Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Προγονολατρείας παραλήρημα


"Μια ανεξήγητη κατάρα του Ιησού εναντίον του πιο αγαπημένου σύμβολου του φυσικού μας κόσμου, του δένδρου, και συγκεκριμένα μιας εντελώς "αθώας" συκιάς προβληματίζει αδιέξοδα όλους τους θεολόγους του κόσμου: «το πρωί ο Ιησούς πηγαίνοντας προς την πόλη (την Ιερουσαλήμ) πείνασε και βλέποντας από μακριά μια συκιά που είχε φύλλα, πλησίασε για να βρει κάτι σ’ αυτήν. Όμως όταν έφτασε κοντά της δεν βρήκε τίποτε παρά μόνο φύλλα, γιατί δεν ήταν ο καιρός των σύκων. Απευθύνθηκε τότε σ’ αυτήν (την καταράστηκε) και της είπε: ποτέ πια κανείς να μη φάει καρπό από σένα...Ο ουρανόσταλτος σωτήρας θύμωσε... και ξέρανε μια συκιά δια παντός, επειδή δεν είχε σύκα... εκτός εποχής! Βγάζετε άκρη εσείς;! Φαντάζεστε τον θεό-Ιησού, εις επήκοο όλων, να καταριέται ένα δένδρο... επειδή δεν είχε καρπούς εκτός εποχής;!"

Μ. Καλόπουλος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook και ακολούθησαν τα κατωτέρω

- Kyprianos Christodoulides Κύριε Καλόπουλε, όπως κατ΄ επανάληψη έχω γράψει, δεν διαβάζουμε την Αγία Γραφή, όπως διαβάζουμε περιοδικά τύπου celebrity. Αυτό συμβαίνει δυστυχώς με σας κι έτσι, δεν καταλαβαίνετε αυτά που διαβάζετε. Όπως αυτό με την άκαρπη συκιά.
Για να σας βοηθήσω, αν και το βλέπω δύσκολο, σας παραπέμπω σε ένα άλλο εδάφιο της Καινής Διαθήκης, το οποίο επεξηγεί αυτό που σας φαίνεται άτοπο και παράδοξο. Το εδάφιο είναι :

24 προσελθὼν δὲ καὶ ὁ τὸ ἓν τάλαντον εἰληφὼς εἶπε· κύριε· ἔγνων σε ὅτι σκληρὸς εἶ ἄνθρωπος, θερίζων ὅπου οὐκ ἔσπειρας καὶ συνάγων ὅθεν οὐ διεσκόρπισας· 25 καὶ φοβηθεὶς ἀπελθὼν ἔκρυψα τὸ τάλαντόν σου ἐν τῇ γῇ· ἴδε ἔχεις τὸ σόν. 26 ἀποκριθεὶς δὲ ὁ κύριος αὐτοῦ εἶπεν αὐτῷ· πονηρὲ δοῦλε καὶ ὀκνηρέ! ᾔδεις ὅτι θερίζω ὅπου οὐκ ἔσπειρα καὶ συνάγω ὅθεν οὐ διεσκόρπισα! 27 ἔδει οὖν σε βαλεῖν τὸ ἀργύριόν μου τοῖς τραπεζίταις, καὶ ἐλθὼν ἐγὼ ἐκομισάμην ἂν τὸ ἐμὸν σὺν τόκῳ. 28 ἄρατε οὖν ἀπ᾿ αὐτοῦ τὸ τάλαντον καὶ δότε τῷ ἔχοντι τὰ δέκα τάλαντα. 29 τῷ γὰρ ἔχοντι παντὶ δοθήσεται καὶ περισσευθήσεται, ἀπὸ δὲ τοῦ μὴ ἔχοντος καὶ ὃ ἔχει ἀρθήσεται ἀπ᾿ αὐτοῦ.

Η άκαρπη συκιά είναι όπως οι άκαρποι άνθρωποι, που γράφουν όπως εσείς : "Το πιθανότερο είναι, ότι ο περιοδεύων θαυματοποιός Ιησούς, χρειαζόταν ακόμα ένα επιδεικτικό των δυνάμεών του "θαύμα" και γι’ αυτό καταράστηκε μεγαλόφωνα, την απολύτως αθώα συκιά!".

Βλέπω, είσαστε υπέρ του δέοντος - αθώα η συκιά ! - φυσιολάτρης. Πάντως, μη μου πείτε ότι σας έφερε στον κόσμο μια συκιά. Έτσι δεν είναι ; Έτσι είναι και "ἀπὸ τοῦ μὴ ἔχοντος καὶ ὃ ἔχει ἀρθήσεται ἀπ᾿ αὐτοῦ".

Η συκιά δεν είχε καρπούς, δεν ήταν ο καιρός της. Το ίδιο λένε και οι άκαρποι άνθρωποι : Δεν είναι πια καιρός γι΄ αυτά, θα πουν, πέρασαν τα χρόνια όπου οι άνθρωποι πίστευαν σε θαύματα και όχι στη λογική, όπως σήμερα. Που μας λέει, αφού δεν ήταν ο καιρός των σύκων τι ήθελε να φάει σύκα και μάλιστα, να καταραστεί το δέντρο; Παλαβό δεν είναι ; Κάθε άλλο απαντώ, παλαβό δεν είναι. Παλαβοί είναι οι φυσιολάτρες κάθε εποχής, οι οποίοι αποδίδουν το ένα τάλαντο της ζωής τους, καθώς απέδωσε η συκιά το δικό της : Να φυτοζωούν άκαρποι εκτός εποχής, γνωστού όντως ότι "θερίζω ὅπου οὐκ ἔσπειρα καὶ συνάγω ὅθεν οὐ διεσκόρπισα"

- Thanasis T. Papasimakopoulos ...άντε πάλι η υπεκφυγή της αλληγορίας!!! Όπως μας βολεύει τα εξηγούμε και αλίμονο στον αφελή που αρνείται να καταλάβει την απάτη..... 

-  Kyprianos Christodoulides Το ίδιο κάνετε κι εσείς, όταν θυμόσαστε τους αρχαίους και τα διάφορα μυθολογικά σοφά και άκρως επιστημονικά.

- Μιχάλης Καλόπουλος Κύριε Κυπριανέ… δεν πρόκειται για την παραβολή της συκής, για να επικαλεστείτε την αλληγορία, αλλά σύμφωνα με την αφήγηση, είναι περιστατικό της ζωής του Ιησού με αληθινή συκιά, που εντελώς φυσιολογικά δεν θα μπορούσε να έχει σύκα έκτος εποχής! Αυτό τον εκνευρισμό του δάσκαλου σας, επειδή εκτός εποχής δεν βρίσκει σύκα… μόνο τρελός θα μπορούσε να τον δικαιολογήσει και όχι η αλληγορία!

- Kyprianos Christodoulides Και μόνο τρελός, αφού θέλετε αυτό τον χαρακτηρισμό, μπορεί να επικαλεστεί την κατά γράμμα ανάγνωση της Καινής Διαθήκης. Καιρός να μας πείτε ότι το "καὶ πατέρα μὴ καλέσητε ὑμῶν ἐπὶ τῆς γῆς", πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα, ώστε να ξεχάσουμε τη λέξη αυτή. Όπως το εφάρμοσαν οι σοβιετικοί στα κολχόζ και οι Εβραίοι στα κιμπούτς. Να εξαφανίσουμε το θεσμό της οικογένειας, αφού αυτό συνιστά ο Κύριος ! Είναι ή δεν είναι τρελά αυτά κύριε Καλόπουλε ;

- Katerina Vassiliou μα να καταριεται ο υιος του.....θεου να βγαζει δηλαδη κακια και μισος? αγαπητε Kyprinos Christodoulides βρειτε μου σας παρακαλω κατι ....ενα σημειο μια φραση που μες στα διδαγματα των Αρχαιων Ελληνων ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ που να κατηγορουνται φυλες ανθρωπων και οχι καταστασεις ανθρωπινης αδυναμιας και χαρακτηρων ΚΑΙ θα ΞΑΝΑγινω χριστιανη!!!! 

- Kyprianos Christodoulides Το "πας μη Έλλην βάρβαρος" ήταν δικό μας ή ξένο ; Ή μήπως μου διαφεύγει η αλληγορία ;

- Psaroudakis Kostas Προφανώς ο Χριστοδουλίδης εννοεί πως οι συγγραφείς των ευαγγελίων είχαν κάποιο νοητικό πρόβλημα που δεν τους επέτρεπε να πουν αυτό που εννοούσαν και μάλιστα σε βαθμό που να χρειάζονται σήμερα όλοι αυτοί οι ταλαίπωροι "ερμηνευτές" για να μας εξηγήσουν τι κατάλαβαν οι ίδιοι ότι εννοούσαν!... 

- Kyprianos Christodoulides Όπως εσείς καταλαβαίνετε στραβά αυτά που γράφει η Αγία Γραφή, γιατί να μην καταλαβαίνουν στραβά οι άλλοι, όταν διαβάζουν το "πας μη Έλλην βάρβαρος" ; Αν εσείς βαφτίσατε Εβραίους τους όμαιμους και ομόγλωσσους με σας Έλληνες, λόγω Χριστιανοσύνης, γιατί διαμαρτυρόσαστε όταν οι τελευταίοι φενακίζουν τον εκβαρβαρισμό σας από τους πεφωτισμένους βαρβάρους της Δύσης ; Τα ίδια λέτε με αυτούς, όπως, αν δεν καιγόταν η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας θα είμαστε κυρίαρχοι του κόσμου. Και τι παραπάνω θα κάναμε εμείς από αυτούς ; Σε τι θα διέφεραν τα πράγματα ; Ο Χριστιανικός Μεσαίωνας, λέτε, δεν θα υπήρχε, αλλά ότι βιώνουμε έναν χειρότερο Μεσαίωνα δεν το βλέπετε.

1 σχόλιο:

Kyprianos Christodoulides είπε...

Nektarios Vasilakiz ο κυριος Καλόπουλος εχει την τιμη να υπάρχει ο προσωπικός του χριστιανός απολογητής! ο Κυπριανός ... δεν καταλαβαινω όμως τι προβλημα εχεις κυριε Χριστοδουλίδη με εκεινους που κανουν λάικ στις αναρτησεις του Καλοπουλου !!! ειναι αραγε ολοι αυτοι πλανεμένοι; και θα πανε στην κολαση;
4 ώρες · Μου αρέσει! · 1

Kyprianos Christodoulides Το πρόβλημα είναι η εγκεφαλική αποφλοίωση και όχι ποιος θα πάει, ή δεν θα πάει, στην Κόλαση. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Δεν είναι άλλωστε ουδενός. Αν όλοι έχουμε ένα ρόλο να παίξουμε στη χαμοζωή αυτή, είναι ο ρόλος του οδοκαθαριστή. Το κάνει και ο κύριος Καλόπουλος, αλλά με τρύπια σακκούλα. Μαζεύει τα σκουπίδια, του πέφτουν πάλι κάτω.