Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

ΠΩΣ, Η ΜΥΓΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ !

Έβγαλε άχρηστο έναν άγιο της Εκκλησίας ο Ρωμανίδης, αφού άλλοι προηγουμένως αχρήστεψαν τον Μέγα Κωνσταντίνο, και από εκεί πήραν άλλοι τη σκυτάλη. Και γράφουν, για τον Καζαντζάκη, "πάντως αίρεση χιλιασμού δεν κήρυξε σαν τους αγίους Ειρηναίο, Μεθόδιο, Διονύσιο, Ιππόλυτο". Δεν φτάνει δε κι αυτό, έρχονται τώρα να μας πουν ότι τόσο ο Γρ. Νύσσης, όπως και Μάξιμος ο Ομολογητής, είναι οι κήρυκες της αποκατάστασης των πάντων του Ωριγένη!

Είπαμε, αν θέλουμε να βγάλουμε τη μύγα ελέφαντα επειδή έχει προβοσκίδα, δεν θα δυσκολευτούμε. Υπάρχουν πολλοί που θα συμφωνήσουν. Όλα είναι σχετικά και ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του, αλλά η κυρίαρχη άποψη είναι ότι "αιώνια κόλαση, αν υπάρχει, σημαίνει θρίαμβος του σατανά" και ότι "η θρησκεία είναι νευροβιολογική ασθένεια".

Αυτοί είναι οι μεγάλοι ορθόδοξοι δάσκαλοι και πατέρες του εικοστού αιώνα, που το έργο τους συνεχίζεται - οι μαθητές δηλαδή συνεχίζουν το έγο τους - στις μέρες μας με ... αντιοικουμενιστικές κορώνες και νηπτικές-ησυχαστικές διδαχές.

Προκόψαμε!

Διαβάστε κι αυτό, διαβάστε κι αυτό και θυμηθείτε τι έγραψα : Αν θέλουμε να βγάλουμε τη μύγα ελέφαντα δεν θα δυσκολευτούμε, θα βρεθούν πολλοί να συμφωνήσουν.
Ιδού σχολιαστής (...) γράφων
:

"Τέσσερεις προσωπικότητες επηρέασαν τον Καζαντζάκη. Ο Χριστός, ο Λένιν, ο Νίτσε και ο Βούδδας." (Σημ. Αυτά τα είπε ο ακαδημαϊκός Π. Πρεβελάκης στα εκατοντάχρονα του Καζαντζάκη)

Λαμπρά! Υπέροχα!! Εξαίσια !!!

Ο Χριστός στην ίδια κατηγορία προσωπικοτήτων (!!!!) με τους Λένιν, Νίτσε, Βούδδα. Γι΄ αυτό βάζουμε μέσα και άλλη μια προσωπικότητα : Τον Καζαντζάκη. Τέλεια, παύλα και ακόμη ένα θαυμαστικό (!) στα πολλά προηγούμενα.

Η μύγα είναι ελέφαντας, όπερ έδει, δείξαι.

Προκόψαμε "εις την δευτέραν" με τον ακαδημαϊκό, θεός σχωρέσ΄τον, Π. Πρεβελάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: