Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Του Αγίου Πνεύματος, δυο άρθρα και ένα σχόλιο


Τα δυο άρθρα που μπορεί να διαβάσει ο αναγνώστης είναι :
1) http://entoytwnika1.blogspot.gr/2015/05/blog-post_21.html
2) http://entoytwnika1.blogspot.gr/2015/05/blog-post_1.html

Στο δεύτερο άρθρο κατατέθηκε το ακόλουθο σχόλιο

"Ενάντια" στην εκσυγχρονισμένη ορθοδοξία

Έχουν τόσο πολύ διαποτιστεί και διαβρωθεί από την καινοτομία οι εκσυγχρονισμένοι ορθόδοξοι, ώστε τους είναι αδύνατο να καταλάβουν το λάθος τους : Στην εμμονή της εορτολογικής καινοτομίας. Σαφές δείγμα αυτής το άρθρο, που αποσπάσματά του διάβασα στις κριτικές αναρτήσεις σας - δύο (2) τον αριθμό.
Ειλικρινά, σας λέγω, αναρωτήθηκα μήπως έπαθα κάτι, ας πούμε ένα παροδικό ισχαιμικό εγκεφαλικό, επειδή δεν μπορούσα να βγάλω άκρη με τον τρόπο, με τον οποίο προσπαθεί ο αρθρογράφος Ν.Σ. να πείσει τον εαυτό του και τους αναγνώστες, που τυχόν τον διαβάσουν. Στάθηκε αδύνατο και ευτυχώς, δόξα τω Θεώ, εγκεφαλικό δεν έχω. Είναι επί του παρόντος επαρκείς οι διαγνωστικές ιατρικές ικανότητες του γράφοντος.

Το νόσημα από το οποίο πάσχουν οι εκσυγχρονιστές ορθόδοξοι - και νεορθόδοξοι σημειωτέον - είναι ότι θεωρούν ασήμαντη την εορτολογική μεταβολή. Αλλά η μεταβολή αυτή είναι κατ΄ ουσίαν πνευματική μεταβολή, δηλαδή διαστροφή, και τα πνευματικά νοσήματα είναι δυσίατα. Χίλια χρόνια παπισμού και σχεδόν άλλα τόσα προτεσταντισμού βεβαιώνουν τα ανωτέρω.
Οι δικοί μας με το ασήμαντο της προσθήκης των 13 ημερών σκέφθηκαν και είπαν : Οι αριθμοί δεν πρόκειται να μας αλλάξουν την πίστη. Την άλλαξαν όμως, αν και οι ίδιοι είναι βέβαιοι ότι δεν έπαψαν να είναι ορθόδοξοι. Μπορεί να δέχονται ότι "είμαστε όλοι αμαρτωλοί", όχι όμως και ότι "ημάρτωμεν" με αυτές τις 13 παραπανίσιες ημέρες, αφού όλα γίνονται - εδώ ερωτηματικό - δεόντως και προσηκόντως.

Αλλά δεν γίνονται και δεν χρειάζεται να μπει κανείς στις λεπτομέρειες, που όλες τις συγκεφαλαιώνει ο οικουμενισμός, το εκκοσμικευμένο - θρησκευτικό ή εκκλησιαστικό - φρόνημα Πίστεως με τις απερίγραπτες παραδοξολογίες σαν αυτές του αρθρογράφου Ν.Σ. στον Ορθόδοξο, φευ, Τύπο. Να ασχοληθώ κι εγώ με αυτές, δεν έχω καμιά διάθεση. Άλλωστε, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Η εφημερίδα "Ορθόδοξος Τύπος" και οι αρθρογράφοι του, μολονότι πολέμιοι των οικουμνενιστών και των νεορθόδοξων δρουν ασυνείδητα (ανεπίγνωστα) υπέρ αυτών.

- «Ἁγίῳ Πνεύματι, πᾶσα ψυχὴ ζωοῦται, καὶ καθάρσει ὑψοῦται λαμπρύνεται, τῇ τριαδικὴ Μονάδι ἱεροκρυφίως»

- «... λάμπρυνόν μου τὴν στολὴν τῆς ψυχῆς, φωτοδότα, καὶ σῶσόν με»

Η «στολὴ τῆς ψυχῆς» των εκσυγχρονισμένων ορθόδοξων φορεί σήμερα τα λαμπερά ενδύματα Δυτικής ύφανσης. Επίπονο έργο που χρειάστηκαν 1000 χρόνια να ολοκληρωθεί και κάτι μήνες, για να γραφτούν πονήματα θεολογικής και ερωτικής σχεσιολογίας "Ενάντια στη Θρησκεία" και άλλα παρεμφερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: