Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ 1: Απάντηση εις το Σχόλιο του ιστολογίου ''Πατερική Παράδοση"

ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ 1: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ''ΠΑΤΕΡΙΚΗ Π...: Τὸ ἰστολόγιο ''Πατερική Παράδοση'' δημοσίευσε τὸ ἐξαίρετο βίντεο μὲ τὴν παρουσία καὶ ὁμιλία  τοῦ π. Αὐγουστίνου Καντιώτη ...

και δυο σχόλια από κχ.

 Kyprianos Christodoulides 24 Οκτωβρίου 2014 - 10:58 μ.μ.
Όταν βλέπει κανείς τον κ. ΠΣ ή τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά, να γράφουν αυτά τα πράγματα, τι να πει κανείς για κάποιους άλλους, κάτι αντιαιρετικά εγκόλπια και παρεμφερή ιστολόγια ... "κοινωνίας" κλπ., κλπ. ; Αφρίζουν κυριολεκτικά όταν καταπιάνονται με παλαιοημερολογίτες. Μιλούν για σχισματικούς, αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι τυφλά όργανα της μασονίας και του ολετήρα Μεταξάκη. Οι παλιοημερολογίτες έσχισαν την εκκλησία ή ο Μεταξάκης, τον οποίο μαχόμενοι ακολουθούν ; Τόση στραβομάρα - έ, μα, πιά - έχουν ;

Και ως προς το "δογματικό", αν σκαλίσει κανείς τα πράγματα συμβαίνει ό,τι ακριβώς και με τις Εικόνες. Δογματικό ήταν και το ζήτημα των Εικόνων, αφού οι εικονομάχοι, αρνούμενοι τον εξεικονισμό του Κυρίου, ουσιαστικά αρνούντο τον εξεικονισμό της ανθρωπίνης φύσεως του Κυρίου. Κοντολογίς, είχαμε Μονοφυσιτισμό επί άλλης βάσεως.

Η, ας την ονομάσουμε, ημερομαχία είναι Πνευματομάχος αίρεση. Αντιμάχεται χάριν ακριβείας "όρια ά έθεντο οι πατέρες". Πόσο ακριβείς όμως είμαστε οι άνθρωποι, είναι, για τους τελειοθήρες της επιστήμης, άλλο ζήτημα. Μπορεί, βέβαια, να είναι λάθος αυτά που γράφω και θα σας παρακαλούσα να με διορθώσετε.

Kyprianos Christodoulides 25 Οκτωβρίου 2014 - 12:55 π.μ.
Και κάτι ακόμη. Αυτό http://youtu.be/xKXxP6Nva3g ενδιαφέρει την λεγόμενη και "συνείδηση" της Εκκλησίας ή όχι ; Αν όχι, καλώς, δικαίωμά της. Αν ναι, γιατί δεν πληροφορεί τους πιστούς ; Οι διακυβερνήτες της νέας παγκόσμιας αυτοκρατορίας θα φτιάξουν νόμο, όπως αυτός με την εικαζόμενη συναίνεση (δωρεά οργάνων). Τι θα τους εμποδίσει - όλα θα γίνουν με δημοκρατικές διαδικασίες, δηλ. με ψήφο - να φτιάξουν και το νόμο "I have lived a good life" - πάρτε τα όλα τώρα που είναι χρήσιμα. Μη ξεχνάτε, χρήσιμο είναι το αίμα (αιμοδωρεά ! ) και ο μυελός των οστών ("μυελοδωρεά" !! ). Η ηλικία συνεπώς δεν αποτελεί εμπόδιο αξιοπρεπούς θανάτου κατόπιν δωρεάς ιστών (και οργάνων) σε άτομα που έχουν κλείσει την εργασιακή τους δράση. Περισσότερα δεν σας γράφω, τα έχω γράψει αλλού. Δεν είναι ανάγκη να δημοσιεύσετε το σχόλιο, όχι για λόγους αυτοπροστασίας. Απλά σας ενημερώνω.

Μετά τιμής
κχ

Δεν υπάρχουν σχόλια: