Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Η αλήθεια των Νεοελλήνων διαφωτιστών του 21ου αιώνα


Σημείωση
Η εκ δευτέρου ανάρτηση έγινε για τον "αναγνώστη Google" (Google Reader). Όπως φαίνεται, δεν αναρτά μακροσκελή κείμενα. Εκτός αν επελέγη ειδικά αυτό, κάτι το οποίο δεν νομίζω.

"γυναικί δε διδάσκειν ουκ επιτρέπω,
ουδέ αυθεντείν ανδρός"

Αγαπητέ αναγνώστη,
Η ανάρτηση με τον τίτλο "Όταν ισοπεδώνονται όλα" ( http://kyprianoscy.blogspot.com/2011/09/blog-post_11.html ) έδωσε την αφορμή σε σχολιάστρια να με πληροφορήσει, ότι τόσο η ιδία όσο και μερικοί άλλοι φιλαναγνώστες, δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν αυτά που έγραψα. Πιθανολογώ ότι τούτο οφείλεται στην αποσπασματικότητα της ανάρτησης καθώς αυτή προέκυπτε μέσα από ένα διάλογο που είχε ως θέμα : "Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία".Το θέμα αυτό δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο "Φιλονόη εκ του Πόντου" και συμμετείχα ως σχολιαστής προσπαθώντας να αμβλύνω κατά το δυνατόν όσα ο συγγραφέας Γιάννης Σκαρίμπας προσήπτε κατά "της αγίας πίστης του Χριστού".Παρέχω λοιπόν σε πλήρη ανάπτυξη όσα εκεί δαμείφθηκαν, αν βέβαια ο αναγνώστης έχει την υπομονή να τα διαβάσει όλα, μερικά των οποίων παρουσιάστηκαν στο ιστολόγιο αυτό εδώ "κατ΄ αποκοπήν". Και επαναλαμβάνω, η όλη συζήτηση ξεκίνησε από το βιβλίο του Γιάννη Σκαρίμπα "Το 1821 και η αλήθεια". Αλήθεια την οποία σημειωτέον η διαχειρίστρια του ιστολογίου "Φιλονόη εκ του Πόντου" δέχεται μόνο εάν και εφόσον, αποδεικνύεται επιστημονικάΟ διάλογος που διεξήχθη είχε ως ακολούθως

Αγαπητή Φιλονόη,
Επειδή καμιά φορά γράφουμε (όλοι) πράγματα ανεπιγνώστως, θα ήθελα να σε πληροφορήσω τα εξής :Όλοι αυτοί οι αναφερόμενοι πρόγονοι (Θερμοπύλες, Σαλαμίνες κλπ.) όπως και οι ακολουθήσαντες Μεγαλέξαντροι, Βυζάντιο και ΄21, για ένα πράγμα αγωνίστηκαν. Για τη διάσωση και διατήρηση του λόγου του ελληνικού, που κάποιος ήρθε μια φορά και μας έμαθε τι σημαίνει Λόγος.Αγωνίστηκαν βέβαια και για τα όρια αυτού του Λόγου, μέσα στα οποία καλλιεργείτο. Διότι ξέρουμε τι θα συνέβαινε αν τα όρια αυτά έπαυαν να υπάρχουν και αρκεί το παράδειγμα των Ελλήνων δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών. Αλλά βλέπουμε και τι πάνε σήμερα να φτιάξουν οι εγχώριοι πατριώτες : κυβερνήτες ή, ακόμη, και οι φίλα προσκείμενοι σε Σκαρίμπα και άλλους. Ανεπιγνώστως, υποθέτω, οι τελευταίοι.Το δυστύχημα ήταν ότι εκείνος που μας έμαθε τι σημαίνει Λόγος δεν έφτιαξε και μιαν άλλη γλώσσα, μιαν άλλη αλφάβητο. Αυτό ήταν το λάθος του. Πάντως φροντίσαμε και γι΄ αυτό. Ήρθαν οι Καζαντζάκηδες, οι Σκαρίμπες, ήρθε όμως και ο Γιανναράς και μας έδωσε το νέο μας αλφαβητάρι πίστεως. Έτσι, το σιρόπι έδεσε και μάθαμε τι σημαίνει Λόγος.Αλλά, παρ΄ όλα αυτά, υπάρχουν κι εκείνοι που επιμένουν. Θέλουν το αλφαβητάρι που εκείνος δεν έφτιαξε – είπαμε ποιος ήταν – και κλωθογυρίζουν τις γραφές τους γύρω τριγύρω απ΄ τα προγονικά ηπίως λοιδωρούντες όσους ενδιαφέρονται για “ τη δική τους αλήθεια”. Κάνουν το λάθος (επί λαθών) να νομίζουν ότι “οι ενδιαφερόμενοι για τη δική τους αλήθεια”, όπως γράφουν, νοιάζονται“ για την πάρτι τους” κατά το λεγόμενον.Ποιος τους το είπε και ποιος τους το δίδαξε, άγνωστον. Προφανώς δεν είχαν δάσκαλο εκείνον που δεν έφτιαξε το νέο αλφαβητάρι . Τι κρίμα! Αντί να μας μάθει μιαν άλλη γλώσσα να συνεννούμαστε βρήκε να μας πει :“ ὃς ἐν ὑμῖν θέλει μείζων εἶναι ἔστω πάντων ἔσχατος”. Και σώθηκε ο λόγος, μα και ο τόπος, που άνθιζε κι έδινε καρπούς.Τι γίνεται σήμερα, άσ΄το καλύτερα στον Σκαρίμπα και στους φίλους του.
-------------------------------------------
Φιλονόη
Κυπριανέ, εἶσαι σίγουρος πὼς αὐτὸ ποὺ ἐσὺ ἰσχυρίζεσαι σημαίνει «λόγος»; Διότι ἐγὼ ὄχι καὶ τόσο…Ἀπὸ τὴν ἄλλλην μεριά, μὲ ποιόν ἀκριβῶς τρόπο συνδέονται οἱ «ἀλήθειες» τῶν γιαχβικῶν λόγων μὲ τὶς ἀλήθειες τῆς ἑλληνικότητος; Ἔχουν κάποιαν σχέσι; Καὶ ποιά; Ἐπεί δὴ ἐσὺ ἔχεις μίαν πίστη, αὐτομάτως αὐτὸ σημαίνει πὼς ἔχουμε κι ἀλήθειες;Ἀλήθεια, τί θὰ μποροῦσε νὰ πῇ σὲ αὐτὴν τὴν περίπτωσι ἕνας Πομᾶκος; Σὲ ποιόν λόγο θὰ ἀναφερόταν; Σὲ ποιάν ἀλήθεια; Ἢ μήπως ἡ δική του ἀλήθεια θὰ ἦταν σκοταδισμός, κατὰ τὰ δικά σου κριτήρια;
-----------------------------------------
Κυπριανός Χ
Κάποιος άλλος έγραψε εν συνεχεία για παιγχνίδια της δυαδικότητας και κάτι περί matrix. Η απάντηση ήταν :
ΚΧ : Ωραία, λαμπρά και ολόλαμπρα! Ήρθε το matrix από το Χόλυγουντ και όλα έγιαναν φωτεινά. Τα σκότη φωτίστηκαν τώρα που μάθαμε το παιγχνίδι της δυαδικότητας και όταν πηγαίνουμε σε κηδείες, εμείς να λέμε ότι η matrix ζωή είναι παντοτινή και αιώνια.Μάλιστα, παντοτινή και αιώνια είναι. Ζωή ατελεύτητος θα είναι για τον σκώληκα, ζωή ατελεύτητος θα είναι και για τους άλλους, που θα πορευθούν “ εις ανάστασιν ζωής” και όχι κρίσεως. Η ζωή τύπου matrix είναι για εκείνους “ ὅπου ὁ σκώληξ αὐτῶν οὐ τελευτᾷ καὶ τὸ πῦρ οὐ σβέννυται”. Οι άλλοι “ ὃ οἴδαμεν λαλοῦμεν καὶ ὃ ἑωράκαμεν μαρτυροῦμεν”.Κατανοητόν ή ου;Αλίμονο αν περιμέναμε το Χόλυγουντ και τα matrix να μας μάθουν τη δυαδικότητα.Ταύτα υπό τινος νυχτωμένου, κατά την Ανδρομέδιον γραφή.
-----------------------------------------
Κυπριανός Χ
"Οδυσσεύς" ήταν ένας άλλος σχολιαστής, ο οποίος είπε :
Αγαπητέ Κυπριανέ καλημέρα.Θα σου κάνω μια ερώτηση ειλικρινά χωρίς να θέλω να σε προκαλέσω.Λες: «… που κάποιος ήρθε μια φορά και μας έμαθε τι σημαίνει Λόγος.», και πιο κάτω «…Το δυστύχημα ήταν ότι εκείνος που μας έμαθε τι σημαίνει Λόγος δεν έφτιαξε και μιαν άλλη γλώσσα, μιαν άλλη αλφάβητο….».Είσαι σίγουρος ότι αυτό που εννοείς εσύ σαν «Λόγο» να μην το ίδιο που εννοούσε Εκείνος σαν «Λόγο»; Εκτός πια κι αν δεν κατάλαβα τι εννοείς οπότε, άστο να περάσει….
---------------------------------------------
Η απάντηση ήταν
Κύριε ΟδυσσέαΕκείνος που μας έμαθε τι σημαίνει λόγος, ήταν αυτός ο ίδιος ο Λόγος και χρησιμοποίησε το λόγο τον ελληνικό. Με τον ελληνικό λόγο νοηματοδότησε όλα τα πριν γνωστά, που διάσπαρτα τήδε κακείσε βρίσκονταν στις διάφορες φιλοσοφίες ή φιλοσοφικού τύπου θρησκείες.Ουδείς ποτέ είχε πει το “ εγώ ειμί η αλήθεια” και ουδείς ποτέ είχε πει το “ εν αρχή ην ο Λόγος” (σημ. προέκταση του “ εν αρχή εποίησεν”) και τα εξής που παραλείπω.Σήμερα βέβαια η αλήθεια είναι “ η αλήθεια μου, η αλήθεια σου, η αλήθεια του”, αλλά και ο λόγος είναι η άποψη : η δική μου, η δική σου, η δική του και πάει λέγοντας.Όταν μιλείς και γράφεις για την αλήθεια – εν λόγω γίνονται ταύτα – δεν σημαίνει ότι είσαι η αλήθεια ή είσαι ο λόγος. Αυτά όμως που γράφεις (γράφουμε) και τα συντάσσεις με την Αλήθεια και το Λόγο, δεν είναι “ η αλήθεια μου, η αλήθεια σου, η αλήθεια του”. Ή είναι η αλήθεια ή δεν είναι. Ή είναι ένας λόγος αποδεκτός ή δεν είναι. Αυτό έγκειται στον καθένα να το βρεί και να δώσει τις καταφατικές ή αποφατικές απαντήσεις του.Αναφέρθηκα και είπα ότι εκείνος που ήρθε και μας έμαθε τι σημαίνει λόγος δεν έφτιαξε μιαν άλλη γλώσσα, επειδή ήθελα να δείξω ακριβώς τη σύγχυση που υπάρχει με αυτό το χαρακτηριστικότατο “ η αλήθεια μου, η αλήθεια σου” κλπ. Αν μας είχε πει ότι αυτό είναι “ το και το” ουδείς θα άρθρωνε διαφορετική άποψη. Αλλά είμαστε ελεύθεροι ("οστις θέλει" μας είπε) και κανείς δεν μας υποχρεώνει να δίνουμε υπόσταση – και εν ομοιώματι ανθρώπου μορφή – στο Λόγο ή στη Αλήθεια.Νομίζω, απάντησα στο ερώτημά σου, διότι μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Τώρα ελπίζω να έγιναν σαφέστερα τα πράγματα.
-----------------------------------------------
Φιλονόη
Ὁ λόγος γιὰ τὸν ὁποῖον ἐχρησιμοποιήθῃ ἡ ἑλληνικὴ γλώσσα ἦταν διότι ἡ γλώσσα μας τότε ἦταν κάτι σὰν τὴν σημερινὴ ἀγγλική. Δῆλα δή παγκόσμιος!!!Παρακάμπτω ὅμως τὸ συγκεκριμένον, διότι εἶναι ἄλλου ζητήματος συζήτησις.Ἀναζητῶ τὴν ἀλήθεια, κι ὄχι τὴν δική σου ἢ τοῦ ἄλλου ἢ τοῦ παρἄλλου, σημαίνει νὰ μπορῶ νὰ ἀποδείξω (βάσει ἐπιστημονικῶν δεδομένων) τὰ ὅσα ἰσχυρίζομαι. Ἢ βάσει καταγραφῶν ποὺ ἔχουν ἀποδειχθεῖ. Ἀπὸ ποῦ κι ὡς ποῦ τὰ δόγματα καὶ οἱ αἰρέσεις (διότι περὶ αὐτοῦ πρόκειται ὅταν συζητᾶμε γιὰ ὀρθόδοξο χριστιανικὸ δόγμα) ἐμπεριέχουν ἀποδείξεις; Ἀναλόγως βέβαια ἰσχύει γιὰ κάθε δόγμα, κάθε φυλῆς. Καὶ γιατί θὰ πρέπῃ νὰ δεκτῶ ἐγὼ τὴν δική σου πρισματικὴ ματιὰ ὡς θέσφατον;Ἐγὼ πάντως, ὡς Ἑλληνίς, διέθετα λόγο, σκέψι, ἐπιστήμη, ἀντίληψι, πολιτισμό, ἰδέες πολὺ πρὶν τὴν ἔλευσι τοῦ κάθε ἑνὸς σωτῆρος. Ἐπίσης, ἐνημερωτικῶς, τὰ πάντα, μὰ τὰ ΠΑΝΤΑ, τὰ ἔχουν γράψει, πεῖ, σκεφθεῖ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ πρόγονοι κι ὄχι οἱ ἑβραιόσποροι, χιλιάδες χρόνια πρίν. Γιατί λοιπόν νὰ θεωρήσω τὸν ἡμί-ἀρθρωμένο λόγο, στὸν ὁποῖον ἀναφέρεσαι, ὡς κάτι ἀληθές, δίκαιον καὶ ἠθικόν;Νὰ σὲ ῥωτήσω λοιπόν γιὰ τὸ δίκαιον καὶ ἠθικόν;Ἐν μέσῳ χειμῶνος ὁ Ἰησοῦς ἐζήτησε σῦκα. Ἀλλὰ τὰ σῦκα δὲν ὑπῆρχαν στὴν συκιά. Καὶ τί ἔκανε αὐτός; Καταράστηκε τὴν συκιά! Εὐφυέστατον; Ἠθικότατον; Λογικότατον; Ὑπὸ ποίου τὸ πρίσμα; Τῆς συκιᾶς; Τὸ δικό σου; Ἢ τῆς φύσεως;Συζητᾶμε λοιπόν γιατί; Γιὰ μίαν συκιὰ ποὺ ἐν μέσῳ χειμῶνος ξεκουραζόταν ἢ γιὰ κάποιον παράλογον ποὺ τὴν ἔστειλε στὸ πῦρ τὸ ἐξώτερον;Ἐὰν λοιπὸν κάποιο ὄν ἀρνεῖται νὰ ἀναγνωρίσῃ τὸ δικαίωμα στὴν συκιὰ νὰ «ἀναδομηθῇ», γιατί νὰ ἀναγνωρίσῃ τὸ δικαίωμα σὲ ἐμένα νὰ ἀναδομηθῶ;Ὅσο γιὰ ἐκεῖνο τὸ «μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι», γιατί εἰπώθηκε; Γιὰ νὰ μακαρίζουμε τοὺς χαζούς ἢ γιὰ νὰ γίνουμε ὅλοι χαζοί καὶ συνεπῶς ἐλεγχόμενοι;
-----------------------------------------
Οδυσσεύς
Μάλιστα αλλά δεν απάντησες. Εκτός από τον Λόγο στον οποίο αναφέρεσαι υπάρχει και ο Λόγος των μαθηματικών, ο Λόγος του νόμου της αναλογίας. Οπωσδήποτε θα έχεις ακούσει την φράση «Ο Θεός αεί γεωμετρεί» (Πυθαγόρας). Το «εν αρχή ήν ο λόγος ……πάντα δι αυτού εγένετο..» (Ιωαν.Α’ 1-5) δεν μπορεί να εννοεί ούτε τον λόγο σαν την δυνατότητα έκφρασης της σκέψης Του (σε ποιον να την εκφράσει άλλωστε!) ούτε σαν απόδειξη της λογικής Του (πάνσοφος γαρ). Έχω την εντύπωση ότι αν το ψάξεις λιγάκι θα δεις ότι μάλλον για τον μαθηματικό λόγο πρόκειται και αν συγκρίνεις τις δύο φράσεις «Καθ’ εικόνα και ομοίωσιν» (Γένεσις) και «Όπως τα εν τοις άνω, όμοια τα εν τοις κάτω» (Ερμής ο Τρισμέγιστος είτε σαν υπαρκτό πρόσωπο, είτε σαν συμπύκνωση της αρχαίας σοφίας ) το αυτό θέλουν να πουν. Τα πάντα λοιπόν «δια του Λόγου εγένοντο», αναλογικά ως προς το πρότυπο και είναι όντως η έκφραση της αλήθειας.
-----------------------------------------
Κυπριανός Χ
Κύριε Οδυσσέα,
Απάντησα, αλλά δεν το αντιληφθήκατε. Ίσως διότι αυτό ήταν σε παρένθεση και συγκεκριμένα, ήταν το “ προέκταση του εν αρχή εποίησεν”.Ο Θεός “ είπε και εγένετο” :- Και είπεν ο Θεός γεννθήτω φως- Και είπεν ο Θεός γενηθήτω στερέωμα …- Και είπεν ο Θεός συναχθήτω …- Και είπεν ο Θεός γενηθήτωσαν φωστήρες …- Και είπεν ο Θεός εξαγαγέτω τα ύδατα ερπετά …- Και είπεν ο Θεός εξαγαγέτω η γη ψυχήν ζώσα- Και είπεν ο Θεός ποιήσωμεν άνθρωπον …Αν σε αυτό το “ είπε” συμπεριλαμβάνεται και πάσα άλλη απόδοση της εννοίας της λέξεως “ λόγος” ( Λόγος) δεν το αποκλείω καθώς “ πάντα δι΄ αυτού εγένετο. και χωρίς αυτού εγένετο ουδέ έν ό γέγονεν”.Τα Μαθηματικά και οι αριθμοί δεν προηγούνται του “ είπε”, έπονται. Οι αριθμοί εμφανίζονται όταν το “ είπε” έχει συντελεσθεί, έχει ολοκληρωθεί. Δεν απηχούν άλλωστε τον δημιουργικό λόγο (και Λόγο) όστις σημαίνεται δια του ρήματος “ είπε”. Προηγείται το είπε και τελειώνει δια του εγένετο ΜΙΑ ημέρα, ΔΕΥΤΕΡΗ ημέρα, ΤΡΙΤΗ κλπ.- Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί ημέρα μία- Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί ημέρα δευτέρα- Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί ημέρα τρίτη, και τα εξής
Οδυσσεύς : “ Έχω την εντύπωση ότι αν το ψάξεις λιγάκι θα δεις ότι μάλλον για τον μαθηματικό λόγο πρόκειται”
Κυπριανός Χ : Κατέθεσα το δικό μου “ ψάξιμο” και αυτό μάλλον δεν συμφωνεί με τα μαθηματικά
-----------------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Αὐτὰ Κυπριανὲ εἶναι ἑβραϊκὲς θεωρήσεις. Μήπως θέλῃς νὰ πιάσουμε κατ’ ἀντιστοιχίαν, τὴν ἑλληνική μυθολογία; Πολὺ φοβᾶμαι πὼς θὰ μᾶς προκύψῃ ὑπέρμετρα πληρέστερη καὶ σαφῶς μὲ περισσότερες ἐπιστημονικὲς ἀλήθειες. Ἄλλως τε, ὅποιος ἀπεφάσισε νὰ ἀσχοληθη μὲ τοὺς λόγους τῶν προγόνων μας, τῶν μύθων ἰδίως, ἔκανε θαυμάσιες …ἐπιβεβαιώσεις. (Βλέπε Τροία, Κνωσσό, Μυκῆνες…. Ὄρεξι νὰ ἔχουμε καὶ ὁ κατάλογος εἶναι ἀτελείωτος…)

---------------------------------------------
Κυπριανός Χ
Η Φιλονόη έγραψε : “ … πόσοι αὐτοκράτορες (σ.σ. του Βυζαντίου) ἦσαν Ἕλληνες; Πόσοι ἔκαμαν κάτι γιὰ τὸν Ἑλληνισμό;”
ΚΧ : Ώστε, λοιπόν, αυτό είναι το πρόβλημα; Πόσοι αυτοκράτορες ήσαν Έλληνες και τι έκαναν για τον ελληνισμό; Δηλαδή, πάνω απ΄ όλα οι Έλληνες και όχι ο λόγος ο ελληνικός. Που ονομάτισε και νοηματοδότησε τη ζωή και τον άνθρωπο, αλλά παράλληλα, διέσωσε και τους … γονιδιακά Έλληνες.Οι διασωθέντες – από τη Σωζόπολη σημειωτέον – γονιδιακά μας ενδιαφέρουν και όχι οι αξίες που διαμορφώνουν συμπεριφορές και καθιστούν ανθρώπινο τον κοινωνικό μας βίο. Αλλά πόσο ανθρώπινος ήταν ο βίος των προγόνων αυτών που διασώθηκαν από τη Σωζόπολη, φαίνεται από εκείνους που παραδέχτηκαν ότι “ οι Έλληνες μας κατέκτησαν με το πνεύμα, εμείς τους κατακτήσαμε με τα όπλα” και έκαναν διεθνή (τρόπος του λέγειν) τον ελληνικό λόγο.Τόσο πολύ τους άλλαξε τα ήθη, ώστε θεωρούσαν λίαν ενδιαφέρον να πηγαίνουν στο Κολοσσαίο ή αλλού και να βλέπουν τους ανθρώπους να τους ξεσκίζουν τα λιοντάρια. Όποιος είχε γνήσια τα ελληνικά του γονίδια και τολμούσε να διαφωνήσει θα ήταν το επόμενμο “ γεύμα” των θηρίων. Ας μην πούμε τίποτα δε και για τα απίστευτα βασανιστήρια που μηχανεύονταν για όλους εκείνους οι οποίοι εισηγούντο την ανθρωπιά του Θεού, του Θεού που έγινε άνθρωπος, και όχι την ανθρωπιά του Καίσαρα και καθέ μικρού ή μεγάλου, σημαντικού ή ασήμαντου, επώνυμου ή ανώνυμου, καισαρίσκου.Οι διασωθέντες εκ της Σωζοπόλεως μνημονεύουν τους σφαγμένους προγόνους τους, λες και οι άλλοι, αυτοί που χόρταιναν τα λιοντάρια και τις τίγρεις, δεν είχαν. Ή, αν είχαν, έπρεπε να θυμούνται την εντολή της αγάπης και όχι να κάνουν τα ίδια.Το ίδιο λοιπόν θα κάνουμε και σήμερα. Μόνο που αντί για θηρία έχουμε άλλους εξυπνότερους τρόπους απαλλαγής από τις ενοχλητικές φωνές. Λαοί και έθνη καταργούνται ή συστηματικά μεθοδεύεται η εξόντωσή τους, και όσοι απομένουν, ας θυμούνται την εντολή της αγάπης. Να κάθονται στα αυγά τους, να γράφουν στο ιντερνέτ ή στην καλύτερη περίπτωση, να μας γράφουν για το Γιάννη Σκαρίμπα, τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου όπου ουδείς Έλλην υπήρξε και επί τη ευκαιρία, να μνημονεύουν τους διασωθέντες γνησίους (γονιδιακά) προγόνους από τη Σκυθόπολη, Σωζόπολη κλπ.Δυστυχείς Έλληνες … .
----------------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Ἔχω τὴν ἐντύπωσι πὼς ταὐτίζεις τὶς πράξεις τῶν Ῥωμαίων μὲ τὶς πράξεις τῶν Ἑλλήνων; Σοβαρολογοῦμε;Ἀπὸ πότε οἱ Ἕλληνες κτύπησαν κάποιον διότι ἁπλῶς πρέσβευε διαφορετικὸ θρήσκευμα; Τί ἡμιμάθεια εἶναι αὐτή;Ὁ μοναδικὸς ἴσως λαὸς στὴν ἱστορία τοῦ κόσμου ποὺ ὑπερασπιζόταν τὴν ἀνεξιθρησκεία, ἦταν οἱ Ἕλληνες. Καὶ ἦταν οἱ μοναδικοὶ ποὺ ΠΟΤΕ δὲν χρησιμοποίησαν ὡς θέαμα τὴν βία. Γιὰ ξαναψᾶξε λίγο τὰ ἀρχεῖα σου.Μιλᾶς γιὰ ἑλληνικὸ λόγο. Τί ἀκριβῶς κομμάτι του παρουσιάσαν οἱ πατέρες σου; Διότι ἐγὼ ξέρω ἄλλα πράγματα.Ξέρω γιὰ παράδειγμα τὶς σφαγὲς τοῦ Ἀλαρίχου καὶ τὸ «ἔς ἔδαφος φέρειν» … Τὸν Ἀλάριχο ποιός τὸν ἔφερε; Μήπως ὁ Ἀρκάδιος ποὺ ἤθελε νὰ σφετεριστῇ τὸν θρόνο τοῦ πατρός του;Νὰ μὴν συζητήσουμε φυσικὰ γιὰ τὶς σφαγὲς στὴν Θεσσαλονίκη. Γιατί ἔσφαξαν σὲ μίαν ἡμέρα οἱ «σεβαστοὶ καὶ σεπτοὶ» αὐτοκράτορες 18.000 Θεσσαλονικεῖς; Μήπως λόγῳ ἀντιδράσεως τῶν Θεσσαλονικέων στὸν νηπιοβαπτισμό; Ὠραῖο λόγο εἶχαν βρὲ παιδιά… Σφᾶξε με ἀγᾶ μου νὰ ἀγιάσω ἕνα πρᾶγμα…Νὰ μὴν ἀναφερθῶ στὴν Ὑπατία… Ποὺ μετὰ τὴν ἔκαναν ἁγία Αἰκατερίνη… (Ψᾶξε λίγο… Μόνον κλοπές, ὑπεξαιρέσεις καὶ ψέμματα σᾶς ποτίζουν…)Ἂς δοῦμε ὅμως λίγο καὶ τὴν χιλιόχρονη ἱστορία τῆς ἑβραιοχριστιανικῆς αὐτοκρατορίας.Ποῦ; Στὴν Μάνη γιὰ παράδειγμα;.............Σ.Σ . Και ακολουθεί ένα κατεβατό το οποίο ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει εδώhttp://filonohpontou.wordpress.com/2011/09/10/paparies/
-----------------------------------------------
Κυπριανός Χ
- Φ : Ἔχω τὴν ἐντύπωσι πὼς ταὐτίζεις τὶς πράξεις τῶν Ῥωμαίων μὲ τὶς πράξεις τῶν Ἑλλήνων; Σοβαρολογοῦμε;
- Κυπριανός Χ :Ναι, σοβαρολογούμε, διότι γράφεις το παρακάτω …" Ὁ λόγος γιὰ τὸν ὁποῖον ἐχρησιμοποιήθῃ ἡ ἑλληνικὴ γλώσσα ἦταν διότι ἡ γλώσσα μας τότε ἦταν κάτι σὰν τὴν σημερινὴ ἀγγλική. Δῆλα δή παγκόσμιος!!!"Δῆλα δή, συνεχίζω, ήταν η γλώσσα με την οποία εξελληνίστηκαν, τρόπος του λέγειν βέβαια, οι Ρωμαίοι – και άλλοι -, αφού οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι κατακτήθηκαν υπό του ελληνικού πνεύματος. Το οποίο όμως τους επέτρεπε να απολαμβάνουν τα γεύματα των θηρίων από τις σάρκες ανθρώπων που κατασπαράζονταν στην αρένα του Κολοσσαίου. Αν αυτό θεωρείται κατάκτηση και έπαινος για το ελληνικό πνεύμα, τότε, μάλλον, κάτι συμβαίνει. Το πνεύμα διέστρεφε τους ανθρώπους ή οι άνθρωποι διέστρεφαν το πνεύμα; Τι συμβαίνει;Πάμε παρακάτω- Φ : Ὅσο γιὰ ἐκεῖνο τὸ «μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι», γιατί εἰπώθηκε; Γιὰ νὰ μακαρίζουμε τοὺς χαζούς ἢ γιὰ νὰ γίνουμε ὅλοι χαζοί καὶ συνεπῶς ἐλεγχόμενοι;- Κυπριανός Χ :Οπωσδήποτε και τα δύο. Διότι όταν δεν ξέρουμε γιατί μακαρίζονται οι “ πτωχοί τω πνεύματι” εκθέτοντας την πλήρη μας άγνοια – στοιχειωδώς, τουλάχιστον, με τόσες γνώσεις που φαίνεται να έχουμε δεν θα έπρεπε – τότε τι να γράψουμε για όλα τα υπόλοιπα;Οι πτωχοί μακαρίζονται ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΑΣ πνεύματος, την οποίαν έχουν και την επιζητούν. Όσοι όμως είναι χορτάτοι, λόγω των προγονικών τους καταβολών και της γονιδιακής των καθαρότητας, μένουν ικανοποιημένοι. Έχουν τους δικούς τους μύθους να αντιτάξουν έναντι των “ εβραϊκών θεωρήσεων”, επί πλέον, διότι “ ὡς Έλληνες, διαθέτουν λόγο, σκέψι, ἐπιστήμη, ἀντίληψι, πολιτισμό, ἰδέες πολὺ πρὶν τὴν ἔλευσι τοῦ κάθε ἑνὸς σωτῆρος” και “ αναζητούν τὴν ἀλήθεια βάσει ἐπιστημονικῶν δεδομένων”.Λαμπρά ! Το matrix μας τα αποδεικνύει, ή θα μας τα αποδείξει, όλα.Δυστυχείς Έλληνες … .

-----------------------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Ἄαααα, καὶ κάτι ἄλλο… Ἐγὼ ξέρω τί γράφω. Ἐσὺ δὲν ξέρω τί διαβάζεις ἀπὸ αὐτὰ ποὺ γράφω.Γιατί δὲν μᾶς ἀπαντᾶς καὶ στὰ ὑπόλοιπα ποὺ σοῦ ἔφερα; Δὲν ἐπιτρέπεται νὰ τὰ μελετᾶς; Δὲν τὰ ξέρεις; Ἢ τὰ παρακάμπτεις ὡς μή γενόμενα;Ἡ ἰστορία Κυπριανέ γράφτηκε! Πάπαλα! Τελείωσε! Δὲν ξεγίνεται! Κι ὅλα αὐτὰ (καὶ πάαααααααρα πολλὰ ἄλλα) τὰ ἔχουν κάνει οἱ δικοί σου προπάτορες στοὺς δικούς μου προγόνους. Στυγνοὶ δολοφόνοι ὅλοι τους, ποὺ κρύβονται πίσω ἀπὸ ἕναν σταυρό (ποὺ κι αὐτὸν κλεμμένο τὸν ἔχουν) καὶ διατυμπανίζουν τὴν ἀγάπη. Γιὰ τὰ κορόιδα ὅμως. Διότι αὐτοὶ ξέρουν νὰ κάνουν τὰ μεγαλύτερα ἐγκλήματα στὴν ἰστορία τῆς ἀνθρωπότητος κρυμμένοι πίσω ἀπὸ τὰ ῥᾶσα τους καὶ τὰ ψέμματα.Ξέρεις κάτι Κυπριανέ;Δὲν εἶμαι λάτρης κανενός Θεοῦ! Βλέπω ὅμως τοὺς λᾶτρες τῶν θεῶν καὶ ἀναρωτιέμαι… Πόσα ἀκόμη ἐγκλήματα θὰ πράξουν στὸ ὄνομα τοῦ θεοῦ τους; Ἄρα γε;Κατᾶ πῶς τὰ λὲς Κυπριανέ, ἐσὺ ποὺ ὁμιλεῖς τὴν ἀγγλική, εἶσαι ἢ ἀμερικανάκι ἢ, ἐὰν τὸ πᾶμε πιό πίσω, ἀγγλοσαξονάκι. Ἔτσι δὲν μᾶς λές;Δῆλα δή, ὅταν στὰ τέλη τῆς ὀθωμανικῆς αὐτοκρατορίας, σὲ κάθε ὑπηρεσία τοῦ τουρκικοῦ κράτους, ἔγραφαν στὴν ἑλληνική, αὐτομάτως τὰ ὀθωμανὰ ἔγιναν κι Ἕλληνες! Ἔτσι δὲν μᾶς λές; Ἐν τάξει… Ἐκπληκτικὸ ἐπιχείρημα! Βούλιαξε μόνο του!!!Ἀπὸ τὴν ἄλλην, ὁ ἔχων ἐπίγνωσι τῆς πνευματικῆς του ἐνδείας, εἶναι χορτᾶτος….Νὰ τὸ «ψάξουμε» λίγο;Ποιοί ἔχουν ἐπίγνωσι τῆς πνευματικῆς τους ἐνδείας; Γνωρίζεις ἐσὺ κάποιον μὲ πνευματικὴ ἔνδεια ποὺ νὰ ἔχῃ ἐπίγνωσι ἐπὶ τούτου; Ἐγὼ πάντως ὄχι.Καὶ ξέρεις πιό εἶναι τὸ τραγικότερον; Ὅλοι αὐτοί, οἱ πνευματικῶς πτωχοί, σὲ πληροφορῶ πὼς ἔχουν τὴν ἐντύπωσι ὅτι εἶναι τὸ κέντρον τοῦ σύμπαντος. Δῆλα δή; Ὄχι μόνον δὲν ἔχουν συνείδησι, ἀλλὰ ἔχουν καὶ ἔπαρσι!!!!!!!Θὲς νὰ πᾶμε σὲ μερικοὺς πνευματικὰ πτωχούς καὶ νὰ τοὺς ῥωτήσουμε; Ξέρεις τί θὰ ποῦν; Ἐγὼ ξέρω… Τοὺς ζῶ καθημερινῶς…Εἶναι αὐτοὶ ποὺ μὲ τὴν ψῆφο τους, μὲ τὶς ἐπιλογές τους, μὲ τὴν στάσι τους, μὲ τὶς συναλλαγές τους, μὲ τὶς ἐξαγορές τους, μὲ τὶς ἐκπτώσεις τους μᾶς ἔφεραν ἐδῶ ποὺ σήμερα εἴμαστε. Ξέρεις δῆλα δή ποιοί; Ὅλοι αὐτοὶ ποὺ ἔχουν ἄποψι γιὰ τὸν Πάγκαλο, γιὰ τὰ cds, γιὰ τὸν GAP, γιὰ τὴν νέα (καὶ παλαιὰ) παγκόσμια τάξι, γιὰ τὸν Παρακείμενο, γιὰ τὴν πρόσθεσι, γιὰ τὸ χρέος, γιὰ τὰ ταξί, γιὰ τὸν Καρβέλα… Γιὰ τὰ πάντα.Εἶναι αὐτοὶ ποὺ τοὺς συναντᾶς στὰ σκυλάδικα, στὰ πρωϊνάδικα, στὰ γραφεῖα τῶν πολιτικῶν, τῶν δημοσιοκάφρων, στὰ ταμεία τοῦ MALL, στὶς παραλίες τῆς Μυκόνου, ποὺ πίνουν COCA COLA, ποὺ σνομπάρουν τὸ ἐλληνικὸ βρακὶ γιὰ νὰ ἀγοράσουν τὸ μεταξωτὸ ἀπὸ τὴν Ἰταλία, ποὺ παραβιάζουν τὸν κόκκινο σηματοδότη, ποὺ ὑπερβαίνουν τὸ ὅριο ταχύτητος, ποὺ ψεκάζουν τὰ σταφύλια δώδεκα φορὲς μέσα στὸ καλοκαίρι καὶ μετὰ τὰ ταΐζουν σὲ βρέφη καὶ παιδιά, ποὺ πετοῦν στὸν δρόμο τὰ σκουπίδια τους, ποὺ κλωτσοῦν σκυλιά καὶ γατιὰ ἀδέσποτα, ποὺ τὰ ταΐζουν φόλες…. Καὶ μετὰ ἀπὸ ὅλα αὐτὰ, κάνουν καὶ τὸν σταυρό τους! Γιὰ νὰ συγχωρεθοῦν τὰ ἀποθαμένα τους… Καὶ σούζα τὴν Κυριακὴ ἐμπρός στὸν παπά.Σὲ αὐτοὺς ἀναφέρεσαι; Ἐὰν ναί, τότε ψᾶξε νὰ βρῇς ἐπίγνωσι καὶ συνειδητοποίησι… Διότι αὐτοὶ ἐὰν δὲν μᾶς θάψουν ὅλους, ἡσυχία δὲν θὰ βροῦν! Καὶ σοῦ δηλώνω πὼς σὲ αὐτὸν τὸν κόσμο δὲν ἦλθα γιὰ νὰ μὲ θάψουν κάτι τέτοιοι. Ἔχω σοβαρότερα νὰ πράξω!

----------------------------------------------------
Κυπριανός Χ
Αγαπητή Φιλονόη,Δυστυχώς δυσκολεύομαι να συνδέσω το νόημα αυτών που γράφεις, με το νόημα αυτών που γράφω. Και το “ ναυάγιο” δεν ξέρω αν είναι απο φταίξιμο δικό μου ή δικό σου.Τέλος πάντων, ας το προσπεράσουμε και ας πάμε σε όλους αυτούς, που έξοχα περιγράφεις με το :“ Γνωρίζεις ἐσὺ κάποιον μὲ πνευματικὴ ἔνδεια ποὺ νὰ ἔχῃ ἐπίγνωσι ἐπὶ τούτου; Ἐγὼ πάντως ὄχι. Καὶ ξέρεις πιό εἶναι τὸ τραγικότερον; Ὅλοι αὐτοί, οἱ πνευματικῶς πτωχοί, σὲ πληροφορῶ πὼς ἔχουν τὴν ἐντύπωσι ὅτι εἶναι τὸ κέντρον τοῦ σύμπαντος. Δῆλα δή; Ὄχι μόνον δὲν ἔχουν συνείδησι, ἀλλὰ ἔχουν καὶ ἔπαρσι”Προφανώς, όπως εσύ δεν άκουσες ποτέ την ερμηνεία γιατί μακαρίζονται “ οι πτωχοί τω πνεύματι” και έμεινες άπορη με τον μακαρισμό … προς ηλιθίους, το ίδιο και όλοι αυτοί …“ ποὺ τοὺς συναντᾶς στὰ σκυλάδικα, στὰ πρωϊνάδικα, στὰ γραφεῖα τῶν πολιτικῶν, τῶν δημοσιοκάφρων, στὰ ταμεία τοῦ MALL, στὶς παραλίες τῆς Μυκόνου, ποὺ πίνουν COCA COLA, ποὺ σνομπάρουν τὸ ἐλληνικὸ βρακὶ γιὰ νὰ ἀγοράσουν τὸ μεταξωτὸ ἀπὸ τὴν Ἰταλία”οι οποίοι, συμπληρώνω, και ψηφίζουν – δεν έχει σημασία ποιον. Κανένας από αυτούς δεν αισθάνεται πνευματικά πτωχός (ή ενδεής). Όλοι είναι ξύπνιοι και κάνουν το σταυρό τους τις Κυριακές διότι, λένε, αφού έτσι τους έμαθαν – σημείωσε, αυτό μου το είπε εγκρατής της Νομικής επιστήμης -, ας κρατάμε και μια “ πισινή” αφού ούτως ή άλλως θα μας φάνε τα σκουλήκια. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, μου είπε ο νομομαθής.Περιμένουν να το μάθουν “ μετά θάνατον”, όπου, ως γνωστόν, δεν υπάρχει μετάνοια, αλλά δεν υπάρχει και γνώση μετά θάνατον.Πτωχεία πνεύματος και εκζήτηση δεν είναι του οιουδήποτε ή του ο,τιδήποτε πνεύματος. Είναι η εκζήτηση του πνεύματος από εκείνον, ο οποίος διά Λόγου το είπε φανερώνοντας και δηλώνοντας το Άγιον Πνεύμα.Περιττό θεωρώ να σου γράψω, ότι ο Θεός δεν εποίησε ενδεή τον άνθρωπο, αφού “ κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση” τον έπλασε. Κάτι άλλο μεσολάβησε και γίναμε όλοι “ πτωχοί τω πνεύματι”. Αλλά αυτά, είπαμε – καλύτερα είπες -, είναι “ εβραϊκές θεωρήσεις”.Ελπίζω να μη χρειαστεί να απαντήσω ξανά.

-------------------------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Σαφῶς καὶ δυσκολεύεσαι νὰ συνδέσῃς αὐτὰ ποὺ γράφω μὲ αὐτὰ ποὺ γράφεις διότι ἐσὺ γράφεις γιὰ τὰ τρία πουλάκια ποὺ τραγουδοῦν κι ἐγὼ γιὰ τὸ πῶς δημιουργοῦνται τὰ τρία πουλάκια. Ὑπάρχει σχέσις; Δὲν ὑπάρχει;Ἔχεις κολλήσει στὸ νὰ διαβάζῃς μόνον ὅσα σὲ ἐξυπηρετοῦν κι ἐπιβεβαιώνουν αὐτὰ ποὺ πιστεύεις.Γιατί δὲν ἀπαντᾶς στὰ ὅσα σοῦ ἔφερα;Ποιός ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ τόσα ἑκατομμύρια Ἑλλήνων;Γιατί τοὺς δολοφόνησε; Μήπως ἐπὶ Ἑλληνισμῷ;Σοβαρά; Οἱ καπηλευτὲς τοῦ δικαιώματος τῆς ζωῆς, ποὺ μὲ τὸ ἔτσι θέλω πῆραν τὴν ῥομφαία καὶ βγῆκαν παγανιὰ γιὰ νὰ βουλώσουν τὰ στόματα ποὺ ἐξέφεραν ἀντίλογο; Αὐτοὺς σέβεσαι καὶ τιμᾶς; Τοὺς δολοφόνους; Μήπως τοὺς θαυμάζεις κι ὅλας; Μήπως σκέφτεσαι νὰ τοὺς ὁμοιάσῃς ἐπίσης;Ἔχεις συνειδητοποιήσει πὼς κουβαλᾶς ὅλον τὸν Μεσαίωνα μέσα στὸ κεφάλι σου; Μπορεῖς; Ἢ ὄχι;Ἐγὼ σοῦ παρουσιάζω ἱστορικὰ γεγονότα κι ἐσὺ μοῦ φέρνεις ῥητὰ τοῦ Παύλου… Τρία πουλάκια κάθονται… Λὲς κι ὁ Παῦλος ἦταν στὴν Κρήτη ἢ στὴν Αἴγυπτο ἢ σὲ ὅλην τὴν ὑπόλοιπη Ἑλλάδα.. (Ἂν καὶ τὸν θεωρῶ κύριον ὑπεύθυνο… Στὴν παρούσα πῶς συνδέονται ἱστορικῶς;)Κυπριανέ, τὸ πρόβλημα μὲ τὴν πίστη σου εἶναι δικό σου. Τὸ πρόβλημα μὲ τὶς γενοκτονίες τῶν Ἑλλήνων εἶναι ὅσων αἰσθάνονται Ἕλληνες. Κι ἀπὸ ὅσα ἀντιλαμβάνομαι, ἐσὺ μόνον Ἕλλην δὲν αἰσθάνεσαι. Εἶσαι μόνον χριστιανός! Λυπᾶμαι βαθύτατα ποὺ ἔχασα τὸν χρόνο μου μὲ ἕναν ἀνθέλληνα!
---------------------------------------------------
Κυπριανός Χ :
Φαινεται ότι χρειάζεται να επανέλθω. Διότι λίγα λίγα έρχονται αιφνιδίως στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο. Και είναι :- Γιατί δὲν μᾶς ἀπαντᾶς καὶ στὰ ὑπόλοιπα ποὺ σοῦ ἔφερα;- Ἐπεί δὴ ἐσὺ ἔχεις μίαν πίστη, αὐτομάτως αὐτὸ σημαίνει πὼς ἔχουμε κι ἀλήθειες;ΚΧ :Την απάντηση τη δανείζομαι από τον Απ. Παύλο : “ έστι δε πίστις ελπιζομένων υπόστασις, πραγμάτων έλεγχος ου βλεπομένων”Η πίστη αφορά στην αλήθεια και, κατά συνέπεια και κατόπιν ελέγχου, σε κάτι μη αληθές και ου βλεπόμενον :“ ὃ ἑωράκαμεν τοῖς ὀφθαλμοῖς ἡμῶν, ὃ ἐθεασάμεθα καὶ αἱ χεῖρες ἡμῶν ἐψηλάφησαν, περὶ τοῦ λόγου τῆς ζωῆς … ὃ ἑωράκαμεν καὶ ἀκηκόαμεν, ἀπαγγέλλομεν ὑμῖν, ἵνα καὶ ὑμεῖς κοινωνίαν ἔχητε μεθ’ ἡμῶν”- Ἀλήθεια, τί θὰ μποροῦσε νὰ πῇ σὲ αὐτὴν τὴν περίπτωσι ἕνας Πομᾶκος;ΚΧ :Αν γνώριζα την Πομακικήν, θα απαντούσα εις την πομακικήν. Συμβαίνει όμως και τα ερωτήματα που τίθενται να είναι εις την ελληνικήν. Δεν γνωρίζω αν η πρόθεση του ερωτώντος, είναι να ερωτά εις την ελληνικήν, δια την απόδοσιν εις την πομακικήν την οποίαν φέρει εντός του.Εις εαυτόν ελθών, ας διερευνήσει ο ερωτών μη τυχόν και είναι Πομάκος.
------------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Καλὰ Κυπριανέ, στὴν ἱστορία ἀπαντᾶς μὲ θεωρήσεις καὶ δόγματα.. Αὐτὸ δὲν εἶναι διάλογος ἀλλὰ προσπάθεια προσηλυτισμοῦ. Καὶ πολὺ φοβᾶμαι πὼς δὲν τὸ ἀντιλαμβάνεσαι. Συνεπῶς δὲν ξέρω γιατί κάθομαι τόσες ἡμέρες καὶ σοῦ ἀπαντῶ.Ἐὰν γνώριζες λοιπὸν τον πομακικὴ θὰ γινόσουν Πομᾶκος; Δῆλα δή, ὅσοι γνωρίζουν τὴν ἀγγλική γίνονται ἀγγλοσάξονες; Δῆλα δή οἱ Ῥωμαῖοι ποὺ γνώριζαν τὴν Ἑλληνικὴ γίνονταν Ἕλληνες; Ξέρεις τί διαβάζεις ἢ διαβάζεις ὅσα σὲ βολεύουν; Ἢ μήπως ὅσα ἀντιλαμβάνεσαι;
---------------------------------------------------------
Κυπριανός Χ
- Φ : Καλὰ Κυπριανέ, στὴν ἱστορία ἀπαντᾶς μὲ θεωρήσεις καὶ δόγματα..
- ΚΧ : Αν εγώ απαντώ “ με δόγματα”, τα δόγματα αυτά αφορούν στην αποκεκαλυμμένη αλήθεια. Θέλεις τη δέχεσαι θέλεις δεν τη δέχεσαι. Θέλεις την πιστεύεις, θέλεις δεν την πιστεύεις. Πρόβλημα δεν υπάρχει.Εσύ όμως πώς απαντάς; Δεν αποτελεί για σένα δόγμα ή έστω “ δόγμα” ο σκεπτικισμός με τον οποίο διανθίζεις όλα σου τα γραπτά; Η αμφισβήτηση και ο έλεγχος όλων κάτω από το μικροσκόπιο της ιστορικής αλήθειας(Σημ. Πόσο αληθής είναι η ιστορική πιστοποίηση γεγονότων που δεν τα έζησες και γιατί αυτοί που πιστεύουν “ ό εωράκαμεν τοις οφθαλμοίς, ὃ ἐθεασάμεθα καὶ αἱ χεῖρες ἡμῶν ἐψηλάφησαν ” απορρίπτονται ως δογματικοί, είναι κάτι το οποίο χρήζει διερευνήσεως “ του βάθους”, κατά πως λένε οι ειδικοί)γιατί περνούν τόσο εύκολα από το “ κόσκινο” του δογματικού ελέγχου σου;Αν είναι δόγμα πίστεως αυτά που γράφω, δόγμα πίστεως – στο επιστημονικό κόσκινο και όσα αυτό δεν επιτρέπει να περάσουν – είναι και το δικό σου. Ή δεν είναι;Το δικό σου δόγμα περνά από το επιστημονικό κόσκινο, άρα δεν είναι δόγμα, αλλά το δικό μου δεν περνά επειδή είναι a priori δόγμα.Όταν σε λίγο – εύχομαι να μη το δω – θα φτιάξουν την εκκλησία της Επιστήμης ή επιστημονικής αληθείας καλύτερα, τότε να δούμε αν θα είναι δόγμα ή δεν θα είναι η αμφισβήτηση και ο σκεπτικισμός, που μας έφεραν (όλους) σε αυτό το σημερινό κατάντημα. Τότε όμως, όποιος τολμά να αμφισβητεί αυτό το δόγμα, κάτι παρεμφερές των σαρκοφάγων είναι σίγουρο ότι θα τον περιμένει.Τέλος, ως προς αυτό,- Φ : Ἐὰν γνώριζες λοιπὸν τον πομακικὴ θὰ γινόσουν Πομᾶκος; Δῆλα δή, ὅσοι γνωρίζουν τὴν ἀγγλική γίνονται ἀγγλοσάξονες; Δῆλα δή οἱ Ῥωμαῖοιποὺ γνώριζαν τὴν Ἑλληνικὴ γίνονταν Ἕλληνες;- ΚΧ, Φαίνεται πως λησμονείς το υμέτερον αλλά και ημέτερον, που λέει ότι “ Έλληνες είναι οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες”. Η γνώση του ελληνικού λόγου σε κάνει μέτοχο της ελληνικής παιδείας. Άρα και Έλληνα – έστω, μη γονιδιακά καθαρό. Γνώση όμως κατόπιν μαθησιακής διαθέσεως (: μαθητεύσατε πάντα τα έθνη) και όχι γνώση από “ κάτι καλούς κυρίους”, όπως γράφει παραπάνω ο Νικόλαος, οι οποίοι πέταξαν στα σκουπίδια τον αγ. Νεκτάριο. Επειδή αυτός ήταν δογματικός και δογματικό ήταν αυτό που έγραψε, το οποίο πάλι δανείζομαι από τον σχολιαστή Νικόλαο (ας είναι καλά) :“ ἡ πατερικὴ διδασκαλία εἶναι άκατανόητος ἄνευ γνώσεως τῆς θύραθεν (κλασσικῆς) ὅπως καὶ ἡ θύραθεν ἄνευ γνώσεως τῆς πατερικῆς” .
---------------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Βρὲ Κυπριανὲ διαβάζεις τὶ γράφεις ἢ μᾶς δουλεύεις; Διαβάζεις τὶ γράφω ἢ κάνεις κωλοτοῦμπες;Ἀπαντᾶς μὲ δογματισμοὺς στὰ ἱστορικὰ γεγονότα; Ποῦ ζεῖς; Σὲ ποιόν κόσμο;Μᾶθε νὰ διαβάζῃς πρῶτα καὶ μετὰ ἔλα νὰ μᾶς κάνῃς κήρυγμα.Ἀνάγνωσις!!!! Ἀνάγνωσις!!!! ΑΝΑΓΝΩΣΙΣ Κυπριανέ! Αὐτὴ θὰ σοῦ δώσῃ κάποιες πληροφορίες, ποὺ ὅσο κι ἐὰν τὶς φιλτράρῃς, κάποιες πιθανότητες ἔχεις νὰ σοῦ μείνουν μερικὰ ἴχνη γνώσεως…Γράφεις ἄλλα ἀντὶ ἄλλων…Σοῦ ἔκανα συγκεκριμένες ἐρωτήσεις καὶ μοῦ φέρνεις τὸν Παῦλο. Μήπως θέλῃς νὰ σοῦ φέρω τὸν Ἡσίοδο;Ἀλλὰ γιὰ νὰ καταλάβῃς πόσο ἡμιμαθῆς εἶσαι, (γιὰ νὰ μὴν πῶ μονομερής, σκοταδιστής, δογματικός…..) πᾶρε ἁπλῶς τὸν Ἰσοκράτη: http://filonohpontou.wordpress.com/2011/01/30/6-17/Καὶ μᾶθε νὰ διαβάζῃς κι ὄχι νὰ προσαρμόζῃς στὰ δικά σου θέλω καὶ πιστεύω ὅσα σὲ βολεύουν.Δυστυχῶς ὀ φανατισμός σου δὲν βοηθᾶ κανέναν διάλογο ἀλλὰ ὁδηγεῖ, θέλουμε δὲν θέλουμε, στὴν ἀποφυγὴ τοῦ σκοταδισμοῦ, ἐντὸς τοῦ ὁποίου διαβιεῖς!Λυπᾶμαι ποὺ στὸν 21ον αἰώνα ἀναβιώνει τόσος μεσαίωνας! Πολύ λυπᾶμαι!!!
-----------------------------------
Κυπριανός Χ
Αγαπητή Φιλονόη,Θα ήταν προτιμότερο, αντί να προσφεύγεις σε χαρακτηρισμούς – πράγμα που δεν έκανα αρκούμενος να σχολιάζω τα γραπτά σου – να αιτιολογείς την αδυναμία της αναγνωστικής μου ικανότητας. Νομίζω δεν σε βοηθούν σε τίποτα όλα αυτά τα ωσεί “ κωλοτούμπας” :Ἀπαντᾶς μὲ δογματισμοὺς στὰ ἱστορικὰ γεγονόταΜᾶθε νὰ διαβάζῃς πρῶταΜετὰ ἔλα νὰ μᾶς κάνῃς κήρυγμαΓράφεις ἄλλα ἀντὶ ἄλλωνΠόσο ἡμιμαθῆς εἶσαι, μονομερής, σκοταδιστήςΟ φανατισμός σου δὲν βοηθᾶΣκοταδισμός, ἐντὸς τοῦ ὁποίου διαβιεῖςΤα γραπτά μένουν και όποιος τα διαβάσει, αν μη τι άλλο, μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ο φανατικός και ποιος διαβιεί με τα σκότάδια του απωτάτου (προγονικού) παρελθόντος. Τα οποία εφώτισεν ο Διαφωτισμός και οι άξιοι σκεπτικιστές τον συνεχίζουν, μεταπηδώντας από τον Μεσαίωνα στον Χρυσό Αιώνα του Περικλή και τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Για να περιοριστούμε μόνο σ΄ αυτά. Τόσο προοδευτικοί είναι!Καλή συνέχεια σου εύχομαι.
-------------------------------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Πράγματι μένουν τὰ γράπτά! Κι ὅποιος δύναται νὰ διαβάζῃ ἀντιλαμβάνεται.Ἀντιλαμβάνεται γιὰ παράδειγμα πὼς ἐγὼ ἀπαντῶ ἐπὶ τῆς οὐσίας κι ἐσὺ ἀντιπαρέρχεσαι κάθε οὐσία.Ἀντιλαμβάνεται πὼς ἐγὼ φέρνω ἱστορικὲς ἀποδείξεις κι ἐσὺ δόγματα.Ἀντιλαμβάνεται πὼς ἐγὼ παραμένω στὸ θέμα κι ἐσὺ πῆγες ταξείδι στοὺς ἑβραϊκοὺς τόπους.Γιὰ νὰ δοῦμε ὅμως καὶ τὸ ἀνάποδον.Μπορεῖς νὰ ἀποδείξῃς κάτι ἀπὸ ὅσα λές; Ἂς ποῦμε τήν σιωπή σου ἐπὶ τῶν ἱστορικῶν γεγονότων. Εἶναι ἀληθής ἢ ὑπεκφυγή; Ἐὰν ἡ σιωπή σου κρύβει ἀλήθεια, τότε ΑΠΟΔΕΙΞΕ το! Ἐὰν ὄχι, ψεύδεσαι!Ἐὰν τὰ ὅσα μᾶς ἔφερες ἔχουν ἀλήθεια, ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ!!! Διαφορετικῶς ψεύδεσαι!Ἐὰν ὁ Παῦλος πίστευε τὰ ὅσα ἔλεγε, ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ! Διαφορετικῶς ψεύδεσαι!Ἢ δὲν χρήζουν ἀποδείξεων.Ἀπορρίπτω ὡς ἀπορρίματα ὅσα ἔχεις γράψει, ἐὰν δὲν μοῦ τὰ ἀποδείξῃς!Λὲς κάτι! Ὠραῖα! Ἀπόδειξέ το. Ἀλλὰ ἀπόδειξέ το! Ὄχι τρία πουλάκια κάθονται καὶ σαλτάρουμε ἀπὸ ὑπόθεσι σὲ ὑπόθεσι!ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ἔχεις; Ἰδοῦ…Ἀναμένομεν…(Πρόσεξε, ἀποδείξεις, ὄχι εἶπα, εἶπες, εἴμαμε…. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!! Ἀπὸ αὐτὲς μὲ τὶς ὁποῖες ἀποδεικνύουμε ἕναν νόμο, ἔνα πείραμα, μία θεωρία….)Ἐὰν δὲν φέρῃς ἀποδείξεις, ὅσα ἔγραψες εἶναι ἀπλῶς ΑΚΥΡΑ κι ΑΝΑΛΗΘΗ!!!ΑΝΑΜΕΝΩ!!!!
----------------------------------------------------------
Κυπριανός Χ
Με προκαλείς να σου απαντήσω. Αλλά τι να σου απαντήσω, μπροστά σε τόση μονομέρεια και προκατάληψη που έχεις απέναντί μου; Φαίνονται άλλωστε αυτά με όσα δικά σου κατέθεσα. Αν δεν είχες αυτή την εμπάθεια θα μπορούσες εύκολα να διαπιστώσεις πως ήδη σου έχω απαντήσει.Μα, δεν είμαι εγώ που έγραψα :"Πόσο αληθής είναι η ιστορική πιστοποίηση γεγονότων που δεν τα έζησες και γιατί αυτοί που πιστεύουν “ό εωράκαμεν τοις οφθαλμοίς, ὃ ἐθεασάμεθα καὶ αἱ χεῖρες ἡμῶν ἐψηλάφησαν ” απορρίπτονται ως δογματικοί, είναι κάτι το οποίο χρήζει διερευνήσεως “του βάθους”, κατά πως λένε οι ειδικοί.";Και ύστερα με κατηγορείς ότι δεν γνωρίζω να διαβάζω!Ας έλθουμε τώρα επί της δικής σου ουσίας! και ερωτώ :Τα δικά σου ιστορικά πιστοποιητικά έχουν μόνο αξία, ακρίβεια και επιστημονική αλήθεια και των άλλων δεν έχουν; Γιατί; Επειδή είναι διαφορετικής ουσίας; Και ακόμη, γεμάτη χαρά που βρήκες έναν "κακούργο χριστιανό προσηλυτιστή" σαν τον Αρμένιο, να μας απαριθμείς τα δεινά που επέφερε στο προγονικόν σέβας και τους πιστούς εις αυτό, ενώ τις μεταξύ μας σφαγές, τις οποίες ενίσχυε το προγονικόν σέβας, αυτές να τις παραβλέπεις τελείως. Μας λες το γιατί;Τά εκατομμύρια των σφαγιασθέντων Ελλήνων από χριστιανούς σε ενδιαφέρουν, αλλά αποσιωπάς πόσοι Έλληνες (διαχρονικά) σφάχτηκαν και ακόμη (1945 κλπ) σφάζονται μεταξύ τους. Να αρχίσουμε να μετράμε ή να το αφήσουμε καλύτερα;Μου φέρνεις παραδείγματα, κατεβατά ολόκληρα, νεωτερικών ιστορικών και περιμένεις να σου απαντήσω; Μα θα πρέπει μέρες να τα διαβάζω για να σου γράψω σημείο προς σημείο, κεφάλαιο προς κεφάλαιο,τι αβλεψίες, τι παραλείψεις, τι αυθαιρεσίες διαπράττει ο νεωτερικός ιστορικός μας με όλα αυτά που μας ξεφουρνίζει. Δεν κάθομαι να ασχολούμαι με λεπτομέρειες και η δική μου “ ουσία της γραφής”, βλέπει την ουσία της άλλης γραφής και εκεί εστιάζει την επιχειρηματολογία της.Ως προς την απόδειξη που μου ζητάς για τον Απ. Παύλο, αν πίστευε ή αν δεν πίστευε, τι καλύτερη απόδειξη υπάρχει από αυτά που, εκ πίστεως, έγραψε και αναποδογύρισε την “ κατείδωλον” τότε γνωστή οικουμένη; Δεν ήταν έργο της πίστεως αυτό που μας άφησε; Δεν είναι έργο της δικής σου πίστεως αυτά που γράφεις; Και μη μου πεις ότι ενδόμυχα δεν εύχεσαι να βρεθεί κάποιος να επαναλάβει το κυνηγητό των εβραιοχριστιανών ή ιουδαιοχριστιανών, όπως σε έμαθαν να αποκαλείς τους Χριστιανούς.Σε παρένθεσηΚοινά στοιχεία υπάρχουν. Αλλά ας όψωνται αυτοί που σε έμαθαν, αφού τους έδωσε “ πάτημα” ο διεφθαρμένος Δυτικός χριστιανισμός, ότι “ οι ομοιότητες μας ενώνουν, οι διαφορές μας χωρίζουν”. Δεν έχεις λοιπόν άδικο, να μιλείς για εβραιοχριστιανισμό ή ιουδαιοχριστιανισμό. Διότι τέτοιας λογής είναι ο Δυτικός χριστιανισμός. Μίξη άμικτος. Εμείς – μη το ψάχνεις που πάει αυτό το “ εμείς” – δεν έχουμε καμιά σχέση μ΄ αυτόν και η παρένθεση κλείνει.Η δική σου η πίστη είναι αυτή της επιστημονικής (ιστορικής) αλήθειας. Που σήμερα μας λέγει αυτό και αύριο … έχει το εργαστήριο των θετικών ή των θεωρητικών μας σπουδών. Σημείωσε, που μας χρηματοδοτεί, για να δείχνουμε και κανένα ντοκτορά και να βουλώνουμε τα στόματα μερικών μερικών σκοταδιστών αντιρρησιών.Αυτά είναι τα δικά μου. Τα οποία, το ξέρω, για σένα είναι απορρίματα ή στην καλύτερη περίπτωση “ τρία πουλάκια κάθονται”. Ας είναι.
--------------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Ἀποδείξεις Κυπριανέ! Δὲν τὶς βλέπω. Ἐγὼ σοῦ ἔφερα καταγραφές. Περιμένω τίς ἀποδείξεις σου.Κι ὄχι, δὲν ἔχω καμμίαν ἐπιθυμία νὰ ἀσχοληθῶ μὲ οὐδεμίας μορφῆς διώξεις. Καυτηριάζω, στιγματίζω καὶ ἀντιτίθεμαι σὲ κάθε μορφῆς διώξεις. Ἀκόμη καὶ μὲ διώξεις ποὺ ἀφοροῦν σὲ αὐτούς ποὺ διαφωνῶ.Ἐγὼ δὲν ἔχω πίστη ἀπὸ κάποιου δόγματος κατάλοιπο. Ἐρευνῶ καὶ πορεύομαι. Κι ὅταν συναντῶ ἀποδείξεις, τότε σαφῶς κι ἔχω πίστι, στὸ ἀποτέλεσμα ποὺ ἔχω ἐμπρός μου. . Διότι ἡ πίστις βασίζεται στὴν βεβαιότητα. Δῆλα δή στὶς ἀποδείξεις. Ὅταν βασίζεται στὸ δόγμα εἶναι φανατισμός. Ὄχι πίστις.Κι ὅσο γιὰ τὰ ντοκτορά… Ἀδιάφορα μοῦ ἦταν πάντα… Ἡ ἔρευνα γιὰ νὰ γίνῃ πρέπει νὰ διαθέτῃς ἔρωτα! Νὰ εἶσαι ἐρασιτέχνης. Ἐρᾶν τὴν τέχνην σου δῆλα δή. Ἀλλὰ ἔχουμε μάθει πὼς συμβαίνει μόνον ὅταν κάποιος δίδει κατευθύνσεις ἢ πληρώνει ἀδρῶς.Ἀποδείξεις λοιπόν χρειάζομαι. Διότι γιὰ νὰ πορευτῶ σὲ κάθε συζήτησι θὰ πρέπῃ νὰ ἔχω στόχο.Ποῦ εἶναι οἱ ἀποδείξεις σου ποὺ καταρρίπτουν τὰ ὅσα λέω; Ἢ ποὺ τὰ στηρίζουν; Ἢ ποὺ ἀποδεικνύουν τὸ ἔργο τοῦ Παύλου.Δὲν τὶς βλέπω…
-------------------------------------------
Κυπριανός Χ
Φ : Ποῦ εἶναι οἱ ἀποδείξεις σου ποὺ καταρρίπτουν τὰ ὅσα λέω;
ΚΧ : Είναι παιδαριώδες έως και αφελές, γι΄ αυτά που σηζητούμε να χρειάζονται αποδείξεις, προκειμένου να αποδείξουμε “ του λόγου το ασφαλές”.Υπάρχουν ζητήματα “ βλεπόμενα και ου βλεπόμενα” τα οποία είναι αληθή, όπως υπάρχουν “βλεπόμενα και ου βλεπόμενα”, τα οποία είναι ψευδή.Αν είμαι "καλός καγαθός” δεν μου χρειάζονται αποδείξεις. Χρειάζονται ασφαλώς στην εφορία ή κάπου αλλού, πιχι, σε ένα κόσμο πλήρως διεφθαρμένο και διεστραμμένο. Όταν η κακοήθεια ενδύεται το ένδυμα της αληθείας, μάλιστα δε και διαφημίζεται, τότε οι “ αποδείξεις” χάνουν το νόημα και το περιεχόμενό τους, Διότι κυριαρχεί το “ου βλεπόμενον” ψεύδος, κατά πλαστογραφίαν εκείνου που κατηγορήθηκε “ επί αποδείξει”, ότι ήταν δαιμονισμένος και τα θαύματα που επιτελούσε ήταν “ εν τω ονόματι Βεελζεβούλ”.Οι αποδείξεις αυτές δόθηκαν άπαξ και ευτυχώς, δεν επαναλαμβάνονται. Ή, αν συμβαίνει να γίνονται, κρατούνται μυστικές.“ Μακάριοι οι μη ειδόντες και πιστεύσαντες”. Όποιων τα μάτια της ψυχής βλέπουν το άγιον Πνεύμα, δεν χρειάζονται θαύματα. Τι να τα κάνουν;
-----------------------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Καλὰ Κυπριανέ… Τὴν ἱστορία θὰ τὴν πετάξουμε καὶ θὰ δοξάζουμε τὰ γιαχβικὰ μυθιστορήματα… Ὅ,τι πῆς….Ἐγὼ ἀποσύρομαι ἀπὸ ἕναν μονόλογο… Διότι μονόλογο κάνω τόσες ἡμέρες…Ἐγὼ σοῦ ζητῶ ἀποδείξεις κι ἐσὺ φέρνεις δοξολογίες…Δὲν κάνεις διάλογο.. Γιὰ ψαλμωδίες μόνον… Ἔχεις τὸ δόγμα σου καὶ ὅλα τὰ ἄλλα δὲν τὰ ἀντιλαμβάνεσαι..Κατανοῶ πὼς δὲν μποροῦν ὅλοι… Τί νὰ κάνουμε;Κάποιοι κτίζουν πολιτισμοὺς καὶ κάποιοι προσεύχονται…Νὰ δῶ λοιπὸν ποῦ θὰ φθάσῃς ἐσὺ μὲ τὶς προσευχές σου καὶ ποῦ ἐγὼ μὲ τὴν ἱστορία μου καὶ τὶς ἀποδείξεις μου…Ἄαααα, καὶ κάτι τελευταῖο….Αὐτὸς ὁ Σαοῦλ δὲν ἦταν ποὺ θεωροῦσε τὴν γυναίκα σκεῦος; Ἄσκεφτο κι ἄχρηστο ὄν; Βρωμερὸ καὶ μιαρὸ ὅταν βρίσκεται σὲ ἡμέρες πρὸ γονιμότητος;Ἡ γυναίκα σου τὸ γνωρίζει αὐτό; Ἐσὺ συμφωνεῖς; Κι ἐὰν ναί, μήπως τελικῶς αὐτὴ ἀκριβῶς εἶναι ἡ ἀλήθεια τοῦ Σαοῦλ καὶ ἡ δική σου παραλλήλως;
-----------------------------------------------
Κυπριανός Χ
Φ : Ἐγὼ σοῦ ζητῶ ἀποδείξεις κι ἐσὺ φέρνεις δοξολογίες…
ΚΧ : Ο ναός της του Θεού Σοφίας τι είναι;Η Εικονογραφία που τους άνοιξε τα μάτια στις εικαστικές Τέχνες τι είναι;Η Οκτάηχος, που έγινε “ κλίμακα του σολφέζ” και μετά άρχισαν την παραγωγή αισθητικών ακουσμάτων τι είναι; Ήταν μόνο δοξολογία ή προσδιόριζε τρόπο και τρόπους προσέγγισης των “ ου βλεπομένων”; Αλλά δεν φταίμε εμείς. Τον Διαφωτισμό τον γέννησε κάποιος διαφθορέας όλων όσων εμείς λέγαμα και κάναμε κάποτε. Τώρα έχουμε τη γνήσια δική μας εκδοχή του διαφωτισμού με την αναβίωση του Δωδεκαθέου.Υγίαινε
--------------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Ὁ ναὸς τῆς τοῦ θεοῦ Σοφίας εἶναι ὁ ναὸς τῆς Ἀθηνᾶς, θεοῦ τῆς Σοφίας, ποὺ κατακλάπηκε, ποὺ στήθηκε ἐπὰνω σὲ κίονες ἀπὸ δεκάδες ἄλλους ναούς τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καὶ τῆς κυρίως Ἑλλάδος καὶ ποὺ ἐὰν κάτσῃς καὶ τὸν ἐξετάσῃς ἀπὸ πλευρᾶς μηχανικῆς, εἶναι ἕνα κατασκεύασμα ποὺ μόνον μὲ ….στηρίγματα στέκεται. Τσιμεντοενέσεις τὰ λένε σήμερα. (Ῥῶτα καὶ κάποιον μηχανικὸ γιὰ νὰ σοῦ πῇ τὰ περὶ στατικῶν μελετῶν.)Οὐδὲ μία γνώσις ἐπιστημονική δὲν φανερώνει. Ἀντιθέτως μάλλιστα.Ἐὰν δὲ τὸν συγκρίνῃς μὲ τὸν Παρθενώνα, τότε θὰ γελᾶμε γιὰ αἰῶνες. Διότι ἡ στατικὴ μελέτη τοῦ Παρθενῶνος (ἀπὸ τοὺς «ἀμορφώτους], «ἀπολιτίστους», «ἀθέους» Ἕλληνες) καταδεικνύει ἕνα οἰκοδόμημα πλήρους ἐπιστημονικῆς γνώσεως.Μουσική; Ἡ ἀρχαία Ἐλληνικὴ μουσικὴ θάφτηκε; Πάει; Πρὸ τῶν βυζαντινῶν τὸ χᾶος; Λές;Ὅσο γιὰ τὴν εἰκονογραφία… Καλὴ ἡ εἰδωλολατρεία… Δὲν λέω.. Ἀλλὰ νὰ μὴν κατηγοροῦμε τοὺς παγανιστές…. Τὰ ἴδια καὶ χειρότερα κάνετε κι ἐσεῖς…(Προσωπικῶς, ἐὰν ἔχῃς καταφέρει νὰ διαβάσῃς τὰ ὅσα γράφω, γελάω μὲ κάθε εἰδωλολατρικὴ πράξι! Ἀπὸ ὅπου κι ἐὰν προέρχεται! Χριστιανισμό, 12θεο… Ἄςε…. Μὴν τὸ ἀνοίξουμε κι αὐτό… Ἤδη ἀναμένω ἀποδείξεις καὶ δὲν λαμβάνω..)Ἐπιστρέφω λοιπὸν στὰ ἐρωτήματα, τῶν ὀποίων ἀπαντήσεις οὐδόλως ἔλαβα:Ποῦ οἰ ἀποδείξεις γιὰ τὴν κατάρριψι τῶν ἱστορικῶν καταγραφῶν ποὺ σοῦ ἔφερα; Ποῦ οἰ ἀποδείξεις γιὰ τὸ «ἀγαθὸν» τῶν κρατούντων τῆς ἑβραιοχριστιανικῆς αὐτοκρατορίας;Ποῦ οἱ ἀποδείξεις γιὰ τὸ ἦθος τοῦ Σαοῦλ;Ποῦ οἱ ἀποδείξεις γιὰ τὸν σεβασμὸ τοῦ Σαοῦλ στὴν γυναίκα;Ποῦ οἰ ἀποδείξεις τῆς ἐφαρμογῆς τῶν λόγων του στὴν πράξι;Ποιός εἶναι ὁ ἐχθρός του; Ἀποδείξεις ἔχεις;Ποῦ οἱ ἀποδείξεις γιὰ τὴν ἄρνησι σου ποὺ ἀφορᾶ στὶς τόσες γενοκτονίες ποὺ διέπραξαν οἱ δολοφόνοι αὐτοκράτορες κατὰ τοῦ Ἑλληνισμοῦ;Ποῦ οἱ ἀποδείξεις γιὰ τὸν πολιτισμό τους; (Μὴν ξεχνᾶμε πὼς ὅταν πονοῦσε τὸ δόντι συνιστούσαν γαργάρα μὲ πόδια βατράχου καὶ 48 πατερημά..,. Ὅταν εἶχαν γάγγραινα, προσευχή ἔως τελικῆς πτώσεως, στὸν τῦφο σκουλήκια μὲ σκατά καὶ 163 πιστεύω…-εἰλικρινῶς, ἔχω κάνει τόσο γέλιο μὲ τὴν «ἰατρικὴ» τῶν βυζαντινοτέτοιων ποὺ μόνον ὡς ἀνέκδοτο πλέον τὰ ἀντιμετωπίζω…)Πάντως… Τὸ ῥίξαμε τὸ ἐπίπεδον καὶ ἀλλάξαμε τὰ φῶτα στὸ θέμα τῆς ἀναρτήσεως…Ἀναμένω ἀποδείξεις κι ἀποδείξεις δὲν λαμβάνω!!! (Καὶ ποῦ νὰ τὶς βρῇς; Ἐὰν εἶχες ἐδῶ θὰ τὶς εἶχες φέρει τόσες ἡμέρες… Μόνον θεωρίες, δόγματα, δοξασίες…. Ἀλήθειες; Ἀδύνατον νὰ τὶς ἀναζητήσῃ κάποιος μέσα ἀπὸ ὅσα παρουσιάζεις.)Κυπριανέ, θυμήσου τὶ σοῦ ζήτησα. Ἀποδείξεις θέλω. Ὄχι εὐχολόγια….
--------------------------------------
Κυπριανός Χ
Αγαπητή Φιλονόη,Πριν σε αποχαιρετήσω, ευχαριστώντας σε διότι με ανέχθηκες, θα ήθελα να σου πω, ότι τις αποδείξεις που μου ζητάς, τις είχαν ζητήσει πριν από σένα οι πρόγονοί σου και οι δικοί μου πρόγονοι (μετέπειτα πατέρες για όσους επιμένουν … στις δοξολογίες).Και από αυτούς που τις άκουσαν, άλλοι μεν χλεύαζαν, άλλοι δε είπαν “ ακουσόμεθά σου πάλιν περί τούτου”.Δεν έχει νόημα η περαιτέρω συζήτηση. Διότι εσύ, ας πούμε, παίζεις σε διπλό ταμπλώ ενώ εγώ σε ένα. Πάντως, οι πρόγονοί σου δεν ξέρω ποιές αποδείξεις είχαν περί του Άδου, τις οποίες προφανώς εσύ και πολλοί όπως εσύ, δεν έχεις.Ευχαριστώ για την φιλοξενία
-----------------------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Κυπριανέ, δὲν ἔθεσα θέμα Ἄδου…. Μὴν ἀλλάζεις θέμα….Τὸ πρόβλημα σου παραμένει στὸ ἐὰν μπορῇς νὰ καταθέσῃς ἀποδείξεις ἢ ὄχι.Δὲν μπορεῖς. Δὲν πειράζει!Ὀ λόγος τοῦ ὁποιουδήποτε ἔχει βαρύτητα ὄταν ἀποδεικνύεται.Ἐγὼ μπορῶ νὰ σοῦ ἀνασύρω καταγραφές, εἶτε ἀπὸ χριστιανούς, εἶτε μὴ χριστιανούς, ἀναφορικῶς μὲ τὰ ὅσα ἰσχυρίζομαι.Ἐσὺ ὅμως δὲν ἀσχολεῖσαι μὲ τὰ γεγονότα. Παραμένεις σὲ μίαν στείρα διδασκαλία, τὴν ὁποίαν πολλάκις ἔχω ἀμφισβητήσει. Ὄχι γιὰ τὸ ὄρθὸν ἢ τὸ λᾶθος ποὺ παρουσιάζει. Ἀλλὰ γιὰ τὴν ἀσυνέπεια. Ποὐθενὰ δὲν διεπίστωσα, τόσα χρόνια ποὺ μελετῶ ἱστορία, ταὐτισι λόγου καὶ πράξεων.Τὰ λόγια θαυμάσια (ἀναλογως τῆς ὀπτικῆς καὶ τῆς θέσεως πάντα.) Τὰ ἔργα δυσάρεστα καὶ πλήρη αἷματος. Τόσο αἷμα μόνον αὐτοὶ ἔφεραν στὸν πλανήτη. (Θρησκειο-παρακᾶμπτες κατ’ ἐμέ…)Ἐσὺ ἀδυνατεῖς νὰ ἀντικρύσῃς τὴν πραγματικότητα. Ἐσὺ κρατᾶς μόνον τὸν στεῖρο λόγο. Ἕναν λόγο ποὺ ποτὲ δὲν ἐφαρμόσθηκε, ἀκόμη κι ἀπὸ αὐτὸν ποὺ τὸν ἐξέφερε.Ἐγὼ κρατῶ τὸ σύνολον καὶ τὸ μελετῶ.Διαπιστώνω ἀσυνέπεια λόγων-πράξεων.Διαπιστώνω μίσος παράλογον γιὰ κάθε συνάνθρωπο ποὺ δὲν δέχεται τὴν δική σας «ἀλήθεια».Διαπιστώνω ὑπεροψία ποὺ ὁδηγεῖ στὴν θανάτωσι καὶ στὴν φίμωσι τοῦ ἀντιλόγου.Διαπιστώνω στρατιὲς ἀγραμμάτων, εὐκόλως χειραγωγουμένων, ποὺ ὁδηγοῦνται στὸ νὰ διαπράξουν γενοκτονίες.Διαπιστώνω τὸν ἀφανισμὸ τῆς ἐπιστήμης καὶ τῆς ἐλευθερίας.Διαπιστώνω τὴν παύσι τῆς νοήσεως…Καὶ τί μένει;Περισσότεροι ἀπὸ εἴκοσι αἰῶνες σκοταδισμοῦ. Πνευματικῆς πενίας. Ὑπερεξουσίας τοῦ ἀδίκου…Ναί, ἡ ἔκπτωσις ἀξιῶν ξεκίνησε νωρίτερα… Ἀλλὰ αὐτὸ δὲν δικαιολογεῖ τόσην ἀθλιότητα.Κρᾶτα λοιπὸν τὸ «ἰδεατό» σου λόγο, τὸ κήρυγμα, τὶς θεωρίες…Ἐὰν κάποιαν στιγμὴ ἀποφασίσῃς νὰ μελετήσῃς ἱστορία, νὰ τὸ κάνῃς. Θὰ διαπιστώσῃς πὼς μόνον στεῖρα λόγια ἦταν οἱ περίφημες γραφές σας. Θωρίες ποὺ ὅταν συναντοῦν τὴν πράξι καταρρίπτονται. Κι ἀκόμη πληρώνουμε ὡς ἀνθρωπότητα ὅλην αὐτὴν τὴν ἀθλιότητα… Καὶ θὰ τὴν πληρώνουμε γιὰ πολὺ ἀκόμη…
-----------------------------------------------
Κυπριανός Χ
Φ : … Ἕναν λόγο ποὺ ποτὲ δὲν ἐφαρμόσθηκε, ἀκόμη κι ἀπὸ αὐτὸν ποὺ τὸν ἐξέφερε.
ΚΧ : “ Τις ελέγχει με περί αμαρτίας;” Αλλά αυτό δεν αποδεικνύεται!!!Ούτε κήρυγμα, ούτε διδασκαλία κάνω. Καταγράφω αυτά που έχουν λεχθεί στο παρελθόν. Και Ιστορία διαβάζω. Για να μαθαίνω και να παίρνω διδάγματα, ώστε να μην επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη που έγιναν κατά το παρελθόν. Μόνο γι΄ αυτό μελετώ την Ιστορία.

--------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Ἐγὼ Κυπριανὲ ἐλέγχω! (Καὶ ἀμέτρητοι ἄλλοι «Ἐγώ».)Οἱ ἀναζητοῦντες τὴν ἀλήθεια. Οἱ ἀναζητοῦντες τὰ αἴτια τῶν δεινῶν μας.Καὶ ἡ ἀναζήτησις γίνεται μόνον μὲ ἀλήθειες καὶ ἀποδείξεις.Ὄχι μὲ ὑποθέσεις, εὐχολόγια καὶ προσευχές.Δὲν γίνεται νὰ φορᾶμε πρισματικὰ γυαλιά γιὰ νὰ ἀντιλαμβανόμαστε τὰ πράγματα.Ἡ ἀλήθεια εἶναι μία. Μόνον μία. Ἐμεῖς τὴν κομματιάζουμε. Καὶ ἡ ἀλήθεια ἐρευνᾶται καὶ γίνεται κτῆμα μας ὅταν δὲν τὴν περιορίζουμε σὲ αὐτὰ ποὺ ἐπιβεβαιώνουν τὰ δικά μας πιστεύω.Ἀλλὰ γιὰ νὰ γίνῃ κάτι τέτοιο θὰ πρέπῃ νὰ ἀποδεκτοῦμε ἀκόμη κι αὐτὰ ποὺ δὲν μᾶς ἀρέσουν. Ἀκόμη καὶ τὰ ἐγκλήματα ποὺ ἀρνούμαστε. Ἀκόμη καὶ τὶς γενοκτονίες.Τὰ λάθη τοῦ παρελθόντος ἐπαναλαμβάνονται ὅταν ἀρνούμαστε νὰ πάρουμε τὰ μαθήματα ποὺ μᾶς καταδεικνύει ἡ ἱστορία.
-------------------------------------------------
Κυπριανός Χ
Φ : Ἐγὼ Κυπριανὲ ἐλέγχω δια την εύρεσιν των δεινών μας! Καὶ ἀμέτρητοι ἄλλοι «Ἐγώ», Οἱ ἀναζητοῦντες τὴν ἀλήθεια.
ΚΧ : Και ας παραλείψουμε το “ δια την εύρεσιν των δεινών μας”. Θα φανεί από τα παρακάτω.Αναζητάς την αλήθεια, διότι τη θεωρείς σημαντική. Γιατί τη θεωρείς σημαντική δεν μας το λες. Την ανάγεις πουθενά ή δεν την αναφέρεις και απλά αρκείσαι σε “ αυτό είναι αυτό” και τελειώσαμε.Αν είναι αυτό μόνο και τίποτα άλλο δεν περισσεύει, παρά μόνο το αληθεύειν του “ αυτό είναι αυτό”, τότε δεν θα είχε κανείς άδικο να υποστηρίξει “ φάγωμεν πίωμεν, αύριον γαρ αποθνήσκομεν”, ή “ όλα είναι προϊόν ηδονής, ας απολαύσουμε λοιπόν πάσα ηδονή”, ή “ όλα είναι οικονομία και όλα να τα κάνουμε για το χρήμα”, ή “ όλα είναι κατανάλωση και ας απολαύσουμε το νόημα της ζωής καταναλώνοντας” – ακόμη και ανθρώπους.Υπάρχει βέβαια και η άλλη περίπτωση του ηρωικώς πίπτειν για την αλήθεια προκειμένου να φανεί η ανθρωπιά του ανθρώπου. Αλλά κι αυτή πάει στα χαμένα, νομίζω.Τι βγαίνει όταν η αλήθεια δεν ανάγεται κάπου; Μένει τίποτα; Και γιατί να επιδιώκω το καλό και το αγαθό; Τι θα αλλάξει αφού αυτός ήταν ο στόχος ανέκαθεν, των προγόνων μας μη εξαιρουμένων, και τίποτα δεν άλλαξε; Εκτός, αν ρίξουμε στην κουβέντα, ότι κάποια στιγμή εφανερώθη ο … εβραιχριστιανισμός, όπως λένε οι ημιμαθείς και οι αγράμματοι. Ο οποίος, συνεχίζουν, μακέλεψε το ημέτερον γένος .Θέλω να πω ότι η εκζήτηση της αλήθειας κάτι άλλο συνεπάγεται, Αλλά δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να το παραδεχθεί, διότι προτιμάμε να μείνουμε συνεπής στο δόγμα του Διαφωτισμού και τον σκεπτικισμό που μας δέρνει.Αν εγώ μένω στις δοξολογίες – παρεμπιπτόντως είπες ότι δεν μίλησες για τον Άδη – είναι διότι ο τίτλος του Θέματος της ανάρτησης είναι ο χλευασμός του “ για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία”. Φαίνεται όμως ότι αυτά – και οι δικές μου δοξολογίες – για τα οποία κάποιοι πήγαν στον Άδη, είναι για σένα άσχετα και ασύνδετα.Αν αυτό δεν ερμηνεύει τα δεινά μας, τότε βρες μου εσύ κάτι άλλο.

------------------------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου.
Ἡ ἀλήθεια εἶναι μία καὶ ἀδιαπραγμάτευτη. Καὶ εἶναι ΠΑΝΤΑ ἐπιστημονικῶς ἀποδεδειγμένη. Δὲν χωροῦν δοξασίες μέσα της.Κατὰ τὰ ἄλλα, δὲν ἀντιλαμβάνομαι τὴν νέα προσπάθειά σου ἀποπροσανατολισμοῦ τῆς συζητήσεως. Οὔτε τὴν προσπάθειά σου νὰ ἀλλοιώσῃς τὰ ἰστορικὰ γεγονότα. Ἐὰν ἔχῃς κάτι νὰ πῇς, κᾶνε το μὲ ἀποδείξεις κι ὄχι μὲ ἀπαξίωσι. Δὲν σοῦ ταιριάζει…Διαφορετικῶς πᾶψε… Δὲν ἔχει νόημα…Ὅσο γιὰ τὸν Ἄδη, οὔτε τὸν ἔβαλα στὴν συζήτησι, οὔτε δέχομαι νὰ τὸ ἀναλύσω. Ὄχι γιατί δὲν «ἀντέχω» ἀλλὰ γιατί ὅπως συνηθίζεις, ἄλλα θὰ γράφω, ἄλλα θὰ καταλαβαίνῃς κι ἄλλα θὰ ἀπαντᾶς. Θὰ μποροῦσα νὰ «πετάξω» πολλὰ θέματα στὴν συζήτησι ἀλλὰ πασχίζω νὰ παραμείνω στὸ ἕνα:στὴν καταγραφὴ τῆς ἱστορικῆς ἀληθείας.Κάτι ποὺ δὲν ἀντέχεις… Καὶ μονίμως, ἀντὶ ἀπαντήσεων τεκμηριωμένων, μοῦ παρουσιάζεις (ἄλλα) λόγια (γιὰ νὰ ἀγαπιόμαστε), τὰ ὁποῖα (κάποιοι ἰσχυρίζονται πὼς) εἶπε ὁ Σαοῦλ. Δῆλα δή, ἢ ὑποτιμᾶς τὴν νοημοσύνη μου, ἢ τὴν νοημοσύνη σου ἢ τὴν νοημοσύνη τῶν ἀναγνωστῶν. Τί ἀπὸ τὰ τρία προσπαθεῖς;Διότι ἑνὸς λογικοῦ ὄντος ἡ στάσις θὰ ἦταν νὰ παραμένῃ συνειδητὰ στὸ θέμα καὶ νὰ τὸ (ἢ ν ὰ μὴν τὸ) ἀναλύσῃ ἀπὸ τὴν δική του σκοπιά.Δῆλα δή, νὰ παρουσιάσῃ τὰ δικά του ἐπιχειρήματα. Ἐὰν φυσικὰ ἔχῃ!!! (Διότι ἐὰν δὲν ἔχῃ, ἀποχωρεῖ τῆς συζητήσεως καὶ καμμία παρεξήγησις δὲν ὑφίσταται!!!)Τὀσες ἡμέρες ποὺ τὸ ζαλίζουμε, χοροπηδᾶς ὡς ἅλτης ἀπὸ τὸ ἕνα ζήτημα στὸ ἄλλο, οὐδέποτε ἀπαντᾶς ἐπὶ τῆς οὐσίας, (εἴπαμε, ἄλλα λόγια γιὰ νὰ ἀγαπιόμαστε) καὶ ζητᾶς καὶ τὰ ῥέστα…..Φέρε καὶ μίαν ἀπόδειξι ποὺ ἔχουμε πήξει στὴν θεωρία…Φέρε καὶ μίαν ἀπάντησι, ποὺ ἔχουμε πήξει στὸ μαγείρεμα…Φέρε καὶ μίαν ἱστορικὴ καταγραφὴ ποὺ ἔχουμε πήξει στὴν ἀνακρίβεια…Ξέρεις κάτι Κυπριανέ;Ἔχω πλέον τὴν βεβαιότητα πὼς δὲν ἔχεις νὰ πῇς κάτι ἐπὶ τῆς οὐσίας… Πασχίζεις νὰ κερδίσῃς χρόνο, εἶτε γιὰ νὰ σοῦ «ἔλθῃ ἡ θεία φώτησις», εἶτε γιὰ νὰ σοῦ δώσουν σκονάκι, εἶτε γιὰ νὰ ξεφύγῃς ἀπὸ τὸ ζητούμενον…Λυπᾶμαι πολὺ ποὺ χάνουμε τὸν χρόνο μας…Οἱ (πιθανὲς) ἐντυπώσεις ποὺ ἤθελες νὰ κερδίσῃς χάθηκαν… Καὶ τώρα τὸ πᾶς γύρω γύρω γιὰ νὰ μαζέψῃς τὰ ἀμάζευτα…Ὅμως δὲν μαζεύονται καὶ τὸ ξέρεις…

-------------------------------------------------------
Κύπριανός Χ
Φ : Ἡ ἀλήθεια εἶναι μία καὶ ἀδιαπραγμάτευτη. Καὶ εἶναι ΠΑΝΤΑ ἐπιστημονικῶς ἀποδεδειγμένη. Δὲν χωροῦν δοξασίες μέσα της.
ΚΧ : Λαμπρά! Ένα σπερματοζωάριο, όταν ενώνεται με ένα ωάριο, μας προκύπτει ο άνθρωπος. Αποδεδειγμένα, και δοξασίες δεν χωρούν, ως προς την κατασκευή ανθρώπων στο εργαστήριο (σωλήνα) της αλήθειας – ή ακόμη και άνευ αυτού.Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, προτιμώ να “ την κάνω” με πηδηματάκια, όπως λες, αν και “ έγραψα” αρκετά άλματα.Είμαι συνηθισμένος στη “ χασούρα”, όταν οι συνομιλητές μου παίζουν με σημαδεμένη τράπουλα και μάλιστα, σε διπλό ταμπλώ ανακατεύοντας τα θεωρητικά με τα πρακτικά και τούμπαλιν. Έπαιξα ηθελημένα για να χάσω.Φεύγω λοιπόν χαμένος και … ασυμμάζευτος. Κάποιος θα βρεθεί να με συμμαζέψει και αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο (όχι για μένα).Farewell
-------------------------------------------
Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Ἐγὼ Κυπριανὲ δὲν χρησιμοποιῶ σημαδεμένες τράπουλες. Ἐὰν αὐτὸ ἀντιλαμβάνεσαι, τότε δὲν ἔχω ἐγὼ τὸ πρόβλημα… Ἡ ὀπτική σου ὅμως; Διότι ἡ ἀναζήτησις τῆς ἀληθείας δὲν ξεκινᾶ μὲ γνώσεις. Ξεκινᾶ μὲ ἐρωτήματα, ποὺ φέρνουν ἔρευνα καὶ ποὺ ὀδηγοῦν στὶς γνώσεις.Ἡ Τροία ἦταν ὑπόθεσις κι ἐρώτημα καὶ εὐσεβὴς πόθος πρὸ τῆς ἀνακαλύψεώς της. Κι ὄχι μόνον. Ποιός μπορεῖ ὅμως σήμερα νὰ τὴν ἀμφισβητήσῃ; Ἐὰν ὅμως κρατούσαμε τίς δοξασίες τότε θὰ εἴχαμε μάθει γιὰ τὴν ἀλήθεια της; Μᾶλλον ὄχι.. Θὰ ἀρκούμασταν στὸν σαουλικὸ λόγο… Κι ἀπὸ ἔργα; Κενό!!!Ὅσο γιὰ τὴν κατασκευὴ τοῦ ἀνθρώπου…. Νὰ παραθέσω καὶ τοὺς λίθινους; Τοὺς χωμάτινους; Τοὺς πλασμένους ἀπὸ ὑλικὰ τῆς Γῆς;Θὰ ἔχῃ κάποιο νόημα ἐπὶ τῆς βάσεως ποὺ συζητᾶμε;Καλό ὑπόλοιπο τῆς ἡμέρας νὰ ἔχῃς.
-----------------------------------------
Τέλος, από Κυπριανός Χ
Αγαπητή ΦιλονόηΚαλό υπόλοιπο της ημέρας είχα και τώρα που τελειώνει “ η Σήμερον ως αύριον, και ως χθές”, λέω να κλείσω αυτά που έγραψα και συνόψισα με το αποχαιρετηστήριο Farewell (αντίο). Ας το διευκρινίσουμε κι αυτό.Ο τίτλος του Θέματος ήταν “ Για του χριστού την πίστη την αγία” και τα λοιπά. Η αντικειμενική ιστορική αλήθεια ήταν το ζητούμενο για σένα και πρόθεσή σου δεν ήταν να ξεφτελίσεις αυτούς που αποδεδειγμένα θυσιάστηκαν.Ο στόχος σου ήταν να ποδοπατήσεις το ιστορικά αναπόδεικτο (σημ. ο Κολοκοτρώνης και άλλοι θα διαφωνούσαν) “ για του Χριστού την πίστη την αγία”.Αν τα της πίστεως είναι για σένα επιστημονικώς αναπόδεικτα, άρα απορριπτέα, τίθεται το ερώτημα αν η πίστη των αγωνιστών του ΄21 έπαιξε ή έπαιζε κανένα ρόλο. Να σου απαντήσω βάσει της λογικής “ πείραμα και απόδειξη” δεν θα μπορούσα. Πάντως ένα είναι βέβαιο. Εκείνος που αποφασίζει να δώσει τη ζωή του, κάτι οπωσδήποτε θα έχει “ στο πίσω μέρος του μυαλού του”, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Κάτι σχετικό με τον Άδη πρέπει να υπάρχει, να είναι συναφές και άμεσα συνδεόμενο.Θα είχαν οπωσδήποτε τον Άδη, διότι από αρχαιοτάτων χρόνων μας είχε απασχολήσει. Αυτό είναι επιστημονικά, ιστορικά δηλαδή, βεβαιωμένο. Όχι όμως και τι είναι αυτός καθ΄ εαυτός ο Άδης. Διότι πείραμα και απόδειξη, όπως το ζητάς, δεν έχουμε. Άλλοι πάντως έχουν και είναι έτερον ζήτημα αυτό.Εκείνοι που τότε αγωνίστηκαν, έδωσαν το αίμα τους και καλούντο να μιμηθούν τις Θερμοπύλες, τον Λεωνίδα, τον Μαραθώνα και άλλα, δεν μου φαίνεται ότι έκρυβαν στο μυαλό τους τον προγονικό και αδιέξοδο Άδη. Δεν το λέω αυθαίρετα και αναπόδεικτα τούτο.Καλώς ή κακώς κάτι είχε προκύψει ενδιάμεσα και μεταξύ τους υπήρχαν ρασοφόροι Τι, πώς και γιατι, πίστευαν οι απλοί αγωνιστές αλλά κι αυτοί ακόμη οι ρασοφόροι, δεν είναι το ζητούμενο της επιστημονικής (ιστορικής) αλήθειας. Είναι η γνώμη μου. Άλλωστε κανείς από αυτούς δεν μπορεί να μας απαντήσει. Πάντως ο όρκος της Φιλικής Εταιρείας σώζεται και είναι όρκος στην Αγία Τριάδα και όχι σε κάποιο άλλο προγονικόν σέβας ή ανώτερη δύναμη.Νομίζω λοιπόν ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία τι και πώς πίστευε ένας έκαστος των αγωνιστών. Σημασία είχαν οι κεφαλές και αυτοί δέχτηκαν να θυσιαστούν “ για του Χριστού την πίστη την αγία” και όχι για κάτι άλλο συναφές του προγονικού Άδου.Γιατί τα γράφω αυτά; Διότι αν τότε εκείνοι αγωνίστηκαν για την πίστη στο Χριστό και στην ελευθερία, σήμερα που βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια νέα σφαγή με όσα τεκταίνονται σε ΑΟΖ και λοιπά, όσοι θα πάνε να σφαχτούν δεν θα έχουν στο μυαλό τους ούτε πίστη, ούτε Άδη. Φρόντισαν κάποιοι ειδικοί με απαράμιλλη επιστημονικότητα να καταργήσουν την πίστη που ξέραμε. Μας έφεραν πίσω τους προγόνους νοηματοδοτώντας εντελώς στρεβλά εκείνο το “ υπερ βωμών και εστιών”.Τους ναούς φροντίσαμε με την επιστήμη μας να τους ευτελίσουμε. Προτιμάμε τώρα, εσύ και οι όμοιοι με σένα, τους βωμούς. Αλλά δεν μου φαίνεται ότι οι βωμοί, θα είναι εκείνοι για τους οποίους θα σκοτωθούν όσοι ήδη ετοιμάζονται. Θα είναι κάτι άλλο. Κι αυτό είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα. Έτσι χάνονται οι πόλεμοι και οι πατρίδες, κι έτσι έκλεισε ” η Σήμερον, ως αύριον και ως χθες”.Αυτά, ως το περιεχόμενο του “ farewell”.
------------------------------------------
Και το τέλος από Φιλονόη
Βωμούς ἐγώ; Κάτι λᾶθος κατάλαβες…Ὅρκοι φιλικῆς ἐταιρείας; Ἐνδιαφέρουσα ὀπτική… Ἀλλὰ σὲ ποιάν ἐποχή ἀναφέρονται; Στήν δική τους μήπως; Μὲ σημεῖα ἀναφορᾶς-διαχωρισμοῦ ἀπὸ τὸν κατακτητή τό ζήτημα τῆς θρησκείας; (Βλέπε Ῥῆγα ἀλλὰ καὶ Ἀνωνύμου τοῦ Ἕλληνος, Ἑλληνικὴ Νομαρχία… Ἀποκαλυπτικότατον!!!!!)Ὁ Γέρος ἤξερε τὶ ἔλεγε. Δὲν φώναζε στοὺς ῥαγιᾶδες ἀλλὰ στοὺς Ἕλληνες. Ὁ Ἀνδροῦτσος τὸ ἴδιο… Οἱ πρωτεργᾶτες μία ἀπὸ τὰ ἴδια. Ἀλλὰ πῶς θὰ μποροῦσαν νὰ ξεφύγουν τῆς ἐποχῆς; Ἐδῶ σήμερα, 200 σχεδὸν χρόνια ἀργότερα καὶ μαλώνουμε γιὰ τὰ αὐτονόητα…. Πόσο βαθιά μᾶς ἔχουν στρεβλώσει τίς ὀπτικές;Ὁ Σκαρίμπας χρησιμοποιεῖ λόγο γνωστῶν ἱστορικῶν. Αὐτὸ οὐδεῖς μπορεῖ νὰ τὸ ἀμφισβητήσῃ. Οἱ λόγοι τοῦ Γέρου εἶναι ξεκάθαροι. Ἕνας ἀγράμματος, νὰ μιλᾶ γιὰ τοὺς Ἕλληνες… Κι ὁ Μακρυγιάννης; Γιὰ ποιὰ μάρμαρα ἀγωνίστηκαν οἱ ἀγωνιστές; Γιὰ τὰ τῶν χριστιανῶν ἢ γιὰ τῶν τιμημένων προγόνων, ποὺ ὅμως ἐν τελῶς συστηματικὰ φρόντισαν κάποιοι νὰ ἀγνοοῦνται;Ἀλήθεια, γιατί ἡ ἐπίσημος ἐκκλησία ἀκόμη δὲν ἄρει τὸν ἀφορισμό κατὰ τῶν ἀγωνιστῶν; Τόσο πολὺ τὴν πονᾶ ἀκόμη;Κι ὁ Παπαφλέσσα ἦταν κληρικός. Ὅπως καὶ πολλοὶ ἄλλοι. Σὲ ῥήξι ὅμως ἦλθαν μὲ τὴν ἐκκλησία.Ὅσο γιὰ τὶς προδοσίες; Πιᾶσε ἀπὸ Κατσαντώνη, Κολοκοτρώνη καὶ γύρευε πόσοι καλόγεροι καὶ ἐκκλησιαστικοὶ πρόδωσαν καὶ ξεπούλησαν τὸν ἀγώνα…Πάντως γενικῶς εἶμαι κατὰ τῶν ναῶν… Παντὸς θεοῦ…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τελεβάντος για τους φίλους σου Εσφιγμενίτες
κοίτα τί γράφει ο άνθρωπος

http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2011/10/blog-post_22.html

Ανώνυμος είπε...

Πάρε να έχεις απο τον Τελεβάντο τον φίλο σου
http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2011/10/blog-post_4612.html

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ποιος είπε και ποτέ φάνηκε στα θέματα που γράφω ότι ο κ. Τελεβάντος είναι φίλος μου;

Η παπική διάβρωση των ορθοδόξων, συμπεριλαμβανομένων και των αγιορειτών πατέρων, είναι ξεκάθαρη. Με τα λόγια καταδικάζουν τον οικουμενισμό, με τα έργα τους τον αφήνουν ανενόχλητο εγκαταλείποντας το εκκλησίασμα, το λαό του Θεού, στη μόλυνση από ανευλόγητες ευλογίες των συμπροσευχομένων και ευλογούντων "τους επί σοι πεποιθότας". Πεποιθότες στον ένα θεό για όλους εννοείται.

Όπως μας προδίδουν οι πολιτικοί, το ίδιο μας προδίδουν και οι "πατέρες". Εμείς ψηφίζουμε τους πολιτικούς παρά τα ψέμματα και τις κλεψιές που μας κάνουν ...

(δεν έχει σημασία ποιον ψηφίζουμε, αλλά ότι συμμετέχουμε στο κίβδηλο παιγχνίδι της ψήφου)

... οι "πατέρες" συμμετέχουν στη υποδοχή του και στη μνημόνευση του ονόματός του όταν χοροστατεί.