Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Παράλληλοι μονόλογοι

Σχολιαστής που υπέγραφε "Μυρμιδόνας" έγραψε ένα σχόλιο στο Θέμα με τίτλο ¨Η άμβλυνση των ορθών δογμάτων και η ανάδειξη της προσωπολατρείας". Την μεταξύ μας συζήτηση ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης μπορεί να την παρακολουθήσει στο οικείο Θέμα (  http://kyprianoscy.blogspot.com/2012/01/blog-post_6028.html ). Επιγραμματικά συνοψίζω ότι τον ξένισε η κατ΄ αυτόν απαξίωση σε δική του παρατήρηση. Συγκεκριμένα έγραφε : 
(Δεν σας συγκινεί ότι) "Εκκλησιες όπως της Ρωσίας και άλλες, το Αγιο Ορος, η Αγ. Αικατερίνη του Σινά κλπ., αν και με το Παλαιό Ημερολογιο, δεν αναγνωριζουνε τους Παλαιοημερολογιτες της Ελλαδος; Γιατι αναγνωρίζουνε την Εκκλησια της Ελλαδος με το Νέο;"

Δεν θέλησα να ανοίξω το ζήτημα των "αναγνωρίσεων". Προτίμησα να απαντήσω χωρίς περιστροφές. γράφοντας, αφού προηγουμένως πολλά είχα διηγηθεί, ότι "ειλικρινά, δεν με συγκινεί καθόλου αν όλη η ορθοδοξία δεν μας αναγνωρίζει. Φρόντισα να απαλλαγώ από τα ψεύτικα συναισθήματα.".

Αυτό τον κατέπληξε. Διότι άφηνα να εννοηθεί, όπως κατάλαβε, ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει μιά "καθαρή" εκκλησία. Του θύμιζα μεταξύ άλλων και  μια φεμινίστρια σκληροπυρηνική, για να καταλήξει με το φινάλε της φεμινίστριας. Η οποία όταν τα έβρισκε δύσκολα έλεγε :
"Δεν με νοιαζει τι λετε εσεις! Εγω θα κανω αυτό που θελω και κανεις δεν εχει το δικαιωμα να μου πει ποιο ειναι το σωστό! Δεν με ενδιαφερει τι γνωμη εχετε για μενα"!

Η απάντηση ήταν :

Αγαπητέ Μυρμιδόνα,

Η αναγωγή και σύγκριση των γραφομένων μου με τη σκληροπυρηνική φεμινίστρια δεν είναι σωστή. Αυτό που σε εξέπληξε (: δεν με συγκινει κλπ.) οφείλεις να το δεις μέσα στα πλαίσια της συζήτησης που κάνουμε, την καινοτομία του 1920-24, και όχι μέσα στα πλαίσια μιας εντελώς αυθαίρετης απόφασης τύπου "φτιάχνω κι εγώ μια εκκλησία". Το πλαίσιο είναι οι Όροι, οι Κανόνες, οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, η ιερή Παράδοση, οι γραφές των πατέρων. Δεν είναι έτσι όπως το μεταφράζεις, ερμηνεύεις, και εννοείς.

Αυτοί που επέβαλαν την καινοτομία γνώριζαν τι θα επακολουθήσει. Η εμπειρία τους, είχε να τους δείξει αυτό που ακολούθησε με τους προτεστάντες, και πριν από αυτούς με τους Μονοφυσίτες και άλλους, οι οποίοι λίγο-πολύ έσβησαν. Ότι η παπική εκκλησία δεν έγινε κομμάτια, αν και αποκομμένη από την Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, δεν σημαίνει ότι παρέμεινε και παραμένει αδιάσπαστη. Ούτε ότι έπαψε να είναι αιρετική. Το επίτευγμά της είναι ότι διασπά εσωτερικά τους ανθρώπους. Με τις δομές ανελευθερίας που επέβαλε στους πιστούς (σημ. τι μπορούσαν να κάνουν;), μπόρεσε να κρατήσει το σαθρό της οικοδόμημα στο οποίο βλάστησε και καρποφόρησε η αθεΐα : σκεπτικισμός, αγνωστικισμός, υπαρξισμός και πλείστοι άλλοι -ισμοι. Παρενθετικά, ο σιωνισμός είναι η πρωταρχική πηγή και η εσχάτη κατάληξη των ποικίλων -ισμων. Η Χριστιανοσύνη έγινε χριστιανισμός! Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και η καθ΄ υμάς (και ημάς) εκκλησία.

Τέλος πάντων, για να μη κουράζουμε άλλο το θέμα είναι καλύτερα να το αφήσουμε. Γνωρίζεις που βρίσκομαι, γνωρίζω που βρίσκεσαι. Η αμφοτερόπλευρη παράθεση επιχειρημάτων έχει νόημα όταν υπάρχει πρόθεση να ληφθεί μια απόφαση. Εκτιμώνται τα επιχειρήματα και η απόφαση λαμβάνεται. Τα δικά μου βασίζονται εκεί όπου πιο πάνω σου έγραψα, σχετικά με τη σύγκριση εμού και της σκληροπυρηνικής φεμινίστριας. Τα δικά σου εκεί που εσύ γνωρίζεις και εννοείς. Ίσως είναι τα ίδια με τα δικά μου, έχουν όμως ένα δυσδιάκριτο και λεπτό, αδιαφανές κάλυμμα, το κάλυμμα του φιλιόκβε. Δεν αποκλείεται να κάνω λάθος, δεν προτίθεμαι να δώσω εξηγήσεις. Την άποψή μου απλώς καταθέτω.

Έκαστος λοιπόν ας κρατήσει αυτό που έχει "ίνα μηδείς (έτερος) λάβει τον στέφανόν του". Και γενικότερα μιλώντας, υπ΄ αυτάς τας συνθήκας κάθε διάλογος περί ενότητος είναι εντελώς μάταιος και ανούσιος.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κύριε Χριστοδουλίδη,
Δεν είχα χρόνο να διαβάσω όλο το άρθρο. Θα ήθελα απλά να αναφέρω ότι το νερό στον Ιορδάνη ποταμό γυρίζει πίσω στις 19 Ιανουαρίου και η νεφέλη στο όρος που έγινε η μεταμόρφωση του Κυρίου εμφανίζεται στις 19 Αυγούστου.
Ως σύντομη απάντηση στο συνομιλητή σας.
Χαιρετισμούς,
μία πιστή

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ την αναγνώστρια για το συμπληρωματικό της σχόλιο.

Θα την παρακαλούσα να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις δυο ημερομηνίες που σημειώνει. Διότι ίσως μερικοί να μη γνωρίζουν την "19 Ιανουαρίου" και την "19 Αυγούστου", όπως πλέον τις ορίζουμε - συνηθισμένες ημέρες - με την καινοτομία.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, έχετε δίκιο, παράλειψή μου. Στις 19 Ιανουαρίου εορτάζονται με το παλαιό ημερολόγιο τα Θεοφάνεια, ενώ στις 19 Αυγούστου είναι η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου και εμφανίζεται κάθε χρόνο, αυτή την ημέρα, νεφέλη στο όρος Θαβώρ.
Χαιρετισμούς,
μία πιστή

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κύριε Κυπριανέ.

Θα ειμαι σύντομος.

1. Την στιγμή που σε προηγουμενη αναρτηση μου γραψατε: "Ας σταματήσουμε καλυτερα εδω τον διαλογο μας...δεν βγαζει πουθενα, δεν εχει νοημα"

...γιατι μετα απο μερες ανοιξατε καινουργιο νήμα;
Απλα σε κουβέντα να βρισκομαστε;
Θελετε να κανουμε διαλογο ή οχι;

2. κύριε Κυπριανε, με ολον τον σεβασμο που εχω στο προσωπο σας και την ηλικια σας...
...και σε άλλα Ιστολογια σας εχουνε γραψει πολλάκις "άλλα σας λέμε και άλλα καταλαβαινετε"!

Δυστυχως και εγω το εχω παρατηρησει αυτο μαζι σας, γιαυτο εξάλλου πριν 2 περιπου χρονια ειχαμε 'μαλωσει' στο Ιστολογιο του Αμέθυστου.
Τότε νομιζα οτι ισως και να ειναι ιδεα μου, ισως να σας εχω παρεξηγησει.
Ομως αργοτερα, ειδα και σε άλλα ιστολογια να σας κανουνε την ιδια παρατήρηση.
Μην φοβαστε, δεν ειμαστε συννενοημενοι μεταξυ μας.
Ο κ. Πρόδρομος απο το Ιστολογιο του "Σωτηρόπουλου" ουτε 'ζωγραφιστό' δεν θελει να με βλεπει - και ομως: εδω εχει δικαιο!

Γιατι το κανετε αυτο κ. Κυπριανε;
Εχετε μια ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ στην σκεψη σας!
Θα ελεγα: εχετε πεσει θύμα της ιδίας σας εξυπνάδας!

3. Για το θεμα του Ημερολογιου.

Ανήκετε στο Παλαιο Ημερολογιο της Ελλαδος.
Μιλαμε σε ποσοστά "0,00001%" του Ελληνικου λαου.
Δεδομενου οτι οι του Παλαιου εχετε διαφορες παραφυάδες, το ποσοστό μικραινει ακομα περισσότερο.
Παμε στο "0,000000001%"!

Παρολο αυτα..ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!
Δεν σας 'σκιάζει φοβερα καμιά".
"Δεν μπα να λενε ολοι οι αλλοι οτι θελουνε...δεν με νοιάζει μια"!

Εχω συχνα γραψει για το Υπερτροφικο Εγω που καλλιεργουνε στις Εκκλησιες του Παλαιου στο 'ποίμνιο' τους - διοτι αλλιως πως να τους κρατήσουνε;

Ετσι ο ενας παρομοιαζει τον εαυτο του με τον Ιησου του Ναυή
ο άλλος φαντασιώνεται οτι αυτος θα σωσει την Ορθοδοξια.
Ενας τριτος του Παλαιου πιστευει οτι αυτος ειναι ο ΓΝησιος, ενω ολοι οι αλλοι ειναι Μπασταρδοι.
Ενας τεταρτος λεει οτι ειναι επισης Γνησιος, ενω ολοι οι αλλοι ειναι Νοθοι και παει λεγοντας!

Μα δεν ειναι φοβερο...ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ εστω για λιγο, οτι το Ορος Σινά, Το ΑΓιο ΟΡος, Η Ρωσια, Η Ρουμανια, η ΣΕρβία _- ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕι;
Οτι ο Μυρμιδόνας 'γαυγίζει' εναντιον σας ειναι το λιγοτερο, σιγα! :)

Η δικη σας περιπτωση δεν ειναι η ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ εωσφορικη αυταρέσκεια;

Αντι να σας προβληματισει που σας εγραψα οτι ΣΥΝΑΝΤΙΕΣΤΕ σε επιπεδο επιχειρηματων με την πιο σκληροπυρηνικη ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ - ακομα και αυτο καταφερετε να το στρεψετε εναντιον μου!

κ. Κυπριανέ,
γιατι τα κανετε ολα αυτα; Γιατι συμπεριφέρεστε ετσι;

4. Αφου ειδατε οτι δεν μπορειτε να με πείσετε να γινω και εγω Παλαιοημερολογιτες..μου λετε 'ας σταματησει ο διαλογος εδω".

Δηλ εσεις τοσο καιρο κανατε διαλογο, οχι γιατι ενδιαφερεστε να μαθετε, να ακουσετε μια άλλη εκδοχή, ενδεχομενως την αληθεια,
...αλλά κανετε μαζι μας διαλογο μονο γιατι εχετε σκοπό να μας παρασύρετε στην 'παραφυάδα' σας;

Κλασσικη αντιδραση αιρετικου ανθρωπου: μιλαω μαζι σου, οσο μπορω να σε πεισω. Αν δω οτι δεν εχω καμια πιθανοτητα, θα παω σε αλλους!
Χα! Προβατα να θελεις ! υπαρχουνε αρκετα!
Τον Μυρμιδόνα δεν μπορω να τον μεταπείσω, ας σταματήσω μαζι του καθε διαλογο!

Ανώνυμος είπε...

5. κ. Κυπριανε,
σας το ειχα γραψει απο την αρχή, πριν 2 χρονια.
ΑΦου πιστευετε σωστα και ορθα στον Θεον και ανηκετε στο Παλαιο Ημερολογιο, δηλ εχετε Πλουσια την Χαρη του θεου...

...γιατι πεφτετε σε τοσα τραγικα λαθη και αντιφατικοτητες;
Και γιατι το ιστολογιο σας αποπνέει ενα τοσο καταθλιπτικο άρωμα;

Ξερετε, λενε, "ερωτευμενος δεν χρειαζεται να δηλωνεις, φαινεσαι". (το ειπε ο Χ.Γ. στην κυρια Σταη, και ακομα και αυτο δεν σας αρεσε, ακομα και αυτο βρηκατε να διαστρεβλωσετε!
Οταν ο κ. Χ.Γ. πριν 40 χρονια, αρχες του '70 εγραφε: "finis Craecia' οι υπολοιπο Έλληνες κοιτουσανε πως να περασουνε καλα στα μπουζουκια και ολοι τον κοροιδευαν - να ομως που βγηκε αληθινος - ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ - εχετε μια φοβερη εμπαθεια με πολλους ανθρωπους) -

παραφραζοντας τον κυριο καθηγητη λοιπον, τον Χ.Γ. σας λεω:

"χαρουμενος Χριστιανος δεν χρειαζεται να δηλωνεις, φαινεσαι"
Εσεις θρησκεύεστε μεσα στην πιο απαισιόδοξη ατμόσφαιρα που μπορει ενας χριστιανος ορθοδοξος να 'εκτελει τα θρησκευτικα του καθηκοντα"!

6. κ. Κυπριανε,
με αγαπη σας το λεω:
το ιστολογιο σας χαλάει.
Καντε μια διακοπή!
Πηγαινετε λιγες μερες στο ΑΓιο Ορος, στον π. Αλύπιο.
Καντε αποτοξίνοση.
Και επανεξεταστε τις θεσεις σας!

7. Οσο για την κυρια ανωνυμη πιστή...
το σχολιο της το εστειλα στην Αποτείχιση, και περιμενω πρωτα την απάντηση του κυριου ΙΚ....
...δεν αντεξα στον πειρασμο και ειρωνευτηκα την αποψη της κυριας αυτής!

ΑΥΤΑ ...σταματαω εδω..διοτι εγραψα στην αρχή οτι θελω να ειμαι συντομος!

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

1) Κάθε διαχειριστής ιστολογίου έχει το δικαίωμα να κρίνει τη θεματολογία που αναπτύσσει είτε μεμονωμένα, σαν ξεχωριστή ανάρτηση, είτε μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διαλόγου ενός πολυεπίπεδου - κατά την κρίση του - θέματος.
Δεν επιθυμώ περαιτέρω διάλογο. Εκθέτω για πληροφοριακούς λόγους τη γνώμη δυο διαμετρικά αντίθετων απόψεων και ο αναγνώστης ας κρίνει.

2) Είναι ενδεχόμενο άλλα να μου λέτε και άλλα να καταλαβαίνω. Το ίδιο δεν ισχύει μόνο για μένα. Ισχύει για όλους και άλλους. Η γνώμη μου είναι ότι η καινοτομία φταίει που άλλα λέμε και άλλα καταλαβαίνουμε.

3) Ισχύει η απάντηση 2. Επί πλέον καλό είναι να θυμόμαστε ότι η αλήθεια δεν πάει με τα ποσοστά. Οι μαθητές του Κυρίου ήταν μόνο δώδεκα. Δεν σημαίνει αυτό ότι εμείς πάμε να ανατρέψουμε τους πάντες. Η ανατροπή αυτή έγινε μια φορά και πλέον, οδεύουμε στο «Πλήν ο Υιός του ανθρώπου ελθών άρα ευρήσει την πίστιν επί της γης;».

4) Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα, και αυτό, να νομίζεις ότι θέλω να σε πείσω, προσμαρτυρεί ότι δεν υπάρχει ουδείς λόγος να συζητάμε ακόμη.

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου και την ευκαιρία που μου έδωσες να αναπτύξω τις απόψεις μου. Μη με κατηγορήσεις για φανατισμό (η συνήθης κατηγορία κατά των παλαιοημερολογιτών) αν δεν δώσω συνέχεια στο θέμα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αν και αυτό που προτίθεμαι να γράψω μπορούσε να αποτελέσει θέμα ξεχωριστής ανάρτησης, το καταθέτω εδώ σαν σχόλιο. Διότι πάλι, θα εκληφθεί σαν αντίφαση : Λέω ότι δεν θέλω διάλογο, αλλά τον προκαλώ. Διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα (της κύριας ανάρτησης) δεν θέλω, όταν πλέον έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια. Και επί πλέον, όταν κάνουμε το λάθος να λέμε ότι ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο.

Να πείσει ο ένας τον άλλο! Αλλά πότε; Όταν και οι δύο είναι βαπτισμένοι στο όνομα της αγίας Τριάδος με σύμβολο, το Σύμβολο Πίστεως που δίνει ο ανάδοχος ομολογώντας το εκ του πατρός εκπορευόμενο άγιον Πνεύμα; Είναι ποτέ δυνατόν να μιλάμε ότι ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο; Το έργο αυτό το ανέλαβε ο Απόστολος των εθνών Παύλος και έπεισε τους ειδωλολάτρες να εγκαταλείψουν τους ψευτοθεούς των ειδώλων. Το να μαλώνουμε οι Ορθόδοξοι μεταξύ μας με τον ισχυρισμό "ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο" είναι τελείως ακατανόητο. Αυτό που γίνεται μεταξύ καινοτόμων και παραδοσιακών δεν είναι θέμα πειθούς : Ποιος θα πείσει τον άλλο. Είναι έκθεση επιχειρημάτων για να καταλάβουν οι καινοτόμοι ότι αυτό που έκαναν, έρχεται σε αντίθεση με την Ορθοδοξία που προβάλλουν, προτείνουν και ομολογούν. Ο οικουμενισμός, η μεταπατερική συναφειακή θεολογία, η αγιοποίηση του Χρυσοστόμου Σμύρνης και πλήθος άλλα το επιβεβαιώνουν. Αν το καταλάβουν έχει καλώς, αν όχι, ας κρατήσουν το στέφανό τους για να μη τους τον πάρει άλλος. Έτσι τίθεται το ζήτημα και όχι όπως το παρουσιάζουν, δηλαδή, ότι οι παλαιοημερολογίτες προσπαθούν να τους πείσουν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

(5, 6, 7)
1970 Finis Greciae
1924 "Μας φραγκέψανε"

Ανώνυμος είπε...

4. Σας ξαναρωταω, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
Δεν εχετε το ΘΑΡΡΟΣ να μιλησετε κύριε Κυπριανέ, διοτι και εσας σας κακοφαινεται αυτο που θα πειτε!

Μα μπορει καποιος να γραψει: "ΝΑι, το Αγιο Ορος φταιει, Ναι, το Ορος Σινα εχει λαθος, ναι, η Μοσχα και η Ρουμανια κλπ εχουνε ολοι αδικο, και δικαιο εχει μονο η π.χ. ΓΟΧ της ΑΘΗΝΑΣ";

Αντιλαμβάνεστε μονος σας την ΑΝΟΗΣΙΑ αυτου του επιχειρηματος.

και εκει πανω σκεφτηκατε οτι μπορει εσεις να αντιπροσωπεύετε μονο το 0,0001% των Χριστιανων , ομως και οι μαθητες ητανε 12!

Αρα, αφου οι μαθητες ητανε λιγοι, γιατι και εσεις που ειστε λιγοι να μην εχετε την θεση των μαθητων;!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΣΗ ΠΩΡΩΣΗ - τοσο ΤΥΦΛΟ ΜΙΣΟΣ - τοσο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ - ειναι φοβερο!

5. ΑΥριο, με το ΝΕΟ, εορταζουμε τον Ασωτο Υιο!
Εσεις κυριε Κυπριανέ, γιατι μου θυμίζετε τον αδερφο του ασωτου;!

Προσεξτε κυριε Κυπριανε, ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ!
Εχετε λαθος εκτιμηση της Ορθοδοξου Πιστεως και δυστυχως αποστειρωμενος στα βιβλια της Ιατρικης και τωρα της θρησκειας - ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΖΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΞΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Οταν οι Φαρισαιοι λεγανε στον Κύριο "Εμεις ειμαστε...με το Παλαιο, εμεις κραταμε τις Παραδοσεις, εμεις εχουμε το Πατριο Ημερολογιο, εμεις εχουμε Πατερα...εμεις καταγομαστε απο τον Αβρααμ...εμεις δεν αλλαξαμε τιποτα...εμεις κραταμε οτι παραλαβαμε.....εμεις...εγω...εμεις και εγω.." -

ο Κύριος τους απαντησε: "ΜΗν καυχαστε και τοσο πολυ, αν θελει ο Θεός, μπορει και απο αυτες τις πέτρες να ποιήσει τεκνα Αβραάμ"!

Λιγη ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ κύριε Κυπριανέ!

Αν εσεις με το Παλαιο 'χαθειτε' απο την γη, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ Θα το παρει χαμπαρι, μια χαρα θα συνεχισει να ανατέλλει ο Ηλιος! Ηρεμηστε λιγο, πως κανετε ετσι;

Υπαρχουνε δισεκατομμυρια ανθρωποι πανω στην γή, και ολοι αυτοι ειναι παιδια του Θεού - δεν ειστε μονο εσεις!

Για κοιταξτε παρακαλω, μην τυχον γεμισει ο Παραδεισος απο πορνες και τελωνες...και αυτοι που καυχωνται οτι εχουνε το Παλαιο Ημερολογιο πανε στην Κολαση!"

6.Δηλ εσεις κρατατε την Αληθινη Πίστη;
Δηλ οταν ερθει ο Κύριος εσας του Παλαιου, π.χ. του ΓΟΧ θα πει "Μπραβο, εσεις κρατησατε τηΝ Πιστη;"
ΔΗλ η ΠΙΣΤΗ εξαρταται απο το Ημερολογιο;

Δηλ απο ολες τις παραμετρους της Πιστης, π.χ. Σωστα δογματα, σωστη ερμηνεια των Κανονων, ορθοδοξος τροπος ζωής και βίωσης των Κανόνων και των Δογματων, Αποκαλυψεις και Εμπειριες (οπως τις γνωριζουμε απο τους Ασκητες) κλπ κλπ

ο Θεός θα βρει να παινεψει τους χριστιανους διοτι τηρησαν το Ημερολογιο;

Ω, εχετε εκλαβει τοσο ΛΑΘΟΣ την Ορθοδοξια κύριε Κυπριανε!
Με πονο σας το λεω!

Μακρια απο μενα να παιξω τον δασκαλο - την αμαρτωλοτητα μου την παραδεχομαι δημοσιως.

Ομως εχετε εκλαβει τοσο λαθος την Ορθοδοξη Πιστη! Διαβαστε λιγο την Σαμαρείτιδα: "Ο Θεός ουτε στο Ναο των Ιεροσολυμων δεν λατρευετε"!

Αν υπήρχε ενα Αγιασμενο ΣΗμειο σε ολη την Γη, ητανε ο Ναος αυτος!
Και ομως..ουτε εκει!

Και εσεις ερχεστε και μιλατε για 13 μερες διαφορα;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Η γνώμη μου είναι ότι η καινοτομία φταίει που άλλα λέμε (ΣΗΜ. ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ) και άλλα καταλαβαίνουμε", δηλαδή :

... αν με πιασει η συζυγος μου πανω στην απιστία, να με ρωταει η γυναικα γιατι το εκανα αυτό, εγω να της απαντάω άλλα αντι άλλων -
εκεινη να εχει δικαιο οτι δεν μπορουμε ετσι να κανουμε διαλογο, να συννενοηθουμε, και εγω να της απαντω: "Μα φταιει το σχισμα των Ημερολογιων, φταιει το Νεο Ημερολογιο, γιαυτο οι ανθρωποι πια δεν μπορουνε να κανουνε διαλογο"!

"ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΣΗ ΠΩΡΩΣΗ - τοσο ΤΥΦΛΟ ΜΙΣΟΣ - τοσο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ - ειναι φοβερο!"

Όντως, φοβερό!!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"κ. Κυπριανε,
γραφετε οτι αν δεν γινοτανε το σχισμα του '24, σημερα δεν θα ειχαμε οικουμενικη προοδο"

ΚΧ :
Δεν ξέρω αν το έγραψα και πού. Άμα το βρείς να μου δείξεις, αλλά όπως κι αν έχει, υπάρχει και τούτο :"Αν δεν είχαμε αλλάξει το ημερολόγιο οικουμενιστική κίνηση θα υπήρχε. Θα ήταν, και είναι, η συνέχεια των Λατινοφρόνων μετά τη Φλωρεντία-Φεράρα. Αλλά δεν θα ήταν η κυρίαρχη ελίτ, όπως αυτή που έχουμε". Το παρέβλεψες

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το Σχεδιο του Σκότους ειναι τοσο 'δυνατό' - που και Ημερολογια να μην αλλάζαμε, παλι θα εβρισκε τον δρομο του!

ΚΧ :
Το σχέδιο του σκότους έχει βρεί το δρόμο του εδώ και αιώνες, κοντεύει χιλιετία από το Σχίσμα του 1054. Από κοντά βοηθάνε τα μέγιστα και οι προτεστάντες. Μόνο εμείς λείπαμε. Του κάναμε τη χάρη και το σχέδιο ολοκληρώθηκε. Ο σιωνισμός κυριαρχεί.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ Μυρμιδόνα,

Διάβασα και τα τελευταία σχόλια που έστειλες, αλλά πλέον να δώσω και άλλη έκταση στους "παράλληλους μονολόγους" καταντά αναιτιολόγητη ταυτολογία.

Αρκετά είπες, έκανες σαφή τη θέση σου, να το παλεύουμε κι άλλο σημαίνει ότι θέλουμε να εξοντώσουμε και όσους τυχόν έχουν την περιέργεια να μας παρακολουθούν. Μέχρις εδώ λοιπόν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ Μυρμιδόνα,

Είναι μάταιο να ασχολείσαι με ψεύτες και ηλίθιους. Ως εκ τούτου τα σχόλιά σου εδώ δεν έχουν νόημα. Υπάρχουν ιστολόγια όπου η αλήθεια λάμπει και η εξυπνάδα αστράφτει. Λοιπόν, είναι καλύτερο για να μην κακοχαρακτηρίζεσαι, απευθυνόμενος σε ψεύτη και ηλίθιο, να μην ασχολείσαι μαζί μου : Κακαί συναναστροφαί, φθείρουσι ήθη χρηστά.

Σχόλιά σου δεν πρόκειται να γίνουν πλέον δεκτά.