Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Συνέχεια στο θέμα "Η προφητεία του Καϊάφα και ο κ. Σωτηρόπουλος"Η αρχική ανάρτηση εδώ : http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/12/blog-post_25.html

Είχαμε όμως και συνέχεια. Διαβάστε πώς δικαιολόγησε ο αντιοικουμενιστής κ. Σωτηρόπουλος αυτά που είπε :

Ὁ κ. Σωτηρόπουλος ἔμαθε γιὰ ὅλα αὐτὰ καὶ σὲ τηλεφωνικὴ ἐπικοινωνία ποὺ εἴχαμε μαζί του, μᾶς εἶπε ὅτι τὸ κείμενό του, ἀφοροῦσε λαϊκοὺς σὲ ἄλλες χῶρες, ποὺ ἀποτειχίζονται μόνοι τους, χωρὶς τὴν παρουσία κληρικοῦ, ὅπως –κατὰ τὴν γνώμη του– ὁ ΙΕ΄ Κανόνας λέγει, καὶ ὡς ἐκ τούτου δὲν μετέχουν τῶν Μυστηρίων, ἰδιαιτέρως δὲ τῆς Θ. Κοινωνίας. (*)

Επί τούτοις,
Αυτές είναι υπεκφυγές. Αν πρόκειται για πιστούς που αποτειχίζονται και ζουν στην αλλοδαπή (υπερόριο εκκλησία), καλώς γνωρίζουμε ότι προσχωρούν σε άλλη - ή άλλες - εκκλησία. Την οποία πολεμούν εδώ και χρόνια οι της καινοτομίας. Τους κατηγορούν ότι έφτιαξαν, παρά του ιερούς Κανόνες, νέα εκκλησία και έχουν δίκιο. Αλλά, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, με την καταπάτηση των ιερών Κανόνων από τους καινοτόμους, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός : " Κι εσύ κακό χερόβολο, κι εγώ κακό δεμάτι ". Πλησιάζουν τα εκατό χρόνια από την επιβολή της καινοτομίας και σύνοδος, τοπική ή ευρύτερη. δεν έχει γίνει. Επειδή, φυσικά, υπάρχουν ακόμη νησίδες αντίστασης εκ μέρους ιερέων, όπως και από την πλευρά του λαού. Αμφότεροι φιμώνονται, οι φωνές τους δεν ακούγονται, αλλά με ένα σύνθημα όλα τελειώνουν : Είναι οι σχισματοαιρετικοί ΓΟΧ !

Αν ποτέ συγκληθεί πανορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδος, τότε εκείνη θα αποφανθεί αν καλώς έπραξαν - παρά τα διαταχθέντα - ή όχι, οι κατηγορούμενοι από τους παραβάτες τριών τοπικών συνόδων. Εκείνες, σημειώνω, που αναθεμάτισαν την αποδοχή του Γρηγοριανού καλενδαρίου. Θέλω να πω με αυτό, αν καλώς εγένετο, όντας εμπερίστατοι, να ονοματίσουν "Γνήσια" την εκ πλασατογραφίας νοθευμένη εκκλησία της καινοτομίας, για να περιμαζέψουν τους διασκορπισμένους πιστούς. Σημειώνω, ακόμη, ότι την πρόταση για δημιουργία νέας (γνήσιας) θρησκευτικής κοινότητας έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και, μάλλον, είμαι σχεδόν βέβαιος, ορθά προφήτευσε και αυτός ο "Καϊάφας".-

(*) Οι "αναγκαίες διευκρινίσεις" του δημοσιευθέντος άρθρου από τον αντιοικουμενιστή κ. Σωτηρόπουλο στο δεσμό που ακολουθεί :
http://apotixisi.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9131.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: