Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Η βία είναι το απόστημα φασιστοειδούς λογικής

«Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία, πρέπει ως Πολιτεία και ως Κοινωνία να αγρυπνούμε και να πράττουμε ανάλογα για τη διασφάλιση του πολιτικού μας πολιτισμού και της κοινωνικής ειρήνης». Βύρων Πολύδωρας, πρόεδρος της Βουλής σωτηρίου έτους 2012
«Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Βύρωνας Πολύδωρας, για την επίθεση του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, κατά των υποψηφίων του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου. Προειδοποίησε παράλληλα, ότι πρόκειται για «φασιστοειδή συμπεριφορά που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα». «Η βάναυση συμπεριφορά του πρώην και υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη έναντι των δύο κυριών, επίσης πρώην και υποψηφίων βουλευτών, της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ), σήμερα το πρωί στο στούντιο του ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, είναι επιεικώς απαράδεκτη και καταδικαστέα, προσβάλλει ευθέως τα κοινωνικά και κοινοβουλευτικά ήθη και θέσμια και εκθέτει διεθνώς τη Χώρα». Όπως εξάλλου δήλωσε ο κ. Πολύδωρας, «βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία. Δεν είναι τρόπος διαλόγου, ούτε μέσον πολιτικής συμπεριφοράς. Είναι το απόστημα μιας φασιστοειδούς λογικής που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα». «Πρέπει ως Πολιτεία και ως Κοινωνία να αγρυπνούμε και να πράττουμε ανάλογα για τη διασφάλιση του πολιτικού μας πολιτισμού και της κοινωνικής ειρήνης», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής.

Ενόχλησε τον κύριο πρόεδρο της Βουλής η χειροδικία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά της κας. Κανέλλη! Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την πράξη του κ. Κασιδιάρη. Η άλλη όμως βία δεν ενοχλεί κανένα. Δεν τους ενοχλεί η αισθητική βία, οι "μπουνιές" που μας δίνουν καθημερινά στα μάτια οι πάσης φύσεως αφισοκολλητές και ρυπαροί συνθηματολόγοι τύπου antiFa ή παρεμφερών οπαδών του ποδοσφαιρικού (εδώ) κυνοβουλίου. Τουλάχιστο, η αισθητική και η άλλη καλλιτεχνική οπτικοακουστική τέρψη, συμπεριλαμβανομένης και της έντυπης δημοσιογραφικής, απαιτεί να καταβάλουμε τον οβολό μας για να την απολαύσουμε. Η φασιστική ρυπαρογραφία μας υποχρεώνει θέλοντας μη θέλοντας να τη βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας.

Ποιος είναι λοιπόν ο βιαιοπραγών φασίστας; Είναι μήπως αυτός που καταγγέλλει όλη αυτή τη σαβούρα, την έμψυχη, την άψυχη, την πνιγηρή, και εκών άκων οδηγείται κάποτε  σε σημείο "εκτός εαυτού", ή εκείνος που επιτρέπει να αδειάζουν τα πάσης φύσεως βοθρολύματα κάθε αυτοχριώμενου αντιεξουσιαστή σε όποιο τοίχο ή δρόμο βρει (συνήθως τις νύχτες); Ακόμη και η οποιαδήποτε "έκφραση" του αβίωτου πλέον κοινωνικού μας βίου έχει περιέλθει στη δική τους αντιεξουσιαστική κατοχή.

Αυτά και πλείστα άλλα, γιατί δεν ενόχλησαν τον κ. Πολύδωρα; Μήπως διασφαλίζουν αυτά και πλήθος όμοια  "τον πολιτικό μας πολιτισμό και την κοινωνική ειρήνη", καθώς μας είπε; Αν αυτή τη Δημοκρατία έχει στο μυαλό, καλά θα κάνει να αναζητήσει αλλού τη "βάναυση συμπεριφορά των φασιστοειδών" (δικά του λόγια) και όχι στη έξαρση αγανάκτησης του κ. Κασιδιάρη. Αν η βία είναι "απόστημα της λογικής", πάλι δικό του λόγια, αυτή τη λογική την "τρώμε" καθημερινά και αδιαμαρτύρητα. Είναι τα χαστούκια και οι κλωτσιές της ρυπαρογραφίας και της δυσωδίας των σκουπιδιών, πράξεις όμως από το προεδρείο της Βουλής, και όχι φωνές σαν αυτή του κ. Πολύδωρα, ποτέ δεν είδαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: