Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Έδρα εβραϊκών σπουδών στο ΑΠΘ

Κατά την είδηση (  http://thriskeftika.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1655.html ) η πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης και η προεδρεία της ισλαηλιτικής Κοινότητας της συμπρωτεύουσας συμφώνησαν από κοινού στην ίδρυση έδρας εβραϊκών σπουδών. Όπως εγράφη :

 « Στόχος είναι να αποτελέσει μέρος τόσο του προπτυχιακού, όσο και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, ώστε να αναπτυχθεί παράλληλα μια δυναμική για σχετική ερευνητική δραστηριότητα (...) Στόχος είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "η αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και η παραγωγή και η μετάδοση της επιστημονικής γνώσης στον τομέα της ιστορίας και του εβραϊκού πολιτισμού » .  Σπόνσορας (χρηματοδότης) για το πρώτο έτος λειτουργίας η ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης. Για τα επόμενα βλέπουμε ... .

κυπριανός χ
Επόμενος στόχος, κατά πάσαν πιθανότητα, θα είναι και η ίδρυση αραβικών - ανάγνωθι ισλαμικών - σπουδών με τελική σύγκλιση στο "ένας ο θεός των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών" ! Δεν το λένε, αλλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερα υψηλός δείκτης νοημοσύνης για να το καταλάβουμε. Δεν ζούμε, άλλωστε, σε άλλο πλανήτη, όπου η λοιμική νόσος του οικουμενισμού να μην ταλανίζει άπαντες τους γηγενείς.

Οι προεξέχουσες καθηγητικές κεφαλές του Ασύλου - σημειωτέον, χωρίς ιερό και όσιο - ελπίζουν να μας θεραπεύσουν από τη νόσο της θρησκείας με την ίδρυση αυτών και άλλων συναφών (πολυ-πολιτισμικών) εδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: