Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Η ιεραρχία της εκκλησίας και ο αντιρατσιστικός Νόμος της Μισαλλοδοξίας


Η Εκκλησία προσφέρει την ειρηνική συμβολή της και εύχεται για την βελτίωση και ευόδωση του (αντιρατσιστικού) νομοθετήματος επ΄ ὠφελείᾳ του κοινωνικού συνόλου.

Αυτά λέγει, ή μάλλον γράφει, στην ανακοίνωση που έδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, παρέχοντας τις ακόλουθες διευκρινίσεις :

"Στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου, θεσπίζεται, μεταξύ άλλων (άρθρο 2), ότι όποιος με πρόθεση, δημόσια αποδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την σοβαρότητα εγκλημάτων, γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου κατά της ανθρωπότητος ... κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ενέχει απειλή ή εξύβριση, υπόκειται σε ποινική δίωξη" . Επί τούτοις γράφουμε τα ακόλουθα :

Πολύ, και πολλοί, θα θέλαμε η σεπτή Διαρκής ιεραρχία να μας κάνει σαφές πώς θα κρίνεται η πρόθεση όποιων αποδοκιμάζουν δημόσια, ευτελίζουν ή κακόβουλα αρνούνται τη σοβαρότητα εγκλημάτων. Όπως, για παράδειγμα, είναι η περίπτωση με το Ιράκ. Ο λεγόμενος free world, αμείλικτος διώκτης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα, εξολοθρεύοντας εκατομμύρια Ιρακινών και στηριζόμενος σε ένα πανάθλιο, παγκόσμιο δυστυχώς, άλλοθι : Τα πυρηνικά του Σαντάμ που δεν βρέθηκαν ποτέ.

Ερώτηση :  Η καταγγελία αυτής της απάτης μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ; ενέχει απειλή ή εξύβριση, ώστε αυτός που το γράφει να υπόκειται σε ποινική δίωξη ; Οι προθέσεις του, ως μη συνάδουσες με τα προβληθέντα επιχειρήματα, που οδήγησαν στην καταστροφή του Ιράκ, υποκινούν σε βία ; κρύβουν μίσος ; ενέχουν απειλή ; βρίζουν κανένα ; Με άλλα λόγια, θέλει η Διαρκής ιεραρχία να συντονίζουμε τις προθέσεις μας αποκλειστικά με τις πληροφορίες των Μέσων Ενημέρωσης των εκλεκτών δημοσιογράφων ; Είδηση ήταν οι θερμοκοιτίδες των νεογνών στο Κουβέιτ, είδηση και ο κορμοράνος και πολλά άλλα. Αυτά όμως αποδείχθηκαν ασύστολα ψεύδη.

Επίσης, όταν ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ επί πατρός Μπους κ. Τζέιμς Μπέικερ δήλωνε δημόσια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν κανένα κράτος, που θα προκύψει από την Γιουγκοσλαβία, και την άλλη μέρα ο ομοιόβαθμος Γερμανός Ντίντριχ Γκένσερ αναγνώριζε την Κροατία και άρχιζε η σφαγή, τότε αυτός που τα γράφει και τα υπενθυμίζει διεγείρει την Κοινή Γνώμη σε βία, τροφοδοτεί μίση, ή εξυβρίζει το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα ;

Τέλος, επειδή παραλείψαμε από το άρθρο 2 του ετοιμαζόμενου - είναι στη φάση σχεδιασμού - Νόμου να αναφέρουμε ότι τα προβλεπόμενα αφορούν ειδικότερα "σε άρνηση  του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων ναζισμού", θα θέλαμε να ρωτήσουμε την Διαρκή ιεραρχία σε τι ανάγει το ολοκαύτωμα των εγκλημάτων του ναζισμού ; Ήταν θρησκευτικό ολοκαύτωμα ; ήταν πολιτικό ; ήταν πολιτικό-θρησκευτικό ; Και επειδή δεν φαίνεται να ήταν κάτι από αυτά, το μόνο που μπορεί να υποστηρίξει κανείς,  είναι ότι επρόκειτο, γενικώς, περί ολοκαυτώματος ένεκεν μισαλλοδοξίας. Αν είναι έτσι, τότε ας μας απαντήσει η Διαρκής ιεραρχία και κάθε αρμόδιος, σε τι διαφέρει ο εκκολαπτόμενος αντιρατσιστικός νόμος από του να είναι, θεσμικά πλέον,  ο Νόμος της Μισαλλοδοξίας ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: