Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Η ψευδεπίγραφη αγάπη των οικουμενιστών


«Η πίστη ζει, και η Ορθοδοξία ζει. Η Ορθοδοξία ζει και βασιλεύει, όπως λέει και ο λαός μας», κλπ. κλπ., είπε ο οικουμενικός Βαρθολομαίος.

Η πίστη ζει, γράφω εγώ, αλλά δεν βασιλεύει. Βασιλεύουν οι οικουμενιστές με τους διαλόγους της αγάπης δίχως όρους και όρια. Τα καταργήσαμε (οι άλλοι), γιατί τα όρια τα έβαλε ο αρχέκακος όφις που πλάνεψε την οικουμένη και όσους διετύπωσαν τα όρια με το Σύμβολο της Πίστεως.

Σήμερα, δηλαδή εδώ και μια εκατονταετία, μάθαμε ότι όρια δεν υπάρχουν. Η αγάπη λέει "ναι, σε όλα" και απαλλαχθήκαμε από ενοχικά σύνδρομα και άλλα ψυχοπαθολογικά κόμπλεξ - κατάλοιπα των ορίων.

Πάντως, κατά περίεργο τρόπο αυτά τα όρια επανέρχονται και ο οικουμενικός Βαρθολομαίος μας προετοιμάζει. Μας πληροφορεί ότι :

"Στις αρχές του 2011 θα έχουμε την προτελευταία, πιθανότατα, προπαρασκευαστική επιτροπή στο Πατριαρχικό μας Κέντρο της Γενεύης και θα γίνει αυτό το μεγάλο γεγονός, έχει να γίνει παρόμοιο γεγονός από το έτος 787, από τον 8ο αιώνα έχουμε να κάνουμε Οικουμενική Σύνοδο αυτού του μεγέθους, αυτής της εμβέλειας.".

Τι την θέλει τη Οικουμενική Σύνοδο; Τι θέλει και μας θυμίζει Σύνοδο, και μάλιστα Οικουμενική, αφού η Ιστορία όσες οικουμενικές έχει καταγράψει, εκτός άλλων, τις κατέγραψε και ως Συνόδους όρων και ορίων;

Μάλλον, κάτι άλλο θα έχει στο μυαλό του. Η προετοιμαζόμενη σύνοδος θα επικυρώσει την άνευ όρων και ορίων αγάπη. Αυτό και μόνο φτάνει. Τα υπόλοιπα τα προπαρασκευαστικά είναι άνευ λόγου και νοήματος. Ο Θεός είναι αγάπη και η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει. Τέρμα, ούτε προπαρασκευαστικές επιτροπές στη Γενεύη, ούτε βέβαια και προσμονή κανενός μεγάλου γεγονότος "αυτής της εμβέλειας !" (το θαυμαστικό δικό μου).

Το μόνο ερώτημα που απομένει, και αυτό αφορά στην Ορθοδοξία που δεν βασιλεύει, είναι να μας απαντήσει αν η αγάπη αυτή, η δίχως όρους και όρια, θα αποτελέσει το νέο όρο και όριο της συνόδου που μας ετοιμάζει. Είναι ή δεν είναι όρος και όριο, η αγάπη που μας ευαγγελίζεται; Ποιός θα μας απαντήσει; Αυτός ή ο πάπας;

Σημείωση
Η αφορμή και η φωτογραφία που συνοδεύει αυτό το σχόλιο, προέρχονται από το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: