Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Τα δανεικά και η ληστείαΤελευταία ενημέρωση: 16.04.2010 | 08:10
Πρώτη δημοσίευση: 15.04.2010 | 21:28

Πρώτα ήταν η Αφροδίτη της Μήλου και το… δάχτυλο, τώρα είναι αρχαία προτομή, με το στόμα γεμάτο ευρώ. Είναι το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Economist και φυσικά αναφέρεται στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Το άρθρο φέρει τον τίτλο Three years to save euro (σ.σ. Τρία χρόνια για να σώσουμε το ευρώ) και δίπλα στην προτομή υπάρχει μια επιγραφή που αναφέρει: «Παρακαλώ δώστε με γενναιοδωρία για να συντηρηθεί αυτό το έκθεμα – και την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τις ευρωπαϊκές τράπεζες».

Επί της ουσίας το άρθρο του Economist αναφέρεται στον μηχανικό στήριξης που αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία και στο τριετή δάνεια των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο 5% που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι να δώσουν στην Ελλάδα. «Δεν είναι λίγο, αλλά είναι σαφώς λιγότερο από όσα απαιτούσαν οι ιδιώτες επενδυτές. Προσθέστε σε αυτό και τα 15 δισ. ευρώ που ίσως προσφέρει το ΔΝΤ και στην Ελλάδα έχουν υποσχεθεί αρκετή βοήθεια για να καλύψει τις οικονομικές της ανάγκες για το 2010».

Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη βοήθεια στην Ελλάδα και σημειώνεται πως «η χρηματική ενίσχυση, που ήταν μεγαλύτερη από ό,τι οι αγορές περίμεναν, έχει εξαλείψει τον κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων του έτους. Αλλά η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη μεσοπρόθεσμα με κρίση φερεγγυότητας».

Σύμφωνα με τον συντάκτη του κειμένου, αν κανείς κοιτάξει το χρέος της Ελλάδας και τα επιτόκια που πληρώνει, μπορεί μόνο να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εκτός αν η ανάπτυξη είναι απροσδόκητα υψηλή, μια πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους παραμένει εξαιρετικά υψηλή. «Το πακέτο βοήθειας απλώς «αγόρασε» χρόνο, τρία χρόνια στην πραγματικότητα, για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών μιας πιθανής αρνητικής αθέτησης από πλευράς Ελλάδας». Ουσιαστικά, η Ελλάδα αγόρασε μια μικρή παράταση και τώρα «πρέπει να χρησιμοποιήσει το χρόνο με σύνεση».

Από το NEWSIT

Σχόλιο

Μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς, μας έφτιαξαν δρόμους και προαστιακούς, έκαναν και το αεροδρόμιο. Μας δάνεισαν, έφαγαν αυτοί και οι δικοί τους αχυράνθρωποι - που εμείς τους ψηφίσαμε - το καταπέτασμα και τώρα ζητάνε από το λαό τα δανεικά. Και από πάνω, μας γελοιοποιούν. Το σχέδιο δούλεψε, η Μαφία παραμένει ακατανίκητη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΠΡΙΑΝΕ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Η ΜΑΦΙΑ ΗΤΑΝ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ.
ΕΣΥ ΧΑΖΟΦΕΡΝΕΙΣ, ΚΑΗΜΕΝΕ!