Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

Με αφορμή τον Ν.Καζαντζάκη


Ένας διάλογος

Ο αναγνώστης αυτής της ιστοσελίδας μπορεί να παρακολουθήσει παρακάτω το ιστορικό ενός διαλόγου,που έγινε σε άλλο σημείο με αφορμή τον Ν.Καζαντζάκη. Προκαταβολικά γράφω και ρητά δηλώνω,ότι βιβλίο δεν προτίθεμαι να γράψω.Ούτε συγγραφικούς τίτλους επιθυμώ να αποκτήσω. Γεμίσαμε από συγγραφείς, ένας ακόμη δεν χρειάζεται, φτάνουν αυτοί που έχουμε. Αν ο συνομιλητής μου ζητήσει να αποσύρω αυτά που μεταφέρω εδώ θα το κάνω. Αλλά δεν είμαι βέβαιος αν ο διάλογος δεν κυκλοφορήσει εν τω μεταξύ "από χέρι σε χέρι". Ίσως,κάποιοι κρίνουν ενδιαφέρουσες τις απόψεις που ανταλλάξαμε.

Οι φιλόδοξοι εγωπαθείς μικρονοϊκοί επιδιώκουν πάντα να κατοχυρώνουν τα απνευμάτιστα πνευματικά τους δικαιώματα. Θεωρούν εαυτούς κατόχους μοναδικού θησαυρού και δεν θέλουν να τους τον κλέψει κανείς. Ανόητοι άνθρωποι. Και ακόμη πιο ανόητοι, αν τυχόν έχουν την δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα και αμείβονται από το Δημόσιο, τον Έλληνα φορολογούμενο, σαν δάσκαλοι ή ως ιερείς. Δεν τους φτάνει ο μισθός που παίρνουν. Θέλουν να βγάλουν περισσότερα. Και γράφουν για να ανεβάσουν δήθεν το πνευματικό επίπεδο του Έλληνα. Δεν σκέφτονται όμως ότι τα λεφτά που παίρνουν, ο μισθός τους από τους φορολογούμενους, είναι ακριβώς για να προσφέρουν κάτι περισσότερο από τα στερεότυπα που καλούνται να διδάξουν σαν δάσκαλοι ή ως ιερείς. Πλεόνασμα καρδίας δεν υπάρχει σήμερα. Έγινε κι αυτό εμπορεύσιμο και προστατευμένο είδος με τα πνευματικά, λέει, δικαιώματα. Τα εγκεφαλικά δικαιώματα.

Εν πάση περιπτώσει, θα μεταφέρω εδώ κατ΄ αντιγραφή (copy paste) όλα όσα γράφτηκαν μόνο και μόνο για την ενημέρωση αυτών που ενδιαφέρονται - και για να πιάσει ενδεχομένως τόπο η σύνταξη που μου καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο. Μικρές επεμβάσεις έγιναν μόνο σε αυτά που έγραψα εγώ.

1) Κυπριανός Χ : Μα τι είναι αυτά τα βίντεο που μας δείχνετε; Τι είναι αυτά που μας λέτε για τον Καζαντζάκη; Εδώ,είδαμε και πάθαμε,από τη νεοορθόδοξη ιντελιγκέντσια της υψηλής Αισθητικής (λογοτεχνία,εικαστικά κλπ.),να μάθουμε ότι ο Καζαντζάκης είναι "αποφατικός" θεολόγος κι εσείς μας λέτε ότι είναι αντίχριστος, ανθέλλην κλπ.κλπ ; Τι πράγματα είναι αυτά; Δεν ακούτε ραδιόφωνο (τρίτο πρόγραμμα), δεν διαβάζετε φιλολογικά περιοδικά Τέχνης και δεν μπαίνετε στον κόπο να ψάξετε λιγάκι τα διάφορα "ορθόδοξα" blogs; Θεήλατο, μάλιστα, καλά το διαβάσατε, θεήλατο αποκαλούσε ένας κηδόμενος της μνήμης του εκλιπόντος, σε ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος. Και να ήταν μόνο αυτός; Ακόμη και μεγαλόσχημοι κληρικοί του αναγνωρίζουν θεολογικά προσόντα! Λοιπόν,σας παρακαλώ, μη μας χαλάτε τη διάθεση και αφήσετε το "θεολογικό" καζαντζακικό σιροπάκι "να δέσει". Η παγκοσμιοποίηση (οικουμενισμός) χρειάζεται συγγραφείς του τύπου :"Είπα στην τριανταφυλλιά να μου μιλήσει για το Θεό κι εκείνη άνθισε". Με αυτού του είδους τις αισθαντικές λογοτεχνικές εκφράσεις θα καλλιεργήσουμε το θρησκευτικό μας συναίσθημα και με τους νομπελίστες μας ή μερικούς άλλους επιδέξιους λαϊκούς και μη στιχουργούς, θα προχωρήσουμε σταδιακά στη Λειτουργική Αναγέννηση.Το εκσυγχρονιστικό έργο του μακαρίτη Χριστόδουλου, θαυμαστή του Καζαντζάκη, έχει μείνει ατελείωτο και ο κίνδυνος να ... ταλιμπανοποιηθούμε είναι πάντα υπαρκτός. Λοιπόν, μη χαλάτε τη συνταγή.

Υστερόγραφο.

"Είπα στην τριανταφυλλιά να μου μιλήσει για το Θεό κι εκείνη άνθισε".Βέβαια, ο Καζαντζάκης "μίλησε" στην αμυγδαλιά. Εγώ την έκανα "τριανταφυλλιά" για κάποιους δικούς μου λόγους... .

2) Ανώνυμος :Αγαπητέ Χριστοδουλίδη, συμφωνούμε με την διαπίστωσή σας, που είναι ότι ακόμα και λεγόμενοι θεολόγοι θαυμάζουν τον αντίχριστο.

Όμως στον χαρακτηρισμό του Αρχιεπισκόπου ως θαυμαστού του Καζαντζάκη νομίζω ότι σφάλλετε και τον συκοφαντείτε. Να τον ψέξουμε για τον οικουμενισμό του ναι.΄Όχι όμως και έτσι. Πότε και πού ο Αρχιεπίσκοπος είπε καλό λόγο για τον βλάσφημο Καζαντζάκη;

3) Κυπριανός Χ : Μπορεί να έχετε δίκιο.Τα μόνα αρχεία που συνηθίζω να κρατώ,είναι αυτά της εξασθενημένης,ήδη,μνήμης μου.Να σας παραθέσω στοιχεία δεν έχω.Άλλωστε,ο εκλιπών αρχιεπίσκοπος ήταν δεινός στους ελιγμούς,εγκωμίαζε αφορίζοντας (τρόπος του λέγειν) ή αφόριζε επαινώντας. "Υπάρχει ο καλός οικουμενισμός,είχε πει σε τηλεοπτική συνέντευξη του Γ.Μιχαλόπουλου, και ο κακός οικουμενισμός.Εμείς είμαστε με τον καλό οικουμενισμό".Όταν όμως οι Εσφιγμενίτες τον ρώτησαν να τους πει αν υπάρχει καλή και κακή αίρεση, δεν βρήκε λέξη να τους πει. Τέλος πάντων,αν τον συκοφαντώ παίρνω τα λόγια μου πίσω και όχι,θαυμαστής του Καζαντζάκη δεν είχε δηλώσει.

4) DerFeJus : Έχω όμως κάποιες ενστάσεις με το φίλο Κυπριανό, κάποια υπολειπόμενα και από παλαιότερη συζήτησή μας που επανέρχονται με αφορμή τη γνώμη του για το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Πρόθεσή μου δεν είναι να "αθωώσω" ή να "εξαγιάσω" κανένα, αφού αυτό αποτελεί αποκλειστικό ΠΡΟΝΟΜΙΟ που ο Θεός κράτησε μόνο για τον Εαυτόν Του, απαγορεύοντάς μας να κατακρίνουμε, και μάλιστα τους Κληρικούς. Εάν ο Χριστόδουλος διέπραξε λάθη στην πολυσχιδή και πρωτόγνωρη για την Ελλάδα μας δράση του, αυτός και ο Κύριος ενώπιος ενωπίω έχουν πλέον τον λόγον...
Όμως, υπάρχει ένα ζήτημα. Ζήτημα καλής ή κακής προαιρέσεως, βάσει της οποίας ερμηνεύουμε λόγια και επισημάνσεις. Και εν προκειμένω θα ήθελα να δω την καλή προαίρεση του φίλου Κυπριανού απέναντι στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο και όχι τον συνήθη πια και αποκρουστικό κατά πάντων φιλοκατήγορο παροξυσμό των Σχισματικών «καλογήρων» που αντικανονικώς και παρανόμως λυμαίνονται την Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου, άχρι καιρού πάντοτε, αφού καταχρώνται της απέραντης ανοχής και πατρικής υπομονής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου και του συνόλου των υπολοίπων Αγιορειτικών Μονών.
Γιατί -εκδίδοντες και διακινούντες το πιο αντίχριστο και αντιπνευματικό έντυπο, τολμώντες μάλιστα να το τιτλοφορούν επ’ ονόματι του Αγίου Αγαθαγγέλου του Εσφιγμενίτου- έχουν αναλάβει τον αηδή ρόλο των Φαρισαίων και Γραμματέων του Ευαγγελίου, που καραδοκούσαν πότε ο Χριστός θα κάνει κάποιο, κατ’ αυτούς, «λάθος» για να τον κατηγορήσουν!!! Και έφτασαν μέχρι του απίστευτου σημείου να τον συκοφαντούν επειδή θεράπευε τους ασθενούντας κατά το Σάββατον, «παραβιάζοντας» τον Νόμον!!! Αλήθεια, πόσους τέτοιους «νόμους» δεν έχουν βάλει οι ελεεινοί Σχισματικοί πάνω από τον Υπέρτατο Νόμο της Αγάπης και της Ενότητος του Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, τον οποίον ποδοπατούν ως ράκος αποκαθημένης…; Ακόμη και αν… χαμογελάσει κανένας Επίσκοπος της Εκκλησίας μας σε κανέναν αιρετικό ή αλλόθρησκο, σπεύδουν και δημοσιεύουν και διακινούν μύριες ύβρεις και λοιδορίες, πλανώντες και πλανώμενοι!
Ε, λοιπόν, φίλε Κυπριανέ, τι το μεμπτόν είπε ο μακαριστός Χριστόδουλος, άξιο κατηγορίας και… «λιθοβολισμού»; Δεν είπε τίποτε περισσότερο από αυτό που πρωτοφανέρωσε ο ίδιος ο Κύριος -ήτοι την Οικουμενικότητα της Εκκλησίας- δίδοντας στους Αγίους Μαθητές και Αποστόλους Του την εντολή του ευαγγελισμού όλης της Οικουμένης: «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος» (Ματθ., 28, 19). Δεν είναι αυτό ό,τι ο μακαριστός Χριστόδουλος αποκάλεσε «καλό οικουμενισμό» κάνοντας σαφή διάκριση (και αυτό είναι ομολογία ξεκάθαρη και κατά Θεόν αξιέπαινη εκ μέρους του μακαριστού Αρχιεπισκόπου!!!) από τον «κακό οικουμενισμό», δηλαδή την υπό ελαχίστων επιδιωκόμενη μετά των αιρετικών άνευ όρων μυστηριακή «ενότητα»; Δεν έχει η Εκκλησία την θεία αποστολή να ευαγγελίσει, να αγκαλιάσει εν τη Ορθοδόξω Πίστει όλη την Οικουμένη; Γιατί με δολιότητα και ηθελημένη τυφλότητα παραποιούμε την αλήθεια, βλασφημώντας έτσι τον Θεόν και την Εκκλησία Του; Μήπως οι ταλαίπωροι και θεήλατοι Σχισματικοί, ανάμεσα στις πολλές και βαρειές τους πλάνες, θεωρούν ότι αυτοί μόνοι συγκροτούν τους «εκλεκτούς» της Βασιλείας του Θεού; Γιατί εγώ μάλλον διακρίνω ότι σ’ αυτούς κινδυνεύει να εκπληρωθεί ο φοβερός λόγος του Κυρίου: «πολλοὶ ἐροῦσί μοι ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ• Κύριε Κύριε, οὐ τῷ σῷ ὀνόματι προεφητεύσαμεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δαιμόνια ἐξεβάλομεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δυνάμεις πολλὰς ἐποιήσαμεν; καὶ τότε ὁμολογήσω αὐτοῖς ὅτι οὐδέποτε ἔγνων ὑμᾶς• ἀποχωρεῖτε ἀπ' ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν» (Ματθ. 7, 22-23).
Αυτά, αγαπητοί φίλοι, γιατί υπάρχουν και κάποια όρια στην ανοχή μας απέναντι στις ιταμές επιθέσεις των αθλίων Σχισματικών, που έχουν περιέλθει σε χειρότερη πνευματική αποσύνθεση και θεοεγκατάλειψη και από τους αιρετικούς Προτεστάντες, πολυδιασπώμενοι σε αλληλοαφοριζόμενες φατρίες και σφετεριζόμενοι εξ ονόματος εκάστης το… «αλάθητον»!!! Δηλαδή, ενστερνιζόμενοι τον πιο νοσηρό και εωσφορικό συνδυασμό της παπικής αλαζονείας και του προτεσταντικού αμοραλισμού, και την ίδια ώρα βλασφημούντες την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, ότι συλλήβδην βρίσκεται σε… πλάνη!!!

5) Κυπριανός Χ : Αγαπητέ DeFreJus,

Σεβόμενος τη φιλοξενία που μου παρέχεις θα μετριάσω μόνος μου τα σχόλιά μου,αφού προηγουμένως σε ευχαριστήσω.
Δύο λόγους θα πω: Πρώτον,θα ήταν φρόνιμο και θα οικοδομούσε, αν οι χαρακτηρισμοί κατά των Εσφιγμενιτών και λοιπών σχισματικών ήταν ηπιότεροι.Η οξύτητα των λόγων δεν μας βοηθά.Πόσο μάλλον όταν πρόκειται περί του ιδίου αίματος.
Και δεύτερον,ως προς το "μαθητεύσαντες πάντα τα έθνη". Τούτο κατά τη γνώμη μου σημαίνει να καλλιεργήσετε την μαθησιακή διάθεση.Γιατί αν κάποιος αυτή τη διάθεση δεν την έχει,ποτέ δεν πρόκειται να μάθει και ουδέποτε θα μαθητεύσει.Δεν νομίζω ότι οι παπικοί και οι προτεστάντες,σε επίπεδο υψηλών συχνοτήτων,έχουν ή δείχνουν να έχουν,αυτή τη διάθεση.
Και πάλι,ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

(Σημ. Εντελώς άστοχος ο παραλληλισμός με το "πορευθέντες μαθητεύσατε". Εκείνοι που κλήθηκαν να πορευθούν, πήγαιναν σε έθνη που δεν είχαν ιδέα με όλα όσα είχαν συντελεσθεί. Οι σημερινοί δικοί μας "πορευόμενοι" ξαναγυρίζουν πίσω, σ΄ αυτούς που κάποτε πορεύθηκαν, αλλά χάραξαν άλλους δρόμους από αυτούς που ήξεραν. Σήμερα μας λένε ότι εμείς έχουμε έλλειμμα πίστεως. Τα στραβά μονοπάτια που πήραν και παραχάραξαν την πίστη, αυτά τους έμαθαν και αυτά πάμε να μάθουμε).

6) DeFreJus :Και η υπερτάτη αλήθεια λέγει: Extra Ecclesiam nulla salus!

7) Κυπριανός Χ : Εντάξει αγαπητέ μου DeFreJus. Αυτό είπε και ο άγιος,που έχω την τιμή να φέρω το όνομά του.Αλλά το ερώτημα είναι ποιοι σήμερα βρίσκονται εντός και ποιοι εκτός.Με διοικητικές δομές παπικού στυλ είναι εύκολο να λες "εμείς είμαστε οι εντός" και οι υπόλοιποι εκτός.Τέλος πάντων,δεν θέλω να επεκταθώ.Να συστήσω και πάλι λιγότερη εμπάθεια και περισσότερη νηφαλιότητα.

8) DeFreJus : Δεν ήθελα να οξύνω περισσότερο τα πράγματα, όμως το καθήκον μου να μαρτυρώ την αλήθεια, ως Ορθόδοξος Χριστιανός, μέλος του Σώματος του Χριστού, που και δομή έχει και Ιεραρχία (από τον Χριστό και τους Αποστόλους ορισμένη και κατά διαδοχήν διαιωνιζομένη) θα πω τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Για να μη φανεί η σιωπή ως συγκατάθεση στην πλάνη και το ψεύδος!
1ον. Για τα περί «χαρακτηρισμών», ας διαβάσουμε τους Αγίους Πατέρες και εκεί θα δούμε πόσο απερίφραστα και χωρίς «σαβουάρ βιβρ» κατακεραυνώνουν τους Εχθρούς της Εκκλησίας, Αιρετικούς και Σχισματικούς. «Υιόν του Διαβόλου» αποκαλούσε ενώπιος ενωπίω τον αιρετικό Μαρκίωνα ο Άγιος Ιερομάρτυς Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης! Μήπως δεν είχε… αγάπη; Όχι, φυσικά, αλλά έπρεπε να προστατέψει το ποίμνιό του από τη λύμη της πλάνης και της αιρέσεως! Αυτός ο λόγος υπαγορεύει και τα δικά μου σκληρά λόγια για τους Προβατόσχημους Θεομπαίχτες Σχισματικούς.
2ον. Όσο είναι «κληρικός» ο Παναιρεσιάρχης πάπας, άλλο τόσο είναι «κληρικοί» και οι Σχισματικοί Προβατόσχημοι Σφετεριστές της Αγίας Ιερωσύνης, είτε έχουν καταλάβει παράνομα και αντικανονικά την Ιερά Μονή Εσφιγμένου είτε όπου αλλού βρίσκονται και δρουν, πλανώντες και πλανώμενοι.
3ον. Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου έχει νόμιμο και κανονικό Ηγούμενο τον π. Χρυσόστομο και την Αδελφότητά του, που όμως δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους λόγω του καθεστώτος παρανομίας και αντίχριστης συμπεριφοράς των καταληψιών της Μονής.
4ον. «Θαυμάσαι πρόσωπον ασεβούς ου καλόν», λέγει η Αγία Γραφή. Όσοι λοιπόν θαυμάζουν και επαινούν την επιτηδευμένη και ψευτορθόδοξη ευσεβοφάνεια των Προβατόσχημων Σχισματικών βλάπτουν βαρύτατα και εκείνους -που παγιώνονται στην πλάνη τους- και τους εαυτούς τους. Πολύ δε περισσότερο αμαρτάνουν όσοι θεωρούν «πολύ καλύτερους κληρικούς» τους θεομπαίχτες Προβατόσχημους Σχισματικούς από τους Κανονικούς και κατ’ Αποστολικήν Διαδοχήν κατεστημένους Κληρικούς της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, Πρώτος τη τάξει των οποίων είναι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος ο Α΄.
5ον. Εάν κάποιοι έχουν να παραθέσουν παρερμηνείες και μισόλογα για να πλανήσουν τους αφελείς περί της Ορθόδοξης Ομολογίας του Πανσέπτου Οικουμενικού μας Θρόνου, εγώ έχω να παραθέσω 1000 απαραχάρακτους λόγους τους Πατριάρχου μας που βρίθουν αγιοπνευματικής σοφίας και συνέσεως, σύμφωνα με την Κυριακή Εντολή: «Ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω ὑμᾶς ὡς πρόβατα ἐν μέσῳ λύκων• γίνεσθε οὖν φρόνιμοι ὡς οἱ ὄφεις καὶ ἀκέραιοι ὡς αἱ περιστεραί» (Ματθ. 10, 16). Ακόμη και όταν για καθαρώς διπλωματικούς λόγους δέχθηκε τον πάπα στο Φανάρι, του είπε: επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε την διασαλευθείσα κοινωνία Ανατολής και Δύσεως στηριζόμενοι επάνω στην Αλήθεια του Ευαγγελίου και την κοινή πίστη των Πατέρων μας! Τι σημαίνει αυτό; Παραπομπή του πάπα στην κοινή Πίστη της πρώτης χιλιετηρίδος, όταν είχαμε κοινούς Πατέρες και ήμασταν όλοι μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας! Αλλά αυτά τα αποσιωπούν οι Προβατόσχημοι Σχισματικοί της Εσφιγμένου και όπου αλλού! Η οποίοι έκαμαν εμπόριο την ευσέβεια, και εμπαίζουν τους αφελείς οπαδούς των.
6ον. Εντός της Εκκλησίας είναι όσοι είναι σε κοινωνία μαζί Της. Αν θέλετε ονόματα, ξεκαθαρίζω: Όσοι είναι σε κοινωνία και μνημονεύουν: τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιγνάτιο, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, και όλους τους κατά τόπους Επισκόπους που βρίσκονται σε κοινωνία μαζί τους. Εκτός είναι όλοι οι «ακέφαλοι» ή «κακοκέφαλοι» Σχισματικοί και ασφαλώς οι Αιρετικοί (ούτως ή άλλως). Στοιχειώδης γνώση της Εκκλησιαστικής Ιστορίας υπαγορεύει τα ανωτέρω. Η άγνοια ευνοεί τους θεομπαίχτες Σχισματικούς, του προτεσταντοποιημένους πολεμίους της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.
7ον. Τέλος, τις ενστάσεις κατά του Οικουμενισμού τις δεχόμαστε και τις στηρίζουμε όταν προέρχονται από κανονικά μέλη της Εκκλησίας, Κληρικούς και Λαϊκούς. Η πρόσφατη ομολογιακή έκδοση «Εν Συνειδήσει» (βλ. εδώ: http://www.impantokratoros.gr/9ADBA8B2.el.aspx) του Ηγουμένου του Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμ. Αθανασίου είναι καταπέλτης ενάντια στον Οικουμενισμό! Και είναι ευπρόσδεκτη, γιατί είναι καρπός πόνου και αγάπης για την Εκκλησία από ένα πιστό μέλος Της, και όχι νοσηρό αποκύημα μίσους και σφετερισμού των εκκλησιαστικών ιδιοτήτων και αξιωμάτων! Στους Σχισματικούς και Αιρετικούς δεν παρέχουμε δικαίωμα να μιλούν εξ ονόματος της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Όχι εμείς, αλλά οι ίδιοι αυτοδικαίως έχουν απολέσει αυτό το δικαίωμα, εκπίπτοντες της Μίας Ποίμνης, της Εκκλησίας.

9) Κυπριανός Χ : Οι θέσεις των υποστηρικτών της ημερολογιακής μεταβολής είναι τόσο παγιωμένες,που ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξουν.Θυμίζουν,αυτό που κάποτε είχε πει ο Τσέχος πολιτικός Ντούπτσεκ,όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει κι εκείνος απάντησε :
"Γεννήθηκα καθολικός".Ούτε και οι παπικοί,σε επίπεδο κεφαλών, πρόκειται ποτέ να αλλάξουν.Μένουν πιστοί σε αυτούς που τους γέννησαν,στους πατέρες ή καλύτερα,στους προγόνους.
Αν όμως έκαναν μια μικρή αναδρομή στο γενεαλογικό τους δέντρο,θα έβρισκαν ότι προέρχονται από πρωτόγονους ειδωλολάτρες,οι οποίοι κάποια στιγμή μεταστράφηκαν στον Χριστιανισμό. Τον οποίο όμως,ένας υπερόπτης και φιλοπρωτεύων πάπας τον άλλαξε. Άλλαξαν,έτσι και οι πρόγονοι.Και από Χριστιανοί,έγιναν καθολικοί (παπικοί) χριστιανοί.Δεν θα καθίσουν να ψάξουν οι σημερινοί απόγονοι αν αυτό έγινε σωστά ή στραβά.Αν αυτό γίνεται αφορά σε ελάχιστες,μεμονωμένες περιπτώσεις.
Οι υποστηρικτές της μεταβολής του ημερολογίου,δεν πρόκειται κι αυτοί ποτέ να ψάξουν, αν αυτό που έγινε ήταν εκκλησιαστικό αίτημα ή αίτημα άλλων (μη εκκλησιαστικών) παραγόντων,που οπωσδήποτε εξυπηρετούσαν άλλες ύποπτες σκοπιμότητες.Το επιβεβαιώνουν όσα ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν.
Αίτημα ενός άκριτου επιστημονισμού ήταν και τίποτα περισσότερο.Ως προς την πίστη,ο χρόνος για την Εκκλησία έχει σημασία για ζητήματα τάξεως (ακριβείας) και δεν αποτελεί σημείο αναφοράς αυτής καθ΄ εαυτής της λατρείας.Η Εκκλησία εν χρόνω τιμά,υμνεί και λατρεύει,αχρόνως τον "Παλαιό των Ημερών".

(Σημ. Το "αίτημα ενός άκριτου επιστημονισμού" που γράφω πιο πάνω, ήταν η κορυφή του παγόβουνου,όπως λέμε.Από κάτω βυσσοδομούσαν και βυσσοδομούν άλλα.Αυτά που γίνονται σήμερα. Έπρεπε να μας κομματιάσουν και αυτό, μόνο οι πολιτικοί μπορούσαν να το κάνουν,αν είχαν μερικούς ομόφρονες ιεράρχες (στην μασονία) με αυτούς. Τους βρήκαν και πέτυχαν το στόχο τους.)

Εν πάση περιπτώσει,για να μη γράφω πολλά, αφού εξαντλήσαμε οι μεν και οι δε, όλη την επιχειρηματολογία μας για τα παρεισφρήσαντα και μη βλέποντας το ουσιώδες,αν εκκλησιαστικά όφειλε αυτό να γίνει,προσθέσαμε πλείστα όσα για να καταλήξουμε στο σημείο να έχουμε τους "εντός εκκλησίας" αντιοικουμενιστές και τους εκτός εκκλησίας "σχισματικούς", οι οποίοι εδώ και χρόνια φώναζαν αυτό που σήμερα λένε με άλλοτε κομψό και άλλοτε άκομψο τρόπο, οι "εντός εκκλησίας". Η ένωση των εκκλησιών έχει μυστικά συμφωνηθεί εδώ και χρόνια κι εμείς θα περιμένουμε να δούμε την "γυμνή κεφαλή" να κηρύσσει την αίρεση. (Σημ. Η αίρεση διδάχθηκε από τα παθήματά της και σε μας εδώ μιλεί δογματικότατα. Και προς τα έξω αιρετικότατα! Λαμπρά !!) Τότε όμως δεν θα ενδιαφέρεται απολύτως κανείς.Θα έχουμε μάθει όλοι ότι η πίστη είναι "προσωπικό δεδομένο". Αφορά αποκλειστικά εμάς και μόνο εμάς και το τι κάνουν οι άλλοι,δεν μας ενδιαφέρει καθόλου.Θα πηγαίνουμε στην "εκκλησία" - σε οποιαδήποτε "εκκλησία" - αργά γρήγορα όλες θα δεχθούν αυτή την προσθήκη - έχοντας μόνο κατά νού "ό έκαστος κατά διάνοιαν έχει". Και ... πάντων και πασών, ταύτα.

10) DeFreJus : Κατ’ αρχάς ο όρος «θεολογικές γνώσεις» και αδόκιμος είναι και δεν με αφορά και δεν μου αρέσει. Η Γνώση είναι μία και είναι καρπός εμπνεύσεως του Παναγίου Πνεύματος, το Οποίον, σύμφωνα με την αψευδή υπόσχεση του Κυρίου, οδηγεί και θα οδηγεί αενάως και αϊδίως την Εκκλησίαν «εις πάσαν την αλήθειαν». Συνεπώς η Γνώσις της Αληθείας είναι καρπός και κτήμα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Εμείς οι πενιχροί, ως μέλη πιστά και υπήκοα στην Εκκλησία, εκφράζουμε απλώς τις απόψεις μας, με φόβο Θεού και συστολή μήπως ηθελημένα και αμετανόητα σφάλουμε περί το δόγμα, το οποίον συνεπάγεται αφεύκτως την αποξένωση από την Εκκλησία και άρα την έκπτωση από τη Βασιλεία του Θεού. Το ζήτημα είναι μόνον εάν οι απόψεις αυτές βρίσκονται μέσα στο consensus της Αποκεκαλυμμένης Αληθείας αφήνοντας απέξω τους εγωκεντρικούς υποκειμενισμούς και την αλαζονεία, που υπήρξαν τα εφαλτήρια όλων των αιρετικών ανά τους αιώνες.
Αυτή είναι και η βασική διαφωνία μου με τους λοιπούς φίλους που έχουν συμμετάσχει στον διάλογο σε αυτήν την ανάρτηση. Εκείνοι απολυτοποιούν μια νοησιαρχική «αλήθεια», αντίστοιχη με αυτήν της «φιλοσοφίας», μια «αλήθεια» αποκομμένη όμως από το Σώμα της Εκκλησίας, μια «αλήθεια για την Εκκλησία, αλλά… χωρίς την Εκκλησία»! Αυτό είναι το καίριο και θανάσιμο αμάρτημα όλων των Σχισματικών κάθε εποχής. Στην ομόδοξη Ρωσία, λ.χ. οι λεγόμενοι «Παλαιόπιστοι» ή Ρασκόλνικοι αποκόπηκαν από το Σώμα της Εκκλησίας, διαφωνώντας με την διόρθωση των λειτουργικών βιβλίων που επιχειρήθηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας! Μια διόρθωση αναγκαία, αφού λόγω των αντιγραφών είχαν παρεισφρήσει μύρια όσα λάθη και παροράματα, που ευτέλιζαν τον λειτουργικό πλούτο της Εκκλησίας. Εκείνοι όμως, δηλαδή οι Ρασκόλνικοι, θεώρησαν την διόρθωση αυτή ως… «πλήγμα στις παραδόσεις», ό,τι ακριβώς και οι δικοί μας «παλαιοημερολογίτες» με ένα ακόμη πιο ευτελές και καθαρώς κοσμικό ζήτημα, το ημερολόγιο, και αποσχίστηκαν από την Εκκλησία και τη σωτηρία, κυριολεκτικώς για… ψύλλου πήδημα!!! Βλέπεις πού οδηγεί ο φανατισμός και ο εγωισμός τον άνθρωπο; Εγκλωβισμένος στο αμαρτωλόν και αντίθεον ίδιον θέλημα, ο άνθρωπος ορθώνει τείχος απροσπέλαστον ανάμεσα στον εαυτόν του και τη Χάρη του Θεού. Και όταν η Χάρις του Θεού φυγαδευτεί, ο διάβολος εισβάλλει μανιωδώς και ανελέητα και κακοποιεί και γελοιοποιεί τον άνθρωπο! Γιατί τι άλλο παρά έσχατος εξευτελισμός είναι το να χάνει κανείς τη Χάρη και τη σωτηρία -εφ’ όσον αποσχίζεται από το Σώμα του Χριστού- λόγω… ημερολογίων ή τυπογραφικών λαθών!!!;;;
Και γίνεται ο άνθρωπος στην περίπτωση αυτή θεομάχος και αγιομάχος, στην απέλπιδα προσπάθειά του να αυτοδικαιωθεί, χωρίς τον Θεόν. Γι’ αυτό ανέφερα παραπάνω σε άλλη απόκριση, ότι έχει ακουστεί από τα χείλη ταλαίπωρων «παλαιοημερολογιτών» ακόμη και η εσχάτη ύβρις και βλασφημία κατά του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου -ότι ενδεχομένως δηλαδή να μην είναι και τόσο… άγιος!!!- ακριβώς επειδή η θεόπνευστη και χαρισματική επιχειρηματολογία του Μεγάλου αυτού και Χρυσέος Στόματος του Χριστού για αντίστοιχα με την ημερολογιακή διόρθωση προβλήματα της εποχής του είναι αποστομωτική και καταρρίπτει όλες τις ψευδοθεολογικές αλχημείες των Σχισματικών «οπαδών του πάτριου»!!! Οι οποίοι, εκτός των άλλων, όπως ακριβώς και οι Ρασκόλνικοι στη Ρωσία, δεν εμφορούνται από την κορυφαία αρετή της διακρίσεως, για να κατανοήσουν, ότι άλλο η Αγία και Ιερά Παράδοσις της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας (ό,τι δηλαδή πάντοτε, παντού και από πάντας πιστεύεται και ομολογείται) και άλλο οι επιμέρους τοπικές ή παροδικές «παραδόσεις», αυτές που μπορούν ελεύθερα να ρυθμίζονται με απόφαση της Εκκλησίας, μέσα στην στοργική της ποιμαντική μέριμνα και τον στόχο να διακονηθεί ο σκοπός Της, που είναι η σωτηρία πάντων των ανθρώπων.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν μέσα στους αιώνες διαφοροποιηθεί πάμπολλα επιμέρους στοιχεία στη λατρεία και ζωή της Εκκλησίας, πολλές φορές και κόντρα σε ρητούς Ιερούς Κανόνες (!), όπως η καθιέρωση της Αγίας Λαβίδος για τη Θεία Μετάληψη των Πιστών, προκειμένου να ρυθμιστούν καταστάσεις ανωτέρας βίας και να αποφευχθούν προσκόμματα στο σωτηριολογικό έργο της Εκκλησίας.
Και οι ίδοι οι Άγιοι Πατέρες μας, οι «αυστηρότεροι» εξ αυτών, οικονομούσαν τα πάντα (κατά τον λόγον του Αποστόλου, «γέγονα τα πάντα τοις πάσι») προκειμένου να μην χάσουν το δάσος (δηλαδή το έργο της σωτηρίας των ανθρώπων) πίσω από το δένδρο (κάποια επιμέρους «παράδοση» ή ακόμη και Κανόνα της Εκκλησίας). Έτσι, λ.χ., ο Μέγας Βασίλειος, παρά το γεγονός ότι στην εποχή του απαγορευόταν από την Εκκλησία να έρχονται εις γάμου κοινωνίαν ο νέος και η νέα που είχαν προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις, βλέποντας τις ποιμαντικές ανάγκες της εποχής του, και «ίνα μη χείρον τι γένηται», τελικά επέτρεψε εξαιρέσεις από αυτόν τον αυστηρό Κανόνα. Ποιος; Ο Μέγας Βασίλειος! (Ελπίζω να μην γίνω η αιτία να τον… γράψουν στα «κατάστιχά» τους οι «παλαιοημερολογίτες», όπως τον Ιερό Χρυσόστομο…)
Και δεν φοβούνται καν οι κατά διαφόρους προφάσεις Σχισματικοί, μήπως εις την περίπτωσίν τους ακουστεί η απειλητική καταδίκη του Θεανθρώπου: «(…) διατί καὶ ὑμεῖς παραβαίνετε τὴν ἐντολὴν τοῦ Θεοῦ διὰ τὴν παράδοσιν ὑμῶν; (…) καὶ ἠκυρώσατε τὴν ἐντολὴν τοῦ Θεοῦ διὰ τὴν παράδοσιν ὑμῶν. ὑποκριταί καλῶς προεφήτευσε περὶ ὑμῶν Ἡσαΐας λέγων• ἐγγίζει μοι ὁ λαὸς οὗτος τῷ στόματι αὐτῶν καὶ τοῖς χείλεσί με τιμᾷ, ἡ δὲ καρδία αὐτῶν πόρρω ἀπέχει ἀπ' ἐμοῦ• μάτην δὲ σέβονταί με, διδάσκοντες διδασκαλίας ἐντάλματα ἀνθρώπων»! (Ματθ. 15, 3-9). Και ποια είναι αυτή η εντολή του Θεού; Πάλιν ας την ακούσουμε από τον ίδιον τον Κύριον: «μείνατε ἐν ἐμοί, κἀγὼ ἐν ὑμῖν. καθὼς τὸ κλῆμα οὐ δύναται καρπὸν φέρειν ἀφ' ἑαυτοῦ, ἐὰν μὴ μείνῃ ἐν τῇ ἀμπέλῳ, οὕτως οὐδὲ ὑμεῖς, ἐὰν μὴ ἐν ἐμοὶ μείνητε. ἐγώ εἰμι ἡ ἄμπελος, ὑμεῖς τὰ κλήματα. ὁ μένων ἐν ἐμοὶ κἀγὼ ἐν αὐτῷ, οὗτος φέρει καρπὸν πολύν, ὅτι χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν» (Ιωάν 15, 4-5).
Γι’ αυτό και η Εκκλησία, η νοητή άμπελος, το Σώμα του Χριστού, πάντοτε και αταλάντευτα καταδικάζει τα Σχίσματα, χωρίς καν να εξετάζει -και πολύ ορθώς-εάν αυτά που προφασίζονται οι Σχισματικοί είναι ορθά -από δογματικής απόψεως- ή όχι. Αλίμονο, εάν σε κάθε «διαφορετικότητα» στην ερμηνεία των δογμάτων ή των προθέσεων, η Εκκλησία έδινε την ευλογία Της να αποκόπτονται κάποιοι και να συγκροτούν «αυτοκέφαλη» -ή μάλλον και εκκλησιολογικώς δοκιμώτερον- Ακέφαλη Φατρία! Τότε δεν θα υπήρχε σήμερα η Εκκλησία, αλλά ένα προτεσταντοποιημένο σύμπλεγμα αλληλοαφοριζόμενων και αλληλομισούμενων ομάδων, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα πια στους κόλπους των λεγομένων «παλαιοημερολογιτών». Σημείον ορατόν και αυτό της απολύτου και θλιβερής Θεοεγκαταλείψεώς των.
Μέσα στα παραπάνω πλαίσια το ερώτημά σου έχει μία μόνο απάντηση: να έχεις ους ευήκοον προς την Αγία Εκκλησία μας, προς την Ποιμαντική της Χάρη και Πρόνοια, και έτσι δεν θα πλανηθείς ούτε θα πανικοβληθείς από τον φόβο των «επερχομένων τη Οικουμένη». Είτε ο Αντίχριστος θα εδρεύει στις Βρυξέλλες είτε στη Νέα Υόρκη, η και εν μέσω των Αθηνών ακόμη, αυτό δεν έχει σε τίποτε να επηρεάσει τον πιστό που είναι άρρηκτα συνηρμοσμένος με την άμπελον και τροφοδοτείται από τα αείζωα νάματα της Ορθοδόξου Πίστεως και Ζωής. Με την αδιάλειπτη και εν μετανοία συμμετοχή μας στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας διατηρούμε απρόσβλητο αυτόν τον σύνδεσμο και ουδείς θα μπορέσει να μας βλάψει! Ούτε ο Αντίχριστος, ούτε ο ίδιος ο Σατανάς, ούτε όλες οι δυνάμεις τους σκότους μαζί! Αρκεί να είμαστε ενωμένοι με τον Χριστόν και αναμεταξύ μας, εντός της Εκκλησίας. «ἰδοὺ δίδωμι ὑμῖν τὴν ἐξουσίαν τοῦ πατεῖν ἐπάνω ὄφεων καὶ σκορπίων καὶ ἐπὶ πᾶσαν τὴν δύναμιν τοῦ ἐχθροῦ, καὶ οὐδὲν ὑμᾶς οὐ μὴ ἀδικήσῃ» (Λουκ. 10, 19).

11) Κυπριανός Χ : DeFreJus: "Το ζήτημα είναι μόνον εάν οι απόψεις αυτές βρίσκονται μέσα στο consensus της Αποκεκαλυμμένης Αληθείας αφήνοντας απέξω τους εγωκεντρικούς υποκειμενισμούς και την αλαζονεία, που υπήρξαν τα εφαλτήρια όλων των αιρετικών ανά τους αιώνες".

Κυπριανός: Το consensus της Αποκεκαλυμμένης Αληθείας έρχονται οι Σύνοδοι να μας το διασαφηνίσουν,αλλά και να το επιβεβαιώσουν. Αν θυμάμαι καλά,δυο φορές που κλήθηκε από τους παπικούς το υπόδουλο Πατριαρχείο να διορθώσει το ημερολόγιο απάντησε αρνητικά.Θα μου πείτε ότι αυτή ήταν τοπική σύνοδος.Τι μεσολάβησε και τι είδους "σύνοδος" ήταν αυτή που έλαβε την απόφαση της διόρθωσης;Σημαντικότερο δε,κάτω από ποιες συνθήκες και ποιο ήταν το κύρος αυτών που συμμετείχαν στη διόρθωση; Το θέμα,βλέπετε,αρχίζει να παίρνει διαστάσεις και καλό θα ήταν να μη μου απαντούσατε.Γνωρίζω αρκετά.Ας μείνουμε εδώ καλύτερα.
Την άποψή μου ασφαλώς εκφράζω και μακράν εμού, εγωκεντρισμοί και τα λοιπά αιρετικά εφαλτήρια.

12) DeFreJus : Ου με πείσεις καν με πείσης. Αυτή δυστυχώς είναι η οδός των αρνουμένων την Αλήθεια της Εκκλησίας μας. Και δυστυχώς ο φίλος Κυπριανός εμμένει σ' αυτήν την οδό, ισχυριζόμενος ότι "γνωρίζει αρκετά". Αλήθεια μια "γνώση" που σε φέρνει αντιμέτωπο με την Καθολική Εκκλησία είναι ωφέλιμη και κατά Θεόν ή μήπως ανήκει σε κείνην την κατηγορία "γνώσεως" που, σύμφωνα με τον θείο Απόστολο, "φυσιοί τον νουν" και μας αποκόπτει από τον Θεόν, τον επί ταπεινούς επιβλέπονται και υπερηφάνοις αντιτασσόμενον;
Μεγάλη κουβέντα το "γνωρίζω αρκετά"! Μεγάλη και επικίνδυνη έως θανάτου! Γιατί και γι' αυτό το Πανάγιον Κυριακόν Στόμα ελάλησε μετ' αυθεντίας λέγον: "ἐκεῖνος δὲ ὁ δοῦλος, ὁ γνοὺς τὸ θέλημα τοῦ κυρίου ἑαυτοῦ καὶ μὴ ἑτοιμάσας μηδὲ ποιήσας πρὸς τὸ θέλημα αὐτοῦ, δαρήσεται πολλάς" (Λουκ. 12, 47).
Ο Κύριος να μας ελεήσει· Γένοιτο.

13) Κυπριανός Χ : Το "γνωρίζω αρκετά" αφορά στα πολιτικά παρασκήνια της εποχής.Αυτά τα παρασκήνια,τα πολιτικά,είναι που βούλιαξαν το Βυζάντιο (Ρωμηοσύνη,αν θέλετε).Βούλιαξαν και τη Ρωσία των Τσάρων.Αλλά δεν βουλιάζουν τον εσμό των νυν κυρίαρχων αιρετικών.Αυτοί θα βουλιάξουν με άλλο τρόπο.
Τα ίδια πολιτικά παρασκήνια είναι αυτά που θα μας τραβήξουν κι εμάς στον "πάτο",αν δεν βρισκόμαστε ήδη,και σας ευχαριστώ που με αφήνετε να μονολογώ.

Κατά τα άλλα,θα συνεχίσουμε να συνευωχούμεθα με τους αιρετικούς και θα θυμίζουμε ότι οι άγιοι Πατέρες δεν φείδονταν στο λεξιλόγιό τους,όταν αντιμετώπιζαν τους "σχισματικούς" πχ.όπως οι Παλαιοημερολογίτες.
(Σημ. Τους παλαιοπίστους της Ρωσίας ή Ρασκολνίκους, τους θυμόμαστε για να δικαιολογήσουμε αυτά που κάναμε με το ημερολόγιο. Αν και δεν γνωρίζω καλά τι έγινε στη Ρωσία με τους Ρασκολνίκους, έχω την εντύπωση ότι κι αυτό το επιχείρημα είναι άστοχο. Πάντως, η "αναγέννηση" της Ρωσίας στο θέμα της πίστης είχε σαν συνέχεια τον άθεο μπολσεβικισμό. Αυτό να μη το ξεχνάμε.)

14) DeFreJus : 2ον. Ούτε θέλω ούτε και θα επιτρέψω σ’ αυτό το Ιστολόγιο να δημοσιευθούν τα δαιμονικά εμέσματα των Προβατόσχημων Σχισματικών Θεομπαικτών ΓΟΧ, ΩΧ ή… ΒΑΧ! Γνωρίζω ότι είμαι ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ και αυτό με γεμίζει με ιερή ελπίδα και χάρη και, όπως έγραψα και ανωτέρω, δεν δίνω -όχι εγώ αλλά η Εκκλησία- το δικαίωμα στους απ’ έξω και στους εναντίον να μιλούν για τα interna corporis της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας!
3ον. Όσοι είναι μέλη Σχισματικών Ψευτορθόδοξων Παρασυναγωγών του Σατανά («παλαιοημερολογίτες» κλπ Χριστέμποροι και Θεομπαίκτες) ας κοιτάξουν να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στο Ένα και Αδιαίρετο Σώμα του Χριστού, διότι τώρα έτσι όπως παραμένουν ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΙ, ΑΝΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΟΙ, ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΙ και εν γένει ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ (αφού οι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ που σφετεριστικά και βλάσφημα αυτοχειροτονούμενοι φορούν το τιμημένο ράσο μέσα στους ανίερους κόλπους τους δεν έχουν καμία Χάρη για να μεταδώσουν στους «πιστούς» τους!) έχουν πάρει με απόλυτη βεβαιότητα τον δρόμο για την Αιώνια Καταδίκη. Σ’ αυτή την ολισθηρή κατηφορική αλλοφροσύνη τους δεν θα τους ακολουθήσουμε, εμείς τα ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
4ον και Τελευταίον. Εδώ Τελεία και Παύλα. Κατά την θείαν εντολήν του Αγίου Αποστόλου Παύλου: «Αιρετικό άνθρωπο συμβούλεψέ τον μια δυο φορές και μετά - αν δε σε ακούσει - παράτησέ τον, αφού γίνεται αυτονόητο πια ότι ένας τέτοιος άνθρωπος έχει διαφθαρεί εντελώς και αμαρτάνει έχοντας καταδικάσει ο ίδιος τον εαυτό του» (Τίτ. 3, 10-11).

15) Κυπριανός Χ : Άκουσε να δεις,αγαπητέ μου DeFreJus.
Αν ο παπισμός ευθύνεται που γεμίσαμε σήμερα "εκκλησίες" (παρένθεση,η σαϊεντολογία έλεγε στην αρχή ότι δεν έχει σχέση με θρησκεία,αλλά όταν κατάλαβε το δημοκρατικό κόλπο με τις "εκκλησίες" αυτοανακηρύχθηκε σε "εκκλησία") ο ίδιος φταίει που κοπήκαμε στα δυο και με τόσο μίσος, οι μεν χτυπάμε τους δε.Ο ίδιος πάλι ο παπισμός (σημ. θρησκευτικοπολιτικό κατασκεύασμα σημειωτέον), αφού γίναμε δυο κομμάτια, φταίει που οι παλαιοημερολογίτες πήραν αυτή την άσχημη τροπή, να σηκώνει ο καθένας και το δικό του "μπαϊράκι".Με τους παλαιοημερολογίτες δεν είμαι.Αλλά με τον "Παλαιό των Ημερών" είμαι και εύχομαι να τους βοηθήσει να ομονοήσουν. Αν και οι Παλαοιημερολογίτες είναι με τον Παλαιό των Ημερών τότε είμαι μαζί τους.
Θα ήθελα μερικά πράγματα ακόμη να σου γράψω,αφού σε παρακαλέσω να παραβλέψεις κάποια ορθογραφικά μου λάθη (η στραβωμάρα μου, και όχι μόνο,τι να κάνω;). Αν είχες ιατρικές γνώσεις,το βιντεάκι στο ιστολόγιο δίπλα, που μας θυμίζει την απώλεια του Χριστόδουλου,μάλλον,θα το είχες βγάλει.Τι το έχεις εκεί; Για να μας θυμίζει την "ένδοξη" πτώση του με την καλήν,υπερ των μεταμοσχεύσεων,ομολογία; Μάθε πως γνώριζε ότι ήταν ανέφικτη η μεταμόσχευση, αλλά πήγε.Για να διαστρέψει τις οντολογικές Ορθόδοξες αντιλήψεις μας.

Αν είχες την θεολογική παιδεία της Ορθόδοξης ταπείνωσης,δεν θα ήσουν και τόσο εμπαθής κατά των αδελφών μας Παλαιοημερολογιτών.Δεν βλέπεις ότι όλα αυτά μας τα έφτιαξαν οι πολιτικοί κι εσύ,χωρίς να υποψιάζεσαι πού μας οδηγούν, δίνεις και τον καλόν αγώνα υπερ των εκπροσώπων της.
Δεν ξέρω αν η "πληροφορία" μου είναι σωστή,αλλά κάτι μου λέει,ίσως το "θηρίον" της Αποκαλύψεως να είναι η πολιτική και η ψήφος, ο "αριθμός" του θηρίου.Ψάχνω να βρώ πότε είδαμε καλό από τους πολιτικούς, και σαν τον μοναχό Αλύπιο του εθνικού μας ποιητή (Η γυναίκα της Ζάκυνθος), αρχίζω να κρύβω ένα - ένα τα δάχτυλά μου γιατί μου φαίνονται πολλά.
Ευχαριστώ τον Θεόν,διότι ποτέ μου δεν ψήφισα.

Διάβασε ακόμη κι αυτό.
Θα πας την Κυριακή να κοινωνήσεις και μετά από σένα θα είμαι κι εγώ.Από το ίδιο Άγιο Δισκοπότηρο,με την ίδια Ιερή Λαβίδα,το αυτό Ένα Σώμα και Αίμα Χριστού.Θα φύγεις εσύ,θα φύγω κι εγώ.Την άλλη μέρα θα γράψεις εσύ,θα γράψω κι εγώ. Εσύ όμως θα λες, με αυτά που γράφεις, εγώ είμαι το "χέρι" του Χριστού. Ένας άλλος θα σου πει : κι εγώ είμαι το "πόδι",κι ένας τρίτος θα ισχυριστεί: "Εγώ είμαι το εντεράκι".
Φαντάσου λοιπόν φαγωμάρα.Γιατί; Διότι κανείς μας δεν θα έχει "καρδίαν Χριστού". Νουν Χριστού,μας λέγουν οι Θείες Γραφές να αποκτήσουμε,αλλά εμείς τσακωνόμαστε για το ποιος είναι το χέρι, ποιος το πόδι και ποιος το εντεράκι.
Ας όψονται οι πολιτικοί και οι πολιτικοποιημένοι (παπικοί,δηλαδή) ιεράρχες μας.

16) DeFreJus : Αγαπητέ Κυπριανέ,

Πάνω που λέω «δόξα τω Θεώ», ο άνθρωπος δεν παρέχει νομιμοποίηση στους Σχισματικούς Θεομπαίχτες, αφού γράφεις «Με τους παλαιοημερολογίτες δεν είμαι», έρχεσαι μετά και αποτολμάς να τους αποκαλείς «αδελφούς» και άλλα τέτοια εκκλησιολογικώς και ορθοδόξως άτοπα και προκλητικά!!!
Ε, λοιπόν, στο ξαναλέω και -εάν εσύ διαθέτεις την ταπείνωση, για έλλειψη της οποίας με εγκαλείς…- θα το αποδεχθείς, διότι είναι η βασική αρχή του Εκκλησιολογικού Δόγματος: Εκκλησία είναι ό,τι δύναται να χωρέσει στο Άγιον Δισκάριον της Προθέσεως! Οι άλλοι -είτε αιρετικοί: παπικοί, προτεστάντες κλπ, είτε σχισματικοί: «παλαιοημερολογίτες», κλπ- είναι φτηνοί Θεομπαίχτες, Εχθροί του Θεού, Καταστροφείς του άρραφου χιτώνος του Χριστού, χλευαστές της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας! Εάν δεν μπορείς να το κατανοήσεις (για να σε βοηθήσω με τις ιατρικές σου γνώσεις, το «εντεράκι» π.χ., όσο καλά κι αν λειτουργεί μέσα στο Σώμα, εάν το αφαιρέσεις από το Σώμα, πεθαίνει, σήπεται και το τρώνε τα σκουλήκια ή τα κοράκια…) ίσως ματαιοπονούμε ανταλλάσσοντας απαντήσεις και περιτριγυρίζοντας το θέμα χωρίς να το καλύπτουμε!
Μου γράφεις και άλλα «ακατανόητα». Π.χ. με τον μακαριστό Χριστόδουλο. Τι σχέση έχει η αποτυχημένη απόπειρα μεταμοσχεύσεως με αυτό που ερμηνεύεις ως «διαστροφή των οντολογικών Ορθοδόξων αντιλήψεών μας»; Απ’ όσο γνωρίζουμε αυτοί που αρνούνται την ιατρική βοήθεια είναι οι Αντίχριστοι Χιλιαστές, που απορρίπτουν ακόμη και τις μεταγγίσεις αίματος!
Σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις -τεράστιο ζήτημα για να το αναλύσουμε παρεμπιπτόντως και προχείρως- οι όποιες ενστάσεις της Εκκλησίας αφορούν τη λεγόμενη «στιγμή του θανάτου» των δωρητών οργάνων. Γι’ αυτό και η Εκκλησία ούτε προτρέπει ούτε αποτρέπει, αλλά απλώς επιτρέπει και ανέχεται έως να υπάρξει τοποθέτηση από κάποια μείζονα Σύνοδο, με φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος και όχι βάσει ανθρώπινων υποκειμενικών στοχασμών. Ένα βασικό στοιχείο που τονίζει μέχρι στιγμής η ορθή θεολογική αντίληψη της Εκκλησίας μας είναι -σε κάθε περίπτωση- ο δωρητής οργάνων να το έχει θελήσει ο ίδιος εν ζωή έτι ων να γίνει δωρητής, και όχι αυτό που συνήθως γίνεται να το αποφασίζουν οι συγγενείς όταν ο ασθενής είναι «φυτό» ή στην κατάσταση αυτή που εσείς οι γιατροί ονομάζεται «εγκεφαλικό θάνατο»! Διότι, στην περίπτωση που ο ίδιος ο δωρητής το έχει επιθυμήσει εν ζωή και με σώας τας φρένας, πώς να τον αποτρέψει κανείς από μια πράξη που μπορεί να λογισθεί και ως υπέρτατη αυτοθυσία χάριν των συνανθρώπων του; Δεν βρίσκεται και αυτό μέσα στη λογική του λόγου εκείνου κάποιου Οσίου στο Γεροντικό: «η αληθινή αγάπη είναι να πεις στο λεπρό δώσε μου το σώμα σου και πάρε το δικό μου»; Αυτά τα καταθέτω απλώς για προβληματισμό, δεν δογματίζω. Αυτό θα το κάνει η Εκκλησία, όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου για το συγκεκριμένο ζήτημα. Μέχρι τότε, απλώς ας είμαστε προσεκτικοί. Και ας μην εξαντλούμε την εμπάθειά μας απέναντι σε προσωπικότητες της Εκκλησίας με παιδαριώδη «επιχειρήματα» και ιταμή ασέβεια στην μνήμη τους…
Λες πως ο παπισμός φταίει για το ένα, για το άλλο, κλπ… Ο παπισμός, όπως και κάθε αίρεση και αποστασία από τον Θεόν, φταίει για τον εαυτόν του και το «ποίμνιό» του. Φταίει για το «κακό όνομα» του χριστιανισμού στο δυτικό κόσμο και τελικώς για την αποχριστιανοποίηση της Δύσης. Φταίει ακόμη και για το αθεράπευτο μίσος του Ισλάμ ενάντια στον Χριστιανισμό, αφού στην ιστορική μνήμη και συνείδηση των μουσουλμάνων της Μέσης Ανατολής οι όροι «σταυρός» και «σταυροφορία» -ακόμη και αυτό το πάνσεπτον σημείον του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού!- έχουν ταυτισθεί με τη βία, τον εξανδραποδισμό, τα φρικτά εγκλήματα, τις λεηλασίες, τους βιασμούς, τα βασανιστήρια, τον θάνατο!!! Και για όλα αυτά υπαίτιοι αποκλειστικώς οι παπικοί που -κάτι σαν τον «μύθο της ωραίας Ελένης»…- με πρόσχημα την «απελευθέρωση» των Αγίων Τόπων οργάνωσαν και εξετέλεσαν με τις προτροπές του πάπα ένα από τα μεγαλύτερα Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος! Όπως, λ.χ., οι παπικοί φταίνε και για τις βλαστήμιες του «Κώδικα Ντα Βίντσι» και άλλων ανάλογων συγγραμμάτων δυτικών συγγραφέων, όταν μέσα στον στερημένο Χάριτος και Θεοπνευστίας παροξυσμό τους κατά των Αγίων του Θεού έχουν -μεταξύ άλλων- «αποκαθηλώσει» ή υποτιμήσει και την Αγία Μυροφόρο και Ισαπόστολο Μαρία τη Μαγδαληνή, μια από τις μεγαλύτερες Αγίες της Εκκλησίας μας! Δυστυχώς η «μπάλα» μας παίρνει όλους, γιατί και οι αντιδράσεις δεν στοχεύουν στις πλάνες του παπισμού, αλλά σ’ αυτά τα Ιερά Πρόσωπα της Εκκλησίας μας, στον ίδιο το Θεάνθρωπο Λυτρωτή μας…
Για πολλά λοιπόν μπορεί και οφείλει να κατηγορηθεί ο αιρετικός παπισμός (χάριν συντομίας παραβλέπω αναφορές στα εγκλήματα κατά των Ορθοδόξων μέχρι και την εποχή μας, π.χ. Σέρβοι), όχι όμως και για το δαιμονισμό και την αποστασία των «παλαιοημερολογιτών» Θεομπαιχτών!!! Αυτοί αποσκίρτησαν από την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία λόγω εγωκεντρισμού, ιδιοτέλειας, φιλοδοξιών, και άλλων αντίχριστων κινήτρων, ουδεμία σχέσιν εχόντων με την Αγία και Αμώμητη Πίστη των Ορθοδόξων! Απόδειξη γι’ αυτό οι ιστορικές μαρτυρίες από την εποχή του Σχίσματος, όταν Άγιοι Γεροντάδες του Όρους -όπως ο ιερός Δανιήλ ο Κατουνακιώτης- τους έδωσαν την ευλογία να μιλήσουν στον κόσμο, να διαφωτίσουν, να παρακαλέσουν, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΣΧΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Το «παλαιοημερολογίτικο» Σχίσμα εν Ελλάδι είναι σατανικός καρπός εσχάτης ΠΑΡΑΚΟΗΣ και εωσφορικού εγωισμού, είναι προϊόν εμπνεύσεως του Σατανά μέσα στον διηνεκή και ανυποχώρητο πόλεμό του κατά της Εκκλησίας του Χριστού. Και όσοι το ακολουθούν ή έστω και το «νομιμοποιούν» ή υποστηρίζουν ή «δικαιολογούν» είναι -εκουσίως ή ακουσίως, δεν έχει σημασία σε τόσο σοβαρά ζητήματα για τη σωτηρία μας- συνεργάτες του Διαβόλου στο ολετήριο έργο του! Αυτό ας αναλογισθούν όσοι επιχειρούν να εκφράσουν «συμπάθεια» για τους Σχισματικούς στηριζόμενοι έωλα και αθεολόγητα στις προκλητικές οικουμενιστικές δραστηριότητες τινών λυκοποιμένων της Εκκλησίας. Η μία πλάνη δεν νομιμοποιεί την άλλη. Ούτε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αυτά είναι τα αυγά που γέννησε το φίδι της δυτικής αποστασίας και αίρεσης και όχι θέσεις που μπορούν να γίνουν αποδεκτές μέσα στους πανάγιους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας.
Είδες τι συνέβη με την Εκκλησία των Ρώσων της Διασποράς (που δεν ήταν και απολύτως Σχισματική, αφού κάποιες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες διατηρούσαν κοινωνία μαζί τους…) προσφάτως -επί του μακαριστού Αλεξίου Μόσχας- το οποίο καταρρίπτει κάθε ψευδεπιχείρημα των δικών μας Σχισματικών; Μόλις ήρθη η παρεξήγηση, εν ταπεινώσει και μετανοία επανενώθησαν με τη μητρική τους Εκκλησία της Ρωσίας. Εκείνοι και αν είχαν αντιπαλότητα μεταξύ τους! Οι της Διασποράς κατηγορούσαν το Πατριαρχείο της Μόσχας για συνεργασία και συμπόρευση όχι με τον πάπα, αλλά με το αθεϊστικό και αντίχριστο κομμουνιστικό καθεστώς της Σοβιετικής Ενώσεως!!! Όμως το Φως του Χριστού διέλυσε το σκοτάδι της πλάνης και του Σχίσματος και αποκατέστησε την ενότητα. Εδώ οι δικοί μας Σχισματικοί έχουν ξεφύγει σχεδόν αθεράπευτα. Έχουν εντάξει στους κόλπους τους κωλυματικούς «κληρικούς» καθηρημένους από την Εκκλησία ή αδύναμους να χειροτονηθούν κανονικώς μέσα σ’ Αυτήν! Δεν είναι τυχαίο ότι όλα σχεδόν τα φρικτά σκάνδαλα ηθικής φύσεως συμβαίνουν στους κόλπους τους, συμπαρασύροντας για όσους έχουν άγνοια και την Κανονική Εκκλησία στην καταδίκη του κόσμου! Έχουν φτάσει σε απίστευτα σημεία ξεπεσμού και ασυδοσίας που κάνουν τις «συμπροσευχές» του Πατριάρχη να φαντάζουν… πταίσματα μπροστά στη δική τους παρανομία!!! Και μετά μου μιλάς, αγαπητέ Κυπριανέ, για «αδελφούς»; Τι θέλεις; να σου απαντήσω με τα φοβερά λόγια του θείου Αποστόλου; «τίς δὲ συμφώνησις Χριστοῦ πρὸς Βελίαλ; ἢ τίς μερὶς πιστῷ μετὰ ἀπίστου; τίς δὲ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετὰ εἰδώλων;» (Κορινθ. Β΄ 6, 15-16). Διότι ναι! Κάθε απόκλιση από την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία είναι ειδωλολατρία! Δεν έχει σημασία εάν στη θέση των ειδώλων βρίσκονται ο Δίας και η Αθηνά ή κάποια υποκειμενική «αλήθεια», κάποιο καινοφανές «δόγμα» που αλλοιώνει την Πίστη και εμποδίζει τη Σωτηρία. Πρόκειται για ειδωλολατρία, αφού κάθε λατρεία οφείλει να απευθύνεται μόνο προς τον εν Τριάδι Άγιον Θεόν και πουθενά αλλού! Οι «παλαιοημερολογίτες» όμως έχουν βρει ένα «βολικό» για τις δόλιες και εγωκεντρικές σκοπιμότητές τους «υποκατάστατο» του Θεού, που λέγεται «πάτριο ημερολόγιο»!!! Όρος καινοφανής, θεολογικά καινοφανής και μετέωρος, απίστευτης ηθελημένης βλακείας και κακοδοξίας! Ουδέποτε οι Άγιοι Πατέρες μας υπερασπίστηκαν χρόνους και καιρούς, ους ο Πατήρ εν τη ιδία εξουσία έθετο, αλλά μόνο την Αλήθεια των δογμάτων της Πίστεως! Αντιθέτως, υπήρξαν μεγαλύτερες «παρανομίες» Αγίων Πατέρων σε ζητήματα συναφή με το «ημερολογιακό». Μήπως ξεχνάμε πότε εισήχθη για πρώτη φορά στην Ανατολή η εορτή των Χριστουγέννων χωριστά από αυτή των Θεοφανείων (κατά μίμηση όσων ήδη ακολουθούσε η Εκκλησία της Ρώμης) και τι μάχες έδωσαν γι’ αυτό Άγιοι Πατέρες όπως ο Ιερός Χρυσόστομος, ενάντια στους «υπερορθόδοξους» Θεομπαίχτες της εποχής τους που αντιδρούσαν με την ίδια βλακεία, εμπάθεια και απαιδευσία των συγχρόνων μας «παλαιοημερολογιτών»;
Γιατί, αγαπητέ Κυπριανέ, κάνεις πως δεν βλέπεις αυτές τις αναφορές μου, και από την άλλη μου επισημαίνεις τα δήθεν «τόσα σοβαρά πράγματα που έγραψε ο Ένας»; Ποιο πράγμα είναι τόσο και αρκετά «σοβαρό», ώστε να πολεμήσει την Μοναδική Αλήθεια της Εκκλησίας; Γιατί εγώ δεν υπερασπίζομαι τον εαυτόν μου -και η ανωνυμία μου είναι ικανή εγγύηση γι’ αυτό!- ώστε να με εγκαλείς για έλλειψη «θεολογικής παιδείας της Ορθόδοξης ταπείνωσης», αλλά την Αλήθεια του Εκκλησιολογικού Δόγματος που πλήττεται από όσους βλέπουν με «συμπάθεια» ή -ακόμη χειρότερα- υπερασπίζονται τους Προβατόσχημους Σχισματικούς Θεομπαίχτες! Στο τέλος, δεν με ενδιαφέρει το πώς με βλέπουν οι άλλοι, είμαι αρκετά αμαρτωλός έναντι του Θεού και είναι συμφέρον μου να με λοιδορούν. Αυτό που πονά είναι να μην σχετικοποιούνται η Αλήθεια και τα Δόγματα της Εκκλησίας μας. Και πρόφαση γι’ αυτό δεν μπορεί να είναι η δική μου έλλειψη ταπεινοφροσύνης!
Τέλος, καλή η αναφορά σου στο Μυστήριο του Σώματος του Χριστού -που μεγαλειωδώς αναλύει ο θείος Απόστολος Παύλος- όμως αυτή αφορά τα μέλη της Εκκλησίας και όχι τη σχέση ανάμεσα στους Πιστούς και τους Σχισματικούς! Στο έγραψα και παραπάνω, οι Σχισματικοί είναι η σκωληκοειδής απόφυσις που απεκόπη, απερρίφθη και εσάπη. Δεν είναι πλέον μέλος του Σώματος της Εκκλησίας και το «ποτήριόν» τους δεν είναι Ποτήριον Χριστού, αλλά -όπως λέγουν οι θείοι Πατέρες» για όλους τους εκτός Εκκλησίας Θεομπαίχτες- ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ!
Όσο για τους πολιτικούς, ας μην τους εμπλέξουμε σ’ αυτή τη συζήτηση. Η Εκκλησία διετηρήθη αλώβητη στα πιστεύματά Της κάτω από κάθε λογής καθεστώτα και πολιτεύματα και είναι φτηνό πρόσχημα το ότι «φταίνε οι πολιτικοί» για τον εωσφορισμό των Σχισματικών της Ελλάδος!!! Συνήθως αυτοί που προστρέχουν και «τακιμιάζουν» με πολιτικούς και καθεστώτα είναι όσοι τελικώς αποκόπτονται από το Σώμα της Εκκλησίας. Όπως συμβαίνει λ.χ. με την Σχισματική «Εκκλησία» των Σκοπίων που στο όνομα του εθνικισμού και αλυτρωτισμού της γείτονος έχει αποκοπεί από το Σώμα της Εκκλησίας και είναι, και αυτή, Ακέφαλη και στερημένη Χάριτος και Σωτηρίας. Το ότι δε η Εκκλησία υποστηρίζει την ευταξία και ευνομία στα της διακυβερνήσεως φαίνεται από τις πολυπληθείς ευχές και ύμνους Της υπέρ των «Βασιλέων», δηλαδή των εκάστοτε αρχόντων. Δεν απορρίπτει την πολιτική εξουσία, αφού η αναρχία και το χάος είναι πεδίο δράσης και αρεσκείας των δυνάμεων του σκότους και όχι της Εκκλησίας! Στέκεται διακριτικά απέναντι στην εκάστοτε εξουσία, επιδοκιμάζοντας τα επωφελή και ελέγχοντας για όσα τεκταίνονται εις βάρος του Ποιμνίου Της! Αυτό έκαναν πάντοτε οι Άγιοι Πατέρες μας και κάποιοι -όπως ο Ιερός Χρυσόστομος- έδωσαν και τη ζωή τους γι’ αυτό!
Εγώ λοιπόν, δεν υπερασπίζομαι εική και μάτην την πολιτική. Πασχίζω να διακρίνω ποιος θα είναι, τουλάχιστον, λιγότερο επιζήμιος για την Πίστη και την Σωτηρία του Χριστεπωνύμου Πληρώματος της Ελλάδος, που -πώς να το κάνουμε;- ταυτίζεται με τη μεγάλη πλειοψηφία των Πολιτών του Ελληνικού Κράτους. Δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε μπροστά στα γεγονότα και τις προθέσεις ούτε να αδιαφορούμε. Η αποχή από την ψήφο είναι τελικώς συνενοχή για όλα αυτά «που θα γίνουν για μας χωρίς εμάς», για να παραφράσω γνωστό άσμα της εποχής της πρώτης νεότητός μου.

17) Κυπριανός Χ : Αγαπητέ DeFreJus,

Ας αρχίσουμε από τα δύσκολα και μετά θα πάμε στα εύκολα.Αν καταλάβουμε τα δύσκολα,μπορεί να μη χρειαστεί ύστερα να γράψουμε πολλά.

Γράφεις:"Ένα βασικό στοιχείο που τονίζει μέχρι στιγμής η ορθή θεολογική αντίληψη της Εκκλησίας μας είναι -σε κάθε περίπτωση- ο δωρητής οργάνων να το έχει θελήσει ο ίδιος εν ζωή έτι ων να γίνει δωρητής" και στη συνέχεια διερωτάσαι: "Τι σχέση έχει η αποτυχημένη απόπειρα μεταμοσχεύσεως με αυτό που ερμηνεύεις ως «διαστροφή των οντολογικών Ορθοδόξων αντιλήψεών μας»;"
Δεν πήγε πουθενά αλλού το μυαλό σου παρά μόνο στους Ιεχωβάδες! Μα,ζητούμενο είναι ακριβώς το να θέλουμε να γίνουμε εν ζωή δωρητές. Αλλά για να γίνει αυτό,πρέπει να διαστραφούν οι οντολογικές αντιλήψεις μας,η πίστη μας δηλαδή,ημών των Ορθοδόξων.

Τι εννοώ γράφοντας "οντολογικές αντιλήψεις"; Απορώ πως δεν το καταλαβαίνεις.Είναι το, πού δίνουμε το προβάδισμα στο γεγονός, στο φαινόμενο, στην αλήθεια της ζωής. Θα δώσουμε προτεραιότητα στον εγκέφαλο ή θα δώσουμε προτεραιότητα στην καρδιά; Θα δώσουμε προτεραιότητα στα νοήματα της διανοίας του εγκεφάλου ή μήπως στα διανοήματα της καρδίας;

Ποιες όμως είναι "οι πύλες της διανοίας" που παρακαλούμε τον Ζωοδότη να μας ανοίξει;Είναι αυτές του εγκεφάλου ή είναι αυτές της καρδίας; Αλλά Ζωοδότης είναι ο Χριστός. Υπάρχει ζωή χωρίς καρδιά; Δεν υπάρχει.Υπάρχει ζωή χωρίς εγκέφαλο; Βεβαίως και υπάρχει,λέει η επιστήμη. Άρα,την διάνοια της καρδίας ζητάμε από τον Χριστό όταν ψάλλουμε "της διανοίας πύλας άνοιξόν μοι Ζωοδότα". Ποιο λοιπόν είναι το ζητούμενο πρώτο και ποιο το δεύτερο; Η καρδιά είναι και οι πύλες της πρέπει να ανοίξουν για να μπορεί ο εγκέφαλος να συν-αισθάνεται και ο άνθρωπος να συν-ειδή.


Η επιστήμη σήμερα μας φροντίζει. Σύντομα δεν πρόκειται να ξαναδούμε εκείνες τις θλιβερές υπάρξεις του παρελθόντος.Υπάρχουν οι, με ευρεία έννοια, θεραπευτικές εκτρώσεις - έμβρυα με συγγενείς ή άλλες ανωμαλίες-, τις οποίες σιωπηλά ή ηχηρά, θα φροντίσει να "οικονομήσει" η Εκκλησία της χρονολογικής επιστημονικής ακριβείας. Και όταν τα Μοναστήρια γεμίσουν από μοναχούς του σωλήνα (παιδιά γεννημένα με την τεχνητή γονιμοποίηση) πάλι η Εκκλησία της χρονολογικής ακριβείας θα φροντίσει να "οικονομήσει" τα πράγματα.Όταν δε τέλος θα έχουμε τον "άνθρωπο",που θα βγει από τεχνητή μήτρα,με σπέρμα και ωάριο τεχνητό,τότε θα χτίσουμε το ναό της επιστήμης.Κι εκεί μέσα,θα τιμήσουμε τον θεό της Επιστήμης. Θα μας έχουν προετοιμάσει οι "μοναχοί του σωλήνα".

Αυτή είναι η διαστροφή των οντολογικών αντιλήψεων και μη σου φαίνονται αυτά σενάρια επιστημονικής φαντασίας.Το έχουν έτοιμο το τεχνητό σπέρμα και προχωρούν.Ο άνθρωπος του εργαστηρίου της βιοτεχνολογίας (κατά κυριολεξία) θα είναι σε λίγα χρόνια κοντά μας.

Προηγουμένως όμως απαιτείται όλες οι "εκκλησίες" να ομονοούν.Να συμφωνούν στο "οι ομοιότητες μας ενώνουν" και να μην υπάρχουν "οι συνεργάτες του Διαβόλου στο ολετήριο έργο του",όπως χαρακτηρίζεις τους Παλαιοημερολογίτες. Άλλοι τα ίδια θα λένε για τους δικούς τους,αν υπάρχουν - παπικοί , προτεστάντες κλπ.
Αυτοί,σιγά-σιγά θα απομονωθούν σαν γλαφυροί και θα μας τους δείχνουν οι τηλεοράσεις για να μας θυμίζουν τον σκοτεινό Μεσαίωνα,το Γαλιλαίο και τον Κοπέρνικο.Δεν αποτελούν άλλωστε πρόβλημα για τις δυτικές κοινωνίες.Θα βγουν,θα φωνάξουν και μετά θα παρελάσουν τα άτομα με τις ποικίλες ιδιαιτερότητες (...).

Μετά από αυτά,γίνεται αντιληπτό ότι μπορούμε να έχουμε ορθοδοξότατες γραφές, θεολογικά απόλυτα τεκμηριωμένες και άψογες. Η αντίπαλη πλευρά θα κάνει κι εκείνη το ίδιο. Το να γράφει κανείς σύμφωνα με το πατερικό και το δογματικό πνεύμα δεν είναι δύσκολο. Αλλά κάπου θα ξεφύγει. Αυτό δεν αφορά μόνο εσένα.Αφορά και εμένα.Όταν όμως πρόκειται για θέματα Ζωής,που αυτό ακριβώς είναι η πίστη μας (:Δόγμα και Εκκλησία) αυτήν εγώ δεν τη σχετικοποιώ.Την θεωρώ απόλυτη,γιατί είναι απόλυτη (σχετικός είναι ο θάνατος,που επατήθη και ηπατήθη με την Ανάσταση). Εσύ γράφεις ότι "αυτό που πονά είναι να μην σχετικοποιούνται η Αλήθεια και τα Δόγματα της Εκκλησίας μας" αφήνοντας ανοικτά ενδεχόμενα όσον αφορά στην Αλήθεια.Που βεβαίως είναι ο Χριστός. Είναι πολλά άλλα,είναι όμως και το άγιον Πνεύμα, το οποίο δογμάτισε όλα όσα έχουν σχέση με την Εκκλησία.Και μάχεσαι για την Αλήθεια του Εκκλησιολογικού Δόγματος (εγώ θα έγραφα του Δόγματος της Εκκλησίας),που ορίζει ότι "Εκκλησία είναι ό,τι δύναται να χωρέσει στο Άγιον Δισκάριον της Προθέσεως!".Πες μου τότε,σε παρακαλώ,πώς έγινε και το Άγιον Δισκάριον της Προθέσεως μπόρεσε να χωρέσει τις μέρες που του προσθέσαμε και αν βάζοντάς τις,δεν θα βάζαμε και τις υπόλοιπες "εκκλησίες"; Αφού χώρεσαν οι 13 μέρες,γιατί να μη χωρέσουν κι άλλα πράγματα; Υπήρξαν σύνοδοι που αυτό δεν το δέχτηκαν.
Τελικά,ποιος είναι αυτός που εκμερικεύει το εκκλησιολογικό Δόγμα (εγώ θα έγραφα το Δόγμα της Εκκλησίας) και ποιος όχι; Ποιός άρχισε να "τεντώνει" το,πλαστικό πλέον, Άγιο Δισκάριο ;

Ας πάμε τώρα σε άλλα εύκολα και ας θυμηθούμε ότι ο Παναγιότατος δέχτηκε τον Ρουβά,την Καλομοίρα,τον Ανδρουλάκη. Δεν ξεχνά να στέλνει ευχές και μηνύματα στους ολυμπιονίκες,σε ομάδες ποδοσφαιρικές κλπ.Θαυμάσια επικοινωνιακά τρικ. Πόσοι και πόσοι δεν ξέρουν όλους αυτούς τους διάσημους άσημους,πόσους οπαδούς δεν έχουν και πόσοι με την ευλογία του δεν θα κάνουν ένα βήμα,θα σκέπτεται, προς την πίστη μας;.Αλλά και δεν θα δουν ευνοϊκά τα ανοίγματα,τους διαλόγους και τις ανταλλαγές επισκέψεων. Θα έχουν γνώση όλοι αυτοί σε ζητήματα πίστεως; Εσύ τι λες; Θα ενδιαφερθεί κανείς από αυτούς να μάθει για τους "Προβατόσχημους Σχισματικούς Θεομπαίχτες" (sic) ; Δεν μου φαίνεται. Τι θα μείνει λοιπόν ; Ότι όλοι αυτοί,μουσικόφιλοι,ποδοσφαιρόφιλοι και λοιποί οπαδοί λογοτεχνών και άλλων τινών, θα καταπιούν ανενόχλητα το "ίνα ώσιν εν". Αυτά είναι τα ορθόδοξα μηνύματα που εκπέμπει το Φανάρι. Κεφάλια μετρά ο πατριάρχης και όχι "περιτετμημένες καρδίες". Δυστυχώς,λόγον Ορθόδοξο και καρδιακό,ο πατριάρχης μας δεν έχει, όταν απευθύνεται στην οικουμένη. Τα δύσκολα δεν τον απασχολούν, τα εύκολα και τα ανώδυνα τον ενδιαφέρουν. Όταν απευθύνεται προς ημάς,εκεί υπερχειλίζει η "πατερικότητα",η "πνευματικότητα", η "ενότητα" και πολλά λήγοντα σε -οτητα. Αλλά το ίδιο κάνεις κι εσύ όταν εγκρίνεις την άνευ όρων και ορίων αγάπη στους αδελφούς(;) αιρετικούς και αγανακτείς όταν εγώ αναφέρομαι σε αδελφούς Παλαιοημερολογίτες. Ναι,έχουν πολλά τρωτά και είναι εκτεθειμένοι σε ακόμη περισσότερα. Εγώ όμως πονώ όμοια με αυτούς γιατί δεν είμαι βέβαιος "ποιος ήρξατο χειρών αδίκων".Ήταν οι "Θεομπαίχτες, Εχθροί του Θεού, χλευαστές της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, Καταστροφείς του άρραφου χιτώνος του Χριστού !" κλπ.κλπ ή ήταν οι άλλοι,που σήμερα τους αγκαλιάζουν όλους "πλην Λακεδαιμονίων"; Αυτός είναι ο λογισμός που με βασανίζει.

Υστερόγραφο.

Τα ιστορικά ντοκουμέντα της ημερολογιακής ταραχής έχουν καταγραφεί και υπάρχουν. Αλλά αυτοί που έχουν τα ισχυρά μέσα της προβολής στην ενημέρωση και στη διακίνηση των ποικίλων γνώσεων, με κανένα τρόπο δεν επιθυμούν να ξύνουν τις χαίνουσες πληγές. Πώς πήραν τα πράγματα την τροπή που έχουν πάρει, παραμένει ένα ιστορικά άγνωστο για τους πολλούς ζήτημα. Φυσικά, αυτοί που γράφουν την ιστορία σήμερα ξέρουμε ποιοι είναι και πως όλα τα προσαρμόζουν εκεί που θέλουν. Όσοι όμως έχουν την καλήν περιέργεια να μάθουν αυτά που δεν λέγονταικαι δεν γράφονται, θα τα ανακαλύψουν σε κάτι πολυγραφημένα δυσανάγνωστα χειρόγραφα, που ο χρόνος δεν θα τα φθείρει ποτέ.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ο αναγνώστης που είχε την υπομονή να φθάσει ως εδώ θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Ως προς τα δικά μου, θα είχα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις :
Πρώτον, ότι ο συνομιλητής γράφει πολλά, πάρα πολλά και προκαλεί τον αποπροσανατολισμό από καίρια ζητήματα. Αυτή η τακτική είναι γνωστή, όταν προσπαθούμε να ξεπεράσουμε κάποια ζωτικής φύσης σημεία. Δεύτερη παρατήρηση, που έχει σχέση με την προηγούμενη, είναι ότι ο συνομιλητής προβαίνει σε καταιγιστικούς και αλλεπάλληλους χαρακτηρισμούς, προκαταλαμβάνοντας, έτσι, τον αναγνώστη. Και αυτή η μέθοδος είναι γνωστή, όταν θέλουμε ο αναγνώστης να σχηματίσει γρήγορα μια "εύκολη εντύπωση". Και η τρίτη παρατήρηση, είναι η (εξ αγάπης ;) δριμύτητα του λόγου του απέναντι σε εξ ορισμού έκπτωτους και ανάξιους συνανθρώπους μας και φυσικά, αδελφούς. Περισσότερο τον ενδιαφέρουν όλοι εκείνοι που πήραν εδώ και αιώνες το δικό τους σχισματικό και αιρετικό δρόμο. Νομίζει, μαζί με άλλους, ότι θα τους φέρει πίσω στον χρυσό αιώνα της πρώτης χριστιανικής χιλιετίας ! Τόσο αφελής είναι. Δεν βλέπει ότι δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας και νομίζει (νομίζουν) ότι θα τα βρει με τους άλλους. Το κωμικό, αλλά τραγικό στην ουσία, είναι ότι αυτοί που αίφνης ανακαλύψαμε ότι μας αγαπούν, μας θεωρούν "ελαττωματικούς στην πίστη". Για μας ήταν αυτοί που έσκισαν την Εκκλησία, επειδή καινοτόμησαν την πίστη. Σήμερα, οι δικοί μας καινοτόμοι καταδικάζουν και χαρακτηρίζουν σχισματικούς, όλους εκείνους που κρίνουν ότι δεν ήταν εκκλησιαστικό και λαϊκό αίτημα το ζήτημα της μεταβολής του εκκλησιαστικού χρόνου. Οι παράλληλοι βίοι των νεωτεριστών πάντοτε συγκλίνουν και η ένωση των εκκλησιών αποτελεί πλέον γεγονός.

Από το http://defrejus.blogspot.com/2009/08/blog-post_25.html

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυπριανέ μου
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ.
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!

Σαλογραια είπε...

Πλάκα πλάκα
ολόκληρο βιβλίο, πολύ ενδιαφέρον, γράψατε οι δυό σας! :-)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

O DeFreJus είναι για να γράφει βιβλία. Χύμα και τσουβαλάτα μύρια όσα, όπως όταν βλέπεις ταινία του σινεμά.Στο τέλος λες απλά,καλή η ταινία,ωραία χρώματα,υπέροχη μουσική και φωτογραφία.Την άλλη βδομάδα την έχεις ξεχάσει.Εγώ δεν είμαι για τέτοια.

Cummulus είπε...

o defrajus έγραψε “Ακόμη και όταν για καθαρώς διπλωματικούς λόγους δέχθηκε τον πάπα στο Φανάρι, του είπε: επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε την διασαλευθείσα κοινωνία Ανατολής και Δύσεως στηριζόμενοι επάνω στην Αλήθεια του Ευαγγελίου και την κοινή πίστη των Πατέρων μας!
Τι σημαίνει αυτό; Παραπομπή του πάπα στην κοινή Πίστη της πρώτης χιλιετηρίδος, όταν είχαμε κοινούς Πατέρες και ήμασταν όλοι μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας! Αλλά αυτά τα αποσιωπούν οι Προβατόσχημοι Σχισματικοί της Εσφιγμένου και όπου αλλού! Η οποίοι έκαμαν εμπόριο την ευσέβεια, και εμπαίζουν τους αφελείς οπαδούς των.”

“Ουδεμία όμως αναφορά ή τοποθέτησις του Οικουμενικού μας Πατριάρχου συνιστά αντίστοιχον ή παραπλήσιον καν προς τα ανωτέρω σφάλμα περί το δόγμα, αλλ’ οσάκις έχει κληθεί έχει δώσει ορθοδοξώτατη ομολογία περί όλων των δογμάτων της ακραιφνούς ημών Πίστεως!”
--------------------------
Διάβασα την ανάρτηση, τόσο στο δικό σας ιστολόγιο όσο και του defrejus και σταμάτησα στα δύο παραπάνων σημεία.
Λοιπόν, κατά πρώτον διπλωματίες και τέτοια κόλπα είναι συστατικά του παπισμού. Κατά δεύτερον, μία εικόνα ισούται με χίλες λέξεις, και τελευταίον, όπως έχω σημειώσει και στο μπλόγκ μου, θα πρέπει να σταματήσουμε την πιπίλα ότι ο πατριάρχης δεν κάνει δογματικά φάουλ, και αυτό γιατί ο πιστός λαός του Θεού δεν ασχολείται με δόγματα. Αυτό μπορεί να το κάνουν οι θεολόγοι και οι θεολογούντες, Δεν το κάνει όμως ο πιστός λαός. Ο λαός βλέπει. Βλέπει τον πατριάρχη να κοινωνεί καθολικούς, να εναγκαλίζεται «διπλωματικά ¨» με τον Πάπα (αλήθεια άλλοι πατριάρχες γιατί δεν το κάνανε;) τον Αλβανίας να παίρνει μέρος σε θρησκευτικά βαριετέ (τι ντροπή θεέ μου) και έτσι κρίνει.
Διαφωνεί κανείς;
Και κάτι τελευταίο. Τις προάλλες γνώρισα μια ελληνοαμερικανίδα κυρία, η οποία ήλθε στην ελλάδα για να παντρέψει την κόρη της μ΄έναν καθολικό αμερικανό. Μου είπε, ότι ο παπάς ζήτησε μόνο μια διαβεβαίωση ότι ο υποψήφιος γαμπρός είναο βαπτισμένος καθολικό και τίποτε άλλο. Μου το είπε με μια απορία γιατί το 1972 που παντρεύτηκε η ίδια τον άνδρα της -καθολικό αμερικανό-ο υποψήφιος γαμπρός έπρεπε να βαπτισθεί ορθόδοξος.
Βέβαια σε καμμιά περίπτωση δεν είμαι υπέρ των «κατά συνθήκη βαπτίσεων- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχόμασταε τα βαπτιστήρια των παπικών, γιατί αυτό σημαίνει ότι αναγωρίζουμε την ιερωσύνη τους, άρα όλα τα «μυστήρια» τους.
Αυτό ακριβώς πιστεύω ότι αποκόμισε η ...θεία από την αμερική.
Εν επιλόγω λοιπόν, ας αφήσουμε το αν ο πατριάρχης παραβίασε τα δόγματα για τους δογματολόγους και τα συνέδρια. Ο πιστός λαός βλέπει. Και βλέποντας κρίνει και λέει ότι ο πατριάρχης και οι συν αυτώ -κατά τις ιδέες περί διαλόγων κλπ- καλά θα κάνουν ν΄αλλάξουν πορεία. Είναι γνωστή η ρήση για το πως πρέπει να φαίνεται η γυναίκα του Καίσαρα...