Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μιχάλης από τη Σαντορίνη και ο Μιχάλης (Michael) από τη ΓερμανίαΠρος τον Διαχειριστή της ιστοσελίδας "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"
http://indobserver.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5562.html

Αγαπητέ κύριε Βραχιολίδη,

Κάνετε πολύ καλά που κρατάτε σε επικαιρότητα αυτό το παγκοσμίων διαστάσεων θέμα. Λέω για τις εγκληματικές μεταμοσχεύσεις και τη ζωή που δίνουν σε άλλους ασθενείς. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή θεραπευτική μέθοδο, κατά την οποία σαν φάρμακο χρησιμοποιείται αυτός ο ίδιος ο άνθρωπος με τα όργανά του. Αυτό ποτέ άλλοτε δεν γινόταν και ας μη σπεύσουν οι ρέκτες τις προόδου να μου πουν : "Κάποτε πιστεύαμε ότι η γη είναι επίπεδη" και τα όμοια ανόητα και γελοία. Ουδεμία η σχέση του ενός με το άλλο.

Αν λοιπόν οι άλλοι προτιμούν να κωφεύουν και να παθαίνουν γλωσσοδέτη, όσοι έχουν αυτιά και στόμα, ξέρουν να ακούν, να διαβάζουν, να μιλούν και να γράφουν, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουν να καταγγέλλουν αυτό το ωραιοποιημένο "έγκλημα δια λόγους - δήθεν - φιλανθρωπίας".

Άφησα για το τέλος ένα απόσπασμα της επιτροπής των επίορκων ιατρών της αλλοδαπής, που θέσπισε τον εγκεφαλικό "θάνατο" για ένα σχόλιο :

«Ὁ κύριος σκοπός μας εἶναι νά ὁρίσουμε τό μή ἀναστρέψιμο κῶμα ὡς ἕνα νέο κριτήριο γιά τό θάνατο. Ὑπάρχουν δύο λόγοι γιά τούς ὁποίους ὑπάρχει ἀνάγκη γιά ἕνα νέο ὁρισμό: (1) [...]
Το φορτίο εἶναι μεγάλο γιά ἀσθενεῖς, οἱ ὁποῖοι ὑποφέρουν ἀπό μόνιμη ἀπώλεια τῆς νοήσεως, γιά τίς οἰκογένειές των καί γιά ἐκείνους πού χρειάζονται νοσοκομειακά κρεβάτια, τά ὁποῖα εἶναι ἤδη κατειλημμένα ἀπό αὐτούς τούς κωματώδεις ἀσθενεῖς. (2) Τά ἀπηρχαιωμένα κριτήρια γιά τόν ὁρισμό τοῦ θανάτου εἶναι δυνατόν νά δημιουργήσουν ἀντίλογο στήν ἀπόκτηση ὀργάνων γιά μεταμοσχεύσεις».

Σχόλιο
Εμείς λοιπόν οι "αρχαίοι", που τολμάμε να υψώνουμε ανάστημα και φωνή δεν έχουμε άλλο τι να γράψουμε παρά μόνο τούτο :

Τι έχει να μας πει η επιτροπή, καλύτερα οι συνεχιστές του έργου της, όταν ο εγκεφαλικά "νεκρός" Αριέλ Σαρόν ήταν οκτώ (8) χρόνια σε κατάσταση μη αναστρέψιμου κώματος; Και τι έχει ακόμη να μας πει για τον οδηγό της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ ; Ότι βρίσκετε σε τεχνητό κώμα ; Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Σε κώμα μη (;) αναστρέψιμο βρίσκεται και υποστηρίζεται η νοσηρή αυτή κατάσταση με τα διαθέσιμα μέσα. Αυτός και ο Αριέλ Σαρόν (ήταν) είναι ή δεν είναι "μεγάλο φορτίο γιά τίς οἰκογένειές των καί γιά ἐκείνους πού χρειάζονται νοσοκομειακά κρεβάτια" ;

Κατά σύμπτωση, πριν από λίγες μέρες είχαμε εδώ τον βαρύτατο τραυματισμό ενός άλλου νεαρού. Τον λένε κι αυτόν Μιχάλη, όπως λένε και τον Σουμάχερ. Ο Μιχάλης όμως είναι από την Σαντορίνη , δεν είναι από τη Γερμανία, όπως ο άλλος ο Μίκαελ και, γρήγορα-γρήγορα, κάποιοι είπαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός. Ευτυχώς ζει ακόμη, όπως ζει και ο Μιχάλης από τη Γερμανία.
Αυτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: