Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Δικαστική άρνηση για άρση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ι.Μ. ΕσφιγμένουΙστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου  Αγίου Όρους
Άγιον Όρος - 6/11/2013 ( ν. ημ. )

Ανακοίνωση της αυθεντικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου περί της απορριπτικής δικαστικής αποφάσεως σε ημέτερη αίτηση, προς αναστολή ασφαλιστικών μέτρων, για το αντιπροσωπείο στις Καρυές.

Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε ότι η σχετική αίτηση μας απορρίφθηκε. Δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιο δικονομικό λογισμό, ούτε θα μπούμε στην διαδικασία να κρίνουμε το πολιτικό δικαστήριο. Απλά θέλουμε να θυμίσουμε ότι διωκόμαστε για πνευματικές διαφορές με το Φανάρι οι οποίες έχουν ποινικοποιηθεί με την συνδρομή της Ελληνικής δικαιοσύνης. Το κονάκι στις Καρυές ανήκει στη Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου εξ ορισμού, όμως ισχυρές επιρροές διαμορφώνουν δικαστικές αποφάσεις για το ανάποδο.

Σε καμία περίπτωση δεν θα παραδώσουμε το κονάκι μας για να δικαιολογήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια πέντε ψευδοεσφιγμενίτες μοναχοί. Για μας τους 120 μοναχούς της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου είναι τόπος μετανοίας, ενώ για αυτούς επένδυση. Αρχικά προσπάθησαν να το πάρουν με βαριές μετά με λοστούς και τελευταία με σκαπτικό μηχάνημα ! Τι θα ακολουθήσει;

Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε διάθεση για επεισόδια στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους και θέλουμε να διαχωρίσουμε την θέση μας από κάθε τέτοιο ντροπιαστικό γεγονός. Εξάλλου ποτέ επεισόδια δεν ξεκίνησαν από εμάς, εμείς ήμασταν πάντα σε θέση άμυνας. Άλλοι, προσπαθώντας να αλλάξουν ισορροπίες με την βία, δεν σέβονται την Ιερότητα του τόπου. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι, όταν δεν κάνει κάτι για να αποτρέψει ένα έγκλημα, ή σιωπηλά το αποδέχεται, αυτό την καθιστά συνένοχη.

Ναι, για έγκλημα τους κατηγορούμε ενάντια στην πίστη, διότι με την προτροπή και την ανοχή τους η Κυβέρνηση και ο Οικουμενικός επιβάλλουν στις διωκτικές αρχές το διωγμό μας, έχοντας ποινικοποιήσει τις όποιες πνευματικές μας διαφορές με το Φανάρι. Φιλότιμες διωκτικές αρχές εναντίον 120 μοναχών επειδή δεν συμφωνούν με τα Παπικά συλλείτουργα της πνευματικής ηγεσίας τους.
Ναι, για εγκλήματα τους κατηγορούμε, για όλες αυτές τις παραβιάσεις των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων μας. Χωρίς τρόφιμα, φάρμακα και περιορισμό μετακινήσεων.
Αλλά κυρίως τους κατηγορούμε όλους, Οικουμενικό, πολιτεία και τους πέντε ψευδοεσφιγμενίτες, για την προσπάθεια αφανισμού των 120 μοναχών της Γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Και αν ποτέ δεν σεβάστηκαν την μοναστική μας ηρεμία ή υπόσταση, τουλάχιστον ας σεβαστούν την ανθρώπινη υπόσταση μας και την ζωή μας.

Τα λέμε όλα αυτά διότι πολύ γρήγορα, πάλι, θα προσπαθήσουν να μας βγάλουν από το κονάκι μας οι μισθοφόροι που θα προσλάβουν οι πέντε επαγγελματίες μοναχοί της ψευδοεσφιγμένου. Και αυτή την φορά η Ελληνική κυβέρνηση, δια χειρός Ελληνικής δικαιοσύνης, τους έχει δώσει και το νομικό έρεισμα. Οπότε, αν την τελευταία φορά ήρθαν με σκαπτικό, τώρα οι ζωές μας δεν ξέρουμε από τι θα κινδυνέψουν.
Εμείς θα είμαστε εκεί να τους περιμένουμε, μέσα στο σπίτι μας και φυσικά θα προστατέψουμε τον οίκο μας μέχρι τέλους. Εκείνοι απλά ας αναλογιστούν το τι κάνουν, πού το κάνουν, και γιατί το κάνουν. Και δεν μιλάμε μόνο για όσους θα συμμετάσχουν στον αφανισμό μας ενεργά, το λέμε και σε αυτούς που επιβάλλουν και προκαλούν τα επεισόδια στο Άγιο Όρος, αγνοώντας την Ιερότητα του και αμαυρώνοντας την πνευματική του υπόσταση στο εξωτερικό, είτε αυτοί βρίσκονται στο Φανάρι, είτε στο Μαξίμου. Γιατί πάλι εμείς θα είμαστε μόνοι και μόνο σε θέση άμυνας. Για ό,τι έξωθεν επιβάλλεται να συμβεί στο Άγιο Όρος εναντίον μας, η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά εσάς.

Ορθοδοξία ή Θάνατος

Γραφείο Τύπου Ιστορικής
Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

1 σχόλιο:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Χριστοδουλίδη μου
να έχεις την ευχή όλων των αγίων του Αγίου Όρους και της Παναγίας
Ειναι ΤΡΟΜΕΡΟ αυτό που γίνεται εις βάρος της Αρχαίας και Γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, από τους πέντε Ψευτοεσφιγμενίτες-Μαιμούδες, με την "ευλογία" του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και την αντιχριστιανική ανοχή της ...Ιεράς Κοινότητας.
Η Ιστορία του Λατινόφρονος Πατριάρχου Βέκκου, που έκαψε ζωντανούς τους Αγίους Ζωγραφίτες-Αγιορείτες πατέρες, το βλέπω να επαναλαμβάνεται...