Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Υστερόγραφο 1. Για την "Ελληνορθόδοξη Συμμαχία"


Χαιρετίζω την ίδρυση του νέου πολιτικού σχηματισμού "Ελληνορθόδοξη Συμμαχία" (ΕΟ.Σ). Στο παρελθόν είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες παρεμφερείς από άλλους, που ατυχώς δεν τελεσφόρησαν.

Δεν έχω σκοπό να ερμηνεύσω την αποτυχία των άλλων, θα πρέπει όμως να καταθέσω τη γνώμη μου για το νέο πολιτικό φορέα και τους στόχους που έχει, σύμφωνα με την Ιδρυτική Διακήρυξη, εστιάζοντας στο "Ελληνορθόδοξη" και στην "Συμμαχία"

Και ας πάμε στο πρώτο, γράφοντας ότι αιώνες μας πολεμούν. Εχθροί και όχι εχθρός, είναι πολλοί. Είναι τώρα αυτοί που πάνε να φτιάξουν τους "πολίτες του πλανήτη γη" (παγκοσμιοποίηση) και του "ένας θεός για όλους" (οικουμενισμός). Αυτά τα δυο πάνε μαζί, συσκευασία δύο σε ένα. Οι πολίτες του πλανήτη γη είναι οι σκλάβοι, που θα δουλεύουν για τους τραπεζίτες (δεν είναι πολλοί, δυο-τρεις είναι). Όσο για τους πιστούς του "ένας θεός για όλους", είναι αυτοί που μάχονται να καταργήσουν το Θεό, με ισοδύναμο - κατά την οικονομική ορολογία - το θεό των τραπεζιτών. Το χρήμα είναι ο "ένας θεός για όλους" και αυτό πρέπει να αποδεικνύεται. Η φοροδιαφυγή είναι του διαβόλου, και κάθε ελεήμων πρέπει να συλλαμβάνεται, όταν δεν έχει στα χέρια την απόδειξη της ελεημοσύνης. Ο θεός των τραπεζιτών υπόσχεται να καταργήσει την επαιτεία. Τα δάνεια όχι.

Αυτονόητο, ο πολιτικός φορέας της ΕΟ.Σ δεν συμμετέχει σε αυτούς τους σχεδιασμούς και απερίφραστα καταγγέλλει εκείνους που συνεργάζονται.

Για το δεύτερο, θα είχα να πω τα εξής. Για να δώσουμε σάρκα και οστά στο λαϊκό δημοψήφισμα του ΟΧΙ, αλλά και με ορίζοντα ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές - υπόσχεση και στόχος της "Ελληνορθόδοξης Συμμαχίας", οφείλουμε κατά τη γνώμη μου να απαλλαγούμε από τις δεξιές και αριστερές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Που αποδείχθηκαν αριστεροδέξιες. Φυσικά, ούτε και οι γνήσιοι εκφραστές των αμιγώς δεξιών ή αριστερών προσανατολισμών, δεν συμπεριλαμβάνονται στις προτιμήσεις του κοινωνικού σώματος, προς το οποίο απευθύνεται η ΕΟ.Σ. Η ρήξη με τα Μνημόνια και την παρούσα πολιτική κατάσταση, σημαίνει απαραίτητα ρήξη και με το δικό μας πολιτικό παρελθόν. Φτάνει πια. Δεν αντέχουμε άλλο.

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε ως κράτος και ως έθνος, ας προτάξουμε αυτά τα δυο σε ενιαίο μέτωπο, ανεξάρτητα φορέων ή σχηματισμών, που δεν είναι απαραίτητο να χωρίζονται με συρματόπλεγμα. Και ακόμη, εφόσον προσβλέπουμε σε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές, η προοπτική του ορίζοντα οφείλει να ευθειάσει το δρόμο, ώστε να γίνει εφικτή πράξη η πολιτική αλήθεια έναντι της πολιτικής σκοπιμότητας. Δηλαδή, η διάσωση και διατήρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, μακριά από κομματικές μεθοδεύσεις, προς άγρα ψηφοφόρων, ή εξαγοράς της εθνικής μας ασφάλειας από προστάτες.

Ο παλαιοκομματισμός του ψεύδους, το κράτος-κόμμα, που μόνο δεινά και εξαρτήσεις μας φόρτωσε, τελείωσε, και μαζί του, όσοι τον υπηρέτησαν. Είναι στο χέρι μας να το αποδείξουμε, η "Ελληνορθόδοξη Συμμαχία" το υπόσχεται.

κυπριανός χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: