Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

In Mozambique : Η Ελλάδα "πονοκέφαλος" για τους εταίρους

Διαβάστε αυτό :

«Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, ήταν λάθος που δεχτήκαμε την Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα απλά δεν ήταν έτοιμη. Είναι βασικά μια χώρα που ανήκει στην Ανατολή». Με αυτά τα λόγια, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και ένας από τους αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν έκανε έναν απολογισμό- εκτίμηση για τα αίτια της σημερινής κρίσης του ευρώ αλλά και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος εν γένει. Στην εξαιρετικά σπάνια κοινή συνέντευξη με τον έτερο αρχιτέκτονα της Ε.Ε., πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ.είπε ακόμη : «Χέλμουτ, θυμάμαι ότι είχες εκφράσει αμφιβολίες προτού αποδεχτούμε την Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1981. Ήσουν σοφότερος από μένα. Η ευρωπαϊκή ομάδα δεν έπρεπε να αφεθεί να διευρύνεται για πάντα» 
 Από την πλευρά του, ο Χέλμουτ εκτίμησε ότι «ήδη 17 χώρες είναι πάρα πολλές» και τόνισε την ανάγκη η Ευρωζώνη να είναι «μιας ταχύτητας» προκειμένου να οδηγηθεί στο μέλλον σε μια ομοσπονδία τύπου Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Για την Ελλάδα ανέφερε ότι «δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ». Τόνισε, ωστόσο, πως «εάν δεν μπορεί μια χώρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που απορρέουν από την συμμετοχή στο κοινό νόμισμα, τότε να αποχωρήσει μόνη της». «Όταν είσαι μέλος κάποιας ομάδας πρέπει να μάθεις να παίζεις με τους κανόνες», κατέληξε.

Και μετά το σχόλιο :

«Δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ η Ελλάδα »! Φυσικά και δεν μπορεί. Αυτοί μας έβαλαν και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τη ζημιά. Χαμηλότοκα δάνεια μας έδιναν για να αδειάζουμε τα ράφια των εργοστασίων τους, γιατί τώρα τα έκοψαν; Να μας διώξουν δεν μπορούν, θέλουν να φύγουμε μόνοι μας για να πληρώσουμε εμείς τη ζημιά .

Φαίνεται λοιπόν ότι τους έχουμε προκαλέσει πονοκέφαλο, οπότε, ας ρίξουν μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί, για να δουν με τι όμορφο τρόπο τον θεραπεύουν  "in Mozambique"
 

1 σχόλιο:

Σαλογραια είπε...

To βίντεο ΌΛΑ τα λεφτά, χαχα!