Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Η Βιβλική Εταιρεία έδρασε


Άλλη μια ραδιουργία, μετά από τη μετάφραση της Αγίας Γραφής του θρησκευτικού πράκτορα του αγγλικανισμού Νεοφύτου Βάμβα. Αυτή μας έρχεται με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, αυτού που άναψε την "ιερή φλόγα" των σπέσιαλ ολύμπικ. Η "αφή" έγινε, όπως θυμόμαστε, στον Ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας στις Φέρες.
Διαβάστε τα παρακάτω από το tromaktiko. Σας συνιστώ δε, αν έχετε κανένα σιντι με Μότσαρτ, Νταλάρα, Διονυσίου ή Μπετόβεν, να το βάλετε στο mp3 που έχετε.
Η ακαδημία του Βόλου, μη το ξεχάσουμε κι αυτό, στήριξε την προσπάθεια της Βιβλικής Εταιρείας : Η μουσική είναι προσφορά του Γιώργου Ζαγόρη από το Studio A440 στο Βόλο.

Η αυτονομία της Θράκης σε λίγο καταφθάνει και ο Μητροπολίτης, προβλέπω, θα ανακηρύξει τη δική του αυτοκέφαλη "εκκλησία". Μπορεί όμως να έχει και την τύχη ενός άλλου συναδέλφου του. Του Χρυσοστόμου Σμύρνης που τον "άγιασε" η αρχιεπισκοπεία ενός πολυπράγμονος ιεράρχη.

ΚΧ


====================================

Μια εποχή γκρίζα, βαριά από τα προβλήματα, μέσα σε οικονομική ασφυξία πως θα υποδεχόταν κάτι τέτοιο; Κι όμως!
Μέσα σε λίγες ημέρες περισσότεροι από 30.000 αναγνώστες μας επισκέφθηκαν την διεύθυνση στα Google-docs και είτε άκουσαν ή «κατέβασαν» κάποιο/α από τα διαθέσιμα μουσικά αρχεία.
Άρα οι νέοι άνθρωποι δεν αμισβητούν τον Χριστό μας και το Λόγο του Ευαγγελίου αλλά τους κάθε λογής αυτόκλητους εκπροσώπους του. Γι αυτό και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κατά την παρουσίαση του έργου λέει: «…Είναι καιρός πια, δεν σηκώνει άλλη αναβολή, να επιστρέψουμε στον αυτούσιο ευαγγελικό λόγο. Τον ακούσαμε σε τόσες ερμηνείες και παραλλαγές «που χάλασαν τα μαλάματα το πρόσωπό του». Φορέσαμε τόσα βελούδα στους γυμνούς ώμους του Ναζωραίου, που είναι ανάγκη πλέον να αναζητήσουμε την αφτιασίδωτη φυσιογνωμία Του..» Δείτε εδώ όλο το εκπληκτικό κείμενο του νέου αυτού Μητροπολίτη από τον ακριτικό Έβρο, με τον τόσο ζωντανό και φρέσκο λόγο.

Θυμίζουμε ότι Η Καινή Διαθήκη, ο ζωντανός Λόγος του Θεού ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη δημοτική γλώσσα με εξαιρετική μουσική που γράφηκε ειδικά γι αυτό το σκοπό.
Σκοπός των συντελεστών του έργου να φτάσει η Καινή Διαθήκη, το πιό πολυδιαβασμένο βιβλίο όλων των εποχών σε κάθε άνθρωπο που ασφυκτιά σε ένα κόσμο χωρίς ελπίδα. Να φτάσει στις φυλακές, στους τυφλούς, τους άρρωστους, τους ηλικιωμένους, τους νέους ανθρώπους. Η έκφραση "Καινή Διαθήκη" προέρχεται από τον ίδιο τον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό, ο οποίος τη βραδυά του μυστικού δείπνου είπε: "τοῦτο γάρ ἐστι τὸ αἷμά μου τὸ τῆς καινῆς διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυνόμενον εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν".

Το Ευαγγέλιο της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο αποτελεί την μόνη ελπίδα σ' έναν απελπισμένο κόσμο.
Τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης μεταφρασμένα στην δημοτική γλώσσα με την έγκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, ηχογραφήθηκαν και επενδύθηκαν μουσικά, προσφέροντας σε όλους την δυνατότητα να τα ακούσουν όπου κι αν βρίσκονται.
22 ώρες πνευματικού ταξιδιού στην ελπίδα που μόνον ο Ιησούς Χριστός μπορεί να δώσει στον σύγχρονο άνθρωπο που ασφυκτιά σ' έναν κόσμο χωρίς ελπίδα που φαίνεται πως βαδίζει στην καταστροφή.
Το κείμενο στη δημοτική γλώσσα αποτελεί ευγενική προσφορά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ που το διέθεσε για τον ευγενή αυτό σκοπό . H μουσική είναι προσφορά του Γιώργου Ζαγόρη από το Studio A440 στο Βόλο.
Αφού διατέθηκε ΔΩΡΕΑΝ σε 5000 διπλά cd πωλείται στην συμβολική τιμή των (...) από το Βιβλιοπωλείο της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ;
ΠΟΣΟ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ!
ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΡΕ ΖΩΑ; ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΝΕ ΓΙΑ 5,5;;;;
ΑΝΤΕ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ σχολιαστή,

Το πόσο "γελοίοι", "εμπαθείς", "ηλίθιοι" και "ζώα" είμαστε, φαίνεται από τη δική σου σοβαρή, απαθή, έξυπνη και πασιφανώς πλούσια σε ζωη γραφή, την οποία εσύ έχεις, ενω εμείς δεν έχουμε.

Με το αντίτιμο, για την ακοή, των 5,5 ευρώ οι τυφλοί ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν σοβαροί, απαθείς, έξυπνοι και ζώα με πλούσιο λεκτικό ρεπερτόριο. Όλα με λίγα χρήματα.

"τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται"