Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Oι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους


Με το πρόσχημα της διάσωσης της ευρωζώνης και το επιχείρημα ότι αντί να δοθεί οικονομική ενίσχυση στην Ελλάδα μέσω δανεισμού, στο εξής θα συμμετέχει ο ίδιος ο φορολογούμενος πολίτης με την εφάπαξ φορολόγηση του 10% των καταθέσεών του, έπεσε στο τραπέζι -ώστε να προετοιμάσει τον λαό- το ένα μέρος του σχεδίου. Η μηνιαία έκθεση της Bundesbank που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο φόρος αυτός ανταποκρίνεται στην αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν απαιτηθεί η αλληλεγγύη από άλλα κράτη»! Η ίδια έκθεση της Bundesbank επισημαίνει ότι το μέτρο θα έπρεπε να αποφασίζεται και να υλοποιείται γρήγορα προκειμένου να αποφεύγεται η φυγή κεφαλαίων! (*)

Βγήκαν οι Γερμανοί και μας κατηγόρησαν ότι είμαστε εμείς πλουσιότεροι από αυτούς. Δεν μας είπαν όμως πώς γίναμε πλουσιότεροι, επειδή δεν τους συμφέρει. Πάρτε δάνεια, μας έλεγαν, για να αδειάζουμε εμείς τα ράφια των εργοστασίων τους και αυτό κάναμε με τα δανεικά. Τώρα που τα ράφια τους άδειασαν - το πήραν άλλοι είδηση και σταμάτησαν - και αφού τα οικονόμησαν γερά, έρχονται και μας τα παίρνουν όλα πίσω : Όλα όσα με τα δανεικά αγοράσαμε, αλλά και όσα χωρίς δάνεια αποκτήσαμε από τα ρημάδια (κληρονομιές) που μας άφησαν οι γονείς και οι παππούδες μας. Αυτά που δώσαμε αντιπαροχή για να "τσοντάρουμε" τα ψίχουλα από τις συντάξεις.

Ο γερμανικός κανόνας είναι άτεγκτος, μας θέλει όλους να τα φάγαμε μαζί με τους δικούς τους αχυρανθρώπους και τα δανεικά που τους έδιναν. Ο μόχθος μας με δανεικά πληρωνόταν, αλλά δεν το ξέραμε. Τώρα το μάθαμε, τώρα που γίναμε πλουσιότεροι από τους Γερμανούς αδειάζοντας με τα δανεικά τα ράφια των εργοστασίων τους, για να έρχονται να μας λένε ότι εμείς είμαστε οι πλούσιοι και εκείνοι οι φτωχοί. Και σαν να μην έφθανε αυτό, έχουν το θράσος να δικαιολογούν την αναμενόμενη νέα τους ληστεία, διαβάστε :  «ο φόρος αυτός ανταποκρίνεται στην αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν απαιτηθεί η αλληλεγγύη από άλλα κράτη»!

Ας τρέξει λοιπόν πάλι η αγέλη των ψηφοφόρων να αναλάβει τις ευθύνες της και να δικαιώσει τους κλέφτες Γερμανούς και τους κλεπταποδόχους Έλληνες κυβερνήτες. Οι στραβοί και οι θεόστραβοι, αφιονισμένοι από το καθημερινό σφυροκόπημα των γκάλοπ, δεν είναι σε θέση να δουν πώς μπορούν να αντιδράσουν αποσείοντας από τις πλάτες τους αυτό το άθλιο επιχείρημα : «οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν απαιτηθεί η αλληλεγγύη από άλλα κράτη». Καμιά ψήφος σε κανένα.

(*) Βλέπε http://indobserver.blogspot.gr/2014/02/blog-post_6054.html

Υστερόγραφο
Α, ναι, το ξέχασα. Υπάρχουν και οι ρομαντικοί του παρελθόντος, οι νοσταλγοί της διαλεκτικής και των αριστοτελικών συνθέσεων. Ονειρεύονται τον επαναστατικό αναβρασμό των λαϊκών μαζών, μοχθούν να φτιάξουν συνειδητό λαϊκό πολιτικό κίνημα στους δρόμους και άλλα φαιδρά και αραβικά, πλην όμως άκρως τραγικά. Τα ζήσαμε και ακόμη τσακωνόμαστε δεξιοί με αριστερούς και αναμίξ. Ο πολιτικός αφιονισμός πέρα από τα γκάλοπ έχει και την παρελθούσα αιματοβαμμένη συνθηματολογία του. Οι βρικόλακες, λένε, τρέφονται με αίμα ανθρώπων και μάλλον, δεν έχουν άδικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: