου, ούτε δωρητές, ούτε όργανα θα υπάρχουν. Οι μεταμοσχεύσεις θα συνεχίσουν να φθίνουν διότι απλούστατα δεν θα υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι να θέλουν να υποβληθούν σε αυτές τις επεμβάσεις.

Το να ζήσεις λίγα χρόνια περισσότερα με τα όργανα ενός "σφαγμένου" δεν είναι τίποτα μπροστά στο αιωνίως και αφθάρτως ζειν "εν αυτή και εν ετέρα μορφή".