Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Οι δραστηριότητες του Πατριαρχείου Μόσχας


Στην ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρόεδρος του Τμήματος είναι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, (σ.σ. πολύ δραστήριος, παιδί μου, αυτός ο Ιλαρίων) μάθαμε ότι "η οργάνωση των ακολουθιών" (σ.σ. αυτή δεν την ξέραμε) ήταν εκείνη η οποία συνετέλεσε, ώστε να δοθεί το "πρασινο" φως για τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, που έγινε τον περασμένο χρόνο κι εφέτος.

Θαυμάσια! Ο μακρύς βραχίονας της πολιτικής με τους γαμψούς όνυχας της "οργάνωσης των ακολουθιών", παρακλάδι του πατριαρχείου Μόσχας, εθαυμάστωσε και ετελέσθη η θεία Λειτουργία στη Μονή της Παναγίας Σουμελά.

Ελπίζουμε ότι ο πολυπράγμων π. Ιλαρίων Βολοκολάμσκ δεν θα παραμείνει αδρανής. Η οργάνωση των ακολουθιών, θα κληθεί να ακολουθήσει και νέαν οδηγία. Η οποία προβλέπω δεν θα αργήσει.

Προετοιμαστείτε και προετοιμάζομαι. Ο ναός της του Θεού Σοφίας θα υποδεχθεί το ιερατείο πασών των αδελφών εκκλησιών και μέγα θαύμα θα ακουστεί ανα την υφήλιον (οικουμένη). Θεία και ιερά Μυσταγωγία θα τελεσθεί - συνέχεια μιας διακοπείσας - εις τον πανάγιο ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας.

- Και τότε;
-Τι τότε; Τα πάντα γεγόνασι και ... τετέλεσται. Η νέα θρησκεία είναι εδώ. Ή μάλλον εκκλησία, που έχει θεραπεύσει το πλήρωμα, τον λαό του θεού, από τη νευροβιολογική νόσο της θρησκείας με το ομοιοπαθητικό παρασκεύασμα του οικουμενισμού.

Τι έχουν να δουν τα μάτια μας! Τι κόσμος, τι πλήθος, τι βαθυτάτη πίστις, κατάνυξις και πλεόνασμα αγάπης! Πιθανολογώ θα μας αναθέσουν την τελετή έναρξης ή μάλλον της λήξης, είναι και το πιθανότερο. Η λήξη μας πάει καλύτερα και όχι η έναρξη.

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σχολίασε ένας :

Βεβιασμένη τοποθέτηση ότι οι Ρώσοι θα ζητήσουν συλλείτουργο με τους αιρετικούς στην Αγία Σοφία. Ουδεμία ένδειξη έχουμε επί του παρόντος

Και του απάντησε άλλος :

Περί ομοιοπαθητικών φαρμάκων και άλλων τινων

Προηγούνται οι ζυμώσεις, προηγούνατι οι ζυμώσεις. Πρώτα φτιάχνουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και μετά έρχεται το ξάφνιασμα.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, γνωρίζετε, υφίστανται τη λεγόμενη "δυναμοποίηση". Το τοξικό δηλητήριο αραιώνεται, αραιώνεται - όπως "αραιώνουν" οι δογματικές διαφορές - δηλητηριάζουν άλλους, όχι εμάς - και στο τέλος προσφέρεται προς θεραπεία για τη νευροβιολογική νόσο της θρησκείας.

Το ίδιο δεν έγινε και με την καινοτομία του εορτολογίου; Μη το ξεχνάμε κι αυτό. Ζυμώσεις επί ζυμώσεων, συνέδρια επί συνεδρίων, Πίστη και Τάξη κλπ., κλπ., και μετά ... Ω! Του παραδόξου θαύματος (της αγάπης).