Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι Μεταμοσχεύσεις


 "Επίστευσα διο ελάλησα"

Κατά την επίσκεψη του πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Καλαμάτα, του ζητήθηκε να εγκαινιάσει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού την οποία έφτιαξε ο Όμιλος Νεφρολογικών Κέντρων ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ στην Μεσσήνη. Μεταξύ άλλων είπε και τα ακόλουθα:

Επί τη ευκαιρία, παρενθετικώς, θα ηθέλαμε να κάμωμεν θερμοτάτην έκκλησιν υπέρ της δωρεάς οργάνων. Θα επαναλάβωμεν το σύνθημα το οποίον είδομεν επικολλημένον εις πολλά αυτοκίνητα εις την Αυστραλίαν, κατά παλαιοτέραν επίσκεψιν ημών εις την χώραν εκείνην: «Μη παίρνετε τα νεφρά σας μαζί σας στον ουρανό. Κάποιοι τα χρειάζονται στην γη!». Η Ελλάς ζη, ατυχώς, μίαν διαρκή τραγωδίαν τροχαίων ατυχημάτων με οδυνηρώς μεγάλον αριθμόν θυμάτων.Το καλλίτερον μνημόσυνον που θα ηδύναντο να τους κάμουν οι συγγενείς των, θα ήτο να εδώριζον τα όργανά των προς μεταμόσχευσιν. Τούτο όχι μόνον θα έσωζε ζωάς, αλλά και εις τους ιδίους θα προσέφερε μεγάλην ικανοποίησιν, με την σκέψιν ότι ο άνθρωπός των, και αναχωρήσας εντεύθεν, εξακολουθεί να είναι χρήσιμος εις την κοινωνίαν και να ευλογήται ευγνωμόνως το όνομά του!

"Παρενθετικώς" λοιπόν ας γράψω κι εγώ τα ακόλουθα, αρχίζοντας με το : Καιρός ήταν ! Μέχρι τώρα δεν μας είχε πει τίποτα ο οικουμενικός κ. Βαρθολομαίος για τα ταξίδια του ανα την υφήλιο. Μας είπε τώρα τις εντυπώσεις από την Αυστραλία και ήταν αυτή με το σύνθημα στα αυτοκίνητα "τα νεφρά σας χρειάζονται στη γη και όχι στον ουρανό"

Αν δεν κάνω λάθος, όμως, χρέος έχει να ανάγει την γη - τα ανθρώπινα - στον ουρανό και όχι να κάνει  το αντίστροφο. Αυτό το λειτούργημα ασκεί, διαρκώς οφείλει να μας το υπενθυμίζει, γιατί εμείς, πολυάσχολοι και μόνιμα περισπασμένοι στα βιοτικά, το ξεχνάμε. Μόνο τα γήινα μας απασχολούν και λίγο ή καθόλου τα επουράνια. 

Αυτό μέχρι τώρα νομίζαμε και, να, ο οικουμενικός κ. Βαρθολομαίος ! Κι αυτός έγινε σαν εμάς !! Μόνο που φορά κάτι περίεργα μαύρα ρούχα, έχει ένα καπέλο στο κεφάλι και τον ονομάζουν "οικουμενικό" !!! Μπα σε καλό μας, άλλο πάλι κι αυτό. Μια φορά το χρόνο είναι οι Αποκριές και αυτός φορά τούτη τη φορεσιά ολοχρονίς. 

Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε ότι θα το καταλάβει και όλα αυτά, ράσα, καλυμμαύχια και άλλα, θα πάνε στο μουσείο της παράδοσης. Όσο για το "οικουμενικός" αυτό του το χαρίζουμε. Δημοκρατία έχουμε κι εδώ είναι Ελλάδα, όπου έκαστος είναι "ό,τι δηλώσεις". Ο ουρανός κατέβηκε στη γη, μετά όλα τελείωσαν, και ο άνθρωπος είναι πλέον μόνο για τα εγκόσμια και τα κοσμικά  Πολύ ωραία. Οι ουρανοί δεν έχουν ανάγκη από νεφρά, καρδιές πνεύμονες. Οι κοσμικές "εκκλησίες", και όχι η Επουράνιος, έχει ανάγκη από δυο, ίσως και περισσότερους, πνεύμονες. Έτσι μας λένε, άρα, χρήσιμες οι μεταμοσχεύσεις.


Μετά μας είπε για τα μνημόσυνα. Το καλύτερο μνημόσυνο, είπε, είναι να γίνουμε όλοι δωρητές οργάνων και όταν εμείς ή ένας δικός μας, κοντεύει να ξεψυχήσει να δίνουμε στους γιατρούς την εντολή να κάνουν αυτοί - χμ, τι άλλο - το μνημόσυνο. Τι τα θέλουμε τα κόλλυβα, τα Ψυχοσάββατα, τα μνημόσυνα στις εκκλησιές; Όταν φεύγει μια ψυχή, πριν φύγει μάλλον,  είναι προτιμότερο να μεταμοσχεύεται. Θα γιατρευτεί έτσι και η κοινωνία, κατά τον οικουμενικό κ. Βαρθολομαίο.  Όχι σαν κάποιους άλλους που θέλουν να μετεμψυχώνονται σε δεντράκια, σε ζωάκια και άλλα συμπαθή "όντα" του ζωικού και του φυτικού βασιλείου. Τι ανοησίες είναι αυτές, θεέ μου. 

Η ψυχή του ανθρώπου πρέπει να μεταμοσχεύεται, αρκεί βέβαια, αυτός που την προσφέρει, να μην έχει πεθάνει εντελώς.  Άρρωστος βαριά πρέπει να είναι, σε προθανάτιο στάδιο, και τότε όλα γίνονται τέλεια. Και νόμιμα. Η εξ ανθρώπων αφαιρούμενη ψυχή να πηγαίνει κατευθείαν σε άλλο άνθρωπο. Τέλειο ! Θαυμάτων θαύμα !! Αλλά, με την βοήθεια του Θεού !!!


Μια και το έφερε η κουβέντα, και πριν δώσουμε τη συνέχεια, απορίας άξιο είναι για ποια ψυχή  (θα την έγραφα εντός εισαγωγικών) κάνουμε λόγο; Αυτή η λέξη μας πηγαίνει σε άλλα πράγματα, σε παλιές αναπόδεικτες θεωρίες (τώρα τα ονομάζουν εγωκεντρικά ψυχοπαθολογικά σύνδρομα κλπ) και όχι σ΄ αυτό που όλοι σήμερα αποδεδειγμένα γνωρίζουμε και πιστεύουμε. Όλα είναι ενέργεια και η ψυχή είναι κι αυτή μια μορφή ενέργειας. Για ενέργεια λοιπόν είναι καλύτερα να γίνεται λόγος, μη μας περάσουν για μουχλιασμένους, και όχι για ψυχή. 

Και ως εδώ καλά. Έλα όμως που ο οικουμενικός πατριάρχης μας μπέρδεψε; Μας τα μάσησε, και μας ανακάτωσε με αυτή τη βοήθεια του Θεού. Τι είπε;

"Σήμερον όμως, που ο Θεός έδωκε πλούσιον τον φωτισμόν Του εις τους επιστήμονας και εφθάσαμεν εις το θαύμα της μηχανικής αιμοκαθάρσεως, επετεύχθη η μεγάλη επιμήκυνσις του χρόνου ζωής των συγκεκριμένων ασθενών, δια πολλούς δε, που ευχόμεθα ο αριθμός των να αυξάνεται, ακολουθεί κατόπιν και δεύτερον μεγαλύτερον θαύμα, το της μεταμοσχεύσεως νεφρού".


Τι τον ήθελε τον Θεό; Ο Θεός βρίσκεται στα επουράνια, είναι μάλιστα ο Ζωοδότης, αφού Εκείνος "ενεφύσησεν και εγένετο ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν". Ποιον φωτισμό ψυχής μας έδωσε, άραγε, ο Παράκλητος, το Πνεύμα της Αληθείας, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός ; Μας έδωσε το πνεύμα της πλάνης των μεταμοσχεύσεων; Ή μας έδωσε το Πνεύμα το ζωοποιό που αφθαρτίζει τον άνθρωπο;

Οι Ορθόδοξοι πιστεύουμε το δεύτερο και απορρίπτουμε την οποιαδήποτε επιμήκυνση του πρόσκαιρου χρόνου της ζωής μας, όταν αυτή γίνεται σε βάρος άλλου ανθρώπου. Καθώς ο Ιώβ ομολογούμε κι εμείς : «Ο Κύριος έδωκεν, ο Κύριος αφείλετο, ως τω Κυρίω έδοξεν, ούτω και εγένετο, είη το όνομα του Κυρίου ευλογημένον εις τους αιώνας»

Αυτά είναι δυστυχώς ψιλά γράμματα για τον οικουμενικό κ. Βαρθολομαίο. Τον ενδιαφέρουν τα "χοντρά" γράμματα, σαν τα διαφημιστικά που είδε κολλημένα στα αυτοκίνητα της Αυστραλίας. Είναι φυσικά και αυτά του "χαρίεντος"  Μεσογειακού Κέντρου για διακοπές (!!!) αιμοκάθαρσης. Περισσότερα δεν χρειάζονται. Οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, οι ουρανοπολίτες άνθρωποι του Θεού γνωρίζουν και να μιλούν και να διαβάζουν και γράφουν : "Επίστευσα διο ελάλησα".

8 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Αποφασίστηκε σήμερα και ποινή φυλάκισης για τον Ηγούμενο της ΗΡΩΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΟΝΗΣ Εσφιγμένου π. Μεθόδιο, καθώς και για τον υποτακτικό του, π. Γρηγόριο(έχω την ανακοίνωση στο μπλογκάκι μου)

Με τις ... του Πατριάρχη οι αποφάσεις των Δικαστηρίων βεβαίως.

Κατά τα άλλα , το χρυσούλι μου, Ο Βαρθολομαίος τους, νιώθει ότι τον σταυρώνουν οι Τούρκοι που τον αντιμετωπίζουν ως...μειονότητα.

Αυτός-αμπαααα!- δε σταυρώνει τους Εσφιγμενίτες
(να ζήσεις Χαρδαβέλλα που τα έβγαλες και στο ΆΛΤΕΡ!)α μπαααα!
Δεν τους σταυρώνει διότι...όπως είπε και ο φαιδρός αλευροβιομήχανος ο κύριος Λούλης, ΚΑΛΑ τους κάνει των γέρων μοναχών και τους πετάει ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ στο δρόμο,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ! αφού οι ελεεινοί.... βρωμοπόδαροι καλόγεροι τολμούν να ακολουθούν τις πάτριες παραδόσεις και είναι ...ξεροκέφαλοι ...ζηλωτές!
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αγαπημένε μου Κυπριανέ.
ΠΑΝΤΑ θα επαναλαμβάνεται.
ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΥΒΑΔΩΝ.
Τα ΜΟΥΤΡΑ μόνο αλλάζουν.
Τα σκηνικά.
Η ουσία παραμένει μ ί α.
ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΟΠΙΣΘΕΝ των ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ...
Τι κρίμααααα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρεπεσαι Σαλογραια να λες τον συκοφάντη των Βατοπαιδινών ότι έκανε καλά; Δεν διαβασες πόσο εξωφρενικες ήταν οι συκοφαντιες κατα των Βατοπαιδικών;

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Σήμερα στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ η κυρία Χούκλη,ανέφερε για πειράματα σε εγκέφαλο ασθενών οι οποίοι βρίσκονταν σε κώμα, τα οποία απέδειξαν ότι οι ασθενείς αυτοί, παρότι δείχνουν ως φυτά, στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.
Αγγλοι γιατροί ερευνητές το ανακοίνωσαν αυτό, και αν επαληθευτεί και από άλλους επιστήμονες, τότε , είπε η κύρια εκφωνήτρια, θα τεθεί σε καινούργια βάση ΚΑΙ ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το "θέμα" της ευθανασίας εντάξει, το καταλαβαίνω. Το θέμα των μεταμοσχεύσεων τι θα γίνει; Αυτό δεν είναι ευθανασία; Τι είναι;

Την απάντηση θα τη δώσω εγώ, γιατί δεν πάει κανενός το μυαλό του εκεί. Θα φτιάχνουν "εφεδρικα" ανθρωποειδή όντα χωρίς εγκέφαλο και αυτά θα είναι η δεξαμενή οργάνων. Ποιος θα τους πει όχι, όταν οι λίστες αυτών που περιμένουν τη σωτηρία αρχίσουν να μεγαλώνουν; Άνθρωποι απεγκεφαλισμένοι (σημ. δεν χρησιμοποιώ τον όρο αυτό με την ιατρική έννοια που έχει) θεωρούνται πεθαμένοι ή έστω έμψυχοι αλλά ανέκφραστοι - και άρα, νεκροί κατα τις γνωματεύσεις των πανεπιστημιακών καθηγητών της Νευρολογίας. Θα αρχίσουν λοιπόν τα εργαστήρια να παράγουν κυήματα που θα γεννηθούν έμψυχα αλλά ανέκφραστα και αυτά, θα συντηρούνται για να σώζουν ζωές.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4559032&ml=1
Κοίταξε αυτά από τα ΝΕΑ σήμερα

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Ανωνυμάκο μου
πες μου από αλείφεται η φέτα σου, πες μου ποιος σε πληρώνει και θα σου απαντήσω...ότι αφού δε ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ να φέρεται ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΕ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ...
ΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...
ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΙ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ, ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΒΛΑΧΟΙ!
Φιλάκιααα!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου γριά. Είσαι αναιδέστατη, χωρίς ντροπή και άδικη. Ντροπή σου ΤΡΕΛΛΟγρια πονηρή.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Ανωνυμάκο μου
το ξέρω ότι σου λείπει μια ζεστή αγκαλίτσαααα!
:-))