Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η νέα Αυτοκρατορία

Το άρθρο είναι αυτό και επιγράφεται "Το πιο φονικό όπλο" (σας συνιστώ να το διαβάσετε) και το σχόλιο ακολουθεί παρακάτω. Το δημοσιεύω κι εδώ, επειδή μπορεί να χαθεί κατά τη διαδρομή - δεν έχει συμβεί με το ιστολόγιο "Αβέρωφ".

« Αυτό θα πει "να ζεις σε εικονική πραγματικότητα", virtual reality το λένε στη γλώσσα της νέας Αυτοκρατορίας, και ας είναι καλά ο ... σινεμάς. Που μεγάλωσε και έγινε τηλεόραση, αλλά έγινε ακόμη μεγαλύτερος με το κομπιούτερ. Δεν γλυτώνει κανείς. Όσοι κλείνουν τις τηλεοράσεις αγανακτισμένοι από τον συστηματικό και συστημικό εκχυδαϊσμό, ανοίγουν τις οθόνες των κομπιούτερ για να δουν βιντεάκια με αυτούς που κοψοκεφαλιάζουν live και πολλά άλλα βίαια με πρωταγωνιστές τους ισλαμιστές ISIS.

« Και από την άλλη έχουμε τον ηθικισμό της Αυτοκρατορίας. Παράδειγμα, η εκπόρνευση των μικρών παιδιών μέσω τηλεόρασης και σινεμά, παράλληλα δε, να μας δείχνουν τον πνιγμένο μικρό Αϋλάν. Μιλάμε για κυριολεκτικό εκμαυλισμό του συναισθήματος. Θυμάμαι, όταν έπεφταν οι Δίδυμοι Πύργοι η ζωντανή κάλυψη ήταν διαρκής. Όταν όμως είχαμε τις σφαγές των Ιρακινών με βόμβες ακριβείας και βλέπαμε τη Βαγδάτη να φλέγεται, η νύχτα να γίνεται μέρα, τότε το CNN, κάποια στιγμή σταματούσε την "ζωντανή κάλυψη" και για να ξαποστάσουμε από το σφυροκόπημα, μας καλούσε μέσω πληρωμένων διαφημίσεων να κάνουμε αξέχαστες διακοπές σε ονειρικά ξενοδοχεία παραδεισένιων νησιών του Ειρηνικού. Μετά, βλέπαμε πάλι κορμοράνους βουτηγμένους στο πετρέλαιο και το Ιράκ να βομβαρδίζεται ανελέητα.

« Η Αυτοκρατορία, αφού έφτιαξε τον Χίτλερ και τον Στάλιν, που τέλειωσαν αμφότεροι, έφτιαξε τώρα τον ISIS, την Αλ Κάϊντα και πολλούς άλλους Στάλιν και Χίτλερ (Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Συρία, Περσία). Οι ισλαμιστές Μωαμεθανοί σφάζονται μεταξύ τους, όπως σφάχτηκαν μεταξύ τους οι Χριστιανοί πριν από 75 χρόνια. Οι Σιωνιστές ξέρουν. Θα επέμβουν για να μας σώσουν. Η ηθική να επικρατήσει παγκόσμια (πολιτικά) και οικουμενικά (θρησκευτικά).

« Σε λίγο θα μας παρουσιάσουν οι μισθωτοί λακέδες (ΜΜΕ και άλλοι) τον Πούτιν, ενδεχομένως δε και τον Ερντογάν. Εμείς πάντως δεν κινδυνεύουμε, έχουμε τους Θεσμούς : Τον οικουμενικό Βαρθολομαίο και τους αχυράνθρωπους : ΓΑΠ, Σαμαρο-Βενιζελο-Κουβέληδες και σε λίγο τη νέα τριάδα Τσιπρο- Μεϊμαρο- Θεοδωράκη (μια λέξη). Χώρος υπάρχει και για άλλους. Καλείστε να ψηφίσετε δημοκρατικά και ελεύθερα. Σώστε την Ηθική και τη Δημοκρατία ! Η Αυτοκρατορία δεν κινδυνεύει, αγωνίζεται το Σύστημα για Ελευθερία. Ποτέ να μη ξεχνάμε το "ενάντια" στα ολοκαυτώματα (υπάρχει μόνο ένα, όπως η μαμά).
« Σπεύσατε λοιπόν να δώσετε ψήφο και άστε εμάς τους ουτοπικούς να φωνάζουμε : ΑΠΟΧΗ 61%.

« Παρενθετικά. Το ρεαλιστικό Κουκουέ, παρέα με άλλους και τη Χρυσή Αυγή, ετοιμάζονται να δρέψουν γνήσιες αντιμνημονιακές δάφνες - εθνικοπατριωτικές η Χρυσή Αυγή - δεν ξέρουμε πώς τις φαντάζονται οι Κουκουέ και παραλλαγές - των αποβλακωμένων ψηφοφόρων. Μη ξεχνάμε και τον κ. Λεβέντη ! Που τώρα τον θυμήθηκαν οι λεγόμενοι νταβατζήδες των τηλεοράσεων.

« Όσο για τον μακαρίτη Παναγιώτη Κονδύλη και το « ...την Ιστορία θα την καθορίσει όποια Δύναμη θα είναι σε θέση να προσδιορίζει δεσμευτικά για τους υπόλοιπους το περιεχόμενο και την πρακτική εφαρμογή των κυρίαρχων εννοιών (διάβαζε: ιδεολογημάτων)» θα είχα να γράψω τούτο :
Ότι το περιέχον (θεώρημα) του περιεχομένου (πρακτική εφαρμογή) έγινε κάποτε έννοια με υπόσταση, πήρε σάρκα και οστά. Όμως, η πρακτική εφαρμογή (το περιεχόμενο) της τότε κυρίαρχης Δύναμης, αφού ξέπλυνε με νερό τα χέρια της, συμφώνησε, υπέγραψε και « ... παρέδωκε τὸν ᾿Ιησοῦν φραγελλώσας ἵνα σταυρωθῇ.» (Μρ. ιε΄ 15). Ο Νόμος απαιτούσε αυτή την πρακτική εφαρμογή και διάβαζε "ηθική". Η ίδια κυρίαρχη Δύναμη της εποχής εκείνης είναι και η σημερινή. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η νέα Αυτοκρατορία είναι εδώ κι εσείς, να πάτε, να της δώσετε την ψήφο σας. Αυτά και τέλος. -

Δεν υπάρχουν σχόλια: