Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Νομοθέτες των νόμων της κλοπής


Διαβάστε πρώτα αυτό και μετά τη συνέχεια (*)

Τα ελληνικά πολιτικά δικαστήρια διέπονται από νόμους, που συντάσσουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι των δικαστηρίων. Και αυτοί δεν είναι μόνο ψιλικατζήδες, δεν είναι μόνο φοροκλέφτες, είναι και νομοθέτες παράνομων νόμων.

"Επικρίνοντας, δε, τις αποφάσεις των ελληνικών πολιτικών δικαστηρίων, το δικαστήριο σημειώνει ότι, επί της ουσίας ο λογαριασμός δεν παρέμεινε αδρανής και δίχως συναλλαγές αφού, όπως τονίζει, αποτελεί συναλλαγή η πρόσθεση των τόκων στο αρχικό κεφάλαιο του καταθέτη"

Αν αμφιβάλλετε, δείτε τι λέει η απόφαση του ΕΔΑΔ. Οι δικοί μας πολιτικοί νομοθέτες το μόνο που ξέρουν είναι να μας κλέβουν.

Υστερόγραφο
Τα αφεντικά των αχυρανθρώπων που μας κυβερνούν, οι προϊστάμενοι αυτών δηλαδή, τους ταΐζουν με σανό. Κι αυτοί τόσο βλάκες είναι και το τρώνε. Όταν λοιπόν τους στέλνουν το λογαριασμό να γυρίσουν τα χρωστούμενα, διότι συμβαίνει κάποτε τα μεγάλα αφεντικά  να ξεμείνουν από τα χαρτοπετσετάκια που έδιναν δανεικά, τότε αυτοί, οι δικοί μας, έρχονται και μας αδειάζουν τις τσέπες. Και όχι μόνο. Γη, θάλασσα και αέρα παίρνουν τα αφεντικά, αφού λεφτά να τους δώσουμε δεν υπάρχουν. Το ρόλο του κλέφτη, του ψεύτη, του υποκριτή, δεν τολμούν να τους τον αποδώσουν, αφού ουσιαστικά οι Μεγάλοι (είναι οι παγκόσμιοι διακυβερνήτες) στήνουν τα κόλπα με τα δάνεια ή τις λεγόμενες φούσκες των χρηματιστηρίων. Οι κυβερνήτες μας δεν είναι μόνο ντουβάρια στη Λογιστική, είναι "αστροπελέκια" και στα Μαθηματικά.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιωμάτων επιδίκασε αποζημίωση σε ιδιώτη...

Την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να καρπωθεί τις «ξεχασμένες» καταθέσεις, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος προστασίας της περιουσίας, εκδικάζοντας την προσφυγή του γιου του αποβιώσαντος Αναστασίου Ζολώτα, με την οποία υποστηριζόταν ότι οι ελληνικές Αρχές κακώς είχαν κατάσχει τα 30.550 ευρώ, που βρίσκονταν σε αδρανή τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα του, λόγω παρέλευσης 20ετίας.

Ο Αναστάσιος Ζολώτας, που είχε γεννηθεί το 1924 και πέθανε προτού προλάβει να προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναγκάσθηκε να φύγει στο εξωτερικό και άφησε σε αδράνεια, για περισσότερα από 20 χρόνια, έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο υπήρχαν καταθέσεις και τόκοι ύψους 30.550 ευρώ.

Όταν επέστρεψε και ζήτησε από την τράπεζα να κάνει ανάληψη του ποσού, που είχε στον λογαριασμού του, τον ενημέρωσαν ότι η όποια απαίτηση πρόσβασης στον λογαριασμό είχε παραγραφεί, λόγω παρέλευσης της σχετικής προθεσμίας και τα χρήματά του είχαν κατασχεθεί υπέρ του κράτους.

Με την επιχειρηματολογία αυτή συμφώνησαν, με αποφάσεις τους, τα ελληνικά πολιτικά δικαστήρια (του Αρείου Πάγου συμπεριλαμβανομένου) και ο γιος του, Παναγιώτης Ζολώτας, αποφάσισε να προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 7 Δεκεμβρίου 2009.

Εκδικάζοντας σήμερα την προσφυγή του, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Ελλάδα, για παραβίαση του δικαιώματος στην προστασία της περιουσίας και την υποχρέωσε να καταβάλει στον ενάγοντα 15.000 ευρώ για υλική βλάβη.

Στο σκεπτικό της απόφασής του το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές Αρχές είχαν αποτύχει στο καθήκον τους να προστατεύσουν την περιουσία του Ζολώτα, υποχρεώνοντας την τράπεζα να ειδοποιήσει εγκαίρως τον πελάτη της, για τον κίνδυνο κατάσχεσης των χρημάτων του σε λογαριασμό που είχε παραμείνει αδρανής για περισσότερα από 20 χρόνια.

Επικρίνοντας, δε, τις αποφάσεις των ελληνικών πολιτικών δικαστηρίων, το δικαστήριο σημειώνει ότι, επί της ουσίας ο λογαριασμός δεν παρέμεινε αδρανής και δίχως συναλλαγές αφού, όπως τονίζει, αποτελεί συναλλαγή η πρόσθεση των τόκων στο αρχικό κεφάλαιο του καταθέτη.

(*)  http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/01/blog-post_61.html όπου και η φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: