Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

«Τό διαβάσαμε σέ ιστοσελίδα ...»ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Και ιδού η ενδιαφέρουσα συνέχεια: (σ.σ. βλέπε φωτογραφία)
Ο Γιαχβέ ανταμείβει πλουσιοπάροχα τον επαίσχυντο (μήτρο-ξεσκίστρα) Φινεέ…!!!

« Ωμίλησεν ο Κυριος προς τον Μωϋσήν και είπεν• Ο Φινεές, ο υιός του Ελεάζαρ, υιού του αρχιερέως Ααρών, κατέπαυσε τον θυμόν μου εναντίον των Ισραηλιτών, διότι με ζήλον ιερόν και αγανάκτησιν ιεράν εφόνευσε τους ενόχους και έτσι δεν κατέστρεψα τους Ισραηλίτας επάνω εις την ιεράν αγανάκτησίν μου. Δια την θεάρεστον αυτήν διαγωγήν του, είπα• ιδού εγώ ο Θεός συνάπτω με αυτόν ένα συμβόλαιον ιδιαιτέρας ειρήνης.
Υπόσχομαι να δώσω εις αυτόν και στους απογόνους του, έπειτα από αυτόν, παντοτεινήν την ιερωσύνην, ένεκα του γεγονότος, ότι έδειξε ζήλον υπέρ εμού του Θεού του και εξιλέωσε απέναντί μου τους Ισραηλίτας από τας αμαρτίας. Το δε όνομα του Ισραηλίτου, ο οποίος εθανατώθη μαζή με την Μαδιανίτιδα ήτο Ζαμβρί, παιδί του Σαλώ, ο οποίος ήτο άρχων από την φυλήν του Συμεών». Αριθμοί. 25.10-14.


ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

Και ιδού μια άλλη, όχι και τόσο ενδιαφέρουσα, συνέχεια ... της συνέχειας
Ο δίκαιος Φινεές, τον οποίο εορτάζει η Εκκλησία, κατέπαυσε το θυμό του αγίου Θεού και οι λάτρεις του Βαάλ, του Διονύσου, της Ίσιδας και άλλων, καταπαύουν σήμερα την οργή των δικών τους ξεχασμένων θεών. Τιμούν και τη μνήμη του μάρτυρα Ζαμβρί και της Μαδιανίτισας. Είναι όμως προσεκτικοί. Δεν διαπερνούν την μήτρα με δόρυ, αλλά με το ξέστρο, για να κάνουν τις (θεραπευτικές) αποξέσεις. Έχουμε το νόμιμο δικαίωμα - οι γυναίκες - της αυτοδιάθεσης του σώματος και παράλληλα, την προσπάθεια να μειώσουμε τον παγκόσμιο πληθυσμό της γης. Τους νόμους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φτιάχνει ο Ζαμβρί.

Το περίεργο στα αναφερόμενα είναι ότι ο κύριος Μιχαήλ Καλόπουλος αφήνει μετέωρο αυτό το «διαπέρασε με το δόρυ τη μήτρα». Την εποχή εκείνη δεν γίνονταν νεκροτομές, ώστε να διαπιστωθεί ότι το δόρυ διαπέρασε τη μήτρα. Τούτο, όπως φαίνεται, δεν ενδιαφέρει το ερευνητικό έργο του αγαπητού κυρίου Καλόπουλου, όσο η καιομένη και μη φλεγομένη βάτος, η φωτιά που άναψε ο προφήτης Ηλίας, το άγιον Φως και άλλα.

Σημείωση. Διαβάζοντας κάποιος την Π. Διαθήκη και φτάνοντας στο Αριθμοί, Κεφάλαιο 25, θα διαβάσει άλλα πράγματα, από αυτά τα οποία γράφει σε στιλ περιοδικού "Ρομάντσο" ο κ. Μιχαήλ Καλόπουλος. Ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για να επικολλήσω όλο το Αριθμοί, 25 και την ερμηνεία του με τη συνάφεια, που έχει, άλλων Κεφαλαίων.

Τέλος, αγαπητέ κύριε Καλόπουλε, συμβουλευτικά σας γράφω ότι έχετε πλήρη άγνοια όσων αφορούν - και είναι πολλά - το συγκεκριμένο Κεφάλαιο των Αριθμών. Ομοίως και πολλών άλλων. Το κακό, δε, είναι ότι μεταδίδετε τη δική σας άγνοια και σε αυτούς, που σας διαβάζουν. Αν το θέμα περιοριζόταν μόνο σε σας, αυτό, μικρή θα είχε σημασία. Δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό και πολλές υποθέσεις - όχι αβάσιμες - μπορούν να γίνουν σχετικά με την προσπάθεια αποδομισμού, που κάνετε με τα έργα σας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Αυτό που δεν προσέχετε κύριε Χριστοδουλίδη, και δεν το σχολιάζετε ποτέ, είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση, στο ειδεχθές αυτό έγκλημα, έχουμε την πλήρη συμφωνία του θεού της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης! Αν το έγκλημα του Φινεέ, σταματούσε στην δική του έκρηξη οργής, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Θα ήταν ένας ακόμα ηλίθιος βάρβαρος. Εδώ όμως το πράγμα διαφέρει. Όχι μόνο συμφωνεί, ο θεός του, αλλά με ενθουσιασμό επιβραβεύει και ενθαρρύνει την απεχθέστατη αυτή φρικτή χειρονομία!

Η άγνοια που μου αποδίδετε, και η μονομέρεια αν θέλετε, είναι δεδομένη. Γι’ αυτό διαφωτίστε μας, όχι ζητώντας ιτροδικαστική διάγνωση (για φαντά σου!) για το αν πράγματι ο Φινεέ ξέσκισε τη μήτρα της δύστυχης γυναίκας, (αν και το δηλώνει ξεκάθαρα το κείμενο), αλλά ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΕΧΘΕΣ, ΤΟ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ;
Το να ρίχνετε συνεχώς σε μένα την σκιά των σιωνιστικών προθέσεων (!!!) δεν είναι και η καλύτερη απάντηση. Μπορώ να σας απαντήσω πως για μένα, ουσιαστικότερη Σιωνιστική ενσάρκωση από τον χριστιανισμό, δεν υπάρχει. Η ίδια η εκκλησία αυτοαποκαλείται ΝΕΑ ΣΙΩΝ! Το περιοδικό ΝΕΑ ΣΙΩΝ σας λέει τίποτα;
Συμφωνώ απολύτως πως σήμερα γίνονται χειρότερα εγκλήματα στο όνομα της ιατρικής ή του όποιου φανατισμού. Αλλά αυτά δεν τολμά καμιά τιμώμενη θεότητα ή ιερατείο να τα επιδοκιμάσει ενθουσιωδώς.
Σ’ αυτά τοποθετηθείτε κύριε Χριστοδουλίδη και διαφωτίστε μας.
Όσο για το αν γραφώ ή όχι σε στιλ φωτορομάντζου, σας υπενθυμίζω πως πίσω απ’ αυτά τα σύντομα σοκαρίστηκα για την ηθική της Βίβλου μηνύματα, υπάρχουν ολόκληρα βιβλία μου, που στοιχειοθετούν απολύτως την ανηθικότητα του βιβλικού "θεού", αρχής γινόμενης από τον μεγαλύτερο απατεώνα όλων των εποχών τον μάγο Αβραάμ.

ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ
Αγαπητέ κύριε Καλόπουλε,
Αν ήταν να αναιρέσω ένα προς ένα τα βιβλία σας, θα έπρεπε να γράψω κι εγώ άλλα τόσα. Ακολουθώ τη δική σας μέθοδο, όπου αναφερόσαστε αποσπασματικά σε εδάφια της Αγίας Γραφής και στη συνέχεια προσθέτετε κάτι δικό σας. Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ, σας απαντώ αποσπασματικά και σχολιαστικά. Τώρα θα κάνω πάλι το ίδιο σε όσα, κατά τη γνώμη μου, σημαντικά όπως κι εσείς.

1) ... αλλά ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΕΧΘΕΣ, ΤΟ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ;

- Απ. Το ίδιο απεχθές, και κάτι περισσότερο, ήταν η απόφαση του Κατακλυσμού. Όλοι οι άνθρωποι είχαν γίνει σάρκες. Η διάσωση του Νώε απέβλεπε να υπάρχει το λείμμα, για την έλευση του Μεσσία, προς εκπλήρωση του σχεδίου της θείας Οικονομίας. Τούτο όμως δεν απέκλειε την επανεμφάνιση της σαρκολατρείας, όπως είχε γίνει με τους Μωαβίτες-Μαδιανίτες και τον οίκο Ισραήλ που τους ακολούθησε. Τι έκαναν ; «ΚΑΙ κατέλυσεν ᾿Ισραὴλ ἐν Σαττείν· καὶ ἐβεβηλώθη ὁ λαὸς ἐκπορνεῦσαι εἰς τὰς θυγατέρας Μωάβ. 2 καὶ ἐκάλεσαν αὐτοὺς εἰς τὰς θυσίας τῶν εἰδώλων αὐτῶν, καὶ ἔφαγεν ὁ λαὸς τῶν θυσιῶν αὐτῶν καὶ προσεκύνησαν τοῖς εἰδώλοις αὐτῶν.». Αργότερα τους μιμήθηκαν οι Νικολαΐτες. Έκαναν κι αυτοί τα ίδια, ιερές σαρκομικτικές σπονδές.

2) ... ουσιαστικότερη Σιωνιστική ενσάρκωση από τον χριστιανισμό, δεν υπάρχει. Η ίδια η εκκλησία αυτοαποκαλείται ΝΕΑ ΣΙΩΝ! Το περιοδικό ΝΕΑ ΣΙΩΝ σας λέει τίποτα;

-Απ. Νέα Σιών, για τη Χριστιανοσύνη, είναι η μετά Χριστόν Εκκλησία. Μη σας παραξενεύει το όνομα και να γνωρίζετε τα πέραν του «τυπικού» ονόματος. Άλλος συναφής λεκτικός παραλληλισμός δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει για τη λέξη Φιλοσοφία και άλλες.

3) ... Συμφωνώ απολύτως πως σήμερα γίνονται χειρότερα εγκλήματα στο όνομα της ιατρικής ή του όποιου φανατισμού. Αλλά αυτά δεν τολμά καμιά τιμώμενη θεότητα ή ιερατείο να τα επιδοκιμάσει 

-Απ. Νομίζω, τα επιδοκιμάζει (σημ. Το «ενθουσιωδώς» πλεονάζει).
Αυτές είναι οι τοποθετήσεις μου, δεν γνωρίζω αν σας αρκούν


Σχόλια
Andreas Mavromichalis είπε...
Οπωσδήποτε μια εξαιρετική προσπάθεια να απαντήσετε σ'αυτά που γράφει ο κύριος Καλόπουλος, αλλά δυστυχώς για σας κύριε Χριστοδουλίδη δεν πείθετε. Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης, Κύπρος

Kyprianos Christodoulides είπε...
Τό γνωρίζω,επειδή τό ρήμα πείθω διαφέρει τού ρήματος πιστεύω. Ο κ. Καλόπουλος καί άλλοι, νομίζει ότι είναι τό ίδιο. Πέραν αυτού, κάνοντας αναγραμματισμό τής λέξης "θυμός, τήν μετατρέπει σέ "μύθος". Έτσι, διαστρέφει ακούσια ή ηθελημένα, ό,τι οι σοφοί πρόγονοι κατόρθωσαν νά διακρίνουν, ως πρός τά τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα τής ψυχής : τόν θυμό, τήν επιθυμία καί τό λογιστικό.

Κατόπιν τούτου, ο Καλόπουλος συγγράφει τά ληρηματώδη βιβλία του βάσει δικού του σκεπτικού, ως πρός τό τριμερές τής χοϊκής του ψυχής : μύθος, επιμύθιο, λογιστικό ! Άπαντα ληρηματώδη, καθώς έγραψα, επειδή απουσιάζει πλήρως η μεταμόρφωση τής έμορφης χοϊκής ψυχής, σέ έμορφη ψυχή επουράνια : "καί καθώς εφορέσαμεν τήν εικόνα τού χοϊκού, φορέσωμεν καί τήν εικόνα τού επουρανίου ( ... ) δεί γάρ τό φθαρτό τούτο ενδύσασθαι αφθαρσίαν καί τό θνητόν τούτο ενδύσασθαι αθανασίαν" (1Κρ. ις' 49 και 53).
Η χοϊκή ψυχή,ο χοϊκός άνθρωπος, άγεται καί φέρεται από πνεύμα πλάνης. Ο επουράνιος από τό "Πνεύμα τό Άγιον, τό Κύριον, τό ζωοποιόν, τό εκ τού Πατρός εκπορευόμενον". Είναι ο ουράνιος Βασιλεύς, τό πνεύμα τής Αληθείας.
.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Π. Διαθήκη διδασκόμαστε πώς ο Κύριος δίδασκε τους Ισραηλίτας ότι "Αυτός είναι ο Κύριος".
Και το μαθαίνουμε κι εμείς, ότι Αυτός είναι ο Κύριος".

Ας υποθέσουμε ότι ένα παιδάκι βγαίνει στον δρόμο και δεν βλέπει τον πατέρα του (έξοδος του ανθρωπου από τον Παράδεισο).
Το παιδάκι το συναντά ένας άγνωστος (Βάαλ, Όσιρις κλπ δαίμονες). Του λέει "εγώ είμαι ο πατέρας σου. Έλα μαζί μου.
Το παιδάκι έχει ξεχάσει την μορφή του πατέρα και τον πιστεύει. Πηγαίνει μαζί του.
Κάποιοι περαστικοί που γνωρίζουν τον πατέρα του παιδιού (άγγελοι) κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε το παιδάκι να τους ακολουθήσει για να το οδηγήσουν στον πραγματικό του πατέρα.
Το παιδάκι δεν δίνει σημασία και ακολουθεί τον άγνωστο.
Μεγαλώνει μαζί του και αποκτά τις συνήθειες που εκείνος (ο πονηρός άγνωστος) του έχει διδάξει.

Με το καλό (τον συμβούλευαν οι άγγελοι) δεν άκουγε.
Άρχισε να βλέπει τις συνέπειες της επιλογής του, αλλά δεν αποφασίζει να ψάξει να βρει τον δρόμο για το σπίτι του αληθινού πατέρα. Θα ήθελε, αλλά δεν μπορεί, δεν είναι εύκολο γι αυτόν να αφήσει τις συνήθειές του.

Ο καλός πατέρας που ποτέ δεν ξεχνά το παιδί του τι πρέπει να κάνει;

Έχει μάθει πού είναι το παιδί του που πια είναι μεγάλο και έχει μάθει τον βίο που διάγει.
Γνωρίζει ότι για πατέρα του αναγνωρίζει άλλον από τον ίδιο, και μάλιστα ο άλλος , ο ψεύτικος πατέρας έχει μετατρέψει το άλλοτε ελεύθερο παιδί του σε δούλο και θέλει την καταστροφή του.

Ο στοργικός πατέρας θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να σώσει το παιδί του.
Θα του μιλήσει, θα το συμβουλέψει, θα το προειδοποιήσει, εν ανάγκη θα το τρομάξει (Αγ. Ιω. Χρυσόστομος) για να του δείξει ότι αυτός ο δρόμος οδηγεί στην δυστυχία και στο θάνατο.

Ο Θεός μας, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός δεν ενδιαφέρεται μόνο για την σάρκα που μεταπτωτικά δεν έχει μεγάλη διάρκεια, όσο για την ψυχή του ανθρώπου, η οποία είναι αυτή που πρέπει να ζήσει και να αγάλλεται ζωντανή για πάντα και πάλι στον παράδεισο.

Στην ανάγκη θα ταλαιπωρήσει την σάρκα του παιδιού του, προκειμένου να ιατρευτεί η ψυχή.
Ο Ίδιος ο Κύριος μας λέει ότι είναι καλύτερα να κοπεί το χέρι ή το πόδι, ή να βγει το μάτι, παρά όλο το σώμα (ψυχή) να ριχτεί στη γέενα.

Όταν λοιπόν ο πατέρας, ο Κύριος βλέπει τα τέκνα του, τα οποία έχει ευεργετήσει ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ με ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ στην έρημο τον λαό του......
πώς είναι δυνατόν να αφήσει δύο χαζά πρόβατα να παρασύρουν όλα τα υπόλοιπα στην απώλεια;;;
(το αν βρίσκονται αυτή την στιγμή στον παράδεισο οι ψυχές των δύο δεν το γνωρίζουμε και δεν μας αφορά, δηλαδή αν τους συγχωρέθηκε η αμαρτία -λόγω του ότι εφονεύθησαν και αν στον Άδη πίστεψαν όταν πήγε ο Κύριος).

Όσοι πολεμούν την πίστη στον αληθινό Θεό δεν ρίχνουν ποτέ το φως στις υπέροχες δυναμικές ενέργειες του Κυρίου όσον καιρό οι Ισραηλίτες περιπλανώνταν στην έρημο, δηλαδή για σαράντα χρόνια που τους έθρεφε με το μάννα, τους πότιζε με το νερό που πήγαζε από πέτρα και όσο εκείνοι ήταν πιστοί τους αξίωνε με τόση δύναμη να νικούν όποιον εχθρό έβρισκαν μπροστά τους , όσο πολυάριθμος και δυνατός και αν ήταν! Αυτά παραβλέπονται.

Παραβλέπεται ότι οι Ισραηλίτες ΕΙΔΑΝ το πρόσωπο του Κυρίου (αλλά δεν άντεξαν και ζήτησαν από τον Μωυσή να μιλάει με τον Κύριο αντί γι αυτούς).

Οι Ισραηλίτες ΕΙΔΑΝ και επίστευσαν. Έδειξαν όμως και ολιγοπιστία, ως μή όφειλαν!
Ταλαιπωρήθηκαν , αλλά έλαβαν και μεγάλη βοήθεια, ευεργεσία και τιμή από τον Κύριο με την συνεχή αισθητή και δυναμική Του παρουσία. Ξέχασαν, ολιγοπίστησαν: ανθρώπινο.

Είναι όμως δαιμονικό σήμερα καθόμενοι στα ζεστά μας σπίτια να διαβάζουμε τις γραφές και να πολεμούμε την πίστη στον Κύριο και Δημιουργό των πάντων.

Kyprianos Christodoulides είπε...

Σάς ευχαριστώ γιά τήν επίσκεψη καί τό εποικοδομητικό σας σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Με χαρα διαβαζω την ακρως ενδιαφερουσα ιστοσελιδα σας!
Ευχαριστω για την φιλοξενια!