Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Πώς εξαπατούν την Κοινή Γνώμη

Δυο παραδείγματα, για να καταλάβει ο δήθεν ευαίσθητος αναγνώστης, πώς γίνεται η εξαπάτηση - όχι πάντοτε σκόπιμα - της Κοινής Γνώμης.

Το πρώτο, αντιγράφω από το ιστολόγιο "Ας μιλήσουμε επιτέλους" και το άρθρο "Ο Καναδάς δίνει τη σωστή λύση για τη λαθρομετανάστευση" (*):

Μια ελευθερόφρων Καναδή κυρία, έγραψε πολλές επιστολές προς την Καναδική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση των αιχμάλωτων ανταρτών (τρομοκρατών) που κρατούνται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος στο Αφγανιστάν. Απαίτησε δε μια απάντηση στις επιστολές της και τελικα έλαβε την ακόλουθη απάντηση από τον ίδιο Υπουργό Άμυνας του Καναδά: 

 Αγαπητή ενδιαφερόμενη συμπολίτισσα,
Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη επιστολή σας, στην οποία εκφράζετε την έντονη ανησυχία σας για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών Ταλιμπάν της Αλ Κάιντα που συλλαμβάνονται από τις Καναδικές δυνάμεις, και στη συνέχεια παραδίδονται στην Κυβέρνηση του Αφγανιστάν και σήμερα κρατούνται από Αφγανούς υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος του Αφγανιστάν. Η Διοίκηση μας λαμβάνει σοβαρά υπόψιν αυτά τα θέματα και οι απόψεις σας έχουν ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα εδώ στην Οττάβα. Θα ικανοποιηθείτε όταν πληροφορηθείτε, ότι χάρη στις ανησυχίες πολιτών, όπως εσείς, δημιουργήσαμε ένα νέο τμήμα, εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο ονομάζεται πρόγραμμα «Προοδευτικών Αποδεχόμενων την Ευθύνη για Δολοφόνους», ή ΠΑΕΔ για συντομία.
Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου αυτού προγράμματος, έχουμε αποφασίσει να μεταφέρουμε έναν τρομοκράτη και να τον θέσουμε υπό την προσωπική σας φροντίδα. Ο προσωπικός σας κρατούμενος έχει επιλεγεί και έχει προγραμματιστεί για μεταφορά, υπό την συνοδεία βαριά οπλισμένου φρουρού στην κατοικία σας στο Τορόντο την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Ali Mohammed Ahmed bin Mahmud (μπορείτε απλά να τον φωνάζετε Ahmed) πρέπει να τύχει φροντίδας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτείτε στην προσωπική σας επιστολή διαμαρτυρίας!

Είναι πιθανόν να χρειαστεί να προσλάβετε κάποιους βοηθούς επιβλέποντες.
Εμείς θα διενεργούμε εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα πρότυπα φροντίδας σας για τον Ahmed είναι ανάλογα με αυτά που τόσο έντονα συνιστάτε στην επιστολή σας. Αν και ο Ahmed είναι αντικοινωνική προσωπικότητα και εξαιρετικά βίαιος, ελπίζουμε ότι η ευαισθησία σας σε αυτό που περιγράφεται ως “πρόβλημα συμπεριφοράς” θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτά τα ελαττώματα του χαρακτήρα του. Ίσως έχετε δίκιο στην περιγραφή των προβλημάτων αυτών ως “απλές πολιτιστικές διαφορές”.
Αντιλαμβανόμαστε ότι σχεδιάζετε να του προσφέρετε συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαίδευση στο σπίτι. Ο τρομοκράτης που υιοθετήσατε είναι εξαιρετικά ικανός στην μάχη σώμα με σώμα και μπορεί να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή με τόσο απλά αντικείμενα όπως ένα μολύβι ή ένας νυχοκόπτης. Σας συμβουλεύουμε να μην του ζητήσετε να επιδείξει αυτές τις δεξιότητες στην επόμενη συνεδρίαση της ομάδας σας γιόγκα. Παρακαλείστε να ενημερώσετε τυχόν Εβραίους φίλους, γείτονες ή συγγενείς για τον φιλοξενούμενό σας, εφόσον θα μπορούσε να ταραχθεί ή ακόμα και να καταστεί βίαιος. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να τον κατανοήσετε. Είναι επίσης ειδικός στο να κατασκευάζει μια ευρεία ποικιλία εκρηκτικών μηχανισμών από κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης, οπότε μπορείτε, αν θέλετε, να διατηρήσετε τα στοιχεία αυτά κλειδωμένα, εκτός αν (κατά τη γνώμη σας) αυτό μπορεί να προσβάλει την προσωπικότητά του.

Ο Ahmed δεν θα επιθυμούσε πολλά πάρε-δώσε με εσάς ή τις κόρες σας (εκτός από τη σεξουαλική εκμετάλλευση) από τη στιγμή που βλέπει τις γυναίκες ως υπανθρώπους, μορφή ιδιοκτησίας που ως εκ τούτου δεν έχουν δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης στις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τον ίδιο και έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα να δείχνει βίαιες τάσεις γύρω από τις γυναίκες που αποτυγχάνουν να συμμορφωθούν με το νέο ενδυματολογικό κώδικα που θα “συστήσει” ως πιο κατάλληλη ενδυμασία.
Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την συγκυρία και με την πάροδο του χρόνου θα απολαύσετε την ανωνυμία που προσφέρει η μπούρκα. Απλά θυμηθείτε ότι όλα είναι μέρος της «κουλτούρας του σεβασμού των θρησκευτικών του πεποιθήσεων», όπως περιγράφεται στην επιστολή σας.
Εκτιμούμε πραγματικά όταν οι πολίτες μας ενημερώνουν με τον κατάλληλο τρόπο για να κάνουμε τη δουλειά μας και να παρέχουμε φροντίδα για τους συνανθρώπους μας. Παρακαλούμε να προσέχετε τον Ahmed και να θυμάστε ότι θα σας παρακολουθούμε.

Καλή τύχη και ο Θεός να σας ευλογεί.
Φιλικά,
Gordon O’Connor,
Υπουργός Εθνικής Άμυνας


 Το σχόλιο, που ασφαλώς ελάχιστοι θα σκεφθούν λόγω της ευφυούς απάντησης, έχει ως εξής :

Ο υπουργός εθνικής άμυνας κύριος Gordon O’Connor από τον Καναδά έδωσε μια έξυπνη απάντηση σε παρατηρήσεις ή ερωτήσεις συμπατριώτισσάς του. Τι θα έλεγε όμως αν τα ερωτήματα και οι παρατηρήσεις δεν ήταν αφελή έως βλακώδη; Τι θα απαντούσε αν του ζητούσαμε να μας πει : Μήπως κινδυνεύει η Ασία, η Αμερική, η Ευρώπη, η Αφρική ή ο Καναδάς, από τους Αφγανούς Τι γυρεύουν εκεί κάτω τα συμμαχικά στρατεύματα του λεγομένου free world; Μήπως πήγαν να τους διδάξουν τι εστί δημοκρατία (των δανείων εξάρτησης) και τι ελευθερία (της καταναλωτικής μαστούρας); Δεν τους άφηναν καλύτερα στα δικά τους παρά να τους βάλουν να σκοτώνονται μεταξύ τους;

Το δεύτερο παράδειγμα είναι από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ όπου τεθλιμμένος επιφυλλιδογράφος στο άρθρο του "Ο ελληνισμός έχει τελειώσει"  έγραφε :

 Πικρὲς διαπιστώσεις στὴν “ὥρα μηδέν”. Κάποιοι θὰ ποῦν ὅτι «δὲν εἶναι ὥρα γιὰ τέτοια». Ναί, βέβαια! Γιατί… πότε ἦταν ὥρα; Μήπως ὅταν ἱππεύαμε ἀχαλίνωτοι καταλανώνοντας πλαστικὴ εὐημερία; (Φυσικὰ δὲν ἔχουμε σταματήσει! Οἱ ἐθισμοὶ δεν αναχαιτίζονταικαὶ τόσο εύκολα).
Ἕνα πάντως εἶναι σίγουρο: Ἀπὸ ἀνθρώπινη πλευρὰ οἱ ἐλπίδες ἔχουν στεγνώσει. Ἡ γῆ ξεράθηκε. Μόνο ἂν βρέξει ὁ Οὐρανός…!


Κι εδώ το σχόλιο :

Όταν στερέψουν οι πηγές της γης, τα δάκρυα της άσκησης και ο ιδρώτας, τότε θα βρέξει ο ουρανός και αλίμονο σε όλους. Οι ελπίδες δεν στέγνωσαν ακόμη, δεν ξέρω δε, αν ποτέ θα μας λείψουν.

(*) Υστερόγραφο
Όπως σημειώνει σχολιαστής στο ιστολόγιο "Ας μιλήσουμε επιτέλους", δεν πρόκειται για απάντηση του Καναδού υπουργού εθνικής άμυνας  (σ.σ. οι πολιτικοί δεν φημίζονται για την εξυπνάδα τους) . Απλά, είναι ένα ανέκδοτο πιθανότατα ... ποντιακής καταγωγής σημειώνουμε. Η λεπτομέρεια εδώ :
http://www.kpcnews.net/jokester/index.php?option=com_content&view=article&id=873:adopt-a-terrorist&catid=37:general&Itemid=2


Δεν υπάρχουν σχόλια: