Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

2.Υστερόγραφο. Για την "Ελληνορθόδοξη Συμμαχία"


Στο "δια ταύτα" λοιπόν και επί της ουσίας
Επειδή πολλά γράφονται, διαβάζονται και ακούγονται, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει - δεν θα είχε άδικο - ως προς το "Υστερόγραφο 1", και άλλα παρόμοια, ότι : "Εκτός από λόγια, ουσία έχεις να δώσεις ; Πολλά λόγια που όσο καλά και να ακούγονται, χωρίς δια ταύτα είναι κούφια λόγια."

Όσον με αφορά και χωρίς να γνωρίζω τι θα απαντούσαν άλλοι, νομίζω, ήμουν σαφής ως προς την "ουσία". Διότι έγραψα :
1) Να απαλλαγούμε από τις δεξιές και αριστερές αγκυλώσεις του παρελθόντος, και
2) Η ρήξη με τα Μνημόνια, είναι συνάμα ρήξη με το δικό μας (πολιτικό) παρελθόν.

Τώρα, πώς αυτό μεταφράζεται, με άλλα λόγια το "δια ταύτα", η γνώμη μου είναι με νέους πολιτικούς σχηματισμούς και με ένα διαφορετικό λεξιλόγιο, απαλλαγμένο από την στερεότυπη "ξύλινη γλώσσα" της αριστεράς και τη γνωστή - νοηματικά εξελιγμένη - γλώσσα της δεξιάς πατριδοκαπηλείας με σύνθημα το "χωρίς σύνορα, χωρίς όρους και όρια". Είναι άλλωστε το βάθρο, επί του οποίου στήθηκε το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης - ολοκληρωτισμού για τον γράφοντα.

Συνήθως, εκεί που χωλαίνουν οι άνθρωποι, είναι στην έκφραση (πράξη) των θεωρημάτων. Αν όμως οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί στόχο και σκοπό έχουν να εφαρμόσουν την πολιτική της αλήθειας, έναντι της πολιτικής των σκοπιμοτήτων, θέλω να πω του ψεύδους, και αποβλέπουν στο πώς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως έθνος και ως κράτος (σημ. με το δικό μας αίμα στήθηκε και όχι άλλων), νομίζω οι διαφοροποιήσεις των φορέων αυτών δεν θα είναι σημαντικές.
Σημειώνω, η πολιτική του ψεύδους παρεχόταν έναντι προστασίας. Οι προστάτες εγγυόταν την εδαφική μας ακεραιότητα και παράλληλα εξασφάλιζαν τη διαιώνιση της κομματοκρατίας δια των πολιτικών γόνων (νεποτισμός). Πόσο μας προστάτευαν, το γνωρίζουμε όλοι.

Τώρα πια οι μάσκες έπεσαν. Παράδειγμα, προς τι ο λόγος ύπαρξης της Βορειοατλαντικής Οργάνωσης (ΝΑΤΟ), το "βάζουμε πλάτες" (του Σαμαρά), όπως και η γροθιά κατά των Μνημονίων (Σύριζα και άλλοι). Είδαμε, πρώτα, πως στρώθηκε το χαλί να πατήσουν οι Τραπεζίτες (του Σαμαρά) και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ύστερα, να γίνεται ΝΑΙ στο Μνημόνιο 3 (του Σύριζα). Με άλλα λόγια, οι υπάρχοντες πολιτικοί φορείς του ΝΑΙ στην αυτοκρατορία των Τραπεζιτών τελείωσαν. Οι παγίδες που μας έστηναν όλα αυτά τα χρόνια, εντοπίζονται πλέον εύκολα, τα ψεύδη αποκαλύπτονται μόνα τους.  Όσοι πλούτισαν με τη λεγόμενη "λαμογιά", να πάρουν τα λεφτά τους - τα έχουν ήδη έξω - και να πάνε στη γη της επαγγελίας των εντολέων τους.

Και αν πει κανείς, τέλος, πώς θα τα βγάλουμε πέρα με ρημαγμένη την οικονομία, η απάντηση είναι : Θέλει αρετή και τόλμη η αλήθεια. Επειδή, εκεί που θα καταλήξουμε με τα Μνημόνια της Ολοκλήρωσης των εταίρων, θα είναι το σημείο από το οποίο θα ξεκινήσουμε τώρα χωρίς αυτά, μόνοι μας, με τις δυνάμεις μας. Δούλους μας θέλουν, ας προτιμήσουμε την εκούσια δουλεία στην πατρίδα μας, στους συνανθρώπους μας, στην Κοινωνία μας. Όχι στους ξένους απατεώνες.
Όταν αποφασίζεις να αποτινάξεις την τυραννία και να ζήσεις ελεύθερος, χρειάζεται αρετή και τόλμη. Για να ακουστεί η αλήθεια. Αυτό κάναμε το 1821, αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα. Τότε με τα όπλα, τώρα με τη δημοκρατική ψήφο - λέγεται και βόλι. Νέοι πολιτικοί φορείς, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια των στελεχών τους, είναι η απάντηση στο "δια ταύτα".

Επιμύθιο
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, συνθηματολογούσε ο φαύλος συνδικαλισμός των παλαιών ημερών της κομματοκρατίας. Σύμφωνοι, αλλά νόμος είναι, κυρίως, το δίκαιο της αλήθειας.  Έχει κι αυτή εργάτες. Ή μήπως όχι ; Αληθινοί άνθρωποι είμαστε. Τι είμαστε, ψεύτικοι ; Εξωγήινα όντα της κινηματογραφικής φαντασίας ;

κυπριανός χ

Δεν υπάρχουν σχόλια: